برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم؟
درمان سریع رفلاکس معده در خانه
رفلاکس معده یا همان GERD مشکلی شایع است که همه افراد از کوچک تا بزرگ، حداقل یک بار آن را تجربه کردهاند. در این اتفاق، محتویات و یا اسید معده به سمت بالا، یعنی به سمت دهان حرکت کرده و از مری بالا میآیند. به طور کلی، زمانی که غذا وارد معده میشود، از اسفنکتر مری گذر کرده و این دریچه بعد از ورود غذا به معده بسته میشود تا غذا بالا نیاید؛ اما برخی مواقع به دلیل شل شدن اسفنکتر مری، رفلاکس معده بروز میکند. اغلب این مسئله نگران کننده نبوده و از دیدگاه بهترین دکتر طب سنتی در تهران، برخی مواد غذایی میتوانند در درمان این مشکل موثر باشند که در ادامه آنها را خواهیم شناخت.
برای درمان رفلاکس معده چه غذاهایی بخوریم؟
به طور کلی، بروز رفلاکس معده هر چند وقت یکبار مشکلی ایجاد نمیکند، اما برخی افراد ممکن است بعد از صرف هر وعده غذایی بالا آمدن غذا و یا اسید معده را تجربه کنند که این مسئله میتواند بسیار آزاردهنده باشد، اما نگران نباشید؛ در اغلب مواقع درمان این مشکل با راهکارهای طب سنتی و صرف مواد غذایی به خصوصی امکان پذیر است. به طور کلی درمان سریع رفلاکس معده در خانه با با راهکارهای زیر امکان پذیر است:
درمان رفلاکس معده با سبزیجات
از آنجایی در هنگام بروز رفلاکس، معده بسیار حساس شده، بهتر است به جای مواد غذایی سنگین، چرب و پرقند، به سراغ سبزیجات بروید. سبزیجات به دلیل قند و چربی کم و بافت سبکی که دارند، برای درمان رفلاکس معده در بزرگسالان بسیار مفید هستند. به طور کلی به هر میزان که قند و چربی بیشتری مصرف کنید، بیشتر با رفلاکس معده مواجه خواهید شد.
برای بر طرف شدن این مشکل، به سراغ کلم بروکلی، کرفس، گل کلم، سیب زمینی، مارچوبه، خیار، لوبیا سبز و… بروید؛ اما دقت داشته باشید در کنار این سبزیجات از موادی همچون لیمو ترش، انواع ادویه، سس سالاد، سس گوجه و ترشیجات استفاده نکنید؛ چراکه میتوانند رفلاکس معده را تشدید کنند.
درمان رفلاکس معده با زنجبیل
اگر به دنبال مادهای مفید برای درمان حالت تهوع، مشکلات گوارشی و سوء هاضمه هستید، زنجبیل بخورید. این ماده به افزایش سرعت هضم غذا و تخلیه معده کمک کرده و در نهایت از رفلاکس محتویات معده جلوگیری میکند. دقت داشته باشید استفاده بیش از اندازه از این ماده غذایی میتواند سوزش معده را به دنبال داشته باشد و مشکلات گوارشی را تشدید کند؛ از این رو بهتر است نخست مقدار کمی زنجبیل مصرف کرده و در صورت عدم تشدید علائم، مقدار مصرف را بیشتر کنید.
انواع پروتئین های بدون چربی
مصرف پروتئینهای چرب میتواند شما را با رفلاکس شدید مواجه کند؛ از این رو بهتر است از مصرف سینه مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی در کنار چربی خودداری کنید. همچنین لازم است از سرخ کردن پروتئین پرهیز کرده و این مواد غذایی را به صورت کبابی و یا آبپز نوش جان کنید.
درمان رفلاکس معده در خانه با سرکه سیب
شاید این سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد که سرکه سیب هم مزه ترش دارد، پس چرا آن را در دسته مواد غذایی مفید برای رفلاکس معده قرار دادیم؟ مطالعات در این حوزه نشان میدهند، مصرف مقدار کمی از ترکیب آب و سرکه سیب و نوشیدن آن به همراه غذا میتواند بالا آمدن اسید معده را درمان کند؛ اما دقت داشته باشید، استفاده بیش از اندازه از این ترکیب ممکن است مشکلات گوارشی را به دنبال داشته باشد.
جلوگیری از بالا آمدن اسید معده با بلغور جو دوسر
شاید جالب باشد بدانید مواد غذایی حاوی فیبر به راحتی میتوانند اسید معده را جذب کرده و از این رو رفلاکس معده را درمان کنند. بلغور جو دوسر یکی از مواد غذایی حاوی فیبر فراوان است که مصرف آن به صورت روزانه در کنار شیر بادام، میتواند صبحانه مناسب برای رفلاکس معده بوده و از بالا آمدن محتویات معده جلوگیری کند.
میوه های غیر اسیدی
به هر میزان که از مواد غذایی اسیدی، چرب و شیرین دوری کنید، به همان اندازه هم کمتر با رفلاکس معده مواجه خواهید شد. میوههایی همچون موز، خربزه، طالبی، سیب و گلابی از جمله میوههای غیر اسیدی هستند که فیبر زیادی دارند و به درمان بالا آمدن محتویات معده کمک خواهند کرد. بر خلاف این موارد، میوههایی همچون نارنگی، نارنج، کیوی و پرتقال به دلیل اسیدی بودن، احتمال مواجهه با رفلاکس معده را افزایش خواهند داد.
سفیده تخم مرغ، موثر برای درمان رفلاکس معده
سفیده تخم مرغ یک ماده غذایی مفید با چربی بسیار کم، اما پروتئین فراوان است؛ به همین خاطر در درمان رفلاکس معده بسیار موثر عمل میکند. برخلاف آن، زرده تخم مرغ به دلیل چربی زیادی که دارد ممکن است حتی رفلاکس را تشدید کند.
کاهش فوری اسید معده با مصرف خیار
همانطور که در مقاله «برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم نی نی سایت» اشاره شده، بهترین داروی رفلاکس معده برای کودکان میتواند خیار باشد. خیار یکی از گیاهان مفید برای درمان رفلاکس معده در کودکان بالای دو سال است که به دلیل خاصیت ضد التهابی خود مشکلات معده را درمان خواهد کرد.
درمان رفلاکس معده با چربی های سالم
برای آنکه بتوانید در سریعترین زمان ممکن رفلاکس معده را درمان کنید، لازم است به جای روغنها و چربیهای صنعتی به سراغ چربیهای سالم بروید. به طور کلی مواد غذایی حاوی چربیهای سالم همچون روغن کنجد، روغن زیتون، آووکادو، گردو و تخم کتان میتوانند در رفع بالا آمدن اسید معده کمک کننده باشند.
درمان بالا آمدن در رفلاکس معده با بادرنجبویه
نفخ، درد و یا بالا آمدن اسید و محتویات معده شما را اذیت میکند؟ بادرنجبویه مصرف کنید. مصرف این گیاه به صورت پودر شده و یا دمنوش، میتواند در درمان مشکلات گوارشی تا حد زیادی موثر باشد.
جلوگیری از رفلاکس اسید معده با آب
برای درمان GERD چی بخوریم؟ آب ولرم بهترین نوشیدنی برای پاکسازی مری و معده از اسید معده بوده و میتواند از بالا زدن اسید معده جلوگیری کند.
درمان رفلاکس معده با جوش شیرین
استفاده درست از جوش شیرین میتواند تسکین سوزش سر دل، رفلاکس، نفخ و گاز معده را به دنبال داشته باشد. شما میتوانید برای درمان این مشکل، نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را در نصف لیوان آب ریخته و بنوشید. دقت داشته باشید استفاده از این روش بیش از 3 تا 4 بار در روز، به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
شیرین بیان، مفید برای رفع رفلاکس معده
به طور قطع تاکنون در رابطه با تاثیر شیرین بیان بر مشکلات گوارشی شنیدهاید. متخصصان طب سنتی معتقدند با مصرف 1 قاشق چای خوری شیرین بیان به همراه کمی آب، 20 دقیقه قبل از وعدههای غذایی میتوانید معجره درمان کولیک، زخم، سوزش، ورم و رفلاکس معده را ببینید.
رفع رفلاکس معده با شیر و ماست کم چرب
برای خنثی کردن اسید معده لازم است به سراغ مصرف مواد غذایی دارای خاصیت بافری بروید؛ مواد غذایی همچون شیر و ماست. این مواد غذایی میتوانند یک سد دفاعی برای جلوگیری از بالا آمدن مواد در مری ایجاد کرده و از بالا آمدن مواد از مری جلوگیری کنند. دقت داشته باشید تمام لبنیات از خاصیت بافری برخودار نیستند و حتی لبنیات پرچرب میتوانند تشدید رفلاکس را به دنبال داشته باشند.
رازیانه موثر در درمان رفلاکس اسید معده
برای کاهش اسید معده چه بخوریم؟ رازیانه. متخصصان طب سنتی اغلب استفاده از پودر و یا دمنوش رازیانه را برای افرادی توصیه میکنند که از نفخ، سوء هاضمه و رفلاکس معده رنج میبرند. شما میتوانید برای درمان این مشکلات، بعد از هر وعده غذایی، 1 قاشق مرباخوری پودر رازیانه مصرف کنید.
رفع رفلاکس معده با بابونه
این گیاه به دلیل خاصیت ضد التهابی خود میتواند در درمان مشکلات گوارشی از جمله، رفلاکس زخم و ترش کردن معده موثر واقع شود؛ پس تنها کافی است نیم ساعت قبل از صرف هر وعده غذایی، نیم استکان از چای بابونه نوش جان کرده و تاثیر آن را مشاهده کنید.
خرما، موثر در درمان بالا آمدن اسید معده
به نقل از ncbi.nlm.nih.gov، برای آنکه اسید معده را خنثی کرده و از بالا آمدن محتویات معده جلوگیری کنید میتوانید خرما بخورید. این ماده غذایی مفید، آرامش را به معده بازگردانده و به هضم بهتر غذا و درمان مشکلات گوارشی و رفلاکس کمک خواهد کرد.
نوشیدنی آب لیمو و عسل
همانطور که در مقاله «درمان رفلاکس معده با عسل نی نی سایت» اشاره شده، مصرف مقدار کمی آب لیمو به همراه چند قطره عسل میتواند موجب خنثی شدن اسید معده شده و در نهایت محافظت و سلامت سلولهای محافظ بدن را به دنبال خواهد داشت.
آدامس برای رفع رفلاکس اسید معده
مطالعات انجام شده در این زمینه بر این مطلب استوار هستند که با افزایش میزان ترشح بزاق، احتمال مواجهه با رفلاکس معده کاهش پیدا خواهد کرد. از آنجایی که جویدن آدامس میتواند میزان ترشح بزاق را افزایش دهد، به پاکسازی معده و مری از اسید کمک کند. دقت داشته باشید تاثیر آدامس برای افراد مختلف، متفاوت است؛ از این رو بهتر است در صورت تشدید سوزش معده با جویدن آدامس، از این کار اجتناب کرده و حتما از آدامس بدون قند استفاده کنید.
جلوگیری از رفلاکس معده با آب هویج
همانطور که گفته شد، یکی از علل رفلاکس معده میتواند شل شدن اسفنکتر مری باشد، از این رو شما برای جلوگیری از این مشکل و درمان آن میتوانید آب هویج بخورید. این نوشیدنی غیر اسیدی به تقویت اسفنکتر کمک کرده و از سوزش معده جلوگیری میکند.
نوشیدن آب آلوئه ورا، بهترین درمان خانگی رفلاکس معده
از آنجایی که در بسیاری مواقع علت رفلاکس، التهاب معده است، شما میتوانید با نوشیدن آب آلوئه ورا، التهاب معده را درمان کرده و مشکلات گوارشی را درمان کنید.
برای جلوگیری از رفلاکس معده چه غذاهایی را نباید بخوریم؟
درست است که خوردن برخی مواد غذایی میتوانند در درمان رفلاکس معده به شما کمک کنند، اما تا زمانی که شما از خوردن مواد غذایی مضر برای درمان رفلاکس معده اجتناب نکنید، درمان صورت نخواهد گرفت. شما باید برای درمان رفلاکس معده با طب سنتی، نخست به نکاتی همچون جویدن کامل غذا، کوچک کردن وعدههای غذایی و عدم پرخوری توجه کرده و در مرحله بعد، تلاش کنید تا حد امکان از مواد غذایی همچون موارد زیر دوری کنید.
ادویههای تند: مواد غذایی تند و حاوی سیر و پیاز میتوانند تشدید کننده سوزش معده بوده و آسیب به بافتهای صدمه دیده مری را تشدید کنند. درست است این مواد نمیتوانند میزان ترشح بزاق را تغییر دهند، اما موجب تحریک معده و بخشهای آسیب دیده مری خواهند شد. دقت داشته باشید با مصرف مواد غذای تند به صورت پخته همچون پیاز و سیر پخته آبپز، عوارض کمتری را تجربه خواهید کرد.
غذاهای پرچرب: از آنجایی که غذاهای چرب، سرعت حرکت غذا را در معده کند کرده و میتوانند موجب شل شدن دریچه مری شوند و در نهایت رفلاکس معده را به دنبال داشته باشند. کند شدن روند هضم غذا، موجب باقی ماندن غذا به مدت طولانی در معده شده و در نهایت موجب وارد شدن فشار به معده و بالا آمدن محتویات غذای از مری خواهند شد.
نعنا: نعنا یکی از مواد غذایی حاوی خاصیت تحریک کنندگی است که میتواند موجب شل شدن دریچه مری شده و رفلاکس معده را شدت ببخشد؛ از این رو بهتر است از مصرف نعنا و مواد غذایی حاوی عصاره این گیاه همچون آدامس نعنایی و عرق نعنا پرهیز شود.
شکلات های کاکائویی: مطالعات نشان میدهند مصرف مواد غذایی همچون شکلات و خوراکیهای کاکائویی به دلیل داشتن متیل گزانتین، میتوانند موجب شل شدن دریچه مری شده و در نهایت رفلاکس معده را به دنبال داشته باشند.
میوه و سبزیجات اسیدی: همانطور که در قسمتهای قبل گفته شد، مواد غذایی اسیدی میتوانند معده را تحریک به تولید اسید بیشتری کرده و در نهایت موجب اسیدیتر شدن فضای معده شوند. از این رو بهتر است برای استفاده از بهترین درمان رفلاکس معده، از خوردن این مواد غذایی خودداری شود.
راه درمان رفلاکس معده در طب سنتی و اسلامی
علاوه بر نظرات متخصصان گوارش، راه درمان رفلاکس معده در طب سنتی دکتر خیراندیش نیز میتواند برای رفع این مشکل برای شما کمک کننده بوده باشد. روشهایی همچون:
دمنوش بابونه: برای درمان رفلاکس معده با دارو گیاهی بهتر است به سراغ چای بابونه بروید. چای بابونه به دلیل داشتن خاصیت آرامبخشی و موثر در کاهش استرس، میتواند بهترین راه درمان رفلاکس معده در طب سنتی باشد.
شیرین بیان: شیرین بیان در درمان بسیاری از مشکلات گوارشی موثر بوده و میتواند تا حدودی میزان اسید معده را کاهش داده و از این طریق به درمان GERD کمک کند.
بادام: بادام به دلیل خاصیت قلیایی که دارد به خنثی شدن اسید معده کمک کرده و رفلاکس معده را کاهش میدهد. برای مشاهده تاثیر این ماده غذایی شما میتوانید هم از بادام به صورت خام استفاده کرده و هم از شیر بادام استفاده کنید.
سخن نهایی
در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل به این سوال پاسخ دهیم که برای درمان رفلاکس معده چه بخوریم و چه مواد غذایی به جلوگیری از بالا آمدن اسید معده کمک میکنند. در صورتی که سوالی در این حوزه دارید میتوانید در قسمت دیدگاهها با ما در میان گذاشته و یا طی تماس با کارشناسان ما و دریافت مشاوره رایگان، پاسخ سوال خود را دریافت کنید.