درمان عفونت پیرسینگ گوش

عفونت پیرسینگ گوش چه کنیم؟

عفونت پیرسینگ گوش، یکی از عفونت های رایجی است که ممکن است در اثر سوراخ کردن گوش برای انداختن گوشواره ایجاد شود و اگر جدی گرفته نشود، می‌تواند عوارض خطرناکی به دنبال داشته باشد. عفونت گوش بعد از پیرسینگ در اثر رسیدن آلودگی به نقطه‌ای است که برای اولین بار سوراخ شده و باعث ایجاد تورم، قرمزی، درد و حتی ترشح چرک می‌شود. سوراخ کردن یا همان پیرسینگ گوش شاید در نگاه اول کار ساده‌ای بنظر بیاید اما اگر به درستی و با رعایت نکات بهداشتی انجام نشود، می‌تواند خطرناک باشد و منجر به بروز عفونت می‌شود. برخی از مواقع، عفونت لاله گوش خفیف بوده و با انجام روش های درمان خانگی بهبود پیدا می‌کند. اما اگر عفونت و تورم شدید باشد و قسمتی از غضروف لاله گوش آسیب دیده باشد، باید در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کرد. دکتر گویا در ادامه شما را با علت، علائم و درمان خانگی عفونت پیرسینگ گوش آشنا می‌کند.

عفونت لاله گوش بعد از پیرسینگ

اگر شما عبارت “عفونت پیرسینگ گوش نی نی سایت” را در موتور جستجوی گوگل سرچ کنید، خواهید دید که طبق آمار حدود 20 تا 30 درصد از موارد پیرسینگ منجر به عفونت می‌شود. اگر سوراخ یا زخمی روی لاله گوش وجود داشته باشد، احتمال ورود باکتری و میکروب به درون آن افزایش پیدا کرده و با علائمی همچون تورم و قرمزی و درد شدید همراه است. متاسفانه به دلیل محبوبیت بالای سوراخ کردن گوش در تمامی بانوان و حتی بعضی از آقایان خصوصا کودکان، بسیاری از افراد فراموش می‌کنند هر گونه سوراخی بر روی لاله گوش برای آویختن جواهرات، ممکن است با خطرات اجتناب ناپذیری همراه باشد. در صورتی که دچار عفونت شده‌اید، با بررسی علائم آن به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید و اصلا لازم نیست نگران باشید؛ در ادامه به معرفی بهترین روش های درمان عفونت پیرسینگ گوش اشاره می‌کنیم تا به آسانی و بدون عارضه، مشکل ایجاد شده را رفع نمائید.

عفونت لاله گوش بعد از پیرسینگ

علائم عفونت پیرسینگ گوش

اگر شما هم گوش خود را سوراخ کرده‌اید، حتما براتون سوال پیش آمده که عفونت پیرسینگ غضروف گوش چه علائمی دارد؟ ممکن است در چند روز اول کمی احساس خارش و حساسیت کنید و مقداری قرمزی کاملا طبیعی است. این علائم جای نگرانی ندارند و در صورتی که با موارد زیر مواجه شدید، احتمالا عفونت ایجاد شده و لازم است در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • گسترش تورم و قرمزی
  • ترشح چرک غلیظ (به رنگ سبز یا زرد)
  • خارش و درد شدید لاله گوش
  • تب کردن
  • کاهش فشار خون
  • احساس گرما در نقطه‌ای از لاله گوش
  • گیر کردن گوشواره

پزشک متخصص برای درمان عفونت گوش بعد از پیرسینگ، تمام سعی خود را خواهد کرد تا با تشخیص درست علت و به کارگیری روش درمانی مناسب، از گسترش عامل عفونی جلوگیری کند و مانع از آسیب زدن به شنوایی فرد شود.

عفونت سوراخ کردن گوش چگونه به وجود می‌آید؟

عفونت سوراخ کردن گوش چگونه به وجود می‌آید؟

علت عفونت پیرسینگ گوش به دلیل استفاده از ابزار آلوده و عدم رعایت نکات بهداشتی است؛ شخصی که برای انجام پیرسینگ، دستکش نپوشیده و ابزارش غیر استریل است. در این حال، عامل عفونی با شرایط مساعدی به درون زخم نفوذه پیدا کرده و علاوه متوقف کردن روند بهبود، منجر به ایجاد عفونت گوش می‌شود. حتی اگر گوشواره‌ها خیلی تنگ باشند، فضایی برای تنفس و بهبودی زخم وجود ندارد و به این ترتیب، عفونت رشد می‌کند. پیرسینگ گوش در قسمت نرمه معمولا بین 6 تا 8 هفته طول خواهد کشید تا بهبود یابد. پیرسینگ غضروف به دلیل اینکه روی بخش سفت تری از گوش انجام می‌شود، زمان بیشتری طول می‌کشد تا خوب شود. همچنین دست زدن زیاد به پیرسینگ یا تیز بودن بخش پشتی گوشواره، از دیگر علل ایجاد عفونت سوراخ گوش هستند.

چگونه عفونت پیرسینگ گوش را درمان کنیم؟

درمان عفونت پیرسینگ گوش به شدت عفونت بستگی دارد؛ اگر علت عفونت ایجاد شده بر اثر سوراخ کردن یا پیرسینگ باشد، خیلی جای نگرانی نیست و با استفاده از آنتی بیوتیک های بدون نسخه، کاملا رفع می‌شود. اما اگر عفونت شدید باشد به ویژه در ناحیه غضروف، باید اقدامات پزشکی صورت گیرد و حتی شاید نیاز به بستری شدن در بیمارستان وجود داشته باشد. اگر به عکس عفونت گوش سوراخ شده نگاه کنید، نرمه گوش دچار التهاب و قرمزی شده و برای درمان نیاز به روش های خانگی یا پزشکی وجود دارد. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با روش های درمان سریع عفونت سوراخ گوش نی نی سایت آشنا کنیم.

درمان خانگی عفونت پیرسینگ گوش

درمان خانگی عفونت پیرسینگ گوش

تا زمانی که عفونت تشکیل شده جزئی باشد، می‌توان آن را با به کارگیری چند راهکار ساده کنترل کرد. عفونت پیرسینگ غضروف گوش، کمی سخت‌تر بوده و نیاز به درمان پزشکی دارد. در ادامه مراحل زیر را برای درمان عفونت پیرسینگ گوش در خانه دنبال کنید:

  • اگر گوش خود را برای پیرسینگ سوراخ کرده‌اید، قبل از لمس حتما دستان خود را بشورید.
  • توصیه می‌شود در صورت مشاهده علائم عفونت، جواهرات را گوش جدا کنید.
  • نمک را در آب جوش سرد شده مخلوط کردن و روزی 3 بار اطراف سوراخ گوش را بشورید.
  • بدون مشورت با پزشک متخصص از الکل، پراکسید هیدروژن و پماد های آنتی بیوتیک استفاده نکنید.
  • دو طرف سوراخ لاله گوش را با یک دستمال تمیز خشک کنید.
  • مراقب باشید سوراخ بسته شود؛ چرا که با بسته شدن آن، عفونت به دام می‌افتد.
  • و آخرین اقدام برای درمان خانگی عفونت گوش بعد از پیرسینگ، مصرف قرص های مسکن استامینوفن و ایبوپروفن به کاهش تورم و درد کمک می‌کند.

عوارض پیرسینگ گوش چیست؟

سوال اینجاست که آیا سوراخ کردن یا پیرسینگ گوش با عوارض همراه است؟ بسیاری از افراد تصور می‌کنند که تنها عارضه پیرسینگ گوش، ایجاد عفونت است؛ عفونت های جزئی که معمولا به روش های خانگی رفع می‌شوند اما اگر درمان به موقع صورت نگیرد، عفونت شدیدتر شده و گسترش می‌یابد و منجر به عفونت آبسه و حتی عفونت سیستمیک در بدن می‌شود. از جمله عوارض عفونت لاله گوش علاوه بر ایجاد عفونت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کلوئید یا گوشت اضافه: ممکن است بعد از انجام سوراخ یا پیرسینگ گوش، گوشت اضافه در ناحیه سوراخ شده ایجاد شود و فرد را با عارضه کلوئید درگیر کند که با کورتیکواستروئید تراپی یا لیزر درمانی به راحتی قابل درمان است.

پارگی گوش: ممکن است بعد از انداختن گوشواره در لاله گوش، قسمتی از گوش پاره شود که معمولا با بخیه زدن درمان می‌شود. اما اگر از شدت پارگی زیاد گوشواره در لاله گوش گیر کند، نیاز به عمل جراحی وجود خواهد داشت.

آلرژی: از عوارض شایعی که بعد از انجام پیرسینگ گوش اتفاق می‌افتد، ایجاد آلرژی و حساسیت بوده که با انداختن گوشواره جنس نیکل، میزان آلرژی بیشتر هم می‌شود.

عوارض پیرسینگ گوش چیست؟

برای عفونت پیرسینگ گوش چه باید کرد؟

برای جلوگیری از عفونت پیرسینگ گوش، حتما گوش خود را توسط یک متخصص سوراخ کنید. اصلی ترین دلیل ایجاد عفونت شدید لاله گوش بعد از سوراخ کردن، غیر استریل بودن ابزار و عدم رعایت نکات بهداشتی است. توصیه می‌کنیم برای پیشگیری از عفونت لاله گوش، موارد زیر را رعایت کنید:

  • در محیطی کاملا استریل و بهداشتی این کار انجام شود.
  • بلافاصله پس از پیرسینگ گوش، گوشواره نیندازید.
  • قبل از لمس کردن گوش خود، حتما دست هایتان را بشویید.
  • دو بار در روز، جای پیرسینگ را با آب و صابون ملایم بشویید.
  • بهتر است تا یک الی دو روز بعد از سوراخ گوش، حمام نروید.
  • استخر رفتن را تا چند هفته بعد از پیرسینگ لاله گوش به تعویق بیاندازید.
  • روی گوش پیرسینگ شده نخوابید و هنگام عوض کردن لباس، مراقب باشید به محل زخم برخورد نکند.

درمان دارویی عفونت پیرسینگ گوش

علاوه بر روش های درمان خانگی عفونت لاله گوش با پیرسینگ که در بالا اشاره شد، درمان دارویی عفونت ایجاد شده هم وجود دارد؛ در این شرایط، لازم است از پماد های آنتی بیوتیک استفاده شود. سوال اینجاست که بعد از سوراخ گوش چه پمادی استفاده کنیم؟ پماد جنتامایسین و پماد تتراسایکلین برای سوراخ گوش و رفع عفونت پیرسینگ گوش بسیار مفید هستند. برای درمان سریع، روزانه 2 الی 3 مرتبه روی محل زخم پماد بمالید تا عفونت رفع شود. همچنین بهتر است کمی گوشواره را بچرخانید تا پماد به تمامی بخش های زخم برسد.

درمان دارویی عفونت پیرسینگ گوش

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

همانطور که اشاره شد، معمولا عوارض جزئی عفونت گوش بعد از پیرسینگ با اقدامات خانگی قابل درمان است. اما اگر با هریک از علائم و نشانه های زیر مواجه شدید، در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • چنانچه گوشواره در گوش در حرکت نکند.
  • عفونت تشدید شده و قرمزی و التهاب گسترش یابد.
  • استفاده از روش های خانگی برای درمان عفونت پیرسینگ گوش در عرض دو روز موثر نیست.

 

1/5 - (1 امتیاز)
منبع
paziresh24rdietmy.clevelandclinichealthline
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا