با مرد افسرده چگونه رفتار کنیم؟

چگونه شوهر افسرده خود را شاد کنیم؟

از آنجایی که امروزه میزان طرح این سوال که با مرد افسرده چگونه رفتار کنیم، افزایش پیدا کرده است، لازم دانستیم طی این مقاله در مجموعه دکتر گویا، به طور کامل در رابطه با آن صحبت کنیم. افسردگی یکی از بیماری‌های روانی است که منجر به گوشه‌گیری و منزوی شدن مرد خواهد شد.

درست است که امروزه میزان ابتلا خانم‌ها به افسردگی بسیار بیش از آقایان است، اما از آنجایی که اغلب مردان از دوران کودکی به درستی نحوه بروز احساسات را یاد نمی‌گیرند، افسردگی را با شدت بیشتری تجربه خواهند کرد. آن چیزی که در زمان مواجهه مرد با انزوا و گوشه‌گیری اهمیت دارد، نحوه رفتار با مرد افسرده است که در ادامه به طور کامل در رابطه با آن صحبت خواهیم کرد.

برخورد صحیح با شوهر افسرده

در نتیجه سرچ عنوان «با مرد افسرده چگونه رفتار کنیم نی نی سایت» باید گفت، به طور کلی مردان در حالت عادی نیز علاقه چندانی به صحبت در رابطه با مشکلات خود ندارند و درخواست کمک از دیگران برایشان بسیار سخت است. در زمان افسردگی، این روحیات مردان دوره درمان را افزایش داده و موجب بدتر شدن حالشان خواهد شد. به همین خاطر است که همواره توصیه می‌شود قبل از مواجهه با عوارض جدی افسردگی حتما با بهترین روانشناس در تهران صحبت کنید. در کنار مشورت با روانشناس لازم است بهترین برخورد با مرد افسرده را مورد توجه داشته باشید.

از همه مهم تر، عشق و محبت بی قید و شرط خود را از او دریغ نکنید

شما به عنوان اصلی‌ترین حامی همسرتان، لازم است مناسب‌ترین رفتار با مرد افسرده را نشان دهید. همواره حس کافی و قوی بودن را به شوهرتان انتقال دهید و در صورت نیاز به کمک، شما اولین کسی باشید که به او کمک می‌کنید. به طور منظم اوضاع و احوال شوهرتان را چک کنید و حواستان باشد داروهایش را در تایم مشخص شده مصرف کند. اگر او می‌خواهد سفر برود، پیاده روی کند و یا فیلم تماشا کند با او همراهی کنید و ابراز علاقه به مرد را فراموش نکنید.

سعی کنید حرف های همسرتان را به خودتان نگیرید

به طور کلی اصلی‌ترین تاثیر افسردگی بر حالات روحی و احساسات مردان است. برخی از افراد در این دوران پرخاشگر شده و رفتارهای تکانشی از خود نشان می‌دهند و برخی دچار انزوا می‌شوند که احتمال اول رایج‌تر است. دقت داشته باشید حتی اگر همسر شما رفتار بدی از خود نشان می‌دهد، حمله او مستقیما به سمت شما نیست؛ درحالی که او تنها دارد درد درونی خود را نشان می‌دهد.

برخورد صحیح با شوهر افسرده

شنونده خوبی باشید

مردان اغلب بسیار سخت خود را راضی می‌کنند که درباره مشکلات خود صحبت کنند؛ پس زمانی که همسرتان شروع به صحبت در رابطه با مشکلات خود می‌کند، برای او شنونده خوبی باشید. از او بخواهید در رابطه با مشکلات و افکار آزاردهنده خود با شما صحبت کند. گفتگو در کاهش شدت این بیماری نقش جدی دارد و استرس و اضطراب ناشی از بیماری را کاهش خواهد داد. دقت داشته باشید نباید او را مجبور به حرف زدن کنید و بعد از صحبت کردن، او را سرزنش نکنید؛ اینکار او را نسبت به شما بی‌اعتماد می‌کند.

از ناچیز شمردن شرایط همسرتان خودداری کنید

افسردگی یک بیماری روانی جدی است که بی اهمیتی به آن می‌تواند اوضاع را برای شما و همسرتان بسیار سخت کند؛ پس هرگونه تهدید را از سمت او جدی بگیرید و او را از بابت احساساتی که دارد مورد تمسخر قرار ندهید.

در رفتار با مرد افسرده، صبور و امیدوار باشید

متاسفانه باید بگوییم روند درمان افسردگی کمی طولانی بوده و صبر شما را می‌طلبد. شما در این مسیر با پستی و بلندی‌های زیادی رو به رو خواهید شد، اما نگران نباشید. درست است که درمان شوهر افسرده سخت خواهد بود، اما غیر ممکن نیست. بدبین نباشید و به روزهای خوش آینده دلگرم باشید.

با فکر به پیشرفت‌های انجام شده، هر گونه بهبودی حاصل شده در این زمینه را با یکدیگر جشن بگیرید و همواره موفقیت‌های او را در این مسیر تایید کنید و آنها را کوچک نشمرید. برای داشتن بهترین رفتار با شوهر افسرده، حمایت از او را ادامه دهید و ناامید نشوید.

در رفتار با مرد افسرده، صبور و امیدوار باشید

گفتگو صریح داشته باشید

بهترین رفتار با شوهر افسرده آن است که مرد را از بودن خود مطمئن کنید. همواره به او بگویید که در کنارش هستید و در تمامی مراحل سخت برای درمان، همراه او خواهید بود. بهترین حامی او باشید. حمایت از یک مرد افسرده اولین قدم برای درمان همسرتان است.

برای انجام برخی کارها از او کمک بخواهید

اگر او مایل است در انجام برخی اقدامات به او کمک کنید و یا وظایف او را سبک کنید. دقت داشته باشید در اینکار زیاده‌روی نکرده و کاری نکنید که همسرتان احساس دلسوزی را از سمت شما دریافت کند و یا بخواهد افسردگی خود را پنهان کند؛ در غیر این صورت وضعیت بدتر خواهد شد. پس تنها بپرسید که چگونه می‌توانید به او کمک کنید.

هرگونه اشاره به خودکشی یا فرار از زندگی را جدی بگیرید

به نقل از mayoclinic، تحقیقات نشان می‌دهند میزان خودکشی و فرار در افراد افسرده به میزان قابل توجهی زیاد است و اغلب بیماران قبل از خودکشی حداقل یکبار در صحبت‌های خود به خودکشی و یا فرار اشاره کرده‌اند.

علائم افسردگی در مردان متاهل

نگویید اگر تو افسرده ای، من هم خسته ام

بسیاری از خانم‌ها بعد از مدتی پیروی از بهترین رفتار با مرد افسرده، دیگر توان ادامه دادن نداشته و از زندگی فعلی خود خسته می‌شوند و در نتیجه به فکر طلاق می‌افتند. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید باید گفت تصمیم به طلاق، یک تصمیم غیر منطقی و بدون فکر است. پیشنهاد می‌شود قبل از هرگونه اقدام، حتما با یک روانشناس صحبت کرده و برای گرفتن تصمیم قطعی عجله نکنید.

مراقب خط قرمزهای او باشید

طبیعی است که شما بخواهید با اقدامات مشخصی به همسرتان برای کاهش دوره درمان کمک کنید، اما نباید مرزهای شخصی او را زیر سوال برده و یا احساس ضعف و ناتوانی را به او انتقال دهید. به او حس یک شکست خورده را ندهید و تنها بر روی حمایت و کمک به او تمرکز داشته باشید. از همسرتان بپرسید چگونه می‌توانید به او کمک کنید و تنها در همان حوزه، او را راهنمایی کنید.

خودتان را فدا نکنید

خود و توانایی‌های خود را نادیده نگیرید و مانند یک ربات عمل نکنید. دقت داشته باشید شما یک درمانگر نیستید و توانایی کمک شما نیز ظرفیتی دارد. از سوی دیگر شما به تنهایی نمی‌توانید افسردگی شوهرتان را درمان کنید؛ پس حدودی برای خود در نظر گرفته و مسئولیت‌هایی را بیش از توان خود برعهده نگیرید؛ چراکه در صورت بهبودی همسرتان، احتمال مواجهه شما با مشکلات جدید، وجود خواهد داشت.

حرف زدن با فرد افسرده

فرزند مشترک خود را فراموش نکنید

کودکان به تغییرات رفتاری والدین خود عادت ندارند و در صورت مواجهه با رفتارهای غیر نرمال والدین، دچار اضطراب می‌شوند. بهتر است برای جلوگیری از این مشکل، در رابطه با شرایط پدر با فرزندان صحبت کرده و حال پدر را برای آنها توصیف کنید. دقت داشته باشید اگر رابطه پدر با فرزندان شکرآب شده، شما باید رابطه خود را با فرزندانتان محکم‌تر کنید تا کودکان از این بابت دچار آسیب نشوند.

توقع درست انجام دادن کارها را از مرد افسرده نداشته باشید

مردان بعد از ابتلا به افسردگی، دیگر همچون سابق توان کار و انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های روزانه را ندارند و حتی ممکن است در انجام وظایف روزانه خود نتوانند همچون سابق عمل کنند. دقت داشته باشید شما نباید در رفتار با مرد افسرده در نتیجه اقدامات نادرست مرد، تند عمل کنید و بهتر است تنها به او کمک کنید در اقدامات بعدی موفق‌تر عمل کند. نقش کمک کنده را برای مرد ایفا کنید و در کنار او باشید.

شوهرتان را در تقاضای کمک از دیگران تشویق کنید

او را تشویق کنید که از یک روانشناس یا مشاور کمک بگیرد. سعی کنید حرفی از افسردگی به میان نیاورید و تنها همسرتان را به پیگیری علت خستگی و بی‌حالی خود تشویق کنید. اگر شوهرتان در برابر رفتن نزد روانشناس مقاومت می‌کند، از او بخواهید حداقل برای انجام یک آزمایش کلی به پزشک مراجعه کند. پس قبل از آنکه به فکر آن باشید که چگونه یک فرد افسرده را شاد کنیم، درمان شوهرتان را در اولویت قرار دهید.

درمان افسردگی در مردان بدون دارو

هنگام رفتار با مرد افسرده، از بحث دور باشید

برداشت‌ها و احساسات مرد در شرایط افسردگی نسبت به همه چیز افراطی است و در این مواقع ممکن است حرف‌ها و عقاید او غیر منصفانه و نادرست باشد؛ با این حال به هیچ عنوان بحث یا تلاش برای قانع کردن او توصیه نمی‌شود. این رفتار با مرد افسرده به او این حس را منتقل می‌کند که شما او را درک نمی‌کنید؛ پس دیگر با شما صحبت نخواهد کرد. همچنین ممکن است مرد بیشتر احساس افسردگی کند و به سمت رفتارهای پرخطر و پرخاشگرانه روی بیاورد.

خانه را به محیطی امن و آرام تبدیل کنید

شرایط محیط خانه تاثیر زیادی در حال روحی و خلق و خوی همسرتان دارد. پیشنهاد می‌شود محیط خانه را ساکت و به دور از هر گونه تنش نگه دارید.

اهداف را با هم تعیین کنید

اصلی‌ترین دغدغه‌های ذهنی مردان را نحوه رسیدن به اهدافشان تشکیل می‌دهد؛ چراکه مردان بسیار هدف‌گرا هستند. شما می‌توانید با مشورت با همسرتان اهداف مشخصی را تعیین کرده و در رسیدن به این اهداف به او کمک کنید.

نشانه ها و علائم افسردگی در مردان

علائم افسردگی در مردان متاهل به صورت متفاوت‌تری نسبت به خانم‌ها بروز می‌کند و نخست ممکن است تنها نشانه آن بی‌علاقگی به برقراری ارتباط با دیگران بوده و به مرور زمان علائم دیگری همچون پرخاشگری و تحریک پذیری بروز کند. در برخی مواقع حتی ممکن است رفتارهای پرخطر یا مصرف بیش از اندازه سیگار و الکل از مرد دیده شود. در این مواقع ممکن است مرد تلاش کند احساسات خود را از دیگران مخفی کند که در نهایت شما می‌توانید با کمک نشانه های افسردگی شدید در مردان نی نی سایت که اشاره شده و در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، به احساسات منفی و افسردگی مرد پی ببرید.

تغییر سبک زندگی: عادات غذایی مردان در این مواقع تغییر کرده و ممکن است آنها با کم اشتهایی و یا پرخوری درگیر شوند.

استرس: از دیگر نشانه‌هایی که در مردان افسرده دیده می‌شود، استرس شدید است. این مردان به دلیل احساسات منفی فراوانی که تجربه می‌کنند، در انجام مسئولیت‌های روزانه خود، چندان موفق نخواهند بود و در نتیجه شیوه رفتار با مرد افسرده است که می‌تواند کاهش این احساسات منفی را به دنبال داشته باشد.

علائم و نشانه های افسردگی در مردان

اختلال خواب: مردان افسرده همواره احساس خستگی کرده و کسل هستند، اما نمی‌توانند به مدت کافی خوابیده و یا خواب باکیفیتی داشته باشند.

مشکلات فیزیکی: درست است که افسردگی یک بیماری روانی به شمار می‌آید، اما تاثیر آن بر شرایط جسمانی نیز چندان غیر ممکن نیست. این مشکلات جسمانی می‌تواند به صورت سردرد مکرر، اختلال عملکرد جنسی، کمر درد، اختلالات گوارشی و یا مشکلات خواب بروز کند.

خشم: بسیار دیده می‌شود مردان پس از مواجهه با افسردگی حس شوخ طبعی سابق خود را از دست می‌دهند و نه تنها همچون سابق حوصله برقراری ارتباط با دیگران را ندارند، بلکه بسیار زودرنج و پرخاشگر شده و به رفتارهای پرخطر و تکانشی روی می‌آورند.

نحوه رفتار با مرد افسرده در منزل

می‌دانیم که شرایط برای شما به عنوان همسر یک مرد افسرده چقدر سخت است؛ اما به یاد داشته باشید، شما برترین و مهم‌ترین حامی برای همسر خود هستید. همانطور که در نتیجه سرچ عنوان، زندگی با شوهر افسرده نی نی سایت نیز ظاهر می‌شود، رفتار زن با مرد افسرده در خانه می‌تواند تعیین کننده شدت و زمان مورد نیاز برای درمان افسردگی در خانه باشد. برای داشتن بهترین رفتار با مرد افسرده لازم است نخست بر تغذیه و نحوه خواب مرد نظارت داشته باشید؛ اما او را تحت فشار نگذارید.

اما سوال اینجاست که با شوهر افسرده چه کنیم؟ همسر خود را به خوردن مواد غذایی مفید تشویق کنید و از او بخواهید ورزش کند و حتی در صورت نیاز، خود نیز ورزش در کنار او را شروع کنید. با همسر خود بحث نکنید و میزان استرس و تنش را در منزل کم کنید. همچنین خود در ساعات مشخصی از شب به رختخواب بروید و همسر خود را نیز تشویق کنید طی تایم مشخص شده بخوابد و به خواب خود نظم دهد.

نحوه رفتار با مرد افسرده در منزل

آسیب های زندگی با مرد افسرده

خانم‌هایی که با مردان افسرده زندگی کرده‌اند می‌دانند قرار گرفتن در کنار آنها چقدر می‌تواند سخت باشد و این سختی زمانی بیشتر خواهد شد که افراد خانواده ندانند چگونه باید با مرد درگیر با انزوا رفتار کنند. به طور کلی زنانی که با مردان افسرده زندگی می‌کنند همواره نگران رفتارهایی همچون خیانت مردان به همسرشان، توهین و یا بروز اقدامات تکانشی باشند. بسیاری از مردان طی این دوران به خیانت و گذراندن وقت با خانم‌های دیگر میل پیدا کرده و یا از آنجایی که مرد بسیار تحریک پذیر می‌شود، احتمال بروز رفتار با مرد افسرده به صورت نادرست و سوء تفاهم میان زوجین وجود دارد.

از سوی دیگر مردان در این دوران علاقه‌ای به شرکت در جشن و یا مراسمات ندارند و همسرانشان مجبور می‌شوند به تنهایی در این مراسمات حضور پیدا کنند. در بسیاری مواقع نیز شوهران افسرده دست به قطع روابط اجتماعی زده و حتی در این باره و نحوه برقراری ارتباط زن با دیگر افراد، به او فشار وارد می‌کنند. شما مقصر نیستید؛ درست است که این مسائل موجب سرخوردگی شما می‌شود، اما خود را سرزنش نکنید.

زندگی با مرد افسرده برای فرزندان خانواده نیز چندان ساده نیست. پدر نقش زیادی در زندگی و حال و هوای خانواده دارد؛ از این رو استرس و تنش ناشی از رفتارهای پدر می‌تواند موجب استرس و انزوا فرزندان نیز شود. فرزندان این افراد رضایت چندانی از زندگی نداشته و اغلب نمی‌توانند موفقیت‌های تحصیلی و شغلی چندانی به دست آورند.

حرف آخر

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با نحوه رفتار با مرد افسرده صحبت کرده و آسیب‌هایی که یک همسر منزوی می‌تواند به خانواده خود وارد کند را بیان کنیم. در صورتی که پس از خواندن مقاله همچنان سوالی در این باره داشتید می‌توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید و یا سوال خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ دهند.

3.5/5 - (4 امتیاز)
منبع
delgarmzehnemovafaghhelpguidehealthdirect
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

‫11 دیدگاه ها

  1. با مردی که میگه من خوبم و به کمک نیاز ندارم و چیکار کنیم؟ اصلا راضی نمیشه بیاد بریم پیش روانشناس

    1. واااای منم این مشکلو دارم. همش میگه من چمه در حالی ک مشخصه رفتارش عوض شده و غمگین شده

  2. سلام خسته نباشید
    مهاجرت و جابه جایی به یک شهر دیگر برای زندگی باعث افسردگی میشود؟

  3. سلام مطالب عالی بود خسته نباشید
    فقط کاش راجب نحوه راضی کردن شوهر افسرده برای مراجعه به روانشناس هم میگفتید

  4. سلام خسته نباشید
    میشه راجب اینکه چطور کاری کنیم درس خوندن یکنواخت نشه هم بگید
    ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      برای خودتون وقت استراحت و تشویق قرار بدید، از یک برنامه درسی معین پیروی نمایید، به موسیقی گوش کنید، برای بُلد کردن مطالب مهم از هایلایترهای رنگی استفاده کنید و به صورت مداوم بر روی مطالعه یک درس یا کتاب تمرکز نکنید.

  5. آخه مرد باید بگه مشکلش چیه که بدونیم باید باهاش چطور رفتار کنیم دیگه. آخه اصلا نمیگن مردا چشونه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا