بهترین ویتامین برای حرف زدن کودک چیست؟

علت دیر زبان باز کردن کودکان

صحبت کردن یکی از مهارت‌هایی است که کودکان باید بعد از رسیدن به سنین خاصی آن را کسب کرده و به مرور زمان در آن پیشرفت کنند؛ اما برخی از کودکان به دلایل مختلفی از جمله کمبود ویتامین‌هایی چون ویتامین D، E، B، امگا 3 و… ممکن است کاهش سرعت رشد سیستم عصبی را تجربه کرده و دیرتر از موعد زبان باز کنند. کمبود ویتامین برای حرف زدن کودک یک مسئله جدی است که تمامی والدین باید درباره آن اطلاع داشته و به موقع برای رفع آن اقدام کنید؛ در غیر این صورت امکان تاخیر در گفتار و یا لکنت زبان وجود دارد. به همین خاطر در در این مقاله قصد داریم از دیدگاه بهترین دکتر اطفال در تهران، بهترین ویتامین برای به شروع صحبت کودک را بیان کنیم.

ویتامین هایی که به حرف زدن کودک کمک می کنند

در جواب این سوال که کدام ویتامین برای حرف زدن کودک خوب است باید گفت، صحبت کردن کودک به تقویت ناحیه بروکا در مغز بستگی دارد. بروکا ناحیه‌ای در نیم کره جلویی و سمت چپ مغز است که وظیفه کنترل گفتار ما را بر عهده داشته و می‌تواند در شروع صحبت و یا لکنت زبان نقش داشته باشد. حال برای آنکه این ناحیه از مغز عملکرد مناسبی داشته باشد، نیاز به مصرف ویتامین‌هایی است که در صورت تامین آنها، از تاخیر در حرف زدن کودکان جلوگیری خواهد شد. ویتامین‌هایی همچون:

ویتامین هایی که به حرف زدن کودک کمک می کنند

باز شدن زبان کودک با مصرف ویتامین D

همانطور که در مقاله «ویتامین برای حرف زدن کودک نی نی سایت» اشاره شده، تقویت سیستم ایمنی بدن و استخوان‌ها در گرو مصرف مقدار کافی ویتامین D است. این ویتامین می‌تواند به تقویت ناحیه گفتار مغز کمک کرده و از بروز عوارضی همچون لکنت زبان و فراموشی کلمات توسط کودک جلوگیری کنند. تامین این ویتامین در بدن کودکان از سه طریق ممکن است. شما می‌توانید با قرار دادن کودک 20 تا 30 دقیقه به صورت روزانه در معرض نور خورشید، ترغیت او به خوردن مواد غذایی چون شاه ماهی، میگو، زرده تخم‌مرغ، ماهی سالمون، تن‌‌ماهی و انواع قارچ و یا خوردن مکمل‌های ویتامین D، نیاز بدن کودک را به این ویتامین تامین کنید.

ویتامین B6 پیریدوکسین برای درمان دیر حرف زدن کودک

شاید برایتان جالب باشد بدانید تحقیقات نشان می‌دهند، افسردگی، اسکیزوفرنی، آتروفی مغز، کوچک شدن مغز و سردرگمی از اصلی‌ترین عوارض کمبود انواع ویتامین B و به ویژه B6 در بزرگسالی هستند. در صورتی که نیاز بدن به این ویتامین در کودکی تامین شود، توسعه عصبی و زبانی کودک را به دنبال داشته و موجب تقویت بروکا خواهد شد. شما می‌توانید با دادن مواد غذایی چون غلات غنی‌شده، گوشت گاو، موز، ماهی تن، سیب‌زمینی، سینه مرغ کبابی، شیر، تخم مرغ، شیر و لبنیات، سویا، نخود، جگر گاو، توفو، هویج، برنج قهوه‌ای، فندق و اسفناج به کودک خود، ویتامین بی مورد نیاز بدن او را برطرف کنید.

دیر حرف زدن کودک به علت کمبود ویتامین B12

به نقل از PubMed، ویتامین B12 با رشد و تولید سلول‌های عصبی و میلین می‌تواند سیستم عصبی را تقویت کرده و از آن در برابر آسیب محافظت کند؛ به همین خاطر است که در روند درمان صحبت نکردن کودک بسیار موثر عمل خواهد کرد.

دیر حرف زدن کودک به علت کمبود ویتامین B12

قرص و شربت آهن برای بهبود حرف زدن کودکان

آهن از جمله دیگر ویتامین‌ها برای حرف زدن کودک است که کمبود آن می‌تواند صحبت کردن کودک را به تاخیر بیندازد. آهن از ویتامین‌های ضروری برای بدن کودک به شمار می‌آید و در رشد سیستم عصبی و اندام‌های بدن نقش موثری ایفا می‌کند؛ به همین خاطر است که متخصص کودک از همان ماه‌های اول تولد، مصرف قطره آهن را برای کودکان توصیه می‌کند. شما می‌توانید بعد از شروع خوردن مواد جامد، با دادن مواد غذایی چون مرغ، تخم‌مرغ، برنج، گوشت قرمز و حبوبات، نیاز بدن کودک را به آهن تامین کنید.

منیزیم، روی و مس

در بسیاری مواقع، علت دیر زبان باز کردن کودک، مشکل در حافظه و تمرکز کودک است که موجب فراموشی کلمات و یا مشکل در بازیابی آنها می‌شود؛ پس در این مواقع باید به سراغ ویتامین‌هایی رفت که به تقویت حافظه و تمرکز کمک می‌کنند. روی، مس و میزیم از جمله ویتامین‌هایی هستند که به تقویت حافظه کمک کرده و با خوردن مواد غذایی همچون دانه‌های کدو تنبل، می‌توان نیاز بدن به آنها را برطرف کرد.

شروع به حرف کودک با مصرف ویتامین E

ویتامین E حافظه کودک را تقویت کرده و به ترمیم سلول‌های مغزی آسیب دیده کمک خواهد کرد. شما می‌توانید با ترغیب کودک خود به مصرف خشکبار، آجیل و و به طور کلی، مغزها مانند بادام، گردو، بادام زمین بادام هندی و فندق نیاز بدن به ویتامین E را در بدن تامین کنید.

شروع به حرف کودک با مصرف ویتامین E

باز شدن زبان کودک با مصرف امگا 3

بسیاری از کودکان با مصرف امگا 3 توانسته‌اند لکنت، تاخیر و توقف صحبت کودک را درمان کنند؛ اما چگونه؟ این ویتامین توانایی‌های شناختی، عملکرد حافظه و مغز را بهبود خواهد بخشید. کودک با مصرف مغزها، آجیل‌ها و به خصوص گردو می‌تواند این ویتامین را به مقدار کافی دریافت کند.

آیا مصرف ویتامین روی حرف زدن کودک تاثیر می گذارد؟

بله؛ در بسیاری مواقع، حرف نزدن کودک به دلیل مشکل در عملکرد بروکا، ناحیه گفتاری مغز و یا مشکل در حافظه است که تمامی این مشکلات می‌تواند با مصرف ویتامین‌های ضروری برای مغز برطرف شود. تنها کافی است به کمبود ویتامین در بدن کودک پی برده و نیاز بدن را برطرف کنید. دقت داشته باشید، بدن کودک حساس بوده و به هیچ عنوان مصرف خودسرانه ویتامین توسط کودک توصیه نمی‌شود.

از کجا بفهمم فرزندم کمبود ویتامین دارد؟

به طور کلی اغلب کمبود هر نوع ویتامینی در بدن با علائمی همراه خواهد بود که می‌توانند برای شما هشدار دهنده باشند؛ اما در اغلب مواقع به دلایلی همچون عدم نشان ندادن علائم توسط کودک و یا عدم بروز نشانه‌های کمبود بر روی بدن نوزاد، ممکن است والدین متوجه کمبود ویتامین نشوند.

