افزایش شیر مادر با روش های دارویی و خانگی

بهترین روش افزایش شیر مادر

نداشتن شیر کافی برای سیر کردن جنین بعد از زایمان، یکی از بزرگترین دغدغه‌های بسیاری از مادران بوده که تبدیل به یک نگرانی برای والدین شده است. دلواپسی مادر در این دوران کاملا طبیعی است؛ اما باید گفت این مشکل چند راهکار اصلی و بسیار موثر دارد و تنها با استفاده از این چند راهکار مناسب می‌توان به راحتی و در سریع‌ترین زمان ممکن افزایش شیر مادر را شاهد بود؛ اما چگونه؟ مواد افزایش دهنده شیر مادر چیست؟ معجون افزایش شیر مادر را چگونه تهیه کنیم؟ چه میوه‌ها و مواد غذایی موجب بیشتر شدن شیر مادر می‌شوند؟ در ادامه به تمامی این سوالات به طور کامل پاسخ خواهیم داد؛ پس دکتر گویا را تا آخر مقاله همراهی کنید.

آنچه در این مقاله میخوانید

برای زیاد شدن شیر مادر چه کنیم؟

یکی از اصلی‌ترین عواملی که موجب افزایش تولید شیر با کیفیت و کافی در دوران شیردهی مادر می‌شود، داشتن آرامش روحی و ذهنی مادر است. به طور قطع تاکنون این جمله را شنیده‌اید که مادران می‌گویند شیرشان خشک شده است. خشک شدن شیر امری واقعی نیست و در اصل حرص خوردن و یا استرس می‌تواند میزان تولید شیر در سینه مادر را کاهش دهد که جلوگیری از این مشکل تنها با مصرف مواد غذایی مناسب و افزایش دهنده شیر و دوری از فضاهای تنش‌زا ممکن خواهد بود.

لازم به ذکر است، بسیاری از مادران بعد از زایمان به جای رسیدگی به سلامتی خود و جنین، بیشتر به فکر رسیدن به تناسب اندام هستند که این مسئله موجب دوری از برخی مواد غذایی شده و در نهایت مادر را با تنش فکری و کاهش شیر مواجه می‌کند. شاید جالب باشد بدانید شیردهی به نوزاد یکی از عوامل موثر در رسیدن مادر به تناسب اندام است. پس عجله‌ای در کاهش وزن و از بین رفتن پوست اضافه به وجود آمده، نداشته باشید و تمرکز خود را بر روی مصرف مواد غذایی مفید برای زیاد شدن شیر مادر بگذارید.

معرفی چند روش سریع برای افزایش شیر مادر

کامل‌ترین و بهترین غذا برای جنین در ماه‌های اول به دنیا آمدن، شیر مادر است. شیر مادر از مواد مغذی فراوانی برخوردار بوده و مصرف آن برای رشد جنین ضروری است. از آنجایی که بسیاری از مادران شیر به میزان کافی برای سیر شدن نوزادشان ندارند، به سراغ دادن شیر خشک به نوزاد می‌روند. قبل از دادن شیر خشک به نوزاد توصیه می‌شود نخست از راهکارهای زیر برای افزایش شیر مادر استفاده کرده و در صورت عدم گرفتن نتیجه مناسب، به سراغ شیر خشک بروید.

معرفی چند روش سریع برای افزایش شیر مادر

افزایش شیر مادر با داشتن استراحت کافی 

مادر باید در دوران بارداری از فکری آسوده و بدنی پر انرژی برخوردار باشد تا تولید شیر در پستان به خوبی انجام شود. خستگی و بی حوصلگی، شیر مادر را کاهش داده و موجب استرس او خواهد شد. دقت داشته باشید حمایت همسر نیز در این دوران بسیار اهمیت دارد.

افزایش تعداد دفعات شیردهی در طول روز برای بیشتر شدن شیر مادر

درست است که در زمان بارداری و در دوران شیردهی، به دلیل ترشح هرمون‌های به خصوص، تولید شیر در بدن مادر صورت می‌گیرد، اما وجود این هرمون‌ها برای سیر شدن جنین کافی نیست. برای بیشتر کردن حجم شیر مادر، نیاز است غده‌های موجود در سینه مادر برای تولید شیر تحریک شوند. به طور کلی هر چقدر نوزاد شیر بیشتری بخورد و بیشتر پستان مادر را مک بزند، افزایش شیر با سرعت بهتری انجام می‌شود.

تناوب در خوردن شیر و مکیدن سینه و افزایش شیر مادر

قطع شدن ناگهانی شیردهی می‌تواند موجب کاهش تولید شیر در پستان مادر شده و یا چربی شیر که عامل اصلی وزن گرفتن بدن نوزاد است، کاهش پیدا کند؛ از این رو بهتر است تناوب در شیردهی را مورد توجه قرار دهید و حتی اگر نوزاد علاقه‌ای به مک زدن پستان ندارد، برای جلوگیری از کاهش شیر سینه، شیر خود را روزانه بدوشید.

افزایش شیر مادر با کاهش مصرف شیر خشک توسط کودک

همواره پزشکان توصیه می‌کنند در 4 تا 6 ماه اول زندگی کودک، تا جای ممکن به جز شیر مادر، شیر و یا نوشیدنی دیگری به نوزاد داده نشود. به طور کلی هر چقدر نوزاد به مصرف شیر خشک و آب میوه عادت کند، به همان میزان، نسبت به شیر مادر زده شده و در مک زدن پستان مادر تنبل می‌شود که این مسئله موجب کاهش شیر مادر می‌شود. دقت داشته باشید کودکان در مک زدن شیشه شیر راحت‌تر هستند، پس در صورتی که نوزاد از مک زدن سینه مادر امتناع می‌کند، می‌توانید شیر خود را دوشیده و با شیشه شیر به نوزاد شیر دهید. کاهش مصرف شیر خشک در افزایش شیر مادر هم موثر خواهد بود.

کاهش مصرف شیر خشک توسط کودک

بیشتر شدن شیر مادر با کنار گذاشتن فعالیت های ورزشی

درست است که همواره به مادران باردار پیشنهاد می‌شود در دوران بارداری داشتن ورزش سبک و فعالیت بدنی کم را فراموش نکنند، اما این مسئله در رابطه با دوران شیردهی صدق نمی‌کند. فعالیت بدنی مادر در دوران شیردهی موجب ترکیب اسید لاکتیک با شیر مادر شده و در نهایت تلخ شدن شیر را در پی دارد که ممکن است نوزاد از مک زدن شیر مادر امتناع کند. در صورتی که مجبور به انجام فعالیت‌های سنگین در روزهای اول بعد از زایمان شدید، توصیه می‌شود قبل از شیر داد به نوزاد، کمی از شیر خود را دوشیده و دور بریزید.

نوشیدن آب به میزان کافی

مصرف آب به میزان کافی، از عوامل موثر در افزایش شیر مادر برای نوزاد پسر و افزایش شیر مادر برای نوزاد دختر است و در کنار ماساژ سینه، شرایط را برای تحریک غده شیری فراهم می‌کند.

افزایش شیر مادر با ماساژ سینه

ماساژ سینه می‌تواند موجب تحریک غدد شیری به تولید بیشتر شیر شده و در نهایت میزان شیر در پستان مادر بیشتر شود. شما می‌توانید بعد از سیر شدن نوزاد و یا قبل از شیر دادن به او، چند دقیقه‌ای هر دو سینه را به صورت دورانی ماساژ دهید؛ به این گونه که ماساژ را از اطراف سینه و وسط دو سینه آغاز کرده و تا قسمت نوک سینه به صورت دورانی ماساژ دهید و این کار را چند بار تکرار کنید.

مصرف عصاره‌های گیاهی

برخی از عصاره‌های گیاهی می‌توانند موجب افزایش شیر مادر شوند؛ همچون عصاره آویشن، شبندر و زیره سبز، اما تنها در صورتی که توسط پزشک پیشنهاد شده و متخصص زنان مصرف این عصاره‌های گیاهی را تایید کرده باشد.

دوشیدن شیر مادر و نگاه کردن به کودک

شاید جالب باشد بدانید، نگاه کردن یا شنیدن صدای کودک در زمان دوشیدن شیر می‌تواند موجب افزایش شیر مادر شود.

دوشیدن شیر مادر و نگاه کردن به کودک

داشتن تغذیه سالم

یکی از راه‌های مناسب افزایش شیر مادر، مصرف مواد غذایی مفید برای شیردهی و خودداری از مصرف مواد غذایی کاهش دهنده شیر است. در این مواقع پیشنهاد می‌شود مادر از نوشیدن مواد غذایی حاوی کافئین همچون قهوه، چای و یا نوشابه‌های حاوی کافئین خودداری کرده و به جای آن به سراغ مواد غذایی حاوی آب فراوان و کلسیم بروید. از سوی دیگر مواد غذایی دارای طعم قوی همچون سیر، پیاز و انواع ادویه، می‌توانند بر روی طعم شیر تاثیر گذاشته و در نهایت کودک را از خوردن شیر زده کنند.

عدم مصرف دخانیات برای بیشتر شدن شیر در سینه

مادران شیرده از مصرف دخانیات منع شده و در صورتی که برای اینکار اقدام شود، میزان شیر مادر کاهش پیدا خواهد کرد.

راه های افزایش شیر مادر در طب سنتی

طب سنتی نیز در کنار متخصصان زنان، راهکارهایی را برای بیشتر شدن شیر مادر پیشنهاد کرده است که برخی راه‌های افزایش شیر مادر در طب سنتی عبارتند از:

  • مصرف شیر گاو تازه و محلی به همراه عسل، خرما یا شیره
  • خوردن انواع مغزهای خام همچون فندق، پسته و بادام
  • نوشیدن آبمیوه‌های طبیعی و ساخته شده در منزل
  • خوردن سیرابی گوسفند با آب آن
  • ترکیب کاهو با شیره انگور
  • مصرف زیره، رازیانه، جوانه گندم در غذا
  • ترکیب گندم بو داده با کنجد، خشخاش و نبات

راه هایی برای افزایش شیر مادر در طب سنتی

غذاهایی که شیر مادر را زیاد می کند

طبق مقاله “غذاهایی که شیر مادر را زیاد میکند نی نی سایت”، به طور کلی مواد غذایی به خصوصی برای افزایش شیر مادر در دوران شیردهی پیشنهاد نمی‌شود و تنها توصیه ممکن در این حوزه، حفظ تعادل غذایی در برنامه روزانه خود است. شما می‌توانید همان روند غذایی روزانه خود را دنبال کرده و در کنار آن میزان مصرف بهترین غذاها برای افزایش شیر مادر، همچون غذاهای زیر را نیز افزایش دهید.

  • سیر و زنجبیل
  • ماهی قزل آلا
  • برنج قهوه‌ای
  • شیر بادام
  • انواع آبمیوه
  • زغال اخته و زردآلو
  • هویج و کدوحلوایی
  • یونجه، برگ ریحان و شوید
  • دانه رازیانه، شنبلیله و زیره
  • مارچوبه، جو دو سر، نخود و کنجد
  • سیب‌زمینی، اسفناج و برگ چغندر
  • غذاهای غنی از پروتئین مانند مرغ و تخم مرغ

میوه های افزایش دهنده شیر مادر

طبیعتا مصرف انواع میوه‌ها در دوران شیردهی ضروری است، چراکه می‌توانند ویتامین‌های مورد نیاز بدن مادر را تامین کنند؛ اما برخی از میوه‌ها به دلیل کمک به افزایش شیر در بدن مادر، باید در دوران بارداری به میزان بیشتری مصرف شوند. میوه‌های زیر از میوه‌های افزایش‌دهنده‌ شیر مادر هستند که طعم بسیار لذیذی دارند و می‌توانند مادر را راغب به مصرف میوه کنند.

  • موز
  • انبه
  • پاپایا
  • آووکادو
  • بلوبری
  • هندوانه
  • توت فرنگی

میوه های افزایش دهنده شیر مادر

راه های خانگی برای افزایش شیر مادر

تغذیه کودک با شیر مادر به قدری اهمیت دارد که امروزه در سراسر جهان، یک هفته با عنوان هفته جهانی شیر مادر نامگذاری شده است. اهمیت این مسئله موجب شده، متخصصان زنان و طب سنتی راهکارهای مختلف پزشکی و خانگی متعددی را برای افزایش شیر مادر توصیه کنند. به طور کلی برخی از اصلی‌ترین راهکارهای خانگی برای بیشتر شدن شیر مادر را می‌توان موارد زیر دانست.

مصرف شیر گاو برای افزایش شیر مادر

همواره گفته می‌شود همانطور که بدن نوزاد به پروتئین نیاز دارد و نوزاد پروتئین مورد نیاز خود را از بدن مادر تامین می‌کند، مادر نیز باید با مصرف شیر گاو، پروتئین مورد نیاز بدن خود و نوزاد را تامین نماید. لازم به ذکر است مصرف شیر گاو برای کودکان زیر 1 سال به دلیل احتمال حساسیت به پروتئین به طور کلی ممنوع است، اما ممکن است کودک به پروتئینی که مادر مصرف کرده نیز واکنش نشان دهد. در اغلب مواقع نوزادان هیچگونه واکنشی مبنی بر حساسیت به این نوع پروتئین از خود بروز نمی‌دهند، اما این مسئله غیر ممکن نیست.

در صورتی که نوزاد به این نوع پروتئین حساسیت داشته باشد، علائمی همچون اگزما پوستی و یا گیجی بیش از اندازه و وجود خون و یا مخاط در مدفوع در او دیده می‌شود، که در این صورت، مادر باید مصرف شیر گاو و لبنیات را کنار بگذارد. در اغلب مواقع 2 تا 14 روز بعد از قطع مصرف این مواد، علائم ناشی از حساسیت در کودک نیز از بین خواهد رفت.

بیشتر شدن شیر مادر با مصرف مغزها

مغز‌ها به ویژه بادام و پسته، منبع کاملی از چربی‌های سالم و آنتی اکسیدان هستند که مصرف آنها با تقویت شیر و در نهایت بهبود سیستم ایمنی نوزاد همراه خواهد بود. شما می‌توانید مغزها را در کنار سالاد، کوکی و یا اسموتی و به صورت ساده و یا بو داده نوش جان کنید.

کربوهیدرات ها برای افزایش شیر مادر

شاید جالب باشد بدانید به طور کلی سطح هرمون‌ها و انرژی مادر در دوران شیردهی دچار نوسانات شدید است و یکی از عواملی که می‌تواند این نوسانات را کنترل کرده و انرژی مادر را افزایش دهد، مصرف کربوهیدرات است. به طور کلی مادر در دوران شیردهی به حداقل ۲۱۰ گرم کربوهیدرات (60 درصد) بیش از کربوهیدرات دریافتی در دوران بارداری نیاز دارد.

این کربوهیدرات مورد نیاز بدن می‌تواند از طریق مصرف سیب زمینی، میوه‌هایی چون موز، برنج قهوه‌ای، ماکارونی و ماست یونانی تامین شود. دقت داشته باشید برنج سفید در دسته کربوهدرات‌های سالم قرار نمی‌گیرد و بهتر است تا حد امکان، مصرف آن را در دوران شیردهی به حداقل برسانید.

افزایش کیفیت شیر مادر با خوردن فرنی

فرنی منبع کاملی از کربوهیدرات‌های سالم و مواد مغذی برای مادر و نوزاد است که می‌تواند به افزایش شیر در پستان مادر کمک کند. برای درست کردن فرنی نیاز به 2 قاشق غذاخوری آرد برنج و یا نشاسته نیاز دارید تا آن را با آب و شکر مخلوط کرده و بعد از گذاشتن بر روی حرارت و غلیظ شدن ترکیب، نوش جان کنید. شما می‌توانید به جای آب و شکر از شیر و نبات نیز استفاده کنید.

راه های خانگی برای افزایش شیر مادر

معجون افزایش شیر مادر

اگر شما نیز عنوان “معجون افزایش شیر مادر نی نی سایت” را در موتور جستجوگر گوگل سرچ کرده و به دنبال جواب آن هستید باید گفت، متخصصان از شیر بادام، آب خالی و دمنوش‌های گیاهی با عنوان بهترین معجون افزایش شیر مادر یاد می‌کنند.

🔹شیر بادام: علاوه بر نوزاد، خود مادر نیز در دوران بارداری برای تقویت بدن نیاز به نوشیدنی‌های قوی همچون شیر بادام دارد. برای درست کردن این ترکیب قوی لازم است کمی بادام را در آب خیس کرده و پس از چند ساعت از آب خارج کرده و پوست آنها را بکنید. حال بادام‌ها را به همراه یک لیوان آب و یا شیر در مخلوط کن ریخته و چند دقیقه این دو را با یکدیگر مخلوط کنید و در نهایت مخلوط را از صافی رد کرده و معجون به دست آمده را نوش جان کنید.

🔹آب: در حالت عادی همه افراد در طول روز به 8 تا 10 لیوان آب نیاز دارند؛ اما این میزان آب در خانم‌های شیرده باید به 12 لیوان یا همان 3 لیتر آب برسد.

🔹دمنوش: دمنوش‌ها هم می‌توانند برای افزایش شیر مادر و هم برای کاهش آن موثر باشند؛ از این رو بهتر است به صورت خودسرانه برای نوشیدن دمنوش‌های گیاهی اقدام نکرده و تنها دامنوش‌هایی که در قسمت بعد اشاره خواهیم کرد را پس از مشورت با پزشک مورد استفاده قرار دهید.

دمنوش برای افزایش شیر مادر

علاوه بر داروهایی که پزشک زنان برای افزایش شیر مادر تجویز می‌کند، دمنوش‌هایی وجود دارند که می‌توانند فایده‌ای همچون داروهای پزشکی داشته و موجب بیشتر شدن شیر مادر شوند. برخی از دمنوش‌های موثر در این حوزه عبارتند از:

  • گزنه
  • یونجه
  • رازیانه
  • گشنیز
  • انیسون
  • شنبلیله
  • خار مریم
  • ریشه ختمی
  • برگ تمشک قرمز

بهترین داروها برای افزایش شیر مادر

در صورتی که میزان تولید شیر در پستان مادر کم باشد و نیاز نوزاد را برطرف نکند، ممکن است پزشک مصرف داروهای افزایش دهنده پرولاکتین را توصیه کند. پرولاکتین هورمون مسئول تولید شیر در بدن مادر است که افزایش میزان آن، با افزایش شیر مادر همراه خواهد بود. به طور کلی داروهایی که باعث افزایش شیر می‌شوند و می‌توانند میزان این هورمون را در بدن افزایش دهند عبارتند از:

قرص افزایش شیر مادر

قرص افزایش شیر مادر

داروهای متعددی برای افزایش شیر مادر ممکن است تجویز شود، همچون:

  • دومپریدون: دارویی برای مشکلات معده است که کمتر پزشکی مصرف آن را برای افزایش شیر در پستان مادر توصیه می‌کند.
  • متوکلوپرامید: این قرص با جلوگیری از ترشح دوپامین، موجب افزایش ترشح پرولاکتین می‌شود. این دارو برای بیشتر شدن شیر مادر تجویز می‌شود، ولی در اصل برای درمان مشکلات معده، تهوع و استفراغ مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • کلرپرومازین و هالوپریدول: این داروها در افزایش شیر مادر موثر هستند، اما از آنجایی که عوارض زیادی به دنبال دارند، تجویز آنها چندان رایج نیست.

دقت داشته باشید مکمل‌هایی که شیر را افزایش می‌دهند نیز در این مسئله موثر هستند، اما خوردن آنها بدون دستور پزشک ممنوع است. به طور کلی پیشنهاد می‌شود قبل از هر گونه اقدام برای مصرف قرص، از روش‌های خانگی استفاده کرده و در صورت عدم دریافت نتیجه مناسب، برای مصرف دارو، به پزشک مراجعه کنید.

قطره شیرافزا برای افزایش شیر سینه

در صورتی که روش‌های طبیعی معرفی شده نتوانند موجب افزایش شیر مادر شوند و از تجویز و یا مصرف دارو نیز امتناع شود، پزشک مصرف قطره افزایش دهنده شیر مادر را توصیه می‌کند که از ترکیب زیره سبز، رازیانه، عصاره شوید و شنبلیله تولید می‌شود. شما می‌توانید 20 تا 22 قطره از این ترکیب را در مقداری آب سرد ریخته و در سه نوبت آن را نوش جان کنید.

افزایش شیر مادر در ماه نهم بارداری

این مسئله درست است که شما باید قبل از زایمان و از ماه آخر بارداری به فکر سریع ترین راه برای افزایش شیر مادر باشید؛ این به معنای آن نیست که می‌توانید از روش‌های معرفی شده در قسمت بالا استفاده کنید. استفاده از این موارد می‌تواند شما را در معرض انقباضات رحمی قرار داده و در نهایت زایمان زودرس را به دنبال داشته باشد. یکی از راهکارهای افزایش شیر مادر در ماه آخر بارداری داشتن سبک غذایی متعادل، مصرف سبزیجات (به جز شنبلیله)، دوری از دخانیات و داشتن استراحت کافی است.

راه های افزایش شیر مادر در روزهای اول زایمان

راه های افزایش شیر مادر در روزهای اول زایمان

میزان شیر خارج شده از پستان مادر در روزهای اول بعد از زایمان در میزان تولید شیر در روزهای بعدی اهمیت دارد. به طور متوسط مادر طی روزهای اول بعد از زایمان باید 8 تا 12 بار به نوزاد شیر دهد و بهترین زمان برای شیر دادن به نوزاد برای اولین بار، یک ساعت بعد از زایمان است. دقت داشته باشید شیر نخست ممکن است کمی کدر و به رنگ زرد باشد که کاملا طبیعی است. به این شیر آغوز گفته می‌شود که حاوی آنتی بادی فراوان بوده و در افزایش سیستم ایمنی نوزاد نقش جدی ایفا می‌کند.

علت کم بودن شیر مادر چیست؟

قبل از آنکه بدانید چگونه باید میزان شیر مادر را در دوران شیردهی افزایش دهید، نخست باید بدانید چه عواملی موجب کاهش شیر در هنگام از شیر گرفتن نوزاد و یا بلافاصله بعد از زایمان می‌شوند. در این مرحله نخست باید به این سوال پاسخ دهید که آیا شیر شما از کیفیت لازم برخوردار است یا خیر و سپس به دنبال دلیل کم بودن شیر مادر و یا بی کیفیت بودن آن بروید. به طور کلی عوامل زیر اصلی‌ترین دلایل کاهش پیدا کردن شیر مادر در دوران شیردهی هستند.

مصرف قرص های درمانی

همه داروها در کنار مزایا عالی که دارند، از معایبی نیز برخوردارند که کاهش شیر در دوران بارداری از عوارض داروهای درمانی است. به طور کلی شما باید در صورت مصرف هر گونه دارو در دوران بارداری با بهترین دکتر زنان در تهران مشورت کنید؛ در غیر این صورت ممکن است از عوارض کم شدن شیر بی خبر بوده و نسبت به این موضوع بی توجه باشید.

علت کم بودن شیر مادر چیست؟

کاهش شیر مادر به دلیل استرس

یکی از عواملی که می‌تواند به طور غیر مستقیم بر میزان شیر مادر در دوران شیردهی تاثیر بگذارد، استرس و اضطراب مادر است. اغلب مادرانی که در دوران شیردهی اضطراب را تجربه می‌کنند، چندان حوصله و انرژی کافی برای شیردهی به کودک نداشته و از این جهت نمی‌توانند به صورت اصولی به کودک شیر دهند و شیر نیز به میزان کافی تولید نمی‌شود.

جراحی سینه، دلیل کم شدن شیر مادر

آسیب دیدن بافت‌های سینه از جمله عواملی است که می‌تواند بر روی میزان تحریک تولید شیر موثر واقع شود. جراحی سینه، پروتز، عمل کوچک یا بزرگ کردن سینه از جمله عواملی هستند که می‌توانند موجب آسیب به بافت سینه شده و در نهایت کاهش میزان تولید شیر و یا کم شدن میزان شیر خارج شده از نوک سینه را به دنبال داشته باشند.

کاهش تولید شیر مادر با کم بودن غدد شیری

این مسئله درست است که در دوران حاملگی و به مرور با مک زدن سینه توسط نوزاد، میزان غدد شیری در سینه افزایش پیدا می‌کند، اما به طور کلی ممکن است بسیاری از مادران به صورت ارثی غدد شیری کمی داشته و این مسئله موجب کم شدن شیر مادر شود. این مسئله جای نگرانی ندارد و مادر با مصرف مواد غذایی برای افزایش شیر، می‌توانند این کمبود غدد شیری را جبران کنند.

کم بودن غدد شیری و تاثیر آن در کاهش تولید شیر

مصرف برخی از داروهای گیاهی

بسیاری از افراد به طور معمول عادت به استفاده از دمنوش‌های گیاهی بخصوص و یا داروهای گیاهی دارند؛ اما شاید ندانند مصرف همین داروهای گیاهی در دوران بارداری موجب کاهش شیر مادر می‌شود. در این مواقع پیشنهاد می‌شود قبل از مصرف هرگونه دارو گیاهی در دوران بارداری و یا شیردهی، حتما با بهترین دکتر طب سنتی در تهران مشورت کنید تا در صورت نیاز، داروهای مصرفی با داروهای دیگر جایگزین شوند.

چه چیزی باعث افزایش شیر مادر میشود؟

طبق تجربیات بیان شده در قسمت “سریعترین راه برای افزایش شیر مادر نی نی سایت”، نحوه قرارگیری نوزاد، مواد غذایی و داروهایی که مادر مصرف می‌کند، زمانبندی برای شیردهی، دمنوش‌ها، میزان فعالیت و مصرف مکمل خوب برای افزایش شیر، می‌تواند بر روی میزان شیر مادر تاثیر زیادی داشته باشد.

راههای افزایش شیر مادر بعد از سزارین چیست؟

به طور کلی شما با استفاده از تمامی روش‌هایی که در مقاله به آنها اشاره کردیم می‌توانید شیر خود را در دوران شیردهی به نوزاد افزایش دهید و این روش‌ها هم برای مادرانی که به صورت طبیعی زایمان کرده مفید هستند و هم مادرانی که سزارین را تجربه کرده‌اند.

چای برای افزایش شیر مادر مفید است؟

چای جزو آن دسته از مایعاتی است که به هبدراته ماندن بدن کمک کرده و می‌تواند میزان شیر مادر را برای تغذیه نوزاد افزایش دهد. شما می‌توانید با مصرف چای شنبلیله، رازیانه و مریم، شیر خود را در دوران شیردهی افزایش دهید.

آیا ریحان برای افزایش شیر مادر خوب است؟

بله، ریحان یکی از سبزیجات مفید برای بیشتر شدن شیر مادر است که خاصیت ضد میگرنی و ضد یبوست داشته و برای درمان بی خوابی در زنان بسیار مفید است. البته باید دقت داشته باشید که اعتدال در مصرف این دارو بسیار مهم است و نباید در مصرف این گیاه زیاده روی شود.

نتیجه گیری

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با افزایش شیر مادر در دوران شیردهی صحبت کرده و غذاهای تاثیرگذار بر افزایش شیر مادر بعد از زایمان را معرفی کنیم. در صورتی که همچنان سوالی در این باره دارید می‌توانید در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان گذاشته و یا با کارشناسان ما در مجموعه حرفه‌ای دکتر گویا تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.

4.2/5 - (4 امتیاز)
منبع
doctoretomadarsho
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

‫13 دیدگاه ها

  1. سلام میشه بگید چیکار کنم
    حدودا ۱ ماهه شیر ندادم و الان شیرم نمیاد هر کاری میکنم

  2. سلام وقت بخیر
    میگن دمنوش شنبلیله و رازیانه برای افزایش شیر مادر خوبه. شما تأیید می کنید؟

  3. مامانای نگران، کفیر بخورید و شیر با انجیر و میوه خشک. گوشت کبابی هم خیلی خوبه شیرو زیاد میکنه

    1. شیر با انجیر خیلییییی خوبه
      هم خوشمزه هم باعث بیشتر شدن شیر مادر میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا