عوارض قطع ناگهانی قرص خواب
آیا قرص خواب برای ترک اعتیاد خوب است؟
غلبه بر اعتیاد به قرص خوابآور کمی دشوار است؛ اما راهکارهای متعددی برای آن وجود دارد. قطع قرص خواب به صورت ناگهانی یکی از اشتباهات بسیاری از افرادی است که نسبت به مصرف این نوع داروهای اعتیاد پیدا کرده و یا از مصرف داروهای خواب آور خسته شدهاند. درست است که مصرف خودسرانه داروهای خواب پیشنهاد نمیشود، اما ترک ناگهانی آنها نیز شما را با عوارض قطع قرص خواب مواجه خواهد کرد و مشکلاتی را برایتان در پی خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم از نظر متخصصان بهترین کلینیک ترک اعتیاد در تهران، عوارض ترک قرص آرامبخش و خواب آور را بررسی کنیم.
عوارض ترک ناگهانی قرص خواب
افراد زیادی وجود دارند که از اختلالات خواب رنج برده و برای آنکه بتوانند خواب آرام و باکیفیتی داشته باشند، باید به سراغ قرصهای خواب بروند. مصرف این داروها باید دقیقا طبق دستور پزشک و به صورت موقت باشد؛ اما منظور ما از موقت، قطع ناگهانی دارو خواب به صورت خودسرانه نیست. از آنجایی که بعد از مصرف یک دوره داروی خواب، بدن به شدت نسبت به دریافت این دارو حساس شده، نمیتواند به صورت ناگهانی خود را با شرایط وفق دهد و ممکن است عوارض قطع قرص خواب را در پی داشته باشد.
- بروز ترس
- تعریق شدید
- ناآرامی و بیقراری
- افزایش ضربان قلب
- حالت تهوع و استفراغ
- خشونت و رفتارهای تکانشی
- تجربه کابوسهای ترسناک
- بی خوابی و کلافگی
- عدم داشتن تعادل
- تشنج و خطر مرگ
علائم ترک قرص خواب چیست؟
قطع داروهای خواب آور همواره با علائمی همراه خواهند بود که بدن این واکنشها را در نتیجه عدم دریافت داروی مورد نیاز برای خواب، از خود نشان میدهد. البته لازم نیست نگران باشید. در صورتی که شما به شکل اصولی و زیر نظر پزشک برای ترک داروهای خواب آور اقدام کنید، علائم قطع قرص خواب را با شدت بسیار کمی تجربه خواهید کرد. علائمی همچون:
- تعریق
- تشنج
- هذیان
- بیخوابی
- لرزش دست
- تحریک پذیری
- اسپاسم بدن
- گیجی و توهم
- هوس مواد مخدر
- افزایش ضربان قلب
- اضطراب و افسردگی
- حالت تهوع یا استفراغ
عوارض مصرف قرص های خواب آور چیست؟
به نقل از ncbi.nlm.nih.gov، همه داروها در کنار فواید زیادی که دارند، ممکن است عوارضی را نیز به همراه داشته باشند. داروهای خوابآور نیز همچون دیگر داروها اگر به میزان متعادل و توصیه شده مصرف شوند، عوارض کمی به همراه خواهند داشت، اما در صورت مصرف خودسرانه و یا افزایش مصرف، عوارض قطع قرص خواب و یا افزایش مصرف آن، افزایش پیدا خواهد کرد. به طور کلی مصرف قرصهای خواب میتواند عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:
- نفخ
- سردرد
- ضعف و سرگیجه
- رویاهای غیرمعمول
- یبوست یا اسهال
- مشکل در حفظ تعادل
- خشکی دهان و گلو
- افزایش یا کاهش اشتها
- سوزش معده یا معده درد
- اختلال در حافظه و تمرکز
- لرزش غیرعادی برخی از نواحی بدن
- احساس سوزش یا سوزنسوزن شدن دستها و پاها
عوارض مصرف بلندمدت داروهای خواب آور
داروهای خوابآور اغلب برای مصرف کوتاه مدت تجویز میشوند و پس از مصرف مدت زمان معینی، پزشک آنها را با داروهایی با دوز کمتر جایگزین کرده و در نهایت خوردن دارو به تدریج متوقف خواهد شد. در صورتی که این داروها طی طولانی مدت مصرف شوند ممکن است عوارض زیر را برای بیمار به همراه داشته باشند.
- احساس افسردگی
- افزایش ضربان قلب
- حالت تهوع و استفراغ
- اوردوز دارویی
قرص خواب آور چیست؟
قرص خواب آور به داروهایی گفته میشود که میتوانند در تنظیم برنامه خواب موثر بوده و به خواب رفتن و در نتیجه تجربه یک خواب آرام کمک کنند. این داروها میتوانند در مهار کردن سیستم عصبی موثر بوده و در نهایت موجب داشتن خوابی آرام شوند.قرصها خواب میتوانند پس از مدتی اعتیاد به دارو را در پی داشته و شما را با عوارض متعددی رو به رو کنند.
به همین خاطر است که همواره پیشنهاد میشود از مصرف بیش از اندازه داروهای خواب آور خودداری کرده و در صورت اعتیاد به آنها، در سریعترین زمان ممکن و به طرز اصولی برای ترک قرصهای خواب آور اقدام کنید؛ در غیر این صورت، احتمال مواجهه با عوارض قطع قرص خواب وجود دارد.
بهترین روش ترک قرص خواب
در جواب این سوال که قرص اعصاب را چگونه قطع کنیم باید گفت، روشهای متعددی برای ترک اصولی و گذراندن دوره ترک قرص آرامبخش وجود دارد؛ اما در تمامی آنها باید حتما با یک متخصص در ارتباط باشید. ترک داروی اعتیادآوری همچون قرص خواب با عوارض زیادی همراه است که انجام اقدامات خودسرانه شما، میتواند عوارض قطع قرص خواب را شدت ببخشد. به طور کلی در مقاله “روش ترک قرص خواب نی نی سایت”، موارد زیر بیان شده است:
- کمک گرفتن از روانپزشک
- شروع روان درمانی
- کمک گرفتن از روش سم زدایی از بدن
- استفاده از داروهای گیاهی پس از مشورت با متخصص
داروی گیاهی برای ترک قرص خواب
اگر در رابطه با داروی گیاهی برای ترک قرص خواب در خانه از افراد مختلف پرس و جو کنید به طور قطع با داروهای گیاهی متعددی آشنا خواهید شد، اما آیا مصرف این داروها بدون مشورت با یک متخصص، انتخاب درستی است؟ برای آنکه بهترین داروی گیاهی را در این باره بشناسید لازم است با بهترین دکتر طب سنتی در تهران مشورت کرده و در صورت امکان از روش دیگری به جز مصرف دارو استفاده شود.
روش سم زدایی برای ترک قرص خواب
سم زدایی در ترک قرص آرامبخش میتواند به طور جدی میزان عوارض قطع قرص خواب را کاهش دهد. در روش سم زدایی از بدن، پزشکان مصرف داروها و غذاهای مفید برای ترک اعتیاد را برای شما تجویز کرده و تلاش میشود به صورت تدریجی برای ترک داروهای مصرفی اقدام شود. روش سم زدایی جایگزین مناسبی برای روش بوقلمون سرد که علائم ترک ناگهانی داروهای خواب آور را بیدار خواهد کرد، است.
در روش بوقلمون سرد، بیمار به صورت ناگهانی قرص خواب را به طور کامل قطع کرده و فرصت عکسالعمل مناسب را از بدن بیمار در برابر علائم اعتیاد میگیرد. پیشنهاد میشود در این زمینه به هیچ عنوان خودسرانه عمل نکرده و همواره پس از مشورت با پزشک گام بردارید.
آیا قرص خواب برای ترک اعتیاد خوب است؟
جواب این سوال در افراد مختلف نسبی است. بسیاری از پزشکان برای درمان اختلالات خواب افراد معتاد، مصرف قرص را تجویز میکنند؛ اما مدت زمان ترک قرص خواب را نیز مشخص خواهند کرد. دقت داشته باشید این داروها حتما باید با تجویز پزشک مصرف شده و در خوردن آنها زیادهروی نشود. در صورت خوردن بیرویه این داروها، احتمال مواجهه با عوارض قطع قرص خواب و اعتیاد به خوابیدن وجود دارد.
ترک قرص خواب چند روز طول می کشد؟
در جواب این سوال که مدت زمان ترک قرص آرامبخش یا خواب چقدر است باید گفت، زمان ترک قرص آرامبخش و خواب آور در افراد مختلف متفاوت است، اما تمامی افرادی که روند ترک این داروها را میگذرانند، علائمی را تجربه خواهند کرد. در اغلب بیماران روند ترک قرص، حتی با کمک گرفتن از بهترین روش ترک قرصهای خواب آور، چند هفته طول خواهد کشید. به طور کلی علائم قطع دارو از چند ساعت بعد از ترک آغاز شده و علائم جسمانی آن تا چند هفته و علائم روانی آن اغلب تا چند ماه دیده خواهد شد.
البته با کمک گرفتن از بهترین روانشناس در تهران میتوان سرعت بهبود علائم را افزایش داد. به طور کلی مراحل زمانی بهترین راههای ترک قرص آرامبخش به عبارت زیر است:
1 تا 3 روز پس از ترک: طی سه روز اول، نخستین علائم ترک قرص آرامبخش به صورت سرپایی خود را نشان خواهد داد. اصلیترین علائمی که طی این مدت بروز میکند، بیقراری، سردرگمی، اختلال حافظه و نوسانات خلقی است. در صورتی که مدت زیادی از این داروها استفاده شده باشد، ممکن است علائم شدیدتری همچون حالت تهوع، ترس و یا اضطراب بروز کند.
4 تا 10 روز پس از ترک: اصلیترین علائمی که در روز چهارم تا دهم بروز میکند، اختلال خواب است. طی این مدت فرد با اضطراب شدید، تعریق، لرزش و افزایش ضربات قلب مواجه خواهد شد.
11 تا 17 روز پس از ترک: در این زمان علائم فیزیکی همچون تعریق کاهش پیدا کرده و به مرور قطع میشود؛ اما علائم روانی وجود داشته و بسیاری آزاردهنده خواهند بود. فرد طی این دوران با اضطراب، حملات پانیک و یا نشانههای افسردگی مواجه میشود.
18 روز یا بیشتر پس از ترک: در این مرحله دیگر خبری از نشانههای فیزیکی نبوده و تنها فرد با احساس افسردگی دست و پنجه نرم کرده و همچنان میل به مصرف قرص خوابآور دارد. متاسفانه علائمی همچون بیقراری، تحریک پذیری، اضطراب، بیخوابی و کاهش تمرکز در افرادی که مدت زمان زیادی داروی خوابآور مصرف کردهاند تا حداکثر 18 ماه ادامه خواهد داشت.
حرف آخر
در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با عوارض قطع قرص خواب صحبت کرده و شیوه ترک قرص آرامبخش را بیان کنیم. در صورتی که سوالی در این باره دارید میتوانید با شماره درج شده در سایت تماس گرفته و از کارشناسان مجموعه دکتر گویا، مشاوره رایگان دریافت کنید و یا سوال خود را در قسمت دیدگاهها با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت به آن پاسخ دهیم.
حدود ی هفته س که دارو های اعصابمو نخوردم… الان گلو درد دارم و صورت حالت زردی داره چیکار کنم؟
سلام وقت بخیر
در اسرع وقت حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. قطع دارو هایی که به صورت مداوم مصرف میکنید، میتواند سبب بروز عوارض خطرناک و جبران ناپذیری شود.
سلام من 17 سالمه شبا اصن خوابم نمیبره. خوابم میاد عااا ولی وقتی سرمو میذارم رو بالش هرکاری میکنم خوابم نمیبره. فقط به زور نصف شب بگی نگی چشام گرم میشه. میشه لطف کنید یه قرص خوب کعرف کنید
قرص ترانکی وال بخور. من خودم خوردم خیلی جوابه. هم گیاهیه و هم خیلی گرون نیس. یکی دو ساعت قبل خواب یدونه بخور اگه جواب نگرفتی دو تا بخور
سلام خسته نباشید. فردی که به دارو های مسکن حساسیت داشته باشد، باید چه آرامبخشی استفاده کند که درگیر حساسیت نشود؟
این سوالو حتما از پزشکت بپرس و باهاش مشورت کن چون خطر رفتن به کما داره
سلام وقتتون بخیر. من حدود ۶ ماه برای افسردگی قرص ونلافاکسین مصرف کردم که خیلی اتفاقی، یک هفته دارو رو نخوردم. رفتم پیش دکترم گفتش که همون دارو رو دوباره بخور ولی دیگه قرصه اثرگذاری قبلی رو نداشت. کلا اون حس خوبی که تو گذشته داشتم رو الان دیگ ندارم. بنظرتون چیکار میشه کرد؟
سلام وقت بخیر
دارو های خواب برای اثرگذاری نیازمند گذشت زمان هستند. بهتر است زیر نظر پزشک، مصرف این دارو را ادامه دهید و چنانچه پاسخ مناسبی دریافت نکردید، این موضوع را در جلسه بعد با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک شما با توجه به نوع مصرف و شرایط شما، دوز یا نوع دارو را تغییر میدهد.