به همین خاطر است که همواره توصیه می‌شود با اطلاع از جدول زمانبندی صحبت کردن کودک، در صورت گذشت از زمان صحبت کردن و یا کاهش تعداد کلمات کودک به نسبت حالت نرمال، به متخصص کودک مراجعه کرده و با ارزیابی تغذیه و انجام آزمایش خون، متوجه کمبود و نیاز بدن شده و برای تامین ویتامین‌های مورد نیاز بدن اقدام شود.

از کجا بفهمم فرزندم کمبود ویتامین دارد؟

نشانه های تاخیر در گفتار کودکان چیست؟

وجود برخی نشانه‌ها در کودکان می‌توانند شما را نسبت به تنبلی در صحبت کردن کودک آگاه کنند؛ نشانه‌هایی همچون:

تلفظ نادرست کلمات: درست است که در زمان شروع صحبت کردن کودک، بیان کلمات به صورت صحیح سخت است، اما در صورتی که با گذشت زمان و تمرین، نحوه تلفظ این کلمات اصلاح نشود، ممکن است مشکل، نیاز به ویتامین برای دیر زبون باز کردن کودک باشد.

تاخیر در شروع حرف زدن: کودکان باید در سن 1 تا 2 سالگی، بیان کلماتی ساده همچون مامان، بابا و… را آغاز کنند و در صورتی که این اتفاق نیفتد، شاید ویتامین برای حرف زدن کودکان مفید باشد.

مشکل در فهم دستورات ساده: در برخی مواقع ممکن است کودکان نتوانند حتی دستورات ساده را متوجه شده و اجرا کنند. در صورتی که سن فهم این جملات گذشته و همچنان کودک در فهم این دستورات دچار مشکل باشد، امکان تاخیر در صحبت کردن کودک وجود دارد.

کمبود تعداد دایره کلمات کودک: کودکان باید بعد از رسیدن به سن مشخصی، تعدادی کلمه ثابت را با ساختاری درست بیان کنند؛ اما در صورتی که فاصله میان تعداد کلمات بیان شده و سن کودک زیاد باشد، ممکن است علت، تاخیر در صحبت کردن باشد.

عدم توانایی در تشکیل جمله: یکی دیگر از نشانه‌های نیاز به بهترین ویتامین برای حرف زدن کودک، عدم توانایی تشکیل جملات ساده با ساختاری درست توسط کودک است. تشکیل جملات بی ساختار و ناقص ممکن است یکی از نشانه‌های دیر صحبت کردن کودک باشد.

سن مجاز برای زبان باز کردن کودکان

اغلب کودکان بعد رسیدن به یک سالگی شروع به صحبت کرده و تقریبا در 18 ماهگی جملات دو کلمه‌ای، در دو سالگی، جملات 3 یا 4 کلمه‌ای و با پایان 3 سالگی، جملاتی با 4 تا 5 کلمه بیان می‌کنند. این آمار تقریبی است، اما در صورتی که تفاوت شرایط کودک شما با این آمار زیاد باشد، شاید به شربت ویتامین برای حرف زدن کودکان نیاز باشد. البته سن حرف زدن کودک پسر ممکن است کمی با سن حرف زدن دختر متفاوت بوده و برخی از پسران کمی دیرتر از دختران زبان باز کنند.

آیا کمبود ویتامین علت اصلی دیر حرف زدن کودکان است؟

خیر؛ در هیچ یک از منابع معتبر علمی، کمبود ویتامین برای حرف زدن کودک، عامل اصلی حرف نزدن کودک به شمار نمی‌آید. به طور کلی عوامل اجتماعی، ژنتیکی، زبانی، شناختی و مشکلات رشدی‌ در به حرف نیامد کودک بعد از رسیدن به سن مناسب بی‌تاثیر نیستند.

آیا کمبود ویتامین علت اصلی دیر حرف زدن کودکان است؟

چرا برخی کودکان دیر شروع به حرف زدن می کنند؟

همانطور که گفته شد عوامل متعددی می‌توانند تاخیر در حرف زدن کودک را به دنبال داشته باشند و اطلاع شما از این عوامل می‌توانند به درمان و سرعت گرفتن روند شروع به حرف کودک کمک کنند. عواملی چون:

  • برخی مواقع ممکن است ناهنجاری‌های شناختی، کمبود تحریک، ساختار زبانی، تمرین زبانی و یا مشکلات در توانایی شنیداری عامل دیر زبان باز کردن کودک باشند.
  • مشکلات زبانی و شناختی می‌توانند کودک را با تاخیر در شروع صحبت کردن مواجه کنند.
  • عوامل محیطی نیز در این باره کم تاثیر نیستند؛ چراکه اثبات شده صحبت با کودکان دیگر و یا حرف زدن والدین با یکدیگر و با کودک نیز می‌تواند حرف زدن کودک را به دنبال داشته باشد.
  • عامل دیگری که می‌تواند تجربه دیر حرف زدن کودک را به همراه داشته باشد، مشکلات شنوایی کودک است. ممکن است کودک نتواند کلمات را به درستی شنیده و درک کند و در نتیجه در بیان آنها هم ناتوان باشد.
  • بسیاری از کودکان نیز سیستم عصبی سالمی دارند، اما به دلیل اختلالات رشدی، ناهنجاری‌های زبانی و گفتاری که منشا وراثتی دارند، دیر زبان باز کنند.

گفت و گو با کودک و مصرف ویتامین، بهترین روش درمان دیر حرف زدن کودک

شاید به عنوان یک مادر یا پدر تاکنون این جمله را شنیده‌اید که هر چقدر بیشتر با کودکتان صحبت کنید، کودکتان نیز زودتر به حرف می‌آید؛ اما این حرف تا حد درست است؟ جالب است بدانید این حرف کاملا درست و علمی است. در کنار تامین ویتامین‌های ضروری برای بدن، صحبت کردن با کودک و خواندن داستان و کتاب برای او، کودک را با کلمات مختلف آشنا کرده و به او در یادگیری زبان و تقویت بروکا کمک خواهد کرد.

چه زمانی به گفتار درمانگر مراجعه کنیم؟

همانطور که گفته شد، کمبود ویتامین برای حرف زدن کودک، می‌تواند تنها یکی از علل تاخیر در گفتار باشد و در صورتی که کودک شما بعد از رسیدن به سن سخن گفتن، همچنان صحبت نمی‌کند و یا تعداد کلماتی که بیان می‌کند کم است، پیشنهاد می‌شود، روش‌هایی همچون مشورت با بهترین روانشناس در تهران و یا شرکت در جلسات گفتار درمانی را دست کم نگیرید. این روش به کودک شما در تقویت حافظه و بهبود عملکرد ناحیه صحبت کردن مغز کمک خواهد کرد.

چه زمانی برای زبان باز نکردن کودک به گفتار درمانگر مراجعه کنیم؟

سخن نهایی

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه بهترین ویتامین برای حرف زدن کودک صحبت کرده و علت و نشانه‌های تاخیر در شروع صحبت کودکان را بیان کنیم؛ اما اگر با وجود مطالعه کامل مقاله همچنان سوالی در ذهن دارید، می‌توانید طی تماس با کارشناسان ما در مجموعه دکتر گویا و دریافت مشاوره رایگان و یا بیان سوال خود در قسمت دیدگاه‌ها، پاسخ سوال خود را دریافت کنید.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
منبع
stutteringhomegahvareparkslopeccraisingchildren
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا