درمان اگزما در نوزادان

درمان خانگی اگزما در نوزادان

اگزما در نوزادان یکی از نشانه‌های رایج است که اغلب در 6 ماهگی تا 5 سالگی بروز می‌کند و می‌تواند علاوه بر علائم پوستی همچون قرمزی و خارش پوست، ضعف سیستم ایمنی و آلرژی‌های شدید را به دنبال داشته باشد. این بیماری علائم و نشانه‌های دیگری نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد تا به عنوان والدین، بتوانید به موقع آن را تشخیص دهید و به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که به دنبال یک پزشک اطفال هستید می‌توانید لیست بهترین متخصص اطفال در تهران را در سایت ما مشاهده کنید. همچنین اگر شرایط مراجعه به پزشک را ندارید می‌توانید با ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید.

علت ابتلا به اگزما در نوزادان

تاکنون علت دقیقی برای اگزما در نوزادان بیان نشده است؛ اما بسیاری از افراد معتقدند ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی در ابتلا به این بیماری نقش دارند. به طور کلی تاکنون پزشکان عوامل زیر را برای ابتلا به این بیماری بیان کرده‌اند.

ژنتیک: برخی مواقع ممکن است یک جهش ژنتیکی DNA رخ داده و کاهش پروتئین خاصی در بدن نوزاد را به دنبال داشته باشد. این پروتئین که در بدن نقش محافظت از پوست را بر عهده دارد، در صورت کاهش، موجب اگزما خواهد شد. به همین خاطر است که ژن در ابتلا نوزاد به اگزما تاثیر داشته و حتی ممکن است نوزاد به آسم و یا تب یونجه نیز مبتلا شود.

واکنش سیستم ایمنی: برخی مواقع ممکن است سیستم ایمنی دچار اختلال شده و به جای آنکه از نوزاد در برابر مهاجمان خارجی همچون باکتری‌ها و میکروب‌ها محافظت کند، به محرک‌ها کوچک و سلول‌های پوست حمله کرده و آنها را با مهاجمان خارجی اشتباه بگیرد. این مسئله در نهایت اگزما را به دنبال خواهد داشت.

اگزما در نوزادان چیست؟

محرک‌ها و آلرژن‌های پوستی: پوست نوزاد نسبت به محرک‌های اطراف حساس بوده و ممکن است به محرک‌های متفاوت، واکنش نشان دهد. برخی مواقع عواملی همچون شوینده سر و بدن، جنس لباس، تماس با گرد و غبار، هوای خشک، تعریق، برخی مواد غذایی و یا مو و پوست حیوانات موجب آلرژی و اگزما در نوزاد خواهد شد.

اگزما در نوزادان چیست؟

متخصصان کودک بر این باورند که اگزما (eczema) ناشی از اختلال در عملکرد سیستم ایمنی است و به بیماری‌های التهابی پوستی، اگزما گفته می‌شود. این ضعف سیستم ایمنی با بروز تاول خود را نشان داده و  این بیماری بیش از آنکه بزرگسالان را اذیت کند، در نوزادان دیده می‌شود و موجب خارش، قرمزی و یا سوزش بخشی از نقاط بدن خواهد شد. در برخی بیماران این مشکل جدی‌تر بوده و علائم شدیدتری دیده می‌شود و در برخی با علائم بسیار خفیفی بروز می‌کند.

انواع اگزما در کودکان

حساسیت پوستی و اگزما در نوزادان، انواع مختلفی دارد و برخی از انواع این بیماری به عبارت زیر هستند.

اگزمای دیسیدروتیک (dyshidrotic eczema)

این مشکل اغلب در نتیجه تماس با موادی چون نیکل، سیمان، کروم و کبالت رخ می‌دهد و موجب بروز ایجاد تاول بر روی کف دست، کف پا، کنار انگشت و ایجاد سوزش، خارش و قرمزی بر روی پوست می‌شود. از جمله عوامل دیگری که این مشکل را در پی خواهند داشت و یا موجب تشدید آن می‌شوند، خیس شدن زیاد دست و پا و عرق کردن مکرر است.

اگزما سکه ای در کودکان (Nummular dermatitis)

نشانه ابتلا به این بیماری به وجود آمدن اگزما و التهابات پوستی به صورت سکه‌ای، در یک نقطه از بدن است که به مرور علائم آن شدت می‌گیرد. متاسفانه هنوز علت این بیماری به طور دقیق مشخص نشده است؛ اما از آنجایی که اغلب در فصل زمستان رخ می‌دهد، احتمال دارد به دلیل حساسیت به پارچه‌های پشمی، صابون‌های خشک کننده و تحریک کننده باشد.

انواع اگزما در کودکان

درماتیت تماسی (contact dermatitis)

این بیماری در نتیجه حساسیت فرد به ماده آلرژن ایجاد شده و می‌تواند علائمی همچون اگزما گوشتی، قرمزی و خارش پوست را به دنبال داشته باشد. لازم به ذکر است تنها افرادی به این بیماری مبتلا می‌شوند که به آلرژن حساسیت دارند و افرادی که پوستشان در برابر این ماده حساس نیست، علائمی مشاهده نخواهند کرد. اغلب این حساسیت در تماس با یک صابون، مواد شوینده و یا تماس زیاد آب با بدن بروز می‌کند.

کلاهک گهواره‌ای کودکان (cradlecap)

این نوع اگزما در نوزادان و کودکان بسیاری دیده می‌شود و اغلب خطرناک نیست و خود به خود در عرض چند ماه رفع می‌شود. اغلب والدین علائم این بیماری همچون لکه‌ها و فلس‌های سفید مایل به زرد را بین 6 تا 12 ماه بر روی بدن نوزاد مشاهده می‌کنند. برای از بین بردن این فلس‌ها لازم است به پزشک مراجعه کرده و در رابطه با شامپو، شوینده، روش خانگی و دارویی درمانی مشورت بگیرید.

درماتیت آتوپیک (Atopic dermatitis)

شایع‌ترین نوع اگزما در نوزاد دیده می‌شود آتوپیک است که اغلب تا بزرگسالی در کنار افراد است و حتی می‌تواند در کنار دیگر انواع اگزما بروز کند. این بیماری ممکن است اختلال در سیستم ایمنی را به دنبال داشته و یا موجب بیش فعالی شود. طی بیماری درماتیت آتوپیک، به سد پوستی آسیب وارد شده و التهاب ایجاد خواهد شد. اصلی‌ترین علائم این بیماری خشکی پوست، خارش و تغییر رنگ پوست است. در افرادی که پوست روشنی دارند، پوست به رنگ قرمز در آمده و در افراد تیره پوست، رنگ پوست به ارغوانی، خاکستری و قهوه‌ای نزدیک می‌شود.

درماتیت سبورئیک (seborrheic dermatitis)

درماتیت سبورئیک از انواع اگزما کودکان بی خطر بوده و در نتیجه رشد نوعی قارچ افراد را درگیر می‌کند. اغلب اگزماهایی که در ناحیه سر ایجاد می‌شوند از نوع سبورئیک بوده و در بیشتر مواقع نواحی چرب بدن همچون کنار گوش، کنار بینی، کناره‌های صورت، ناحیه ابرو و پلک را درگیر می‌کنند. علائمی همچون وجود شوره، پوسته پوسته شدن و قرمزی پوست از نشانه‌های این اگزما هستند.

اگزما در کودکان چه علائمی دارد؟

اصلی‌ترین علائمی که در صورت ابتلا به اگزما در نوزادان و کودکان دیده می‌شود به عبارت زیر است.

  • بثورات ناهموار
  • خارش گرفتن بدن
  • خشک شدن پوست
  • خارج شدن ترشح از بثورات
  • تغییر کردن رنگ پوست و خارج شدن آن از حالت عادی

اگزما در کودکان چه علائمی دارد؟

در صورتی که بدن با خارش مواجه شود، کودک با ایجاد خراش بر روی بدن تلاش می‌کند آن را آرام کند و در نتیجه بر روی پوست خط و خطوطی ایجاد خواهد شد که موجب وارد شدن باکتری‌ها و میکروب‌ها به بدن می‌شود. اگر عفونت در بدن زیاد باشد، نوزاد علاوه بر خارش و این نشانه‌ها، علائمی همچون تب، خستگی و سردرد را نیز تجربه خواهد کرد.

برخی مواقع نیز نواحی از بدن که دچار عفونت شده‌اند، پوست ضخیم داشته و پوست به زرد و یا قهوه‌ای روشن تغییر رنگ می‌دهد. لازم به ذکر است، کودکان اغلب بر روی مچ دست، مچ پا، آرنج و زانو نشانه‌های بیماری را دیده و اگزما در نوزادان و نوجوانان نیز بیشتر مواقع در اطراف پلک‌ها، چین‌های آرنج، اطراف گردن، گوش‌ها، پشت زانو و دست‌ها بروز می‌کند.

تشخیص اگزما در کودک و نوزاد

تشخیص این مشکل تنها توسط پزشک صورت می‌گیرد و متخصص اطفال با مشاهده علائم موجود، می‌تواند به این مسئله پی ببرد که نوزاد به چه نوع از اگزما مبتلا بوده و چگونه می‌توان آن را درمان کرد. برخی مواقع والدین متوجه تمامی علائمی که کودک را آزار می‌دهد نمی‌شوند؛ اما پزشک با بررسی کامل صورت، بدن و حتی دهان نوزاد اگزما را تشخیص خواهد داد.

درمان اگزما در نوزادان

بهترین راه درمان اگزما در نوزادان، مراجعه به پزشک و درمان دارویی و پزشکی این مشکل است؛ اما چند روش خانگی و طب سنتی نیز وجود دارد که می‌توانند علائم اگزما در نوزاد را در مدت زمان کوتاهی کاهش دهند. در ادامه به برخی از روش‌های پزشکی، خانگی و طب سنتی موثر خواهیم پرداخت.

درمان اگزما در کودکان و نوزادان

درمان پزشکی اگزما

متاسفانه باید گفت هیچ درمان قطعی و فوری برای اگزما در نوزادان وجود ندارد و در صورت مواجه با آن، تنها می‌توان با بکارگیری برخی از روش‌های پزشکی همچون استفاده از کرم و پماد این بیماری را کنترل کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کرد. همانطور که گفته شد برخی از انواع این بیماری به مرور زمان به صورت خود به خودی درمان خواهند شد؛ اما در بیشتر مواقع لازم است از روش‌های درمانی استفاده شود.

در بیشتر مواقع پزشکان برای اگزماهای خفیف کورتیکواستروئیدهای ملایم و یا کرم غیر استروئیدی پیمکرولیموس (pimecrolimus) و برای اگزماهای شدید نیز با توجه به علائم موجود، داروی مناسب را تجویز می‌کنند. در بیشتر مواقع پزشک کرم هیدروکورتیزون ۱٪ را برای درمان اگزما توصیه می‌کند. برخی مواقع نیز برای کودکان و نوزادانی که خارش را تجربه می‌کنند کرم کورتیکواستروئیدی و آنتی هیستامین تجویز خواهد شد.

درمان اگزما نوزاد در خانه

به طور کلی برخی از درمان خانگی اگزما در نوزادان به عبارت زیر است.

✔️خنک نگه داشتن کودک: گرما، حساسیت و اگزما را تشدید می‌کند؛ از این رو هر چقدر هوا ملایم‌تر باشد، روند درمان بیماری بهتر پیش خواهد رفت. بهتر است نوزاد خود را از منابع گرما همچون تابش مستقیم نور خورشید و بخاری دور نگه داشته و به جای لباس‌های پلاستیکی، پوشاک نخی تن او کنید. همچنین لازم است از پوشاندن چند لایه لباس بر تن کودک خودداری کرده و در هنگام خواب، اطراف فرزندتان را از پتوهای بسیار گرم خالی کنید و تنها یک پتو کنار او بگذارید.

✔️استفاده از مرطوب‌کننده: برای پیشگیری و یا کاهش علائم اگزما در نوزاد می‌توانید از مرطوب کننده استفاده کنید. بهترین زمان برای استفاده از کرم‌های مرطوب کننده، بعد از حموم است؛ چراکه در این مواقع کرم بهتر جذب خواهد شد. دقت داشته باشید که از کرم‌های بدون عطر استفاده کرده و روزی دو بار و درصورت نیاز بیش از 2 بار آن را بر بدن نوزاد بمالید.

درمان اگزما نوزاد در خانه با مرطوب کننده

✔️کاهش خارش بدن نوزاد: اگر کودک شما دچار خارش است، لازم است برای کاهش این مشکل و جلوگیری از زخم شدن بدن او، اقدامات زیر را انجام دهید.

  • به طور مرتب ناخن‌های کودک را کوتاه کنید.
  • برای کاهش خارش پوست، یک حوله را با آب خنک خیس کنید و بر روی نواحی که احساس خارش وجود دارد، بگذارید.
  • برای جلوگیری از خارش، از دستکش‌های نخی برای پوشاندن دست کودک استفاده کنید.
  • اسپری نمک معدنی را برای کاهش خارش به کار بگیرید.
  • بعد از شنا و یا حمام، کرم مرطوب کننده بر روی بدن نوزاد بمالید.
  • پمادها و کرم‌های ذکر شده را از داروخانه تهیه کرده و بر روی نواحی حساس شده بمالید.
  • حواس نوزاد را پرت کرده و با این کار از خارش پوست جلوگیری کنید.

✔️استفاده از کرم‌های کورتیکواستروئیدی موضعی: برای درمان اگزماهای شدید لازم است به پزشک مراجعه کنید؛ اما برای درمان اگزماهای خفیف می‌توانید پماد موضعی هیدروکورتیزون 1% OTC را روزی دو بار استفاده کنید. دقت داشته باشید که مدت مصرف این پماد بیشتر از 2 هفته نشود؛ نه تنها این پماد، بلکه هیچ پماد ضد اگزما دیگری نباید بیش از 2 هفته مورد استفاده قرار گیرد.

✔️اجتناب از محرک‌‌های اگزمای نوزاد: هر چیزی که ممکن است بدن کودک را تحریک کند، از او دور کنید. عواملی همچون خمیر دندان دارای سدیم لوریل سولفات، گرد و غبار، گرده گل، لباس‌های زبر و پشمی، دستمال مرطوب دارای الکل، موی حیوانات و غذاهای اسیدی برای نوزادان تحریک کننده و حساسیت‌زا هستند.

✔️حمام کوتاه نوزاد با دمای ملایم: حمام با آب داغ و به مدت طولانی، حساسیت نوزاد را تشدید کرده و بیماری را بیشتر خواهد کرد. توصیه می‌شود به هیچ عنوان کودک را بیش از یکبار در روز حمام نبرید و در صورت نیاز فقط قسمتی از بدن او را بشویید.

درمان اگزما نوزاد در خانه

درمان اگزما در کودکان طب سنتی

پزشکان طب سنتی نیز برای درمان این بیماری راه حل‌هایی را پیشنهاد داده‌اند؛ اما از آنجایی که اغلب راهکارهای پیشنهادی در طب سنتی بر اساس مزاج افراد است، پیشنهاد می‌شود قبل از بکارگیری روش‌های درمانی، از بهترین دکتر طب سنتی در تهران مشورت بگیرید. به طور کلی راهکارهای پیشنهادی به عبارت زیر است.

  • به کودک میوه‌های مرطوب همچون سیب، حلیم و یا سوپ گندم بدهید.
  • بر روی محل خارش و سوزش، خیار بگذارید.
  • از ریختن ادویه فراوان و با طبع گرم در غذای کودک خودداری کنید.
  • هفته‌ای سه بار و هر بار 10 دقیقه لعاب اسفرزه را به صورت ماسک بر روی موضع مورد نظر قرار دهید.
  • بهتر است از دادن غذاهایی چون پیتزا، سوسیس، گوجه، کنسرو، گوشت گاو، بادمجان، کالباس، نوشابه، سس، عدس، کلم و قارچ به نوزاد، خودداری کنید.
  • به صورت روزانه 1 تا 3 لیوان سرکه انگبین که ترکیبی از سرکه طبیعی، عرق نعنا و عسل طبیعی است را به کودک بدهید؛ اما این راهکار تنها برای کودکان بالای 5 سال است.

بهترین روغن برای درمان اگزما کودکان چیست؟

بهترین روغن برای درمان اگزما در کودکان استفاده از روغن بنفشه بر پایه بادام است. این روغن قدرت آبرسانی بالایی داشته و می‌تواند در درمان اگزماهای ناشی از خشکی پوست بسیار موثر واقع شده و از بروز حساسیت جلوگیری کند. همچنین اگر نسبت به آلرژن‌های حساس هستید می‌توانید از روغن بنفشه بر پایه بادام استفاده کرده و عوارض ناشی از این آلرژن‌های را تا حد امکان کاهش دهید.

در کنار این ماده، روغن‌های دیگری همچون روغن کندر، چای، مانوکا، گل سرخ، شمعدانی، اسطوخودوس، و گل همیششه بهار نیز در این زمینه می‌توانند برای شما نیز مفید باشند.

چه کودکانی بیشتر در معرض اگزما هستند؟

به طور کلی احتمال بروز اگزما در نوزادان به دلیل داشتن شرایط خاص، بیشتر از بزرگسالان است. به طور کلی یک دهم افراد در دوران نوزادی و یا کودکی اگزما را تجربه می‌کنند و این مسئله می‌تواند به دلیل عوامل محیطی همچون گرمای شدید، استرس عاطفی و یا وراثت باشد. بسیاری از نوزادانی که به اگزما مبتلا می‌شوند، والدینی دارند که به آلرژی و یا حساسیت فصلی مبتلا هستند.

متاسفانه باید گفته شود، حدود نیمی از این نوزادان که اگزما را تجربه می‌کنند، در دوران بزرگسالی به آسم و یا حساسیت فصلی مبتلا می‌شوند. البته باعث خوشحالی است که گفته شود، این بیماری اغلب در کودکان تا دوران نوجوانی ادامه پیدا نمی‌کند و رفع می‌شود.

چه کودکانی بیشتر در معرض اگزما هستند؟

اگزما چقدر طول میکشد؟

در اغلب کودکان، بیماری بعد از چند ماه درمان شده و از بین می‌رود؛ اما علائم آن تا چند ماه و یا چند سال ادامه پیدا خواهد کرد. بیشتر کودکان، بعد از 5 تا 6 سالگی دیگر آزاری را از سوی بیماری تجربه نمی‌کنند؛ اما علائم آن را تا دوران نوجوانی و یا بلوغ به همراه خواهند داشت. برخی مواقع نیز ممکن است به دلیل تغییرات هرمونی و یا استفاده از لوازم آرایشی، این بیماری مجددا بازگردد. لازم به ذکر است اگزما مسری نبوده و در صورت ابتلا، لازم نیست نوزاد از اطرافیان و یا دوستان جدا باشد.

چطور به کودک دچار اگزما کمک کنیم؟

از آنجایی که این مشکل در کودکان بسیار شایع است، شما می‌توانید با توجه به چند اقدام ساده، از این مشکل در کودک و نوزاد خود جلوگیری کنید.

  • از پوشاندن لباس‌های پشمی، خشن و زبر، بر تن نوزاد خودداری کنید.
  • برای حمام کردن نوزاد، از آب ولرم استفاده کرده و به هیچ وجه آب را داغ نکنید.
  • برای کاهش خارش بدن نوزاد، کمپرس آب سرد را به کار بگیرید.
  • هنگام خشک کردن بدن نوزاد، از حوله نرم استفاده کنید؛ اما حوله را بر روی پوست بدن او نکشید.
  • اگر نوزاد شما دچار خارش است، ناخن‌های او را به طور مداوم کوتاه کنید تا بدن خود را زخم نکند.
  • کودکتان را ترغیب کنید آب بیشتری بنوشد؛ چراکه اینکار رطوبت بدن را بالا می‌برد.
  • عوامل حساسیت‌زا همچون گرده گل و یا حیوانات را از خانه دور کنید.
  • کودک را در معرض آفتاب و یا گرما قرار ندهید.
  • در مرطوب کردن پوست بدن او غفلت نکنید.

آیا اگزما برای نوزادان، کودکان نوپا و کودکان بزرگتر متفاوت است؟

به طور کلی علائم اگزما در نوزادان که در سنین مختلف هستند، متفاوت بوده و اغلب نوزادانی که در سنین پایین هستند نشانه‌های متفاوتی را از خود بروز می‌دهند.

نوزادان (زیر 6 ماه)

در نوزادانی که زیر 6 ماه هستند، اگزما اغلب به صورت قرمزی پوست بروز می‌کند و در نواحی همچون چانه، پوست سر، صورت، گونه‌ها و پیشانی خود را نشان می‌دهد. اغلب این نشانه‌ها در نواحی به غیر از ناحیه پوشک بروز کرده و این مسئله به دلیل وجود رطوبت در قسمت تناسلی نوزاد است.

نوزادان (6 تا 12 ماه)

نوزادان 6 تا 12 ماهه، در ناحیه زانو و آرنج که در هنگام خزیدن بر روی زمین کشیده می‌شوند، اگزما را تجربه می‌کنند. برخی مواقع در صورت عفونی شدن زخم‌ها، یک برجستگی چرکی و یا پوسته زرد در نواحی اگزما ایجاد خواهد شد.

آیا اگزما نوزادان، کودکان نوپا و کودکان بزرگتر متفاوت است؟

کودکان نوپا (2 تا 5 سال)

کودکان در این سنین اغلب در ناحیه صورت اگزما را تجربه کرده و دچار درماتیت آتوپیک می‌شوند. طی این بیماری پوست در نواحی از بدن همچون اطراف پلک، دهان، روی مچ دست، مچ پا، دست‌ها، چین‌های آرنج و زانو دچار برجستگی‌های ریز و قرمزی می‌شود. همچنین نوزاد ممکن است “گلسنگ شدن” را تجربه کند؛ این‌گونه که پوست خشک شده، پوست می‌اندازد و خطوط عمیق و ضخیم ایجاد می‌شود.

کودکان (5 سال به بالا)

در این سن نوزادان در نواحی همچون آرنج و زانو اگزما را تجربه می‌کنند و در برخی مواقع نیز لکه‌های قرمز و یا قرمزی در اطراف پلک، بر روی پوست سر، دست و پا دیده ‌می‌شود. این علائم اغلب نشانه درماتیت سبورئیک هستند.

آیا می‌توان از اگزما در کودکان پیشگیری کرد؟

برخی مواقع ممکن است نوزاد به دلیل وجود عوامل وراثتی به اگزما مبتلا شود و در این صورت نمی‌توان راهکارهای پیشگیری کننده‌ای را پیشنهاد کرد؛ اما در صورتی که اگزما در نوزادان به دلیل حساسیت و یا مواجهه با محرک‌های حساسیت زا باشد، به این بیماری مبتلا شده، می‌توان با جلوگیری از مواجه کودک با این عوامل، از بیماری پیشگیری کرد. عوامل تشدید کننده اگزما در نوزادان به عبارت زیر هستند.

  • دود سیگار
  • گرما شدید
  • تعریق شدید
  • موی حیوانات
  • استرس عاطفی
  • خشک شدن پوست
  • کپک، گرد، غبار و گرده گل‌ها
  • هوای مرطوب و خشک آخر زمستان
  • صابون‌ها و مواد شوینده حساسیت‌زا
  • برخی از غذاهایی که نوزاد به آنها حساسیت دارد
  • برخی از پارچه‌ها همچون پارچه‌های پشمی و خشن
  • محصولات بهداشتی و زیبایی حساسیت‌زا، به خصوص محصولات دارای الکل

اگزما در ناحیه تناسلی کودکان چطور درمان می‌شود؟

اگزما در نوزادان و در اطراف ناحیه تناسلی، اغلب پسران را درگیر می‌کند؛ اما با استفاده از روش‌هایی چون آموزش بهداشت فردی به کودک، جلوگیری از پوشیدن لباس زیرهای تنگ و پلاستیکی و یا استفاده از وازلین، کرم ضد قارچ، کرم استروئیدی و آنتی بیوتیک می‌توان بیماری را درمان کرده و یا از اگزما جلوگیری کرد. همچنین بهتر است از کودک خود بخواهید بعد از دفع ادرار و مدفوع، به طور کامل ناحیه تناسلی را شسته و خشک کند.

اگزما در ناحیه تناسلی کودکان چطور درمان می‌شود؟

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

نوزادانی که به اگزما دچار می‌شوند بسیار در معرض ابتلا به عفونت بوده و ممکن است در کنار اگزما، عفونت شدید و یا خفیف را نیز تجربه کنند. در زمان ابتلا به اگزما در نوزادان، سد محافظت پوست دچار ضعف شده و به احتمال زیاد نوزاد درگیر عفونت خواهد شد. در صورتی که عفونت به موقع درمان نشود، موجب خارش در نوزادان شده و این مسئله ایجاد شیارها و خراش‌های پوستی و در نهایت ورود باکتری و میکروب به داخل بدن را به دنبال خواهد داشت. به طور کلی شما باید هنگام مشاهده علائمی همچون موارد زیر در کودک خود، به پزشک مراجعه کنید.

  • تب و لرز
  • بروز تاول و زخم پر آب
  • خشک و پوسته پوسته شدن پوست بدن
  • تورم، قرمزی و یا بنفش شدن بثورات پوستی
  • قرمزی و یا تغییر رنگ پوست در برخی از نقاط بدن
  • بروز برآمدگی‌های قرمز و یا سفید در نواحی مختلف
  • احساس درد و یا حساسیت به لمس نواحی از بدن
  • به وجود آمدن پوسته زرد، اطراف بثورات پوستی ایجاد شده

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در رابطه با اگزما در نوزادان را با شما به اشتراک بگذاریم. همانطور که گفته شد، بهتر است به محض مشاهده علائم این بیماری نوزاد را پیش پزشک ببرید و اگر متخصصی را در این حوزه نمی‌شناسید، می‌توانید لیست بهترین پزشکان اطفال را در سایت ما مشاهده کنید. ما در مجموعه دکتر گویا در تلاشیم، بهترین متخصصان را در حوزه‌های مختلف پزشکی به شما معرفی کنیم. در صورتی که سوالی ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.ر

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
منبع
paziresh24drdrmy.clevelandclinicnationaleczema
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

‫12 دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشید
    پوسته پوسته شدن کف پا کودک هم اگزما محسوب میشه؟ البته خیلی کمه ها

  2. سلام
    نوزاد من شش ماهشه و عادت داره خودشو رو زمین میکشه موقع خزیدن چونش رو روی زمین میکشه و جونش زخم میشه.
    چطور جلوی این کارشو بگیرم یا لوازمی هست به چونش ببندم تا زخم نشه؟

  3. سلام من دو ماه پیش برای درمان اگزما کودکم به پزشک مراجعه کردم و دارو گرفتم. طی این دو ما دارو هارو مصرف کردیم و علائم کمتر شده ولی کامل خوب نمیشه. میخوام بدونم جای زخمای اگزما تا همیشه میمونه یا باید از داروهای دیگه ای استفاده کنیم؟

  4. سلام
    کودک من 7 ماهشه و دچار اگزما در ناحیه تناسلی شده و از دکتر براش کرم و پماد گرفتم ولی همین که کرم رو به ناحیه اگزما میزنم و پوشک میپوشونم بعد از چند دقیقه میبینم کرم جذب پوشک شده. چیکار کنم یه بار دیگه کرم بزنم یا مدتی پوشکش نکنمش؟

  5. سلام نوزادم ۳ ماهشه ک از دیشبه روی صورت و بدنش لکه قرمز افتاده لطف کنید بگید علایمش چیه و چکار باید کرد طب سنج گرفتم ۳۷ بود

  6. سلام نوزادم ۳ ماهشه از زمانی که متولد شد صورتش قرمز بود که به گفته پزشک براش کرم هیدروکورتیزون گرفتم تا حدودی خوب شد اما بازم اینجوری شده. صورتش خشک خشکه و حالت تورم داره. لطفا ی چیزی معرفی کنید خوبش کنه

  7. سلام پسرم ۵ ماهشه و مدام دست تو دهنش میکنه و چنگ میگیره. ممکنه از اگزما باشه؟ دکتر سیتریزین بهش داد که خوابشو بهم ریخت. با شیر خشک پپتی یه کوچولو صورتش خوب شد اما همچنان واسه دهنش بی قراری میکنه. دلیلش چیه لطفا راهنمایی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا