درمان سینوزیت کودکان

روش‌های درمان سینوزیت کودکان چیست؟

سینوزیت کودکان یکی از معدود بیماری‌هایی است که اغلب ما در دوران کودکی به مدت کوتاه یا بلند آن را تجربه کرده‌ایم. از آنجایی که درصد ابتلا به این بیماری در کودکان بسیار زیاد است، والدین باید نسبت به آن اطلاع کامل داشته باشند تا بتوانند به موقع برای درمان سینوزیت اقدام کنند. با آنکه  این بیماری مشکل جدی برای کودکان ایجاد نخواهد کرد، با این حال می‌تواند کمی دردآور باشد؛ از این رو والدین می‌توانند به محض مشاهده علائم این بیماری برای درمان خانگی سینوزیت کودکان اقدام کرده و یا به بهترین متخصص اطفال در تهران مراجعه کند.

سینوزیت کودکان چیست؟

در ناحیه پیشانی و بینی حفره‌هایی وجود دارند ‌که می‌توانند از چشم‌ها و جمجمه در مقابل آسیب‌ها و ضربات محافظت نمایند که به این حفره‌ها سینوس می‌گویند. به طور کلی برای آنکه این حفره‌ها مرطوب باشند همواره مخاط در آنها وجود دارد و هوا در حفره‌ها جریان پیدا می‌کند؛ اما برخی مواقع ممکن است ویروس‌ها و باکتری‌ها راه سینوس‌ها را بسته و موجب تشکیل عفونت شوند.

زمانی که مخاط از طریق سوراخ‌های بینی نتوانند خارج شوند و راه آنها بسته باشد، سینوس‌ها دچار تورم شده و در نتیجه به عصب‌های سر و چشم فشار می‌آید و درد سینوسی کودکان را آزار می‌دهد. لازم به ذکر است برخی مواقع سرماخوردگی نیز می‌تواند موجب بروز سینوزیت شده و عفونت را در ناحیه سینوس‌ها در پی داشته باشد.

همچنین از آنجایی که علائم سینوزیت یا همان Sinusitis تقریباً همانند سرماخوردگی است، تشخیص آن برای برخی از پدر مادرها سخت خواهد بود. در ادامه علائم این بیماری را بیان خواهیم کرد تا شما به محض مشاهده علائم این مشکل سریعا به پزشک مراجعه کرده و برای درمان آن اقدام نمایید. در صورت عدم درمان به موقع سینوزیت، عفونت تشدید شده و احتمال ابتلا به سینوزیت مزمن کودکان بیشتر می‌شود و درمان سینوزیت کودکان نیز سخت‌تر خواهد شد.

سینوزیت کودکان چیست؟

علائم سینوزیت در کودکان چیست؟

شاید شما نیز تاکنون کودکانی را دیده باشید که به صورت مداوم سرفه می‌کنند و یا آبریزش بینی دارند. در هنگام مواجهه با این کودکان اغلب افراد این احتمال را در نظر می‌گیرند که کودک نسبت به مواد به خصوصی حساسیت دارد و یا به سرماخوردگی مبتلا است؛ در حالی که اغلب مواقع این نشانه‌ها از جمله علائم سینوزیت هستند. به طور کلی قبل از درمان سینوزیت کودکان باید زیر را بررسی کرد.

  • تب
  • گلودرد
  • بد بو شدن دهان
  • التهاب و تورم چشم
  • گرفتگی و آبریزش بینی با مخاط زرد و سبز
  • احساس درد در ناحیه پیشانی و اطراف چشم
  • سرفه‌های کوتاه، اما مداوم و شدت گرفتن آن طی شب

علت سینوزیت در کودکان

زمانی که کودکان به سینوزیت مبتلا می‌شوند اولین چیزی که به ذهن والدین می‌آید آن است که کودک با سرما مواجه شده و هوای سرد موجب ابتلا به این بیماری شده است؛ در حالی که این گونه نیست و عوامل متعددی ممکن است در بروز این بیماری نقش داشته باشند و برخی مواقع کودک یا والدین هیچ نقشی در ابتلا به سینوزیت ندارند. به طور کل علت این بیماری را می‌توان موارد زیر دانست.

  • رفلاکس معده
  • وجود عفونت دهانی یا شکاف کام
  • ابتلا به سندروم نقص ایمنی و فیبروز کیستیک
  • بسته شدن راه سینوس‌ها بعد از ابتلا به سرماخوردگی
  • انسداد سوراخ‌های بینی تا مدت زمان طولانی با آلرژن‌ها
  • خوردن ضربه به بینی و یا وجود پولیپ، انحراف و اشکال در ساختار بینی
  • وجود باکتری‌هایی همچون هموفیلوس آنفولانزا و یا استرپتوکوک پنومونی

علت سینوزیت در کودکان

برای تشخیص سینوزیت کودکان از چه روش هایی استفاده می شود؟

زمانی که شما علائم اشاره شده را در کودک خود مشاهده می‌کنید و او را نزد پزشک می‌برید، دکتر باید با توجه به علائم موجود تشخیص دهد که فرزند شما به سرماخوردگی مبتلا بوده و یا سینوزیت دارد. برای تشخیص سینوزیت هم می‌توان به پزشک اطفال و یا دکتر عفونی و گوش، حلق و بینی مراجعه کرد. پزشک علاوه بر مشاهده علائم و حال کودک، گوش، بینی و حلق کودک را معاینه می‌کند.

برخی مواقع نیز دکتر قبل از درمان سینوزیت بچه، از روش‌های تشخیصی کم خطر همچون نمونه‌گیری استفاده می‌کند. طی این روش برای تشخیص باکتری‌ها و میکروب‌ها، از مخاط کودک نمونه گیری انجام داده و برای آزمایشگاه فرستاده می‌شود. روش‌های دیگری همچون انجام سی تی اسکن از سینوس‌ها و سر و عکسبرداری با استفاده از اشعه ایکس نیز وجود دارند؛ اما کمتر از سایر روش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بهترین درمان سینوزیت کودکان

روش‌های بسیار زیادی برای درمان سینوزیت کودک وجود دارد؛ اما از آنجایی که علائم سرماخوردگی و سینوزیت بسیار به یکدیگر شبیه است، شما باید نخست از بابت بیماری کودک اطمینان حاصل کرده و سپس روش‌های درمانی را بکار بگیرید. برخی از روش‌های درمان فوری سینوزیت کودکان که توسط پزشک اطفال و بهترین دکتر طب سنتی در تهران پیشنهاد شده به عبارت زیر است.

درمان قطعی سینوزیت در کودکان با دارو

اگر می‌خواهید سینوزیت را با دارو درمان کنید، لازم است به دکتر مراجعه کنید تا پزشک بتواند با توجه به خواص و عوارض داروها و همچنین شرایط کودک، داروی مناسب را تجویز کند. به همین خاطر پیشنهاد می‌شود خودتان بدون تجویز دارو توسط پزشک، برای خرید شربت و یا داروی به خصوصی اقدام نکنید؛ چراکه مصرف بی‌رویه داروها می‌تواند تاثیر عکس بر روی سلامت کودکان بگذارد.

لازم به ذکر است، اغلب پزشکان برای رفع گرفتگی بینی داروی ضد احتقان، برای برطرف کردن آلرژی داروهای ضد آلرژی و برای از بین بردن باکتری‌ها آنتی بیوتیک‌ها را تجویز می‌کنند. برخی مواقع نیز از سوی پزشکان مصرف داروهای کورتیکواستروئیدی استنشاقی و یا تزریق واکسن آلرژی و ایمونوتراپی توصیه می‌شود.

درمان قطعی سینوزیت در کودکان با دارو

درمان خانگی سینوزیت در کودکان

در صورتی که کودک شما به سینوزیت شدید و حاد مبتلا نیست می‌توانید روش‌های درمان خانگی سینوزیت کودک را به کار بگیرید و یا در کنار داروهایی که پزشک تجویز کرده مواد غذایی مفید برای این بیماری را به کودک بدهید تا روند درمان سینوزیت سریع‌تر شود. به طور کلی راهکارهای درمان خانگی این بیماری به عبارت زیر هستند.

  • سعی کنید راه‌های ورود گرد و غبار به خانه را ببندید و هر چند روز خانه را تمیز نمایید.
  • زمانی که کودک در ناحیه پیشانی و بینی احساس درد دارد، کمپرس آب گرم یا حوله گرم را بکار بگیرید.
  • استنشاق ترکیب آب و نمک می‌تواند به درمان سریع‌تر سینوزیت کودکان کمک کند؛ اما اگر سن کودک شما کم است از او بخواهید این ترکیب را قرقره کند.
  • کودک باید در طول روز آب بیشتری مصرف کند. نوشیدن آبمیوه‌های طبیعی نیز برای او مفید خواهد بود.
  • گرم و مرطوب بودن محیط خانه روند درمان سینوزیت کودک را سریع‌تر می‌کند؛ از این رو بهتر است از دستگاه رطوبت ساز استفاده کرده و محیط خانه را مرطوب و گرم نگه دارید.

درمان سینوزیت کودکان در طب سنتی

متخصصان برای درمان سینوزیت کودکان با طب سنتی راهکارهای بسیار موثری را پیشنهاد داده‌اند که برخی از این راهکارها و دستورات عبارتند از:

  • ماساژ بینی، پیشانی و اطراف چشم با استفاده از روغن‌های گیاهی همچون روغن گل بنفشه، سیاه دانه و بابونه می‌تواند درد سینوس‌ها را کاهش داده و به درمان سینوزیت کمک کند.
  • مصرف دمنوش‌های گل سنجد، خراطین، مریم گلی، بابونه و آویشن برای درمان سریع سینوزیت کودکان در خانه موثر خواهد بود. اگر کودک علاقه‌ای به خوردن دمنوش‌ها ندارد، استنشاق بخور آنها نیز می‌تواند مفید باشد.
  • برای درمان سینوزیت در کودکان با طب سنتی می‌توانید با استفاده از روغن نعنا یا اکالیپتوس نواحی داخلی بینی فرزندتان را چرب کنید و یا از کودک بخواهید عصاره دانه گریپ فروت را استنشاق کند.

درمان خانگی سینوزیت در کودکان

شربت برای سینوزیت کودکان

برای آنکه بتوانید بهترین شربت برای سینوزیت کودک را خریداری کنید لازم است نخست با پزشک مشورت کرده و دارو مضر و مفید با وضعیت نوزاد خود را بشناسید و به صورت خودسرانه دارویی را به فرزند خود ندهید؛ چراکه ممکن است عوارض نامطلوبی را به همراه داشته باشد. به طور کلی برای درمان این مشکل داروهای متعددی تجویز می‌شود؛ اما میان این داروها، شربت سینوپرت سافت بیونوریکا اغلب بیشتر تجویز می‌شود. با این حال معرفی این محصول به معنای تجویز آن نیت و همچنان تاکید می‌شود قبل از استفاده با متخصص در این باره مشورت کنید.

پیشگیری از عفونت سینوس در کودکان چگونه امکانپذیر است؟

از آنجایی که علل متعددی موجب بروز سینوزیت در کودکان می‌شود، نمی‌توان راهکارهای دقیقی برای پیشگیری از این مشکل پیشنهاد کرد؛ اما این مسئله واضح است که سینوزیت و عفونت سینوس‌ها در پی سرماخوردگی و آلرژی ایجاد می‌شود. شما می‌توانید با دور کردن کودک از عواملی که موجب سرماخوردگی و حساسیت می‌شوند احتمال بروز سینوزیت را کاهش دهید.

از آنجایی که گرد و غبار نیز یکی از عوامل آلرژی‌زا به شمار می‌آید، بهتر است کودک کمتر در فضاهایی که گرد و غبار وجود دارد قرار گیرد. از سوی دیگر مرطوب بودن فضا خانه و زندگی نیز می‌تواند از سینوزیت جلوگیری کند؛ از این رو می‌توانید از دستگاه‌های بخور در خانه برای مرطوب نگه داشتن خانه استفاده کنید. همچنین از کودک بخواهید در طول روز آب و مایعات بیشتری مصرف کند.

شربت برای سینوزیت کودکان

حرف آخر

در این مقاله تلاش کردیم شما رو با یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها میان کودکان یعنی سینوزیت آشنا کنیم و به علائم و نحوه درمان آن بپردازیم. در صورتی که قصد دارید برای درمان سینوزیت کودکان به پزشک مراجعه کنید، اما دکتری را در این حوزه نمی‌شناسید می‌توانید لیست بهترین پزشکان اطفال و و یا طب سنتی را در وب سایت دکتر گویا مشاهده کنید. مجموعه ما، بهترین متخصصان را به شما پیشنهاد می‌دهد. همچنین اگر می‌خواهید در این حوزه از مشاوره رایگان برخوردار شوید می‌توانید با مشاوران ما تماس گرفته و یا سوال خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

4.3/5 - (6 امتیاز)
منبع
paziresh24zhinteburmc.rochesterncbi.nlm.nih
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

‫10 دیدگاه ها

  1. برای تشخیص و درمان سینوزیت کودک خود باید به پزشک اطفال مراجعه کنیم یا دکتر گوش و حلق و بینی؟

  2. سلام من پسرم ۶ سالشه و احساس میکنم دور از جونش به سینوزیت دچار شده. چن تا از علائمی که تو متن بهش اشاره کردید رو داره مث گلو درد، گرفتگی و آبریزش بینی و حتی دهنشم بوی بدی میده. واس اینکه مطمئن شم داره یا نداره باید چیکار کنم؟

  3. سلام خسته نباشید. متاسفانه بچم به سینوزیت مبتلا شده و پیش چند تا از متخصصان اطفال هم بردمش که مقدار زیادی دارو بهم دادن اما نتیجه مطلوبی حاصل نشده. یکی از دوستام میگه طب سنتی هم میتونه واسه درمان سینوزیت کودکان موثر باشه اما من واقعا شک دارم. لطفا راهنمایی کنید

    1. سلام وقت بخیر
      همانطور که در متن اشاره شد، پزشکان طب سنتی روش های موثری برای درمان قطعی سینوزیت کودکان پیشنهاد داده اند که به کارگیری برخی از آنها خالی از لطف نیست. برای مثال ماساژ بینی، پیشانی و اطراف چشم با روغن های گیاهی مثل روغن گل بنفشه، سیاه دانه و بابونه به درمان سینوزیت، کمک بسیار زیادی می‌کند.

  4. سلام من یه پسر ۸ ساله دارم که خیلی زود زود سرما میخوره. وزنش ۲۴ کیلوس و یه کوچولو بدنش ضعیفه. مدام تب میکنه و سرفه هم داره

  5. تنها راه درمان سینوزیت، آب دریای خلیج فارس و بخور سیاه دونه هستش. بخدا که به بیشتر از ۵۰ نفر پیشنهاد دادم همه خوب شدن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا