رفع پف زیر چشم
چگونه پف زیر چشم را از بین ببریم؟
پف زیر چشم یکی از مشکلات رایجی به شمار میآید که ممکن است در هر سنی و در آقایان، خانمها و حتی کودکان بروز کرده و هیچ ارتباطی نیز با افزایش سن ندارد. در صورتی که بافت اطراف چشم و ماهیچههای حمایت کننده در این نواحی دچار ضعف شوند و یا به سمت پایین حرکت کنند، زیر چشم، پف ایجاد شده و این مسئله موجب تغییر قیافه افراد خواهد شد و ممکن است کاهش اعتماد به نفس را به دنبال داشته باشد. اگر به صورت مداوم دچار این مشکل هستید و این مسئله موجب نگرانی شما شده است، میتوانید به بهترین کلینیک زیبایی در تهران و یا متخصص چشم مراجعه کرده و از روشهای درمانی استفاده کنید.
پف زیر چشم چگونه به وجود می آید؟
زمانی که کیسههایی پر آب زیر چشم ایجاد شده و موجب پف کردن این نواحی میشوند، همزمان چربیها و بافتهای اطراف چشم، ضعیف شده و به سمت پایین حرکت میکنند و در این مواقع امکان تجمع مایعات در زیر چشم وجود دارد. حال این اتفاقات به دلایل متعددی بروز خواهند کرد. عواملی همچون:
- آلرژی
- مصرف دارو
- کمبود خواب
- افزایش سن
- سیگار کشیدن
- عوامل ژنتیکی و وراثت
- احتباس مایعات در بدن بعد از مصرف مواد غذایی شور و یا بیدار شدن از خواب
- ابتلا به بیماریهای چشمی تیروئید، درماتیت، درماتومیوزیت و بیماریهای کلیوی
به طور کلی پف زیر چشم ممکن است ناشی از ابتلا به بیماریهای متعددی همچون موارد زیر باشد که بهتر است در صورت احتمال درگیری با آنها با پزشک مشورت کرده و برای درمان اقدام کرد.
- نارسایی کلیه
- ضربه به چشم و یا آسیب تروماتیک
- نوریت بینایی (التهاب عصب بینایی)
- مهاجرت فیلر و کراتیت (التهاب قرنیه)
- رتینوپاتی دیابتی (از جمله عوارض دیابت)
- شالازیون (گرفتگی یک غده در پایه مژهها)
- بیماری چشمی تیروئید (همچون بیماری گریوز)
- یووئیت (التهاب در لایه میانی بافت دیواره چشم)
- بلفاریت (التهاب پلک ها)، عفونت یا سرطان چشم
- سلولیت اربیتال (عفونت بافت نرم و چربی نگهدارنده چشم در حفره)
- لنفوادم روزاسه یا سندرم موربیهان (یک عارضه اواخر مرحله روزاسه یا آکنه)
- ورم ملتحمه (التهاب یا عفونت غشای شفاف پوشاننده پلک و سفیدی چشم)
- آنژیوادم ارثی (یک واکنش پوستی که لایه عمقی پوست را تحت تاثیر قرار می دهد)
- گل مژه Sty (التهابی که به واسطه گرفتگی غده یا فولیکول در لبه پلک ایجاد میشود)
- تبخال چشمی (بیماری که از طریق ویروس هرپس سیمپلکس و تأثیرگذار روی قرنیه بروز میکند)
درمان قطعی پف زیر چشم
در جواب این سوال که چگونه پف زیر چشم را از بین ببریم؟ باید گفت اکثر روشهای درمانی که برای ورم زیر چشم مورد استفاده قرار میگیرند برای رفع گودی زیر چشم نیز موثر واقع میشوند. در این روشها از راهکارهایی چون استفاده از پرکنندهها، لایه برداری شیمیایی و لیزری استفاده میشوند که هر یک از این آنها با توجه به وضعیت بیمار مورد استفاده قرار میگیرند و پزشک با توجه به نوع، رنگ و شرایط پوست شما، روش مناسب را پیشنهاد خواهد کرد.
به عنوان مثال پزشک اغلب لیز را برای افرادی که دارای پوست تیره هستند پیشنهاد نمیکند؛ چراکه اینکار میتواند موجب تغییر رنگ دائمی پوست شود. به طور کلی روشهای زیر برای از بین بردن پف زیر چشم فوری، مانند معجزه عمل میکنند. دقت داشته باشید که قبل از بکارگیری این راهکارها حتما از عدم ابتلا به بیماریهای اشاره شده اطمینان حاصل کنید.
1. لیزر دور چشم
از اصلیترین روشهای رفع پف زیر چشم، لیزر است که اغلب بهترین نتیجه را برای افراد جوان و کسانی که از روش جراحی نتیجه درستی دریافت نکردهاند، در پی خواهد داشت. این روش پوست را وادار به کلاژن سازی کرده و تاثیر آن تا مدتها بر روی پوست باقی میماند. لازم به ذکر است میزان ماندگاری این روش، بستگی به نوع پوست شما و میزان قرار گیری در معرض نور خورشید دارد.
در اغلب مواقع این روش نتیجهای 6 تا 9 ماهه داشته و میتواند علاوه بر ورم کردگی زیر چشم، مشکلات دیگری همچون چین و چروک و تیرگی پوست را نیز برطرف کند. اگر همچنان میخواهید بعد از 6 تا 9 ماه، نتیجه مورد نظر خود را مشاهده کنید، میتوانید مجددا لیزر برای درمان پف زیر چشم را تکرار نمایید.
2. درمان پف زیر چشم با تزریق فیلر
فیلر یک ماده پرکننده به شمار میآید که اغلب از اسید هیالورونیک ساخته شده و میتواند نواحی زیرین چشم را صاف و یکدست کند. تزریق فیلر برای رفع پف زیر چشم بدون بیهوشی و با بیحسی موضعی انجام شده و نتیجه آن 6 تا 12 ماه پا برجا خواهد بود. دقت داشته باشید که برای استفاده از این روش باید به سراغ یک متخصص بروید.
3. جراحی پلک
بعد از آنکه پزشک تشخیص داد علت پف زیر چشم چیست، ممکن است استفاده از روش جراحی پلک را پیشنهاد دهد. این روش با توجه به آناتومی فرد مراجعه کننده و شرایط و فرم چشم و نواحی اطراف مورد استفاده قرار میگیرد. طی این جراحی، چربی، پوست و بافت اضافه زیر چشم برداشته شده و افتادگی نواحی زیرین چشم که موجب نمایان شدن سفیدی زیر قسمت رنگی چشم میشود، برطرف خواهد شد.
برای برطرف کردن این مشکل، پزشک نخست ناحیه قرار گیری پلک را تنظیم کرده و سپس عضلات و پوست این نواحی را سفت خواهد کرد. جراحی یلفاروپلاستی برای رفع پف زیر چشم، اغلب طی بی حسی موضعی و به صورت سرپایی انجام میشود و به ندرت پیش میآید فرد بعد از مدتی، مجددا به جراحی نیاز پیدا کند.
در برخی مواقع بهترین جراح بلفاروپلاستی در تهران پیشنهاد میکند در کنار این روش از دیگر راهکارهای درمانی همچون لیزر نیز استفاده شود. همچنین بهتر است در رابطه با عوارض جراحی پلک نیز بدانید. این عمل ممکن است تا مدتی تورم، خشکی چشم، تاری دید، درد، آبریزش چشم و کبودی را برای شما در پی خواهد داشت.
4. اندولیفت دور چشم
یکی دیگر از روشهای کم تهاجمی که به صورت سرپایی انجام میشود، اندولیفت برای از بین بردن پف زیر چشم است. دستگاه اندولیفت از یک لیزر برخوردار بوده که موجی ۱۴۷۰ نانومتری دارد. طی این روش میزان چربیهای اضافه و آب در بافت پوست کاهش پیدا کرده و همین مسئله سفت شدن پوست را در پی خواهد داشت. لازم به ذکر است برای آنکه از این روش، تاثیر دلخواه را دریافت کنید لازم است به بهترین دکتر پوست در تهران مراجعه کنید.
5. کربوکسی تراپی دور چشم
در این روش باید گاز کربن دی اکسید را مورد استفاده قرار داد و از آنجایی که روشی غیر جراحی است تاثیر خود را سریع و در مدت زمانی کوتاه نشان خواهد داد. شاید این سوال برایتان پیش آید که این گاز موجب آسیب به بدن نمیشود؟ در جواب باید بگوییم طی این روش از کربن دی اکسید کم فشار استفاده شده و اینگونه هیچگونه آسیبی شما را تهدید نخواهد کرد.
نحوه عملکرد کربوکسی تراپی برای درمان پف زیر چشم به این گونه است که گاز کربن دی اکسید به محل مورد نظر تزریق و این گونه بدن تحریک میشود اکسیژن و کلاژن بیشتری تولید کند و اینگونه پوست شفافیت، صافی و درخشندگی خود را دوباره به دست خواهد آورد. این روش اغلب طی 1 تا 5 جلسه انجام میشود و تعداد جلسات درمانی وابسته به میزان پف کردگی زیر چشم است. در صورتی که کربوکسی تراپی به درستی انجام شود مدت زمان طولانی ماندگار بوده و در غیر این صورت باید هر 6 تا 9 ماه تجدید شود.
از بین بردن پف زیر چشم فوری خانگی
بسیاری از افراد با آنکه از ورم زیر چشم خود ناراضی هستند، اما با این حال علاقهای به استفاده از روشهای پزشکی ندارند و یا نمیخواهند بابت این مسئله هزینه چندانی خرج کنند. در صورتی که شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، میتوانید با استفاده از روشهای خانگی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، این مشکل را حل کنید.
1. استفاده از بهترین کرم برای از بین بردن پف زیر چشم
امروزه به هر داروخانهای مراجعه کنید انواع مختلفی از کرمها را برای از بین بردن پف زیر چشم مشاهده میکنید. شما میتوانید این کرمها را از داروخانهها و یا مراکز فروش لوازم بهداشتی خریداری کنید؛ البته دقت داشته باشید کرم مورد نظرتان خاصیت آبرسانی داشته و هموروئیدی باشد. شما میتوانید برای شناخت بهترین کرم درمان پف زیر چشم، از پزشک در رابطه با این مسئله مشورت بگیرید.
2. روش سرد کردن
اگر ورم زیر چشم شما در نتیجه ضربه و یا بیدار شدن از خواب بروز کرده است، پیشنهاد میشود از روش سرد کردن برای رفع پف زیر چشم استفاده کنید. قرار دادن کمپرس و یا یک شی سرد بر روی چشمها میتواند انقباض رگهای خونی را در پی داشته و پف کردگی زیر چشم را تا حد زیادی کاهش دهد. برای به کارگیری این روش، ما میتوانیم سه راهکار را به شما پیشنهاد دهیم که بکارگیری هر سه آنها باید 5 دقیقه ادامه داشته باشد.
- یک خیار را به صورت حلقهای خرد کنید و آن را درون یخچال بگذارید تا خنک شود و بعد حلقهها را بر روی چشمان بسته خود بگذارید. طی این 5 دقیقه، در صورت گرم شدن خیارها، آنها را با یک قطعه خیار خنک جایگزین کنید.
- چند قالب یخ را درون یک کیسه پلاستیکی قرار داده و در آن را ببندید. حال آن را در میان یک پارچه نازک قرار دهید و بر روی چشمان خود قرار دهید و 5 دقیقه این کار را ادامه دهید.
- دو عدد قاشق استیل را در یخچال قرار دهید و صبر کنید کمی بماند تا کاملا خنک شود. حال قاشقها را بر زیر چشمان خود قرار دهید و 5 دقیقه زمان بدهید تا ورم زیر چشمتان برطرف شود.
3. بالا نگه داشتن سر هنگام خواب
اگر بعد از بیدار شدن از خواب، زیر چشم شما پف میکند، بهتر است روش بالا نگه داشتن سر هنگام خواب برای رفع پف زیر چشم را بکار بگیرید، تا بعد از بیدار شدن از خواب، کمتر با این مشکل مواجه شوید.
4. مصرف مکمل های مناسب
مصرف مواد غذایی نامناسب نیز میتواند بر روی بروز ورم زیر چشم موثر باشد. برای درمان قطعی پف زیر چشم با مکمل، لازم است مصرف مواد غذایی و یا مکملهای هیالورونیک اسید، ویتامین E ،C ،A، B و کلاژن را در برنامه روزانه خود قرار دهید. این ویتامینها برای پوست مفید بوده و در رفع ورم صورت تاثیر مستقیم دارند.
5. استفاده از ماسک های خانگی
استفاده از ماسکهای خانگی از آنجایی که میتوانند التهاب را کاسته و ورم زیر چشم را برطرف کنند، روش خانگی مفیدی برای رفع مشکل به شمار میآید. طی این راهکار میتوانید به سراغ ماسکهای خانگی همچون موارد زیر بروید.
- ترکیب ماست با کمی چای بابونه
- ماسک برگ نعنا خرد و کوبیده شده
- ماساژ زیر چشم با استفاده از روغن نارگیل، جوجوبا و بادام
- چای سفید کیسهای (بعد از خیس کردن و قرار دادن آن در یخچال)
- ترکیب سفیده تخم مرغ، آب سیب زمینی، گلیسیرین و نشاسته گندم
کمبود کدام ویتامین باعث پف زیر چشم می شود؟
به طور کلی اصلیترین ویتامینی که بر روی پوست و علائمی که بر روی آن بروز میکند، موثر است، ویتامین C بوده و میتواند رباطهای اطراف چشم را تقویت کرده و موجب سفت شدن بافت این نواحی شود. از سوی دیگر این ویتامینها از پیری زودرس نیز جلوگیری خواهند کرد. در کنار ویتامین C، کمبود ویتامین E و A، B نیز تاثیر زیادی بر روی رفع پف زیر چشم و پوست خواهد داشت.
چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم؟
در صورتی که باد زیر چشم به صورت ناگهانی ایجاد شده و بعد از چند ساعت و یا چند روز رفع نشد و یا با بثورات پوستی، مشکل در بینایی، درد و سوزش چشم همراه بود، لازم است به پزشک مراجعه کنید و این مسئله را با یک متخصص در میان بگذارید. همچنین اگر بعد از جراحی و یا عملی بر روی صورت خود این اتفاق را تجربه کردید باید آن را مورد پیگیری قرار دهید. در صورتی که بعد از خواندن مقاله احساس کردید نیاز به مشورت دارید، میتوانید با کارشناسان ما در مجموعه دکتر گویا تماس بگیرید و از مشاوره رایگان برخوردار شوید.
سخن آخر
در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با رفع پف زیر چشم صحبت کرده و بهترین راهکارهایی که متخصصان در این باره معرفی میکنند را با شما به اشتراک بگذاریم. در صورتی که این مشکل را به صورت طولانی مدت تجربه میکنید، بهتر است با یک متخصص پوست در این باره مشورت کنید و اگر پزشکی را در این حوزه نمیشناسید، میتوانید لیست بهترین متخصصان را در سایت دکتر گویا مشاهده کنید. در صورتی که سوالی در این حوزه دارید میتوانید در قسمت دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
در رابطه با تاثیر گلاب برای از بین بردن پف زیر چشم شنیدم. شما تاییدش می کنید؟
ممنون اطلاعاتتون کامل بود.
بعد از قطع استفاده از این راهکارای خونگی دوباره پف زیر چشم برمی گرده؟
سلام خسته نباشید
چند ماهه من پف کردگی اول صبح رو تجربه می کنم و دکتر هم رفتم ولی میگن علت خاصی نداره. راهکارهای خونگی هم جواب دادن ولی موقتی. چیکار باید بکنم؟
آیا دلایل ژنتیکی پف کردن زیر چشم قابل درمان هستن؟