علت فرو رفتن ناخن در گوشت پا چیست و چه درمانی دارد؟
درمان فرو رفتن ناخن در گوشت پا
یکی از مشکلات آزاردهندهای که امروزه بسیاری از افراد و به ویژه جوانان را درگیر کرده، فرو رفتن ناخن در گوشت پا است. در این مواقع افراد هنگام پوشیدن و راه رفتن با کفشهای تنگ، مجلسی و جلو بسته احساس درد و ناخوشی زیادی دارند؛ اما در شرایط عادی و بدون کفش تا این حد درد را احساس نمیکنند. اما به طور کلی چرا ناخن در گوشت پا فرو میرود؟ آیا گوشه کردن ناخن درمان دارد؟ در ادامه قصد داریم به این سوالات پاسخ داده و اطلاعات کاملی را در این باره با شما به اشتراک بگذاریم. پیشنهاد میشود تا انتها مقاله با دکتر گویا همراه باشید.
گوشت ناخن پا یا فرو رفتن ناخن در گوشت پا چیست؟
فرورفتگی ناخن در گوشت یا به انگلیسی همان onychocryptosis، زمانی اتفاق میافتد که ناخن از کناره به سمت گوشت رشد کرده و به قسمت نرم اطراف فشار وارد میکند. عوامل مختلفی ممکن است شما را با این مشکل درگیر کنند؛ اما این مسئله چندان نگران کننده نیست.
فرو رفتن ناخن پا در گوشت با علائمی همراه است که شما با مشاهده نشانههای اولیه آن میتوانید برای درمان اقدام کنید. در صورتی که شما در مراحل ابتدایی برای درمان اقدام کنید، میتوانید بدون مراجعه به پزشک و در خانه برای جلوگیری از رشد ناخن در پوست، اقداماتی پیشگیری کننده انجام دهید.
علائم فرو رفتن ناخن در گوشت چیست؟
برای آنکه بتوانید سریعا به فرورفتن ناخن در گوشت پی ببرید میتوانید نخست نشانههایی که شما را آزار میدهند را بررسی کرده و سپس با توجه به آنها برای درمان اقدام کنید. به طوری کلی اصلیترین علائم فرورفتگی ناخن در گوشت به عبارت زیر است.
- خونریزی
- احساس درد در گوشت پا
- قرمز شدن گوشت پا دور ناخن
- جمع شدن مایع یا عفونت اطراف ناخن
- تورم گوشت در قسمت گوشت فرو رفته
- پوسته پوسته شدن گوشت اطراف ناخن
- جمع شدن بیش از اندازه پوست دور ناخن
فرو رفتگی ناخن در گوشت پا و عفونت
در صورتی که مدت زمان زیادی از فرو رفتن ناخن شست پا در گوشت بگذرد و شما نسبت به علائم بروز کرده بی توجه باشید ممکن است شرایط برای بروز عفونت ناخن شست پا فراهم شده و در نهایت با درد و ترشح عفونت مواجه شوید. عفونت میتواند شما را با تورم شدید گوشت دور ناخن، قرمزی و درد رو به رو کند.
در این مواقع مراجعه سریع به بهترین دکتر عفونی در تهران ضروری بوده و میتواند شما را از درمانهای سختی همچون جراحی خلاص کند. لازم به ذکر است استفاده کرمهای ضد عفونی کننده و شستشو پاها با آب گرم برای شما مفید خواهد بود.
علت رفتن ناخن پا در گوشت چیست؟
به طور کلی عوامل متعددی میتوانند در دسته علل فرورفتن ناخن در گوشت قرار گیرند؛ اما اصلیترین دلیل گوشه کردن ناخن پا در گوشت را میتوان موارد زیر دانست.
- طرح و مدل پا در نتیجه ژنتیک
- خم شدن غیر عادی ناخنها
- وارد شدن آسیب به ناخن پا
- کوتاه کردن بیش از اندازه ناخنها
- عدم رعایت بهداشت و تمیزی پاها
- پوشیدن کفش و انجام فعالیتهای ورزشی در طولانی مدت
در صورتی که جزو آن دسته از افرادی هستید که در طول روز بیش از اندازه از پاهای خود کار میکشید و با آنها به سطوح مختلف ضربه میزنید و یا درگیر ورزشهای همچون فوتبال، رقص باله، فوتبال آمریکایی و کیکبوکسینگ هستید، پیشنهاد میشود روشهای جلوگیری از فرو رفتن ناخن در گوشت خیراندیش را بکار گیرید.
عوامل تشدید کننده فرو رفتن ناخن در گوشت چیست؟
علاوه بر عللی که در قسمتهای قبل به آنها اشاره کردیم، عواملی نیز وجود دارند که میتوانند عارضه فرو رفتن ناخن در گوشت را سرعت ببخشند. دلایلی همچون:
- کوتاه کردن غیر اصولی ناخن و به صورت گرد
- وارد شدن ضربه سخت به پا
- عدم تمیز کردن به موقع و کوتاه کردن بیش از اندازه ناخنها
- پوشیدن کفشهای نوک تیز و تنگ
- ابتلا به بیماریهای قارچی و انحراف ناخنها
عوارض فرورفتن گوشت ناخن پا چیست؟
اصلی ترین عارضهای که شما بعد از فرورفتگی ناخن در گوشت تجربه میکنید درد شدید، سختی راه رفتن و انجام فعالیتهای روزانه است. علاوه بر آن، در صورتی که به موقع برای درمان این مشکل اقدام نکنید ممکن است با عفونت استخوان زیرین مواجه شده و در این صورت برای درمان باید به سراغ روشهای درمانی پزشک بروید و راهکارهای خانگی را امتحان نکنید.
در این مواقع همواره به بیماران پیشنهاد میشود قبل از نیاز به جراحی به پزشک مراجعه کنند و این کار را به تعویق نیاندازند. از سوی دیگر عوارضی که برای این مشکل اشاره کردیم در افراد مبتلا به دیابت به دلیل کاهش جریان خون، میتواند شدیدتر و دردناکتر باشد.
تشخیص گوشت ناخن پا چگونه انجام می شود؟
سادهترین راه تشخیص بیماری ناخن فرو رفته در گوشت مشاهده علائمی است که شما را آزار میدهند. در صورتی که درد، خون مردگی، قرمزی و یا تورمی را در ناحیه اطراف ناخن احساس میکنید میتوانید به فرو رفتن ناخن شست پا در گوشت پی برده و با مراجعه به پزشک و یا خود در خانه با استفاده از روشهای خانگی و مشاهده فیلم درآوردن ناخن از گوشت پا، برای درمان اقدام کنید.
درمان سریع فرو رفتن ناخن در گوشت
درمان فرورفتگی ناخن در گوشت پا به چند روش ممکن خواهد بود که هر یک از آنها باید با توجه به شدت مشکل، به کار گرفته شوند. به طور کلی روشهای زیر اصلیترین راهکارهای درمانی هستند که در ادامه به صورت جداگانه هر یک را خواهیم شناخت.
- درمانهای خانگی و طب سنتی
- روشهای پزشکی
- استفاده از پماد و آنتی بیوتیک
درمان خانگی ناخن در گوشت پا
اگر شما نیز برای رسیدن به نتیجه دلخواه عنوان “درمان خانگی ناخن در گوشت پا نی نی سایت” را در گوگل سرچ کرده اما نتیجه دلخواه را دریافت نکردهاید پیشنهاد میشود موارد زیر را بکار بگیرید.
- به طور کلی در طول روز از مرطوب کردن پاها و نواحی داخلی کفش خودداری کرده و تنها 3 تا 4 بار در طول روز پاها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در یکی تشت آب قرار دهید.
- طی مدت درمان، از پوشیدن کفشهای جلو بسته و تنگ خودداری کرده و به جای آن به سراغ کفشهای پنبهای و راحت بروید.
- از روش خارج کردن ناخن از گوشت با استفاده از پنبه و یک شی تیز کمک بگیرد؛ اما حتما قبل از شروع، فیلم درآوردن ناخن از گوشت پا را مشاهده کنید.
- اگر درد شدیدی را تحمل میکنید میتوانید از داروهای مسکن بدون نسخه همچون استامینوفن کمک بگیرید.
- از پمادها و کرمهای موضعی ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک استفاده نمایید.
درمان ناخن در گوشت پا در طب سنتی
از آنجایی که اغلب پزشکان پیشنهاد میکنند برای درمان رشد ناخن را در پوست، به پزشک مراجعه کرده و ریسک درمان در خانه را به جان نخرید، روش به خصوصی در طب سنتی پیشنهاد نشده و تنها همان روشهای خانگی بیان شده است. در این حوزه تنها میتوان گفت بهتر است به صورت روزانه با استفاده از پنبه و روغن زیتون، گوشت اطراف ناخن را چرب کرده و با آب گرم پاها را شستشو دهید.
درمان پزشکی ناخن فرو رفته در گوشت
در چند سال اخیر پزشکان عفونی و جراحان، روشهای مدرن و متعددی را برای درمان پزشکی فرو رفتن ناخن در گوشت پا پیشنهاد میدهند که برخی از موثرترین آنها عبارتند از:
درمان فرو رفتگی ناخن در گوشت با فنُلیزاسیون
در صورتی که مشکل گیر کردن ناخن در گوشت پا عود کند و به وضعیتی مزمن تبدیل شود، ممکن است از روش فنُلیزاسیون برای درمان، استفاده شود. در این روش، قسمتی از ناخن که در گوشت فرو رفته را بریده و ریشه ناخن در نقاط بریده شده با کمک روشهای الکتریکی یا شیمیایی سوزانده خواهد شد.
استفاده از اسپلینت مخصوص
یکی از مدرنترین روشهای درمانی برای گوشت اضافه زیر ناخن پا، استفاده از اسپلینت ناخن است. این وسیله یک قطعه فلزی کوچک است که در دو طرف ناخن قرار میگیرد و به رشد درست ناخن کمک میکند. اسپلینت در ضخامت مختلف وجود دارد تا با توجه به ابعاد ناخن فرد از قطعه مناسب استفاده شود.
جراحی برای درمان فرو رفتن ناخن در گوشت
از آنجایی که در گذشته روشهای درمانی پیشرفته به اندازه حال وجود نداشت، اغلب در شرایط جدی از جراحی برای خارج کردن ناخن فرو رفته در گوشت استفاده میشد. این روش امروزه نیز کم و بیش مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما از آنجایی که عوارضی همچون احتمال فرو رفتن مجدد ناخن در گوشت را در پی دارد، به عنوان آخرین راهکارهای درمانی به شمار میآید.
تکنیک فنولیزه در درمان ناخن فرورفته در گوشت پا
زمانی که نمیتوان از روشهای دارویی و یا خانگی استفاده کرد، تکنیک فنولیزه بسیار موثر عمل میکند. برای استفاده از این راهکار درمانی، مراحل زیر طی میشود.
- بی حس کردن انگشت با تزریق زایلوکاین به محل مورد نظر
- تمیز و ضد عفونی کردن نواحی اطراف
- برداشتن نوار باریک ناخن که به گوشت فشار وارد میکند
- استفاده از کاردک برای از بین بردن ریشه ناخن
جراحی فرورفتن ناخن در گوشت پا چه زمانی انجام می شود؟
نیاز به جراحی برای درمان فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا، بستگی به نظر پزشک دارد و برای آنکه تصمیم برای این مسئله جدی شود، لازم است با پزشک مشورت کنید. اغلب جراحی زمانی انجام میشود که تمام روشهای خانگی، دارویی و درمانی به کار گرفته شود، اما تاثیر مورد نظر دریافت نشده و در نهایت عفونت در این نواحی از پا دیده شود.
چگونه ناخن را از گوشت در بیاوریم؟
برای خارج کردن ناخن فرو رفته در گوشت توصیه میشود به پزشک مراجعه کنید؛ اما اگر شرایط مراجعه به پزشک را ندارید لازم است دستور العملهای به خصوصی را به کار گرفته و مراحل زیر را به صورت مو به مو انجام دهید.
- نخست پاها را گرم و مرطوب کنید.
- با در دست داشتن یک شی نوک تیز، گوشه ناخن را کمی به سمت بالا ببرید.
- با استفاده از پنبه یا نخ دندان تمیز، از تماس ناخن با گوشت تا زمانی که ناخن رشد کرده و از سطح گوشت کمی بالا بیاید جلوگیری کنید.
- به صورت روزانه پنبه یا نخ دندان را خارج کرده و پاها را با استفاده از آب گرم بشویید.
وسیله درآوردن ناخن از گوشت چیست؟
همانطور که در قسمت قبل گفته شد برای خارج کردن ناخن گیر کرده در گوشت|، باید از یک شی نوک تیز و تمیز استفاده کرد. این وسیله میتواند قیچی ناخن، ارتودنسی ناخن و یا یک ناخن گیر باشد.
آنتی بیوتیک و پماد برای ناخن فرورفته در گوشت
اگر عبارت “پماد برای ناخن فرورفته در گوشت نی نی سایت” را در گوگل سرچ کرده و پاسخی دریافت نکردهاید، پاسخ شما در دستان ما است. در صورتی که درد زیادی را به واسطه گوشه کردن ناخن پا تحمل میکنید پیشنهاد میشود با مصرف داروهای مسکن همچون استامینوفن و یا ناپروکسن درد را کاهش دهید.
البته پماد موضعی لیدوکایین نیز میتواند جایگزین داروهای مسکن باشد. حال اگر میخواهید بدانید چه پمادی برای عفونت ناخن خوبه، میتوانید به سراغ بهترین دارو، یعنی پماد تتراسایکلین برای ناخن فرو رفته در گوشت بروید و یا از پمادهای آنتی بیوتیک مثل موپیروسین و پماد ضدقارچ استفاده کنید.
چگونه از فرو رفتگی ناخن در گوشت پا جلوگیری کنیم؟
همانطور که از قدیم نیز گفته شده، همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و خوشبختانه فرو رفتن ناخن شست پا در گوشت از جمله مشکلات دارای راهکارهای پیشگیری کننده است. برای جلوگیری از گیر کردن ناخن در گوشت پا، تنها کافی است چند نکته ساده را بکار گیرید.
کوتاه کردن اصولی ناخنها: درست است که قسمت صورتی ناخن به حالت خمیده بوده و صاف نیست، اما این به آن معنا نیست که شما نیز باید به همان شکل ناخنهای خود را کوتاه کنید. برای جلوگیری از فرو رفتن ناخن در پا لازم است ناخن را به صورت صاف کوتاه نمایید.
پوشیدن کفش مناسب: طبق نظر دکتر خیراندیش در رابطه با فرو رفتن ناخن در گوشت، یکی از اصلیترین عواملی که رشد ناخن در پوست را در پی خواهد داشت، پوشیدن کفشهای تنگ و نوک تیز است؛ از این رو اگر فکر میکنید کفشی به انگشتان شما فشار وارد میکند از پوشیدن آن خودداری کنید.
بررسی مرتب و به موقع ناخنها: قبل از آنکه بخواهید برای بروز هر گونه مشکل به پزشک مراجعه کنید، خودتان به صورت منظم ناخنهایتان را از نظر علائم موجود بررسی نمایید.
تمیز کردن مداوم ناخنها: به صورت مرتب ناخنهای خود را تمیز کرده و از شکل دادن آنها به صورت خمیده خودداری کنید.
برای تشخیص علائم گوشه کردن ناخن پا به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
طبق مطالب ذکر شده در رابطه با “فرو رفتن ناخن در گوشت پا نی نی سایت”، در صورتی که فرو رفتن ناخن پا در گوشت مراحل اولیه خود را میگذراند، از روشهای درمان خانگی و طب سنتی نتیجهای دریافت نکردهاید، شرایط ناخن بدتر شده، به بیماریهایی همچون دیابت مبتلا هستید و یا عفونت چرکی از گوشت اطراف ناخن خارج میشود، لازم است سریعا به پزشک عمومی مراجعه کرده و برای درمان اقدام کنید. پزشک عمومی میتواند در صورت جدی بودن شرایط و یا نیاز به جراحی، شما را به یک جراح و یا متخصص عفونی ارجاع دهد.
ناخن کدام افراد بیشتر از دیگران مستعد فرو رفتن در گوشت است؟
طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که به صورت ارثی دارای ناخنهایی گرد هستند و یا عادت دارند ناخنهای خود را به صورت گرد کوتاه کنند، بیشتر در معرض در گیری با گوشت اضافه زیر ناخن پا هستند.
جدا شدن ناخن از گوشت در اثر ضربه باعث گوشت ناخن می شود؟
خیر؛ جدا شدن ناخن از گوشت اغلب موقتی بوده و به مرور و با رشد ناخن، محلهای جدا شده از ناخن، پر میشود و این مسئله با فرو رفتن ناخن در پا مرتبط نیست.
درمان فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا بدون جراحی ممکن است؟
این سوالی است که بسیاری از افراد برای جلوگیری از جراحی در هنگام مراجعه به پزشک میپرسند و در جواب باید بگوییم، بله بدون جراحی میتوان گیر کردن ناخن در گوشت پا را درمان کرد؛ اما این درحالی است که فرو رفتگی ناخن در گوشت به صورت مزمن نبوده و عود نکرده باشد.
درمان سریع فرو رفتن ناخن در گوشت بدون جراحی چیست؟
برای آنکه بدانید فرورفتگی ناخن در گوشت باید با کمک جراحی درمان شود و یا استفاده از روشهای دیگر نیز ممکن است یا خیر، باید نخست با پزشک مشورت کرده و سپس در صورت مزمن نبودن مشکل، میتوانید با استفاده از یک شی تمیز و نوک تیز و پنبه، برای بیرون آوردن ناخن از گوشت اقدام کنید. حال با استفاده از باند استریل محل زخم را ببندید و به صورت روزانه پاها را با آب گرم بشویید.
عفونت ناخن پا در اثر گوشه کردن ناخن پا ایجاد می شود؟
بله؛ این احتمال وجود دارد که با گذشت زمان و عدم رسیدگی به ناخن، با گوشت اضافه و عفونت ناخن پا مواجه شوید. پس بهتر است قبل از رسیدن به این مرحله برای درمان سریع اقدام کنید.
آنتی بیوتیک برای عفونت انگشت پا در گوشه کردن ناخن پا موثر است؟
در صورتی که رشد ناخن در پوست در نهایت به عفونت بیانجامد، ممکن است مجبور شوید برای خشک و از بین رفتن عفونت، از پمادهای آنتی بیوتیک همچون موپیروسین یا تتراسایکلین استفاده کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با فرو رفتن ناخن در گوشت صحبت کرده و روشهای درمانی آن را با شما به اشتراک بگذاریم. شما میتوانید در صورتی که سوالی در این حوزه دارید در قسمت دیدگاهها با ما در میان گذاشته و یا با کارشناسان ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید. امیدواریم این مطالب برایتان مفید بوده باشد.
آقا من دوتا از ناخونای پاک سفید شدن بد انگار داره می افتاده خوب زیرش انگار یه لایه نازک ناخنه. در میاد دوباره؟
سلام دوست عزیز
بله در میاد