بهترین نوشیدنی خواب آور قوی را می شناسید؟
درمان بی خوابی با مصرف انواع نوشیدنی های خواب آور
به طور قطع همه ما میدانیم که داشتن یک خواب راحت و باکیفیت چه میزان بر روی عملکرد ما در روز بعد تاثیر دارد، اما قطعا بسیاری از ما به دلایل مختلفی همچون گذراندن یک روز پرچالش و فکر و خیال در رابطه با اتفاقات فردای خود، نمیتوانیم خوابی راحت و باکیفیت داشته باشیم؛ چکار باید بکنیم؟ راه حلهای متعددی در این باره وجود دارند که میتوانند به شما در درمان بیخوابی کمک کنند که یکی از آنها مصرف نوشیدنی خواب آور قوی است. نوشیدن آب برخی میوهها و یا دمنوشها با داشتن خواص متعدد میتوانند در بهبود کیفیت خواب به شما کمک کنند که در ادامه برخی از این نوشیدنیها را خواهیم شناخت. با دکتر گویا همراه باشید.
انواع نوشیدنی خواب آور قوی طبیعی
به طور کلی بهترین نوشیدنی ها برای درمان بی خوابی برای افراد مختلف، متفاوت بوده و برای هر فرد نوشیدنی متفاوتی، موثر است؛ اما به طور کلی بهترین دکتر تغذیه در تهران انواع نوشیدنی هایی که در درمان بی خوابی موثر هستند را به عبارت زیر میداند:
- آبآلبالو یا گیلاس
- شیر بادام
- اسموتی موز و بادام
- شیر گرم
- آب سبزیها سبز
- آب گریپفروت
- آب نارگیل
1) آبآلبالو یا گیلاس
شاید تاکنون کلمه تریپتوفان به گوشتان خورده باشد. تریپتوفان نوعی اسید آمینه است که پیش ساز هورمون ملاتونین محسوب میشود. ملاتونین نیز به عنوان هورمون تنظیم کننده خواب، شرایط را برای داشتن خوابی باکیفیت و آرام فراهم میکند. گیلاس و آلبالو برای خوابآور بودن، هر دو دارای مقدار قابل توجهی تریپتوفان هستند که البته مقدار این اسید آمینه در آلبالو بیشتر است.
2) شیر بادام
شیر بادام حاوی مقادیر زیادی از تریپتوفان است که در نتیجه، میزان ملاتونین را در بدن افزایش داده و در نهایت خوابی راحت، باکیفیت و پیوسته را به شما هدیه خواهد داد و اغلب شیر بادام شربت خواب آور قوی بزرگسال شناخته میشود.
3) اسموتی موز و بادام
شاید جالب باشد بدانید موز خواب آور محسوب میشود؛ چراکه سرشار از منیزیم و تریپتوفان است که ترشح ملاتونین را افزایش میدهد و زمانی که به صورت اسموتی و در کنار بادام که خود حاوی تریپتوفان است مصرف میشود، به بهبود کیفیت خواب کمک کرده و تاخیر در خواب را کاهش میدهد.
4) شیر گرم
شاید برایتان جالب باشد بدانید این نوشیدنی از مقدار زیادی اسید آمینه تریپتوفان برخوردار است که شیر را تبدیل به نوشیدنی خواب آور قوی برای بدن کرده است. تریپتوفان موجود در این نوشیدنی بعد از ورود به بدن، تبدیل به ملاتونین و سروتونین شده و در نتیجه تنظیم و افزایش کیفیت خواب را به دنبال خواهد داشت. پس برای داشتن خوابی راحت، به دنبال اسم قرص خواب آور قوی نباشید و قبل از خواب، خود را به یک لیوان شیر گرم مهمان کنید.
5) آب سبزیها سبز
استرس دارید و خوابتان نمیبرد؟ نوشیدنی سبز بخورید. شما میتوانید آب کمی اسفناج، یک لیموترش، کرفس و سیب سبز را با یکدیگر مخلوط کرده و برای کاهش استرستان نوش جان کنید. به نقل از healthline، این ترکیب در افزایش کیفیت خواب معجزه میکند.
6) آب گریپفروت
گریپ فروت برای افزایش خواب، به نسبت بسیاری دیگر از میوهها مواد مغذی بیشتری داشته و نیاز بدن را برطرف خواهد کرد و از این طریق استرس را از بدن شما دور کرده و خوابی مداوم و باکیفیت را به شما هدیه خواهد داد.
7) آب نارگیل، قویترین نوشیدنی خوابآور طبیعی
شاید این سوال برای شما نیز ایجاد شده باشد که آب نارگیل در دسته نوشیدنیهای انرژیزا قرار میگیرد، پس چرا آب نارگیل را شربت خواب آور قوی در حد بیهوشی معرفی میکنیم؟ جالب است بدانید این نوشیدنی از مقدار فراوانی منیزیم، پتاسیم و ویتامین B برخودار است که موجب کاهش استرس شده و تاخیر در خواب را بهبود میبخشد.
قوی ترین دمنوش گیاهی خواب آور
بهترین دکتر طب سنتی در تهران در کنار آب میوهها و سبزیجات، گیاهان دارویی متعددی را نیز برای درمان بیخوابی معرفی میکنند که شما میتوانید آنها را به صورت دمنوش و یا چای مصرف کنید. به طور کلی انواع قویترین داروی گیاهی خواب آور را میتوان دمنوشهای زیر دانست:
- چای بابونه
- دمنوش سنبلالطیب
- چای بادرنجبویه
- دمنوش گیلاس زمستانی
- چای نعناع
- دمنوش نعناع فلفلی
- دمنوش گل ساعتی
- چای اسطوخودوس
- دمنوش ماگنولیا
1) چای بابونه
اغلب افراد دمنوش بابونه را به عنوان یک چای آرامبخش و خوابآور میشناسند که نه تنها موجب آرامش ذهن شده، بلکه نوشیدن آن قبل از خواب، شانس تجربه یک خواب خوب و باکیفیت را افزایش خواهد داد. این چای از فلاونوئید برخودار بوده و از این طریق خوابی آرام را به شما هدیه میدهد. لازم است این نکته را بگوییم که برخی از افراد با مصرف این ماده، واکنش آلرژیک از خود نشان میدهند، از این رو پیشنهاد میشود قبل از قرار دادن بابونه در برنامه روزانه خود، نسبت به عدم حساسیت به این نوشیدنی اطمینان پیدا کنید.
2) دمنوش سنبلالطیب
اگر به دنبال دمنوش و نوشیدنی خواب آور ولی بیخطر برای درمان بیخوابی هستید، چای سنبل الطیب بنوشید. این چای به عنوان داروی گیاهی کمکی شناخته میشود که در درمان بیخوابی موثر بوده و نه تنها موجب افزایش کیفیت خواب خواهد شد، بلکه ساعات بیخوابی شما را در طول شب کاهش خواهد داد. با نوشیدن این چای، با تاخیر در خواب نیز خداحافظی خواهید کرد.
3) چای بادرنجبویه
همانطور که در مقاله «دمنوش خواب آور قوی نی نی سایت» اشاره شده، به طور کامل نمیتوان چای بادرنجبویه را خواب آور دانست، اما مطالعات انجام شده در این حوزه نشان میدهند، افرادی که قبل از خواب این دمنوش را مصرف کردهاند خواب باکیفیتتری داشتند. جالب است بدانید این دمنوش نه تنها به بهبود خواب کمک میکند بلکه بهبود حالت تهوع و سوءهاضمه، کاهش استرس و اضطراب، معده درد، تسکین درد عضلانی، نفخ، کاهش التهاب، تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی و مبارزه با عفونتهای ویروسی از دیگر معجزات این نوع چای است.
از سوی دیگر از این چای به عنوان کاهش دهنده استرس اکسیداتیو یاد میشود، به این معنا که میتواند احتمال بروز بیماریهایی همچون پارکینسون، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و آلزایمر را نیز کاهش دهد. مصرف چای بادرنجبویه در درمان تپش قلب، راش پوستی، بثورات یا سردرد نیز بی تاثیر نیست. البته دقت داشته باشید مصرف قرص خواب آور قوی یا این دمنوش برای خانمهای باردار، کودکان، افرادی که داروهای آرامبخش مصرف میکنند و یا از اختلالات تیروئیدی رنج میبرند با محدودیت همراه است.
4) دمنوش گیلاس زمستانی
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که شغل شما با استرس و اضطراب زیادی همراه است، طبیعتا خواب شب شما مختل شده و با کیفیت نخواهد بود. در این مواقع توصیه میشود از دمنوش تهیه شده از ریشه، میوه و برگ گیلاس زمستانی که جزو قویترین نوشیدنی های خواب آور است، استفاده کنید.
5) چای نعناع
همواره متخصصان طب سنتی معتقدند نعناع یک گیاه ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد حساسیت بوده و از این طریق در درمان روده تحریک پذیر و سوء هاضمه موثر است. اما خواص آن به همین جا خلاصه نمیشود. با مصرف چای نعناع شما میتوانید خواب راحتتری را تجربه کنید.
6) دمنوش نعناع فلفلی
شاید جالب باشد بدانید از قدیم الایام تاکنون از دمنوش نعناع فلفلی به عنوان داروی گیاهی برای درمان بیخوابی یاد میشود. این دمنوش نه تنها در تنظیم خواب موثر است، بلکه خاصیت ضد میکروبی، ضدویروسی و ضد حساسیتی آن را نیز نمیتوان نادیده گرفت.
7) دمنوش گل ساعتی
همواره از گل ساعتی به عنوان یک گیاه خواب آور و آرامبخش یاد میشود که مصرف آن در مواقعی که فرد استرس و اضطراب بالایی دارد، توصیه میشود. چای گل ساعتی به شما در کاهش استرس روزانه کمک کرده و ذهن شما را از مسائل نگران کننده روزانه خالی میکند. بسیاری از متخصصان این گیاه را برای کاهش علائم یائسگی همچون افسردگی، بیخوابی، سردرد، عصبانیت و کاهش التهاب معرفی میکنند و آن را در این حوزه موثر میدانند.
دقت داشته باشید، از آنجایی که مصرف دمنوش گل ساعتی با عوارضی همچون سرگیجه و یا گیجی برای برخی از افراد همراه خواهد بود، مصرف آن برای خانمهای باردار و افراد مبتلا به بیماریهای خاص باید با مشورت پزشک همراه باشد.
8) چای اسطوخودوس
به دنبال نوشیدنی خواب آور سریع خانگی در حد بیهوشی هستید؟ دمنوش اسطوخودوس بنوشید. اگر احساس خستگی و کوفتگی دارید و میخواهید بعد از گذراندن یک روز خسته کننده و شلوغ، خوابی آرام و باکیفیت داشته باشید، به جای پودر خواب آور قوی، چای اسطوخودوس نوش جان کنید. این چای خاصیت تسکین دهندگی و آرامبخشی دارد؛ از این رو بار فشار روزانه را از رو دوش شما برداشته و کمک میکند خستگی را با داشتن خوابی پیوسته و با کیفیت، از تن به در کنید.
9) دمنوش ماگنولیا
مطالعات در رابطه با این گیاه دارویی همچنان ادامه دارد، اما تحقیقاتی که تاکنون انجام شده، نشان میدهد زنان یائسه که قبل از خواب از دمنوش ماگنولیا برای بهبود کیفیت خواب خود استفاده کردهاند، نتیجه مثبتی دریافت کردهاند. دمنوش و یا عصاره این گیاه میتواند به طرز چشمگیری در درمان تاخیر خواب موثر باشد.
آیا نوشیدنی خواب آور ضرر دارد؟
در حالت عادی مصرف نوشیدنی خواب آور برای بدن هیچ ضرری ندارد و در صورتی که به مقدار متوسط مصرف شود، مشکلی ایجاد نخواهد کرد. نوشیدنیهای معرفی شده تسهیل کننده و آرامبخش بوده و تاثیر آنها در افراد مختلف متفاوت است و به طور کلی هر نوشیدنی برای افراد خاصی موثر عمل خواهد کرد. پس شما باید با توجه به نیاز و شناخت از بدن خود این نوشیدنیها را مصرف کنید.
بهترین زمان برای مصرف دمنوش و نوشیدنی خواب آور
به طور کلی بهترین زمان برای خوردن نوشیدنی های خواب آور طبیعی 1 تا 2 ساعت قبل از خواب است تا قبل از خواب دفع صورت گرفته و مجبور نشوید در طول خواب، بیدار شده و به سرویس بهداشتی بروید. در این صورت خواب مختل شده و نتیجه مصرف دمنوش به خوبی خود را نشان نخواهد داد.
آیا نوشیدنی های خواب آور برای درمان بی خوابی کافی است؟
بسیاری از افراد که تاثیر مثبت مصرف نوشیدنی های طبیعی برای درمان بی خوابی را دیدهاند، اعتقاد دارند تنها با مصرف این نوشیدنیها میتوان بیخوابی را درمان کرد؛ اما این تصور اشتباه است. در بسیاری مواقع مشکلات خواب از مشکلات روانی و یا جسمانی همچون آپنه خواب نشأت میگیرند و طبیعتا نمیتوان انتظار داشت با مصرف یک دمنوش، این مشکلات درمان شده و خواب تنظیم شود.
باید بدانید در بسیاری مواقع برای درمان بیخوابی مراجعه به بهترین روانشناس در تهران بسیار موثر واقع خواهد شد. به طور کلی تنها در صورتی که علت و میزان بیخوابی شما خفیف باشد، مصرف دمنوش میتواند در بهبود خواب کارساز باشد.
نوشیدنی هایی که نباید قبل از خواب بنوشید
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم برخی از نوشیدنیها به دلیل داشتن تریپتوفان و یا خاصیت آرامبخشی خود در درمان بیخوابی معجزه میکنند؛ اما برخلاف انواع نوشیدنی خواب آور، نوشیدنیهایی نیز وجود دارند که نقش محرک را ایفا کرده و از داشتن خوابی راحت جلوگیری میکنند، همچون:
- الکل
- قهوه
- نوشیدنیهای پرکافئین
همچنین مطالعات بر ارتباط میان مصرف نوشیدنیهای قندی بر بیخوابی تاکید دارند، اما به طور کلی نمیتوان گفت نوشیدنیهای قندی موجب بی خوابی میشوند و یا کمبود خواب، میل به مصرف نوشیدنیهای قندی را افزایش میدهد.
کلام پایانی
در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با نوشیدنی خواب آور قوی و طبیعی صحبت کرده و بهترین آب میوه و دمنوشهایی که میتوانند به شما در داشتن خوابی راحت و باکیفیت کمک کنند را به شما معرفی کنیم. اگر همچنان سوالی ذهن شما را به خود درگیر کرده پیشنهاد میکنیم سوال خود را در قسمت دیدگاهها با ما در میان بگذارید؛ در غیر این صورت میتوانید با کارشناسان ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید.