عوارض مصرف ماری جوانا در بارداری
اثرات ماری جوانا بر روی سلامتی در هنگام بارداری
بارداری یکی از حساسترین دورههای زندگی بانوان است که تغذیه و سبک زندگی مادر طی این دوران، باید با مصرف مواد مغذی و تغذیه صحیح، موجب تقویت و رشد جنین شود؛ اما در صورتی که مادر به جای مواد غذایی سالم به سراغ تغذیه ناسالم و موارد ممنوعه همچون الکل و مواد مخدر برود، نه تنها رشد و تقویت جنین به صورت عادی و طبیعی صورت نمیگیرد، بلکه ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. امروزه از آنجایی که مصرف ماری جوانا در بین مردم و به ویژه جوانان اغلب بدون خطر دانسته میشود، میزان استفاده از این ماده افزایش پیدا کرده و حتی به مصرف ماری جوانا در بارداری هم رسیده است. از آنجایی که بسیاری از مادران از تاثیر مصرف گل قبل از بارداری و طی این دوران بیخبر هستند، در این مقاله قصد داریم از دیدگاه متخصصان بهترین مرکز ترک اعتیاد در تهران، این مسئله را بررسی کنیم.
اثرات علف یا ماری جوانا در بارداری چیست؟
به طور کلی در طول دوران بارداری هر چیزی که مادر، میخورد و یا به طرق مختلف مصرف میکند نه تنها بر روی سلامت خود تاثیر دارد، بلکه بر روی سلامت و حفظ جان جنین نیز اثر میگذارد. از جمله موادی که مصرف آنها در طی دوران بارداری ممنوع شناخته شده و عوارض جبران ناپذیر آنها همواره مورد توجه قرار گرفته است، انواع مواد مخدر و به ویژه ماری جوانا یا علف است.
شاید تاکنون نام ماده شیمیایی تتراهیدروکانابینول به گوشتان خورده باشد. به طور کلی حدود 500 ماده شیمیایی در علف وجود دارد که یکی از اصلیترین و پرخطرترین آنها، تتراهیدروکانابینول است. این ماده شیمیایی پس از وارد شدن به بدن، به راحتی میتواند از جفت رد شده و خود را به جنین برساند و در نتیجه او را با عوارضی مواجه کند. با مصرف ماریجوانا در بارداری، احتمال مواجه با عوارض مصرف ماریجوانا در زمان بارداری همچون مشکلات زیر افزایش پیدا خواهد کرد.
- متولد شدن نوزاد با وزن کم
- افزایش احتمال مرده به دنیا آمدن جنین
- جلوگیری از رشد نوزاد در شکم مادر و بعد از تولد
- فراموشی مسائل و بروز تاثیر ماری جوانا بر آلزایمر
- افزایش احتمال متولد شدن نوزاد به صورت نارس و قبل از رسیدن به هفته ۳۷ بارداری
- درگیری جنین با مشکلات حافظه، یادگیری و رفتاری به صورت طولانی مدت و عدم تاثیرگذاری راهکارهای باهوش شدن جنین در بارداری
تاثیر ماری جوانا بر روی سلامت روانی جنین
تاثیرات ماری جوانا در دوران بارداری بر جنین تنها به عوارض جسمانی خلاصه نمیشود و این گیاه مخرب تاثیرات جبرانناپذیری بر روی سلامت روان نوزاد نیز خواهد گذاشت. به نقل از ncbi.nlm.nih.gov و تحقیقات انجام شده در این زمینه، مادرانی که در دوران بارداری علف مصرف میکنند، صاحب فرزندانی با مشکلات جسمانی خواهند شد که اغلب در سنین کودکی و بزرگسالی با اختلالات رفتاری، نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)، افسردگی و اضطراب درگیر میشوند.
عوارض احتمالی استفاده از علف پس از تولد نوزاد چیست؟
از آنجایی که آزمایش بر روی مادران باردار و مصرف کننده علف بسیار سخت بوده و ریسک آن بالا است؛ بیشتر آزمایشات انجام شده در این حوزه، بر روی حیوانات بوده است. در این آزمایشات، اثبات شده قرار گرفتن مغز در معرض دلتا -9-تتراهیدروکانابینول و THC که در ماری جوانا وجود دارد، کودک را در با مشکلات رشدی در مغز مواجه میکند.
جالب است بدانید تحقیقات جدید و قدیم انجام شده در حوزه تاثیر ماری جوانا در بارداری، تفاوتهای فاحشی با یکدیگر دارند. طی تمامی این تحقیقات اثبات شده که با مصرف علف در دوران بارداری جز عوارض جبران ناپذیر فراوان، اثرات دیگری به همراه ندارند، اما در رابطه با مدت زمان ادامه دار بودن این اثرات در تحقیقات جدید و قدیم تفاوت وجود دارد.
همانطور که در نتیجه سرچ عنوان «کشیدن گل در بارداری نی نی سایت» ظاهر میشود، در تحقیقات قدیم، تفاوتی میان اثرات کوتاه مدت و بلند مدت مصرف علف در دوران بارداری گزارش نشده است؛ اما طبق مطالعات جدید، میتوان نتیجه گرفت نوزادی که در دوران جنینی و در شکم مادر در تماس با با تتراهیدروکانابینول قرار گرفته، نخست با کند شدن روند رشد، کوتاه قدی و تولد زودرس مواجه شده و در ادامه مشکلاتی همچون نقص توجه، بیش فعالی، عدم کنترل انگیزه و مشکل در حافظه گربان گیر آنها میشود.
تصورات غلط درباره مصرف ماری جوانا در طول بارداری
بسیاری از خانوادهها و حتی مادران باردار گمان میکنند از آنجایی که علف نسبت به دیگر مواد مخدر کمتر افراد را دچار اعتیاد میکند و یا مصرف آن در بسیاری از کشورهای غربی آزاد است، پس مزایا آن بیش از معایب بوده و مصرف گل در دوران بارداری میتواند به جنین در افزایش هوش و سلامت مادر و جنین کمک کند، در حالی که این تصور کاملا اشتباه است.
این ماده اعتیاد آور نه تنها برای مادران باردار، بلکه برای تمامی افراد مضر بوده و عوارض جبران ناپذیری را به دنبال دارد؛ حال تأثیرات ماریجوانا در زمان بارداری به دلیل ضعف بدن جنین و مادر و عدم کامل شدن روند تکامل و رشد بدن جنین، با عوارض و خطرات بیشتری همراه خواهد بود.
اثر ماری جوانا در شیرمادر
بسیاری از مادران گمان میکنند از آنجایی که ماری جوانا یک نوع گیاه به شمار میآید، خطر و عوارض چندانی به همراه ندارد و حتی خواص ماری جوانا در بارداری را بیان میکنند، اما نمیدانند که بسیاری از مشکلات رشدی که فرزند مادران مصرف کننده علف، بعد از تولد تجربه میکنند، ناشی از مصرف همین گیاه مخرب است. طبق تحقیقات انجام شده در این حوزه، مواد شیمیایی موجود در علف میتواند در دوران بارداری خود را به جنین رسانده و منجر به تغییر و حتی نابودی نورونهای مغزی شود که عوارض آن بسیار جبران ناپذیر خواهد بود.
البته لازم به ذکر است در مواقعی نادر، پزشک به مادر توصیه میکند، در شرایط به خصوص از ماری جوانای دارویی استفاده کند؛ اما در چه مواقعی؟ در ادامه توضیح خواهیم داد.
آیا ماری جوانا مصرف پزشکی دارد؟
بسیاری از مادران که در طول دوران بارداری، حالت تهوع شدید را تجربه میکنند، برای کاهش این عارضه آزاردهنده و طبق شنیدههایشان شروع به مصرف ماری جوانای پزشکی در بارداری کرده و تلاش میکنند این عارضه را کاهش دهند. این تصمیم شاید حالت تهوع را کاهش دهد، اما به مرور زمان عوارض خود را نیز به شما نشان خواهد داد. در حالت کلی به هیچ عنوان، حتی به صورت تفننی، مصرف ماری جوانا در بارداری توصیه نمیشود، اما تنها در صورت پیشنهاد پزشک و توجه به موارد توصیه شده، استفاده از این ماده مخدر کمخطر خواهد بود.
به طور قطع توصیه پزشک برای مصرف دارو دارای علف، مادر و جنین را در معرض خطری جبرانناپذیر قرار نمیدهد و تنها عارضهای که در این زمینه مطرح شده، احتمال کوتاه شدن قد نوزاد است که احتمالا بعد از تولد و با استفاده از راهکارهای پزشکی میتوان این کاهش قد ناشی از مصرف شیشه در بارداری و یا مصرف گل در بارداری را جبران کرد. دقت داشته باشید این تحقیقات بر روی کودکان زیر 2 سال انجام شده است. پس در نتیجه تنها مواقعی که پزشک مصرف این ماده را توصیه کرده، عوارض شاهدانه در بارداری کمخطر خواهد بود.
نکته دیگر لازم به ذکر آن است که بسیاری از مطالعات نشان میدهند مصرف تخم گیاه شاهدانه به دلیل داشتن درصد بسیار کمی تتراهیدروکانابینول و مقدار زیادی پروتئین، میتواند برای مادران باردار مفید باشد، اما مجددا، مصرف تخم ماری جوانا در بارداری هم بدون مشورت با بهترین دکتر زنان در تهران توصیه نمیشود.
مصرف ماری جوانا و بروز سرطان در کودکان
با وجود آنکه تحقیقات در این زمینه هنوز تکمیل نشده و ادامه دارد، میتوان گفت مطالعات نشان میدهند، کودکانی که در شکم مادر با تتراهیدروکانابینول و در دوران کودکی با دود ناشی از سوختن علف در تماس بودهاند، متاسفانه بیش از دیگر افراد در معرض مواجهه با سرطان عضلات و سرطان خون هستند.
ترک اعتیاد به ماریجوانا در دوران بارداری
اگر قصد بارداری دارید و در حال گذر از دوران بارداری هستید و به مصرف گل و حشیش اعتیاد دارید، توصیه میشود قبل از آنکه عوارض مصرف این ماده فرزند شما را درگیر کند، برای ترک اعتیاد اقدام کنید. در صورتی که هنوز برای بارداری اقدام نکردهاید، پیشنهاد میشود نخست با کمک گرفتن از یک درمانگر و متخصص برای ترک اعتیاد اقدام کرده و با سم زدایی از بدن، دوران خماری را پشت سر بگذارید و سپس بارداری را تجربه کنید.
در صورتی که در دوران بارداری هستید و میخواهید برای ترک اقدام کنید، حتما باید زیر نظر یک متخصص باشید. تجربه خماری در دوران بارداری اغلب برای خانمهای باردار بسیار آزاردهنده خواهد بود، اما با کمک یک پزشک، میتوان علائمی همچون عصبانیت، بیقراری، تحریک پذیری، استفراغ و تهوع را کاهش داد. نگران نباشید، ترک ماری جوانا در بارداری بسیار بهتر از گذر از این دوران همراه با اعتیاد است. اگر سوالی در این حوزه ذهن شما را به خود درگیر کرده، طی دریافت مشاوره رایگان از مجموعه ما، میتوانید جواب سوال خود را دریافت کنید.
حرف آخر
در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با مصرف ماری جوانا در بارداری صحبت کرده و اطلاعات کاملی را در این باره با شما به اشتراک بگذاریم. در صورتی که همچنان سوالی در این حوزه در ذهن شما باقی مانده میتوانید در قسمت دیدگاهها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما در مجموعه دکتر گویا در کوتاهترین زمان ممکن به آن پاسخ دهند.