جدول سایز لباس نوزاد و کودک براساس سن، قد و وزن

راهنمای انتخاب سایز لباس بچه گانه

یکی از مواردی که شما به عنوان والدین، قبل از خریدن لباس برای نوزاد خود باید به آن دقت داشته باشید، اطلاع از جدول سایز لباس نوزاد است. شناخت این جدول به شما کمک می‌کند با توجه به سن، وزن و قد نوزاد خود، لباس‌های مناسبی برای او خریداری کنید. از آنجایی که خرید لباس مناسب ضامن سلامتی، دوری از مریضی و راحتی فرزند شما است، در ادامه قصد داریم به طور کامل در رابطه با سایز لباس نوزاد برای بیمارستان و مراحل بعدی رشد صحبت کنیم. پیشنهاد می‌کنیم تا آخر این مقاله با دکتر گویا همراه باشید.

جدول سایز لباس نوزاد (جدول سایز بندی کودکان)

اگر در حال خرید سیسمونی بوده و یا منتظر به دنیا آمدن نوزادی در خانواده خود هستید، به طور قطع باید نسبت به خرید لباس با سایز مناسب دقت زیادی داشته باشید. از آنجایی که سایز و ابعاد جسمانی نوزاد قبل از تولد چندان مشخص نیست، شما باید به طور تقریبی و طبق جدول سایز استاندارد لباس کودکان و سایزبندی لباس نوزادی، برای خرید لباس اقدام کنید. دقت داشته باشید نوزاد تازه به دنیا آمده مدام در حال رشد بوده و از آنجایی که زود به زود نیاز به تعویض لباس دارد، شما باید قبل از به دنیا آمدن او، طبق جدول سایز لباس بچه گانه در تصویر زیر، چند دست لباس مناسب خریداری نمایید.

جدول سایز لباس نوزاد (جدول سایز بندی کودکان)

چه سایز لباسی برای کودک مناسب است؟

طبق توصیه بهترین متخصص اطفال در تهران، تعیین سایز لباس نوزادی باید با توجه به وزن، قد و سن نوزاد صورت بگیرد. درست است که جدول سایز لباس کودک اطلاعات کاملی در رابطه با لباس مناسب برای نوزاد به شما می‌دهد، اما به این نکته دقت داشته باشید که جثه تمامی کودکان با یکدیگر یکسان نبوده و اطلاعات ثبت شده در جدول اندازه لباس بچه گانه، همه به صورت تقریبی هستند.

شما باید برای خرید لباس برای نوزاد به سراغ پوشاکی بروید که نه برای کودک چندان بزرگ بوده و نه چندان کوچک. لباس‌های کوچک و چسبان موجب آزار کودک شده و گریه او را در پی خواهند داشت و لباس‌های بیش از اندازه بزرگ ممکن است موجب گیر کردن انگشتان دست و پا نوزاد در لباس شده و کودک را آزار دهند.

نحوه اندازه گیری سایز لباس کودک

برای اندازه گیری سایز لباس کودکان به اندازه نقاط مختلف لباس و نواحی مختلف بدن توجه می‌شود، نواحی همچون:

  1. عرض کمر: اندازه گیری فاصله دو طرف قسمت کمر با یکدیگر
  2. قد آستین: فاصله درز سرشانه تا قسمت پایینی سرشانه
  3. عرض سینه: محاسبه فاصله دو درز زیر بغل با یکدیگر
  4. طول لباس: فاصله میان وسط شانه تا کمر و از کمر تا پایین ترین نقطه لباس به صورت عمودی
  5. عرض باسن: 20 سانت پایین‌تر از کمر و اندازه گیری فاصله میان درز دو طرف بدن
  6. طول فاق: شروع اندازه گیری از وسط کمر تا درز وسط دو پا
  7. عرض شانه: فاصله دو سر شانه با یکدیگر

نحوه اندازه گیری سایز لباس کودک

سایز استاندارد لباس بچه گانه چگونه است؟

به طور کلی، در صنعت مد و به ویژه در رابطه با سایز لباس نوزادان و کودکان، یک استاندارد کلی وجود ندارد. بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا، در قرن بیستم تلاش کرد یک سیستم استاندارد را مبنی بر جدول اندازه لباس نوزاد ارائه دهد؛ اما این ایده چندان موفق نبوده و پس از مدتی به استانداردی داوطلبانه تبدیل شده و در نهایت به طور کامل زیر سوال رفت.

به طور کلی همواره فعالان حوزه مد و پوشاک معتقدند معرفی یک استاندارد کلی برای پوشاک بسیار سخت است و امروزه اغلب افراد ترجیح می‌دهند به جای پیروی از یک استاندار اجباری، به استانداردهای داوطلبانه توصیه شده توسط سازمان خصوصی ASTM International توجه کنند.

سایز لباس نوزاد بر اساس وزن

همانطور که در مقاله «سایز لباس نوزاد نی نی سایت» نیز اشاره شده، اگر بخواهیم به طور تقریبی با توجه وزن نوزاد، سایز لباس‌های او را مشخص کنیم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • کودک با وزن 3 تا 5.5 کیلوگرم: سایز صفر
  • کودک با وزن 5.5 تا 7.5 کیلوگرم: سایز 1
  • کودک با وزن 7.5 تا 10.5 کیلوگرم: سایز 2
  • کودک با وزن 10 تا 12.5 کیلوگرم: سایز 3

سایز بندی لباس نوزاد براساس ماه

سایز بندی لباس نوزادان بر اساس سن را می‌توان به عبارت زیر دانست.

بدو تولد تا 3 ماهگیسایز صفر
3 تا 6 ماهگیسایز یک
6 تا 9 ماهگیسایز 2
9 تا 12 ماهگیسایز 3
12 تا 18 ماهگیسایز 4
18 تا 24 ماهگیسایز 5
2 تا 3 سالگیسایز 6

سایز بندی لباس نوزاد براساس ماه

لباس نوزادی سایز صفر تا چند ماهگی قابل استفاده است؟

اگر شما نیز عنوان “سایز صفر لباس نوزاد تا چند ماهگی نی نی سایت” را در موتور جستجوگر گول سرچ کرده و به دنبال جواب آن هستید، باید گفت سایز صفر لباس نوزادی برای نوزادان تازه به دنیا آمده تا 1 الی 3 ماهگی مناسب خواهد بود و به طور کلی میزان استفاده از این دست لباس‌ها بستگی به جثه نوزاد، مارک و نوع دوخت لباس دارد.

لباس نوزادی سایز یک تا چند ماهگی قابل استفاده است؟

همانطور که سابقا نیز گفته شد، طبق جدول سایز لباس نوزادان و کودکان، نوزاد شما از 1 تا 6 ماهگی می‌تواند از لباس‌های سایز یک استفاده کند. دقت داشته باشید نوزاد بیش از لباس‌های ساز صفر، به پوشاک با سایز 1 نیاز دارد.

لباس نوزادی سایز دو تا چند ماهگی قابل استفاده است؟

در جواب این سوال که لباس سایز دو برای نوزاد چند ماهه است باید گفت، در سه ماهه سوم تولد، نوزاد شما به لباس‌های سایز دو نیاز دارد. شما می‌توانید قبل از تولد چند دست لباس با سایز 2 برای نوزاد خریداری کرده و با رسیدن به 6 ماهگی، آنها را جایگزین لباس‌های قبلی کنید.

لباس نوزادی سایز سه تا چند ماهگی قابل استفاده است؟

برای خرید لباس‌های سایز 3 چندان عجله نداشته باشید؛ چراکه اغلب زمان استفاده از این لباس‌ها در نوزادان متفاوت است. برخی از کودکان بعد از رسیدن به 9 ماهگی و برخی با رسیدن به 1 سالگی، به استفاده از لباس‌های سایز 3 نیاز پیدا می‌کنند.

لباس نوزادی سایز سه تا چند ماهگی قابل استفاده است؟

در هنگام اندازه گیری سایز لباس بچه گانه به این موارد دقت نمایید:

  • لازم به ذکر است تا دوران بلوغ تقریبا جدول سایز بندی لباس بچه گانه دخترانه با پسرانه یکسان است.
  • هر 6 ماه وزن و قد کودک را اندازه گیری کرده و با توجه به اندازه گیری‌های دقیق، سایز مناسب لباس نوزاد را انتخاب کنید.
  • در خریدن لباس زیاده روی نکنید و رشد سریع کودک تا 1 سالگی را مورد توجه داشته باشید.
  • به سراغ لباس با پارچه مناسب برای لباس نوزاد بروید و از خریدن لباس‌های دارای پارچه‌های پلاستیکی و حساسیت‌زا خودداری کنید.
  • دقت داشته باشید تا 2 سالگی شلوارهایی را برای نوزاد انتخاب کنید که جای بیشتری در قسمت باسن داشته باشد.
  • در صورتی که اندازه گیری‌های انجام شده نیاز به دو نوع لباس با سایز متفاوت را نشان داد، بهتر است لباس با سایز بزرگ‌تر را انتخاب کنید.
  • تلاش کنید لباس‌هایی را خریداری کنید که تزئینات کمتری داشته باشد. از آنجایی که ممکن است کودک تلاش کند تزئینات لباس خود را کنده و در دهان بگذارد، پوشاک دارای تزئینات کمتر، برای کودک ایمن‌تر هستند.
  • قبل از استفاده نوزاد از لباس‌ها، آنها را شسته و نخ‌های اضافه لباس‌ها را جدا کنید.
  • از خریدن لباس‌های تنگ و چسبان برای نوزاد خودداری کنید و به سراغ‌های پوشاک آزاد و گشاد بروید.
  • اگر نوزاد شما متولد فصول سرد سال است پیشنهاد می‌شود، جدول سایز بندی لباس بافتنی نوزاد را نیز مشاهده کنید.
  • به سراغ انتخاب سایز لباس نوزادی بروید که در قسمت مچ پا، مچ دست و یا کمر از کش و یا بند برخوردار نباشد.
  • دقت داشته باشید سایزهای مطرح شده در رابطه با لباس زیر نوزادان نیز صدق می‌کند.
  • برای خرید پوشاک، علاوه بر توجه به جدول اندازه های لباس نوزاد، به قد، وزن و سن فرزند خود نیز توجه داشته باشید.

اندازه گیری سایز لباس بچه گانه

چند دست لباس برای نوزادم بخرم؟

درست است که در قسمت‌های قبل گفته شد نوزاد به دلیل رشد سریع و زود به زود کثیف شدن لباس‌هایش در ماه‌های اول تولد، به تعداد زیادی لباس نیاز دارد؛ اما دقت داشته باشید شما نباید در خرید لباس برای او اسراف کنید؛ چراکه نوزاد شما نمی‌تواند بیش از 2 تا 3 ماه از هر کدام از لباس‌های نوزادی خود استفاده کند و تمامی لباس‌ها برای او به سرعت کوچک خواهند شد.

از سوی دیگر شما باید برای خرید لباس برای نوزاد، به شرایط اقتصادی و بودجه خود نیز نگاه کنید؛ از این رو هیچ قانون دقیق نمی‌تواند به شما بگوید باید برای نوزاد خود چند دست لباس بخرید. به طور کلی از آنجایی که تا زمان تولد، جثه و وزن نوزاد مشخص نیست، پیشنهاد می‌شود تا قبل از متولد شدن جنین، از خرید بیش از اندازه لباس خودداری کنید تا بتوانید پس از به دنیا آمدن جنین نیز، با توجه به وزن و قد او برایش لباس بگیرید.

به طور کلی بهتر است قبل از تولد 2 تا 3 دست لباس با سایز صفر، 2 تا 4 دست لباس با سایز 1 و 2 تا 4 دست لباس با سایز 2 خریداری کنید. در خرید لباس با سایز 3 و بزرگ‌تر نیز عجله نداشته باشید و خرید 2 دست لباس با سایز 3 کفابت می‌کند؛ چراکه بهتر است خرید لباس‌های بزرگ‌تر را به بعد از تولد موکول کنید.

چند دست لباس برای نوزادم بخرم؟

حرف آخر

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه جدول سایز لباس نوزاد صحبت کرده و به راهنمای خرید لباس نوزادی اشاره کنیم. در صورتی که همچنان سوالی در ذهن شما باقی مانده می‌توانید در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان گذاشته و یا با کارشناسان ما در مجموعه دکتر گویا تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
منبع
fingiliigahvarewhattoexpectminisonly
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشی بچم ماشالا ۶ کیلوعه و میخام براش لباس بخرم… چه سایزی باید بخرم؟

    1. سلام وقت بخیر
      تعیین سایز لباس نوزاد شما بستگی داره به اینکه در بدو تولد دارای چه وزنی است. باید ببینید وزن کوچولوی شما تو ماه های آخر بارداری چقدره؛ اما در حالت کلی از زمان تولد تا دو ماهگی، لباس سایز صفر خریداری کنید؛ بین 2 تا 4 ماهگی، لباس با سایز 1 و برای شش ماه به بعد هم سایز 3 و 4 (البته با توجه به وزن کودک)

  2. سلام پسرم ۴ ماهشه لباس سایز ۱ میپوشه. سایز ۲ هم تقریبا اندازشه ها ولی خب خیلی تو بدنش خوب واینمیسته‌. وزنش نزمابه و قدش نسبت یه وزن ش بلندتره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا