درمان دندان درد در بارداری

آیا دندان درد در بارداری برای جنین ضرر دارد؟

بارداری یک از بهترین دوران زندگی خانم‌ها است که علاوه بر لذت و حس خوبی که برای بانوان دارد، ممکن است موجب بروز درد در نواحی متعدد بدن، به ویژه دندان شود. دندان درد در بارداری یکی از مشکلات رایج طی است که می‌تواند عوارض خود را بعد از زایمان نشان دهد. این درد اغلب طولانی مدت ادامه پیدا خواهد کرد و خبر از مشکلات متعددی می‌دهد. در ادامه بیشتر در رابطه با علل، درمان و روش پیشگیری از این مشکل صحبت خواهیم کرد. لازم به ذکر است در صورتی که نیاز دارید برای درمان این مشکل به پزشک مراجعه کنید می‌توانید لیست بهترین دندانپزشک در تهران را در سایت ما مشاهده نمایید.

علت درد دندان در دوران بارداری چیست؟

همانطور که می‌دانید طی دوران بارداری، میزان هورمون‌ها در بدن به میزان زیادی افزایش پیدا کرده و این مسئله علاوه بر تاثیر در حال روحی، موجب درد و مشکلاتی نیز برای مادر خواهد شد. تغییر در هرمون‌ها اغلب در حوزه دهان و دندان، موجب بروز و یا بیشتر شدن مشکلات زیر می‌شود.

درد دندان در بارداری به علت بیماری لثه

تغییرات هرمونی تا حد زیادی موجب التهاب لثه شده و درد دندان را به وجود خواهد آورد. این بیماری درجات مختلفی داشته و موجب حساس و دردناک شدن لثه می‌شود.

علل درد دندان در دوران بارداری چیست؟

تجمع پلاک

نوع مبارزه بدن با پلاک‌هایی بر روی دندان جمع می‌شوند طی دوران حامگی متفاوت بوده و در صورتی که دندان‌ها طی این دوران تمیز نشوند و بهداشت دهان و دندان رعایت نشود موجب تجمع بیش از حد پلاک‌ها بر روی دندان، جرم گرفتن و در نهایت خواهد شد. خراب شدن دندان در شیردهی و بارداری در نهایت منجر به درد دندان می‌شود.

تهوع صبحگاهی و درد دندان

بسیاری از خانم‌ها در ماه‌های مختلف بارداری ممکن است دچار استفراغ و تهوع شوند که این مسئله در ماه‌های اول بارداری بیشتر دیده می‌شود. بعد از این حالت لازم است دهان شسته شده و مسواک بزنید تا بتوان اسیدهای مضرر باقی مانده بر روی دندان را از بین برد، در غیر این صورت مینای دندان از بین رفته و پوسیدگی ایجاد خواهد شد.

تغییرات رژیم غذایی

از آنجایی که طی دوران بارداری، بانوان علاقه دارند یکسری غذاها را به میزان بیشتری مصرف کنند و از خوردن برخی از مواد غذایی امتناع می‌کنند، تعادل وبتامین در بدن بر هم خورده و ممکن است میزان مواد مقوی در بدن کم شود و در نهایت منجر به آسیب به دندان شود. پیشنهاد می‌شود در این دوران از مصرف خوراکی مفید برای دندان امتناع نکنید.

دندان درد در بارداری به دلیل کاهش کلسیم در بدن

دندان درد در بارداری می‌تواند ناشی از کاهش کلسیم در بدن مادر نیز باشد. همزمان با رشد جنین، میزان زیادی ویتامین و کلسیم از بدن مادر کم شده و وارد بدن نوزاد می‌شود. کاهش میزان کلسیم در بدن مادر، آسیب به استخوان و دندان‌ها را به دنبال خواهد داشت؛ از این رو بهتر است مادر به اندازه کافی کلسیم مصرف کند و در صورت تجویز پزشک، مکمل نیز مصرف نماید.

دندان درد در بارداری به دلیل کاهش کلسیم در بدن

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

بسیاری از خانم‌ها به دلیل آنکه طی دوران حاملگی حال خوبی ندارند، در رسیدگی به بهداشت دهانی کوتاهی می‌کنند. برخی مواقع نیز ممکن است خانم‌ها طی شب دچار گرسنگی و افتادن قند خون شوند و چیزی بخورند، اما بعد آن خوابیده و مسواک نزنند که این مسئله به مرور زمان پوسیدگی و درد دندان را به دنبال خواهد داشت. لازم به ذکر است شما می‌توانید برای پی بردن به میزان آسیب وارد شده با دندان به سراغ عکس برداری دندان در بارداری بروید.

در بارداری برای دندان درد چه کنیم؟

برای آنکه بتوان در خانه و بدون مراجعه به پزشک دندان درد در بارداری را درمان کرد، روش‌های متعددی وجود دارد؛ اما اغلب آنها برای افراد باردار مناسب نبوده و نباید خودسرانه آنها را بکار گرفت. به عنوان مثال یکی از روش‌هایی که افراد عادی برای درمان دندان درد پیشنهاد می‌کنند استفاده از جوش شیرین است؛ اما این روش نه تنها برای دندان‌ها مضر بوده و به آنها آسیب وارد می‌کند، بلکه برای استفاده در خانم‌های باردار نیز مناسب نخواهد بود. شما می‌توانید بجای جوش شیرین از روش‌هایی که در ادامه اشاره خواهیم کرد، استفاده کنید.

روش های خانگی درمان دندان درد در بارداری

اگر دندان درد شما چندان شدید نیست و می‌خواهید از روش‌های خانگی برای درمان این مشکل استفاده کنید، بکارگیری مواد زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم. در صورتی که سوالی در رابطه با استفاده از این روش‌ها دارید می‌توانید با ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید.

درمان خانگی درد دندان در بارداری با سیر

سیر منبع آلیسین و آنتی باکتریال است که می‌تواند باکتری‌های اطراف دندان را از بین برده، در نهایت درد را تسکین دهد. برای استفاده از سیر برای دندان درد در بارداری، تنها کافی است مقداری سیر را تکه کرده و بر روی دندان دچار درد بگذارید.

تاثیر میخک بر درد دندان

اگر به دنبال بهترین داروی خانگی برای ضد عفونی کردن دندان هستید تا بتوانید درد دندان در بارداری را بهبود ببخشید، می‌توانید کمی روغن میخک را بر روی دندان ریخته و یا میخک سالم را بر روی دندان بگذارید تا درد آن کاهش پیدا کند. میخک برای دندان درد در بارداری مانند یک معجزه عمل خواهد کرد.

انار، معجزه ای در درمان دندان درد

شاید انار برای درمان سربع دندان درد در بارداری تاثیر مستقیم نداشته باشد، اما می‌تواند با خاصیت آنتی باکتریالی و آنتی پلاکی خود، از دندان درد جلوگیر کرده و تا حد کمی درد را کاهش دهد. البته دقت داشته باشید که شما باید از آب انار طبیعی برای نوشیدن و یا شستشو دهان استفاده کنید.

روش های خانگی درمان دندان درد در بارداری

توقف دندان درد در بارداری با شیر

همانطور که گفته شد دندان درد در بارداری می‌تواند به دلیل کمبود کلسیم در بدن باشد که شما با مصرف شیر، علاوه بر تامین کلسیم در بدن، تا حد زیادی نیز ویتامین K وارد بدنتان می‌کنید که در تامین سلامت دندان و لثه اهمیت زیادی دارد. این ویتامین میزان خونریزی لثه را کاهش داده و از آنجایی که مستحکم شدن دندان‌ها را به دنبال خواهد داشت، شیر برای دندان درد در بارداری همچون مسکن عمل می‌کند.

فایده آلوئه‌ورا برای درمان دندان درد در خانه

آلوئه‌ورا از جمله گیاهان پر خاصیت و پرکاربردی است که خاصیت آنتی باکتریال دارد و ضد قارچ است. برای مشاهده تاثیر آلوئه ورا برای دندان درد در بارداری، تنها کافی است مقداری از ژل گیاه را بر روی دندان ریخته و مدتی صبر کنید تا درد دندان کاهش پیدا کند.

برای دندان درد در بارداری چه دارویی بخوریم؟

از آنجایی که دوران بارداری از حساسیت بالایی برخوردار است، تنها پزشک باید در رابطه با داروهایی که می‌توانید مصرف کنید نظر بدهد؛ از این رو به این سوال که برای دندان درد در بارداری چه دارویی بخوریم، پاسخ نداده و دارویی را معرفی نخواهیم کرد.

بسیاری از افراد مصرف استامینوفن برای دندان درد در بارداری را پیشنهاد می‌کنند، اما ما توصیه می‌کنیم حتی این ماده را با مشورت پزشک مصرف کنید. ذکر این نکته را لازم می‌دانیم که در این دوران مصرف داروهای شیمیایی ممنوع بوده و در صورت تجویز دارو، پزشک مصرف آنتی بیوتیک‌های و یا ژل مسکن دندان درد در بارداری را توصیه خواهد کرد. دقت داشته باشید که استفاده بیش از اندازه از این ماده می‌تواند موجب سیاه شدن دندان کودک بعد از تولد شود.

برای دندان درد در بارداری چه دارویی بخوریم؟

ژل مسکن دندان درد در بارداری

ژل‌های مسکن و یا بی‌حسی تاثیر بسیار زیادی در کاهش درد دندان در بارداری دارند و می‌توانند برای مدتی هم که شده مادر را از درد دندان خلاص کنند. درست است که استفاده به اندازه از این ژل‌ها خطر چندانی برای خانم‌های باردار ایجاد نخواهد کرد، اما در صورت استفاده بی رویه از آنها، ممکن است عوارض و خطراتی گریبانگیر افراد شود.

از آنجایی که احتمال عفونت لثه وجود دارد و این مسئله بسیار آزاردهنده خواهد بود، پیشنهاد می‌شود قبل از فرا رسیدن سه ماهه سوم بارداری برای درمان دندان درد بارداری اقدام کنید. شما می‌توانید بعد از مشورت با پزشک، به داروخانه مراجعه کرده و ژل مسکن دندان درد در بارداری را خریداری کنید. دقت داشته باشید قبل از استفاده از این محصولات، حتما موارد منع ممنوعیت مصرف دارو را بخوانید و از بی خطر بودن آن مطمئن شوید.

آیا دندان درد در بارداری برای جنین ضرر دارد؟

بسیاری از مادران زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنند، می‌پرسند آیا دندان درد در بارداری برای جنین ضرر دارد؟ در جواب باید بگوییم دندان درد آسیب چندانی به جنین وارد نمی‌کند، اما داروهایی که شما برای تسکین درد مصرف می‌کنید می‌توانند بر نوزاد تاثیر بگذارند؛ پس به هیچ عنوان به صورت خودسرانه به سراغ مصرف دارو نروید.

همچنین، هر چقدر به ماه‌های آخر بارداری نزدیک شوید، خطر ترمیم دندان با استفاده از روش‌های پزشکی بیشتر خواهد شد. پس در صورتی که می‌خواهید کودک شما از این خطرات در امان باشد، بهتر است در ماه‌های نخست بارداری برای درمان اقدام کنید و درمان را به ماه‌‌های آخر موکول نکنید.

آیا دندان درد در بارداری برای جنین ضرر دارد؟

چطور از دندان درد در بارداری پیشگیری کنیم؟

برای آنکه بتوانید از دندان درد در بارداری در امان باشید، لازم است 5 نکته را مورد توجه قرار دهید:

2 بار مسواک در طول روز: مسواک زدن، شما را از پوسیدگی دندان حفظ خواهد کرد و در نتیجه جلوی درد دندان را می‌گیرد. بهتر است در دوران بارداری، 2 بار مسواک در روز با استفاده از مسواک نرم را فراموش نکنید.

غرغره کردن دهانشویه: در بازار دهانشویه‌های بسیار زیادی برای کاهش درد و التهاب دندان و لثه وجود دارند که شما می‌توانید برای تسکین درد دندان خود از آنها استفاده کنید.

استفاده از نخ دندان: در کنار آنکه باید از مسواک استفاده کنید، بکار گرفتن نخ دندان نیز از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرده و در نهایت جلوی دندان درد را می‌گیرد.

پیروی از یک رژیم غذایی سالم: رژیم غذایی مادران باردار کمی با افراد عادی متفاوت است که در کنار استفاده از مسواک و نخ دندان، لازم است از یک رژیم غذایی مناسب نیز پیروی شود. یک رژیم غذایی مناسب باید شامل وجود انواع دانه‌ها، مغزها، سبزیجات و میوه‌ها باشد. همچنین باید میزان مواد غذایی چرب و قندی نیز به حداقل برسد.

چکاپ‌های دوره‌ای: چکاپ‌های ماهیانه در دوران بارداری برای جلوگیری از دندان درد بسیار مهم خواهد بود و به شما کمک می‌کند از مشکلات دندانی جدی در امان باشید. طی چکاپ، ممکن است پزشک انجام جرمگیری و یا روش‌های ترمیمی را توصیه کند.

چطور از دندان درد در بارداری پیشگیری کنیم؟

درمان دندانپزشکی درد دندان در حاملگی چیست؟

بسیاری از خانم‌های باردار، زمانی که با دندان درد مواجه می‌شوند، درمان این مشکل را به بعد از زایمان و به دنیا آمدن نوزاد موکول می‌کنند که این کار نه تنها موجب بدتر شدن مشکل دندان می‌شود، بلکه به مشغله‌ها و درگیری‌های ذهنی مادر بعد از زایمان می‌افزاید. در صورتی که یکی از دندان‌هایتان دچار پوسیدگی شده و می‌خواهید برای ترمیم آن اقدام کنید، لازم است به سراغ پزشک رفته و نخست در رابطه با بارداری خود با دندانپزشک صحبت کنید تا دکتر بتوانید با توجه وضعیت دندان‌ها و حاملگی شما، از روش درست استفاده کند.

در صورتی که لازم باشد، پزشک برای درمان دندان درد در بارداری، از روش دارویی و اشعه ایکس استفاده خواهد کرد. در این مواقع از داروهایی استفاده خواهد شد که برای مادر خطرناک نبوده و در روش استفاده از اشعه ایکس، که آخرین راهکار موجود برای حل مشکل است، مادر لباسی سربی خواهد پوشید. این کار موجب می‌شود جنین از هر گونه آسیب در امان باشد. لازم است بگوییم، شما به هیچ عنوان نباید به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک به سراغ مسکن‌ها بروید، چراکه ممکن است عوارضی را به دنبال داشته و بر روی جنین تاثیرات نامطلوبی بگذارد.

آیا استفراغ در بارداری عامل دندان درد است؟

بله؛ زمانی که مواد داخل معده همراه با اسید معده به داخل دهان بازمی‌گردند، اسید معده بر روی دندان‌ها مانده و به مرور موجب آسیب به بافت دندان و در نهایت دندان درد شدید در بارداری خواهد شد. برای جلوگیری از این مشکل تنها کافی است بعد از تهوع صبحگاهی، دهان و دندان خود را شسته و تا یک ساعت از مسواک زدن خودداری کنید. بعد از 1 ساعت، حتما مسواک بزنید تا دندان نرم شده آسیب نبیند.

آیا استفراغ در بارداری عامل دندان درد است؟

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم در کنار بیان علت دندان درد در بارداری، به روش‌های درمانی و راهکارهای پیشگیری از این مشکل نیز بپردازیم. همانطور که بیان شد، این مشکل به پیگیری سریع نیاز دارد؛ از این رو لازم است به محض دندان درد به سراغ پزشک بروید و اگر متخصصی را در این حوزه نمی‌شناسید، می‌توانید لیست بهترین دندانپزشکان را در سایت ما مشاهده کنید. مجموعه دکتر گویا همواره در تلاش است، بهترین متخصصان را به شما پیشنهاد کنند. همچنین در صورتی که سوالی در این حوزه دارید می‌توانید در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
Source
babakanclinictajdentalcrestcolgate
Show More

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button