روشهای ترک متادون بدون درد
ترک یکدفعه متادون چه خطراتی دارد؟
ترک قرص متادون یکی از دغدغه های بسیاری از افرادی است که بدون توجه به اعتیاد آور بودن متادون از این ماده مخدر صنعتی در مدت زمان طولانی استفاده کرده و حال حاضر به عوارض آن دچار شده اند. بسیاری از افراد برای آنکه بتوانند موادی چون هروئین را ترک کنند، به سراغ مصرف متادون می روند؛ قافل از آنکه استفاده از این نوع مواد بدون تجویز پزشک و بیش از اندازه، خود می تواند شما را دچار اعتیاد کند. از آنجایی که امروزه افراد بسیاری به واسطه کنجکاوی و یا مصرف دارویی متادون دچار اعتیاد شده اند، در صورتی که این مسئله در اطرافیان شما نیز دیده می شود، لازم است در این باره با بهترین روانشناس در تهران نیز صحبت کنید.
علائم اعتیاد به متادون
شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که چگونه می توان فهمید یکی از اطرافیانمان به متادون اعتیاد پیدا کرده است؟ لازم به ذکر است در صورتی که شما از بیمار در رابطه با اعتیاد او بپرسید، در اغلب مواقع به شما جواب منفی خواهد داد و از انجام آزمایشات اعتیاد امتناع می کند. با این حال شما می توانید از روی علائم زیر به اعتیاد فرد به قرص متادون پی ببرید.
🔹احساس تهوع
🔹خارش پوست
🔹تنفس نامنظم
🔹آهسته صحبت کردن
🔹کاهش حافظه و تمرکز
🔹خواب آلودگی غیر عادی
🔹وجود مشکل در حرف زدن
🔹کشیده شدن و تورم پوست
عوارض اعتیاد به متادون
فردی که در طولانی مدت قرص متادون را مصرف می کند علاوه بر آنکه به آن معتاد می شود ممکن است عوارض دیگری را نیز مشاهده کند که اغلب این عوارض بسیار آزار دهنده هستند و فرد را مجبور به مصرف دوز بالاتری از قرص متادون می کنند. اصلی ترین عارضه این ماده آسیب به کبد و افزایش احتمال ابتلا به سرطان کبد است. متادون به مرور زمان می تواند اعضای متعدد بدن را نابود کرده و عوارض زیر را برای فرد در پی داشته باشد.
- اختلال روانی
- مشکل در تنفس
- افسردگی شدید
- نامنظم شدن ضربان قلب
- احساس بی هدفی و پوچی
- پوسیدگی و سیاه شدن دندان ها
نحوه ترک متادون
امروزه در کلینیک ها ترک قرص متادون با استفاده از دو روش کلی انجام می شود. بکارگیری هر یک از آن ها طبق نظر پزشک انجام شده و پزشکان کلینیکی که به آن مراجعه کرده اید برای نحوه مصرف دارو و مدت زمان ترک متادون تصمیم خواهند گرفت.
ترک یکدفعه متادون: در این روش نخست باید طبق تجویز پزشک آزمایشات و معایناتی انجام شود و در صورتی که پزشک این روش را برای بیمار مناسب دانست می توان از راهکار سم زدایی یهویی متادون از بدن استفاده کرد. لازم به ذکر است اغلب پزشکان روش تدریجی را مناسب تر می دانند.
ترک تدریجی متادون: از آنجایی که علائم ترک با شدت در افراد ظاهر می شود و بسیاری از افراد توان تحمل این نشانه ها را ندارند ترک تدریجی متادون یکی از روش های موثر به شمار می آید که نتیجه بهتری نیز داشته و همزمان با اعتیاد جسمی، اعتیاد روانی را نیز درمان می کند. ترک این قرص به روش تدریجی، بهترین روش ترک متادون بدون درد به شمار می آید.
بهترین روش برای ترک متادون در خانه
شما می توانید در صورت عدم توانایی مراجعه به کلینیک و پزشک روش های ترک قرص متادون در خانه را بکار بگیرید. بهترین پزشک طب سنتی در تهران، بهترین روش ترک قرص متادون بدون درد را نوشیدن مایعات به میزان زیاد می داند. مصرف آب می تواند میزان علائم ترک را همچون احساس تهوع و اسهال را کاهش دهد. در کنار این نکته می توانید روش های زیر را نیز بکار بگیرید.
داشتن سرگرمی و پرت کردن حواس
از آنجایی که مراحل ترک متادون در خانه بدون درد انجام می شود شما باید برای پرت کردن حواس خود به سراغ انجام کارهایی بروید که به آنها علاقه دارید و به عبارتی حواس خود را از مصرف قرص منحرف کنید. شما می توانید در این دوران به سراغ ورزش، دیدن فیلم و کتاب خواندن بروید. انجام کارهایی که برایتان حس لذت دارد می تواند به شما در غلبه بر اعتیاد کمک کند.
مصرف دارو کمکی، مکمل و ویتامین
با آنکه پیشنهاد میشود دارو برای ترک متادون به عنوان آخرین مرحله در نظر گرفته شد، اما یی از روشهای درمانی رایج است. امروزه برخی از داروهای درمان خماری متادون بدون نسخه به فروش می رسند و شما می توانید برای کاهش اسهال و یا حالت تهوع داروهایی همچون مکلیزین و دیمن هیدرینات را مصرف کرده و در صورت داشتن درد از داروهای داروهای ضد التهابی همچون ایبوپروفن کمک بگیرید.
در این دوره مصرف جنسینگ نیز به عنوان داروی گیاهی برای ترک متادون می تواند برای ترمیم بافت های بدنی مفید باشد. لازم به ذکر است شما نباید از این داروها به صورت بی رویه استفاده کنید.اگر به دنبال یک داروی ترک اعتیاد به تریاک با متادون بدون درد و خماری هستید باید گفت متاسفانه با مصرف هر نوع دارویی، باز هم ممکن است شما درد و خماری کمی حس کنید.
برای اطلاعات بیشتر در این باره میتوانید مقاله برای ترک تریاک چه بخوریم درد نکشیم را نیز مطالعه کنید.
مصرف متادون با آب
از آنجایی که اغلب افراد طی دوران ترک قرص متادون عوارضی همچون استفراغ و اسهال را تجربه می کنند، بعد از مدتی دچار کم آبی در بدن خواهند شد؛ از این رو بهتر است در این دوران آب زیادی مصرف شود (مگر آنکه دستور پزشک به گونه ای دیگر باشد). پس بهتر است برای ترک از آبرسان ها استفاده کرده و از مصرف قرص با آب میوه، دوغ و یا نوشیدنی های دیگر پرهیز کنید.
روش سنتی ترک قرص متادون
با استفاده از روش های ترک سنتی قرص متادون می توان به صورت تدریجی استفاده از این قرص را قطع کرد. در این روش میزان مصرف روزانه فرد هر چقدر هم که باشد به 30 میلی گرم کاهش پیدا کرده و بعد از آن هر هفته 5 میلی گرم از دوز مصرف کم خواهد شد. زمانی که مصرف قرص به 20 میلی گرم رسید، لازم است هر هفته از میزان مصرف کمتر از 5 میلی گرم کاسته شود تا زمانی که مصرف قرص به طور کامل قطع شود.
در صورتی که بعد از ترک قرص متادون مجددا ترغیب و یا وسوسه به استفاده از آن شدید لازم است به سراغ بهترین کلینیک ترک اعتیاد در تهران بروید تا بتوانید از اعتیاد مجدد به این مواد جلوگیری کنید.
ترک متادون با قهوه
در زمان ترک قرص متادون و یا مواد مخدر، افراد با کاهش انرژی رو به رو می شوند و برای آنکه به این مشکل غلبه کنند به سراغ انرژی زاها و یا مشروبات الکلی می روند. برخی افراد نیز به جای استفاده از این نوشیدنی ها به مصرف قهوه و به خصوص قهوه با کافئین بالا روی می آورند. لازم به ذکر است این کار شاید در کوتاه مدت به ترک متادون کمک کند، اما با گذر زمان عوارض جدی به همراه خواهد داشت.
قهوه می توانند مانند یک محرک عصبی رفتار کند و متادون نیز با عنوان یک تحریک کننده سیستم عصبی شناخته می شود؛ از این رو مصرف این دو با یکدیگر، حتی به میزان بسیار کم، خطرات و عوارضی را به همراه خواهد داشت.
روش نوین ترک تضمینی متادون
امروزه با به کارگیری روش های نوین ترک قرص متادون بدون درد، اغلب از قرص هایی همچون نالوکسون، بوپرنورفین و کلونیدین استفاده می شود. این قرص ها می توانند ترک متادون را برای شما آسان تر کرده و علائم آن را برایتان کاهش دهد. با مصرف داروهای ذکر شده شما طی این دوران کمتر از درد عضلانی، تعریق، اضطراب و گرفتگی مفاصل، رنج خواهید برد.
نشانه های ترک قرص متادون
افراد بعد از ترک اعتیاد به قرص متادون، ممکن است تا مدتی نشانه های به خصوصی را مشاهده کنند که نگران کننده نیست و پس از مدتی رفع خواهد شد. علائمی چون:
🔺یبوست
🔺آبریزش بینی
🔺اختلال در تنفس
🔺اضطراب و بی قراری
🔺بی حواسی و گیجی
🔺درد استخوانی و عضلانی
🔺احساس تهوع و افزایش تعریق
🔺مشکل در به خواب رفتن و بی خوابی
خماری ترک متادون چند روز طول می کشد؟
زمانی که افراد ترک قرص متادون را آغاز میکنند و علائمی همچون تب و لرز، بی حالی، غم، تمایل به مصرف متادون و علائمی از این دست را تجربه میکنند، وارد دوران خماری ترک متادون شده اند. به طور کلی مدت زمان خماری متادون بین 3 تا 48 ساعت است و برای طاقت آوردن طی این مدت لازم است از داروهایی که پزشک تجویز میکند، استفاده شود.
ترک متادون در خانه چند روز طول میکشد؟
به طور کل مدت زمان ترک قرص متادون در هر فرد با توجه به اراده، خواست و میزان اعتیاد هر فرد متفاوت است و می تواند متغیر باشد. همچنین مدت زمان ترک اعتیاد به روش هایی که شما برای ترک بکار می گیرید نیز بستگی دارد؛ به عنوان مثال برخی ترک یکدفعه متادون را بسیار موثر می دانند؛ اما برخی با ترک تدریجی این نوع اعتیاد موافق هستند.
به طور متوسط در صورت استفاده از روش های استاندارد می توان در 5 تا 7 هفته به طور کل این قرص را ترک کرد. زمانی که شما برای ترک متادون اقدام می کنید 1 تا 3 روز بعد از آخرین مصرف می توانید علائم ترک را مشاهده کنید؛ اما در بیشتر مواقع روز ششم، سخت ترین روز ترک متادون به شمار می آید. لازم به ذکر است ترک قرص متادون 20 و ترک قرص متادون 40 باید زیر نظر پزشک و در کلینیک های معتبر انجام شود.
بی خوابی ترک متادون چند روز است؟
بی خوابی عارضهای رایج با مدت زمان متفاوت میان افراد است که در هر فرد به صورت متفاوت بروز میکند. برخی از بیماران تا چند روز و برخی از افراد تا چند ماه با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. در موارد نادر مشاهده شده سالها از ترک شربت متادون میگذرد؛ اما فرد همچنان با اختلال خواب درگیر است.
درمان بی خوابی بعد از ترک متادون
از آنجایی که افراد متفاوت این عارضه آزاردهنده را در مدت زمان متعددی تجربه میکنند، لازم است برای درمان بی خوابی بعد از ترک قرص متادون راهکارهایی معرفی کرد. در صورتی که این مشکل به صورت طولانی مدت است که شما را درگیر کرده، میتوانید روشهای زیر را بکار بگیرد.
- قبل از خواب یک روتین آرامبخش همچون حمام رفتن، کتاب خواندن، گوش دادن به موسیقی آرام و… داشته باشید.
- از یک برنامه خواب و بیداری منظم پیروی کنید.
- به هیچ عنوان به صورت مداوم به ساعت نگاه نکنید.
- در طول روز، حداقل یک ساعت ورزش داشته باشید.
- از چرت زدن و خوابیدن در طول خودداری کرده و خواب را به شب موکول کنید.
- از خوردن یا نوشیدن خوراکیهای حاوی نیکوتین و یا کافئین خودداری نمایید.
- غیر از ساعات خواب، سعی کنید مدت زمان زیادی را در اتاق مختص خواب نگذرانید.
در زمان ترک متادون چی بخوریم؟
از آنجایی که طی روند ترک متادون فرد دچار بی اشتهایی می شود و یا عادات غذایی نادرستی را در پیش می گیرد، اغلب دچار کمبود ویتامین در بدن شده و انرژی مورد نیاز را از غذاهای مصرفی دریافت نمی کنند. اگر شما در این دوران بی اشتها هستید، لازم است حتی به مقدار کم نوشیدنی ها، مواد غذایی و مکمل هایی را که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد را مصرف کنید.
نوشیدنی ها: از مصرف قهوه، نوشابه، نسکافه، مشروبات الکلی و انرژی زاها بپرهیزید و به سراغ آب میوههای طبیعی به ویژه آب انار و هندوانه بروید. همچنین 8 تا 10 لیوان آب را در طول روز فراموش نکرده و در صورتی که مصرف شیر از نظر گوارشی شما را دچار مشکل نمی کند، آن را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
مواد غذایی: مصرف غذاهای دارای پروتئین همچون گوشت، ماهی، مرغ و نان های سبوسدار را در برنامه غذایی ترک اعتیاد خود قرار دهید. همچنین بهتر است برای تامین قند مورد نیاز بدن خود، به جای مصرف شکلات، قند و … به سراغ میوه ها بروید تا قند طبیعی وارد بدنتان شود. خوردن سبزیجات را نیز در این دوران فراموش نکنید.
مکمل ها: برای آنکه عوارض و درد کمتری را طی دوران ترک تجربه کنید، بهتر است با مشورت پزشک از مکمل های ویتامین C ،D و B مصرف کنید. ویتامین D در تولید سروتونین و تقویت استخوان ها موثر بوده، ویتامین C اضطراب را کاهش داده و دردهای عضلانی و عصبی را از بین می برد و ویتامین B به سم زدایی بدن و پاکسازی بدن کمک خواهند کرد. همچنین در صورت تجویز پزشک می توانید آمپول نوروبیون و ب کمپلکس را نیز تزریق کنید.
برای ترک متادون چه بخوریم درد نکشیم؟
اگر شما برای ترک متادون درد زیادی را تحمل می کنید، بهتر است برای رفع و یا کاهش آن با پزشک مشورت کرده و مصرف داروهای مسکن به خصوصی را شروع کنید. در بسیاری مواقع برای کاهش درد، قرص کلونیدین و یا نالترکسون تجویز می شود. لازم به ذکر است معرفی این داروها به معنی تجویز آنها نیست و شما باید برای استفاده از هر نوع دارویی پزشک خود را مطلع کنید.
بهترین راه درمان خماری قرص یا شربت متادون چیست؟
برای آسان سازی روند ترک شربت متادون با کمترین خماری، لازم است استفاده از داروهایی همچون بوپرنورفین، نالوکسون و کلونیدین را با مشورت پزشک مصرف کرده و یا از دمنوش و عرق گیاهان آرامبخش برای کاهش اثرات خماری کمک بگیرید. به طور کلی این راهکارها، علائم شما را به صفر نخواهند رساند؛ اما در کاهش خماری موثر عمل میکنند.
حرف آخر
در این مقاله به روش های ترک قرص متادون پرداختیم و به علائم و نشانه های اعتیاد و ترک این نوع وابستگی اشاره کردیم. شما می توانید در صورت نیاز به مراکزی معتبر، بهترین کلینیک ها را در وب سایت دکتر گویا مشاهده کرده و در صورت داشتن سوال در این باره با کارشناسان ما در تماس باشید و از مشاوره رایگان استفاده کنید. همچنین ما در قسمت نظرات پاسخگو سوالات شما عزیزان هستیم.
سلام
من روز شیشم ترکمه. تا الان طاقت آوردم هیچ مسکنی نخوردم ولی امروز دردم خیلی شدیده. حتی شدیدتر از روز اول
مسکن بخورم؟ یا چیکار کنم
سلام دوست عزیز
نگران نباشید. مصرف مسکن هایی که پزشک برای ترک متادون برای شما تعیین کرده و می تونن برای کاهش درد به شما کمک کنن.
سلام من روز هشتم ترک متادون هستم ولی انگار علائم ترکم بیشتر شده. مدام لرز دارم و بدن دردم قطع نمیشه
مسکن هم خوردم. چیزی هم نمیتونه سرگرمم کنه. چکار کنم؟
سلام دوست عزیز
در روزهای اول این علائم طبیعی است، اما اگر فکر میکنید علائم شدت گرفته، حتما این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید.
سلام
آقا داداش من ۱۵ روزه یهو متادون رو گذاشته کنار الان چند روزه هی داره خون دماغ میشه
چکار باید کرد
سلام دوست عزیز
این یکی از عوارض ترک ناگهانی مواد اعتیاد آوره. روند ترک باید به تدریج صورت بگیره. توصیه میشه سریعا به پزشک مراجعه کرده و از ادامه این عارضه جلوگیری شه
یهویی جواب نمیده داداش.
یهویی میزاری کنار دوباره یهویی میای سمتش
سلام دکتر خسته نباشی
من تو دو ماه مصرفم رو از ۴۰ به ۱۰ رسوندم هر چی بدن درد و خستگی بوده تحمل کردم ولی الان دیگه بی خوابی خیلی زیاد شده. الان ۷۲ ساعته اصلااااا یه لحظه هم نخوابیدم. بخدا دلم میخواد بیخیال ترک بشم. بی خوابی خیلی داره اذیتم میکنه
سلام دوست عزیز
بابت پیشرفت بسیار خوب شما بهتون تبریک میگیم.
بی خوابی یکی از عوارض اصلی ترک اعتباد هست که متاسفانه تا ماهها ادامه داره؛ اما شما میتونید با مراجعه به پزشک، داروی مناسبی برای بهبود کیفیت خواب خود دریافت کنید. دقت داشته باشید، استفاده از دارو بدون مشورت با پزشک به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشه.
آقا من دوسال پیش برای اینکه بتونم ماشرومو کنار بزارم اومدم تریاک کشیدم بعد از تریاک اومدم متادون حالا توش گیر کردم و متادون رو نمیتونم ترک کنم بدبختی
سلام دوست عزیز
ترک متادون با کمک یک متخصص اغلب راحتتر از ترک ماشروم و تریاک است. پیشنهاد میکنیم برای ترک متادون بدون درد حتما از یک پزشک کمک بگیرید.
ببینین من هر روشی بگین رو تو این ۶ سال امتحان کردم ولی جز خوردن چای بابونه گل گاوزبون قبل خواب پیدا نکردم که خوابمو خوب کنه. برای درد هم فقط مدیتیشن کنید
سم زدایی چطوریه پقیقا
سلام دوست عزیز
سم زدایی اغلب یا با دارو هست یا رژیم مناسب که روش مناسب با توجه به شرایط بیمار توصیه میشه