شیاف استامینوفن برای کودکان

مصرف شیاف استامینوفن برای کودکان به چه شکل است؟

سرماخوردگی و علائم ناشی از آن در ماه و سال‌های ابتدایی زندگی افراد بسیار شایع است و یکی از علائم رایجی که بسیاری از کودکان آن را تجربه می‌کنند، تب است. تب عارضه بدی نیست و می‌تواند روند بهبودی بیماری را سرعت ببخشد؛ اما در صورتی که تب در کودک به بیش از 38.9 برسد، خطرناک بوده و می‌تواند احتمال تشنج را در کودکان افزایش دهد، از این رو نمی‌توان گفت تب خوب است یا تب‌بر؛ اما عقل حکم می‌کند برای جلوگیری از تشنج و عوارض ناشی از آن هم که شده هر چه سریع‌تر برای پایین آوردن تب کودک اقدام شود.

یکی از بهترین تب‌برهای موجود در بازار را می‌توان شیاف استامینوفن برای کودکان دانست که در ادامه بیشتر آن را خواهیم شناخت. پیشنهاد می‌کنیم تا آخر این مقاله با دکتر گویا همراه باشید.

در چه مواردی از شیاف استامینوفن برای کودکان استفاده می‌شود؟

شیاف استامینوفن برای کودکان، یکی از انواع داروهای موجود در بازار به شمار می‌آید که شکل نسبتا بزرگی داشته و جامد است. این دارو بر خلاف دیگر داروهای مصرفی خوراکی نبوده و یک داروی مقعدی به شمار می‌آید که از طریق مقعد وارد بدن شده و با ورود به خون، در بدن جریان پیدا کرده و تب را کاهش می‌دهد.

این دارو زمانی تجویز می‌شود که تب کودک بالا بوده و پایین آوردن آن با استفاده از روش‌های خانگی همچون گذاشتن دستمال بر روی پیشانی و شکم و یا حمام آب ولرم پایین نیاید. البته لازم به ذکر است، شیاف مقعدی استامینوفن 125 یا 325 تنها برای کاهش تب استفاده نمی‌شود و در مواقع دیگری همچون موارد زیر نیز موثر است.

  • امتناع کودک از مصرف دارو همچون قرص و شربت
  • استفراغ مداوم کودک

در چه مواردی از شیاف استامینوفن در کودکان استفاده می‌شود؟

روش استفاده از شیاف استامینوفن در نوزادان

برای استفاده از شیاف برای اولین بار، بهتر است از یک پزشک، شخصی آموزش دیده و یا کسی که اینکار را قبلا انجام داده است، کمک گرفته شود. روش استفاده از شیاف استامینوفن برای تب کودک بسیار اهمیت دارد؛ چراکه در صورت عدم قرار دادن درست آن در مقعد، ممکن است کودک دچار آزار شده و با حرکات بدن تلاش کند آن را از بدن خارج نماید. به طور کلی روش استفاده از شیاف استامینوفن برای کودکان به عبارت زیر است.

  1. در مرحله اول دست‌های خود را به طور کامل شسته و یک دستکش و یا لاتکس بر دست کنید.
  2. حال کودک یا نوزاد را به پشت بخوابانید و یکی از پاهای او را به داخل شکم جمع کنید.
  3. در صورتی که نوزاد نمی‌تواند پاهای خود را در شکم جمع کند، زیر شکم او یک بالش قرار داده و قسمت باسن را کمی بالا بیاورید و پاهای کودک را کمی باز کنید.
  4. شیاف را از بسته خود خارج کرده و کمی با روغن زیتون آن را چرب کنید تا در هنگام قرار دادن در مقعد، کودک اذیت نشود.
  5. حال سر شیاف، یعنی بخش باریک‌تر آن را بر روی دهانه مقعد قرار داده و به آرامی شیاف را به داخل مقعد فشار دهید تا کامل وارد مقعد شود.
  6. پیشنهاد می‌شود 30 تا 60 ثانیه بعد از این حرکت، دو طرف باسن را به طرف وسط فشار دهید تا از بیرون آمدن شیاف خودداری شده و شیاف جذب شود.
  7. بهتر است تا چند دقیقه بعد از مصرف شیاف استامینوفن در کودکان، فرزند شما همچنان در حالت خوابیده قرار گیرد تا جذب شیاف با سرعت بیشتری انجام شود.
  8. بهتر است این کار برای اولین بار توسط پزشک و بهترین متخصص اطفال در تهران صورت بگیرد.

شیاف استامینوفن ۱۲۵ هر چند ساعت یک بار استفاده شود؟

با توجه به سوال شما در رابطه با عنوان “شیاف استامینوفن ۱۲۵ هر چند ساعت نی نی سایت” باید گفت میزان و دوز شیاف استامینوفن در کودکان بستگی سن، شدت علائم بروز کرده و تجویز پزشک دارد؛ اما به طور کلی شاید جالب باشد بدانید طبق پیشنهاد پزشکان، به ازای هر متر مکعب از قد کودک، نیاز به ۱٫۵ گرم شیاف استامینوفن است. طبق این قانون، میزان استفاده از شیاف اطفال استامینوفن 125 و 325، عبارتند از:

  • کودک ۲ تا ۴ ساله هر ۴ ساعت، ۱۶۰ میلی‌گرم
  • کودک ۴ تا ۶ ساله هر ۴ ساعت، ۲۴۰ میلی‌گرم
  • کودک ۶ تا ۸ ساله هر ۴ ساعت، ۳۲۰ میلی‌گرم
  • کودک ۹ تا ۱۱ ساله هر ۴ ساعت، ۴۰۰-۳۲۰ میلی‌گرم
  • کودک ۱۱ تا ۱۲ ساله هر ۴ ساعت، ۴۸۰-۳۲۰ میلی‌گرم

مقدار مصرف شیاف استامینوفن در کودکان زیر 2 سال نیز به شدت تب و تجویز پزشک بستگی دارد؛ اما در اغلب مواقع برای پایین آوردن تب کودکان زیر 2 سال از شربت استامینوفن کودکان استفاده می‌شود.

شیاف استامینوفن ۱۲۵ هر چند ساعت یک بار استفاده شود؟

شیاف استامینوفن ۱۲۵ بعد از چند دقیقه اثر می کند؟

از آنجایی که میزان سرچ عنوان “شیاف استامینوفن بعد از چند دقیقه اثر می کند نی نی سایت” در گوگل زیاد بوده است، لازم است اشاره کنیم، زمان جذب شیاف استامینوفن در نوزادان به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ به عنوان مثال سن، میزان استفاده از شیاف و دفع مدفوع بعد از استفاده از این دارو می‌تواند در میزان تاثیر شیاف استامینوفن در نوزادان موثر واقع شود. به طور کلی اغلب شیاف‌ها 10 تا 15 دقیقه بعد از استفاده تاثیر خود را نشان خواهند داد.

البته دقت داشته باشید برای آنکه شیاف استامینوفن در نوزادان تاثیر مناسبی از خود نشان دهد، نباید تا 1 ساعت بعد از استفاده، دفع مدفوع اتفاق بیافتد. در صورتی که این مسئله رخ دهد، همزمان با خارج شدن مدفوع، محتویات شیاف هم از بدن خارج می‌شود. به همین خاطر است که همواره توصیه شده اگر کودک شما دچار اسهال شده، به سراغ استفاده از شیاف نروید. همچنین اگر نیم تا 1 ساعت بعد از استفاده از شیاف استامینوفن 125 در نوزادان، اسهال یا دفع مدفوع اتفاق افتاد، مجدد شیاف دیگری را مورد استفاده قرار دهید.

شیاف استامینوفن ۱۲۵ برای چه سنی است؟

اگر شما نیز همچون بسیاری از افراد عنوان “شیاف ۱۲۵ برای چه سنی است نی نی سایت” را در موتور جستجوگر گوگل سرچ کرده‌اید، جواب شما در دستان ماست. تاثیر شیاف استامینوفن کودکان در سنین مخالف خود را نشان داده و در کودکان زیر 2 سال به خوبی فایده خود را خواهد گذاشت. البته همواره پیشنهاد می‌شود، برای استفاده از هر نوع دارو برای نوزادان زیر 4 ماه، به ویژه شیاف، با پزشک مشورت کنید.

شیاف استامینوفن ۱۲۵ برای چه سنی است؟

مقدار مصرف شیاف استامینوفن ۳۲۵ برای کودکان

مقدار مصرف شیاف استامینوفن 325 توسط کودکان بستگی به سن، وزن و علائم کودک دارد، اما به طور کلی همانطور که در مقاله “شیاف استامینوفن 325 برای کودکان نی نی سایت” نیز گفته شده، این شیاف با دوز 325 اغلب توسط کودکانی که وزن بیش از 20 کیلو دارند تجویز می‌شود و باید هر 4 تا 6 ساعت مورد استفاده قرار گیرد. این در حالی است که کودکان با وزن کمتر باید با توجه به تجویز پزشک برای میزان شیاف استامینوفن ۱۲۵ برای کودکان، از دستور العمل مناسبی استفاده کنند.

فاصله شیاف و شربت استامینوفن برای کودکان

اینکه شیاف استامینوفن برای نوزاد هر چند ساعت و در فواصل زمانی متعدد استفاده شود، بستگی به میزان تب فرزند شما دارد؛ اما به طور معمول، مصرف شیاف استامینوفن در نوزادان و کودکان باید هر 4 ساعت یا 6 ساعت (با توجه به تجویز پزشک و شدت تب) صورت بگیرد. این تعداد دفعات مصرف، برای شربت استامینوفن به هر 8 ساعت می‌رسد.

عوارض شیاف استامینوفن ۱۲۵ برای کودکان

عوارض شیاف استامینوفن ۱۲۵ برای کودکان

خوشبختانه باید گفته شود این دارو عوارض جدی و چندانی برای کودک به دنبال ندارد و تفاوتی نیز با شربت و یا قرص استامینوفن ندارد؛ اما به طور کلی درصد کمی از افراد ممکن است با مصرف آن دچار عارضه شوند که اغلب آنها به میزان زیاد و به طور بی رویه از شیاف استفاده کرده‌اند. به طور کلی عوارضی که امکان دارد کودکان و نوزادان بعد از استفاده از این دارو، با آن مواجه شوند عبارتند از:

  • در صورتی که نوزاد و یا کودک به استامینوفن حساسیت داشته باشد ممکن است با علائمی همچون خارش، تورم زبان و گلو، گیجی، راش پوستی و یا مشکل در تنفس مواجه شود. در این مواقع مراجعه به پزشک ضروری است.
  • به هیچ عنوان مصرف داروهای استامینوفن همزمان با داروهای درمان سرماخوردگی توصیه نمی‌شود.
  • برای جلوگیری از مسمومیت ناشی از مصرف شیاف استامینوفن ۳۲۵ برای کودکان، به هیچ عنوان به صورت خودسرانه به سراغ داروهای استامینوفن همچون شربت و قرص نروید و آنها را به کودکتان ندهید.
  • دقت داشته باشید در صورت تجویز پزشک و یا مجبور به استفاده از داروی تب‌بر مشابه همچون ایبوپروفن، بهتر است میان دو دارو حدود 4 ساعت فاصله بیافتد.
  • به هیچ عنوان از شیافی که آسیب دیده و یا تاریخ انقضا آن تمام شده، استفاده نکنید و آن را دور بریزید.
  • شیاف استامینوفن 125 برای نوزادان، باید از طریق مقعد مصرف شود و در صورتی که از دهان خورده شود، کودک باید سریعا توسط پزشک معاینه شود.
  • شیاف استامینوفن کودک باید در فضایی خنک و خارج از سرویس بهداشتی و ترجیحا در یخچال نگهداری شود؛ در غیر این صورت احتمال آلوده و یا فاسد شدن آن وجود دارد.
  • مصرف هر میزان دوز شیاف استامینوفن ۱۲۵ برای کودکان بدون تجویز پزشک پیشنهاد نمی‌شود؛ به خصوص برای کودکان زیر سه سال.

شیاف دیکلوفناک به جای شیاف استامینوفن برای کودکان

هر یک از داروها دارای شرایط خاصی برای مصرف هستند و نمی‌توان به صورت خودسرانه آنها را با یکدیگر جایگزین کرد و این مسئله در رابطه با شیاف دیکلوفناک و استامینوفن نیز صدق می‌کند. به طور کلی برای پایین آوردن تب، استفاده از شیاف استامینوفن اولویت دارد؛ اما در صورتی که کودک به این دارو حساسیت داشته باشد، پزشک استفاده از شیاف دیکلوفناک را پیشنهاد می‌دهد.

این دارو در سه دوز 12.5 ، 25 و 50 مورد استفاده قرار می‌گیرد و اغلب برای کودکان با تب بالا استفاده می‌شود. دقت داشته باشید این دارو برای کودکان زیر یک سال مورد استفاده قرار نگرفته و حتی برای کودکان بالای 1 سال نیز باید با دستور پزشک مورد استفاده قرار گیرد.

دیکلوفناک جایگزین استامینوفن برای کودکان

علائم مسمومیت استامینوفن در نوزادان

در صورتی که استامینوفن به بدن کودک نساخته و او را دچار مسمومیت کند، امکان مواجهه با علائم زیر وجود دارد.

  • تهوع و استفراغ
  • از دست دادن اشتها
  • خونریزی یا کبودی غیر عادی بدن
  • درد در ناحیه بالای شکم و سمت راست
  • بروز علائمی شبیه به آنفلوانزا
  • زرد شدن پوست یا چشم‌ها
  • خستگی شدید
  • تعریق

حساسیت به شیاف استامینوفن در کودکان

در صورتی که کودک شما به شیاف، شربت استامینوفن کودکان یا قطره استامینوفن برای کودکان حساسیت داشته باشد ممکن است علائم زیر را از خود بروز دهد که مشاهده هر یک از این علائم، مراجعه سریع به پزشک را می‌طلبد.

  • ورم صورت، دهان، چشم‌ها، لبها، دست، پا و مچ پا
  • قرمزی و تاول بر روی پوست
  • پوسته ریزی سطح بدن
  • جوش پوستی
  • گرفتگی صدا
  • اشکال در بلع
  • تنگی نفس
  • خارش
  • کهیر

دقت داشته باشید این علائم عوارض شیاف استامینوفن ۱۲۵ برای کودکان محسوب نمی‌شوند و تنها در مواقع حساسیت کودک، بروز می‌کنند.

حرف آخر

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با شیاف استامینوفن برای کودکان صحبت کرده و شما را با مقدار مصرف، فواید، عوارض و نحوه استفاده از آن آشنا کنیم. در صورتی که همچنان سوالی در این حوزه دارید می‌توانید با کارشناسان ما در مجموعه دکتر گویا تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید و یا سوال خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا در اولین فرصت به آن پاسخ دهیم.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
منبع
gahvaregahvarefeverallmedlineplus
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

‫7 دیدگاه ها

  1. سلام من بچم بیست ماهشه. تو چه تایمی باید از شیاف استامینوفن استفاده کنم؟ ضرری نداره؟

  2. نمیدونم چرا اصلا استامینوفن تاثیر نداره رو خیلی از بچه ها. پروفن خیلی بهتره. حیای اگه پایین نیومد، شیاف دیکلوفناک هم خیلی جوابه

    1. نیم ساعتی باید بگذره تا تب پایین بیاد. دستمال نمدار آب گرم رو به خنکی رو بذار رو پیشونی و زیر بغلش. خیار رو رنده کن آبشو بده بخوره. اگه دیدی همچنان تب بالاست، زودی ببرش دکتر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا