درمان خانگی عفونت تاتو

چگونه عفونت تتو و خالکوبی را درمان کنیم؟

امروزه تاتو یکی از روش‌های پرطرفدار برای پوشاندن نقص و یا زیبایی پوست بدن است که ممکن است تاثیرات متعددی برروی بدن داشته باشد. شاید شما نیز تاکنون این جمله را شنیده باشید که تاتو یکی روش کم خطر و بدون عوارض است؛ اما آیا این مسئله واقعیت دارد؟ عفونت تاتو یکی از عوارض خطرناک به شمار می‌آید که برخی از افراد را درگیر خود می‌کند و می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. از آنجایی که در چند سال اخیر این مشکل بسیار رایج شده، در ادامه قصد داریم به طور کامل در رابطه با عفونت تتو صحبت کنیم. در صورتی که این مشکل را با دوز شدید تجربه می‌کنید لازم است سریعا برای درمان اقدام کرده و به بهترین دکتر پوست در تهران مراجعه کنید.

علائم عفونت تاتو

عفونت تاتو یکی از عوارض نسبتا رایج بعد از تاتو است که می‌تواند موجب بروز علائمی بر روی پوست شود. درست است که در طول انجام تتو احساس درد، سوزش و یا ناراحتی عادی است، اما شما بعد از خارج شدن از محل و یا بعد از گذشت یک تا دو روز دیگر نیابد این علائم را به صورت شدید مشاهده کنید. از سوی دیگر، این علائم با گذشت زمان بهبود پیدا خواهند کرد و در صورت پیشرفت نشانه‌ها و عدم بهبود آنها، این مسئله عادی نبوده و نیاز به پیگیری دارد. امروزه مشاهده علائم عفونت تاتو ابرو بسیار شایع بوده و ممکن است با نشانه‌هایی همچون موارد زیر خود را نشان دهد.

  • قرمزی در ناحیه ابرو و اطراف آن
  • حساسیت و سوزش هنگام لمس
  • افزایش میزان تعریق بدن و لرز بدن
  • ساتع شدن بوی نامطبوع از نواحی تتو
  • گرم شدن پوست در قسمت‌های تاتو شده
  • ورم کردن ابرو و نواحی اطراف همچون پلک
  • ترشح شدن مایع سبز و یا قهوه‌ای از نواحی تاتو
  • احساس درد در عضلات و استخوان‌ها
  • تشنگی شدید و تب بالای 38/9 درجه
  • احساس درد و ناراحتی در ناحیه ابرو

علائم عفونت تاتو

علت عفونت تاتو

دلایلی که ممکن است عفونت تاتو را به دنبال داشته باشند بسیار گسترده هستند و برخی از این علل عبارتند از:

  • مصرف سیگار، دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی مدتی قبل و بعد از انجام تاتو
  • خوردن آب به محل تتو تا سه روز بعد از انجام آن
  • استفاده از مواد و یا سوزن آلوده برای تاتو
  • برقراری تماس مواد شوبنده با محل زخم
  • عدم رعایت مراقبت‌های قبل و بعد از آن

روش تشخیص عفونت ناشی از تتو

نحوه تشخیص تاتو آلوده و عفونت ناشی از آن، کار چندان دشواری نیست و تنها با مشاهده نشانه‌های بروز کرده می‌توان به این مشکل پی برد. البته لازم به ذکر است تمامی این علائم نشان دهنده عفونت نیستند و برخی مواقع پوست تنها تحریک شده و عفونتی در کار نیست. در صورتی که پوست حساسی داشته باشید و علائم خفیفی بر روی پوستتان بروز کند، ظرف یک یا دو روز این نشانه‌ها بهبود پیدا خواهند کرد؛ در غیر این صورت باید به پزشک مراجعه کنید.

عکس عفونت تاتو ابرو به شما تفاوت میان عفونت تتو و بهبود آن را به خوبی نشان می‌دهد.

روش تشخیص عفونت ناشی از تتو

روش درمان عفونت تتو

برای درمان عفونت تاتو نخست باید ناحیه مورد نظر بررسی شده و سپس به علت و نوع عفونت پی برد. برخی مواقع پزشک برای بررسی عفونت، نمونه برداری انجام داده و در صورتی که بر روی پوست جوش چرکی جود داشته باشد، عفونت و جوش را کمی شکافته و آن را از لحاظ عوامل ویروسی و باکتریایی بررسی می‌کند.  حال با توجه با این عوامل می‌توان برای درمان اقدام کرد. در صورتی که درمان با پماد موثر واقع شود، پزشک پمادهای به خصوصی را برای درمان تجویز خواهد کرد.

در مواقعی نیز باید از آنتی بیوتیک‌ها استفاده شود. در صورتی که عفونت جدی باشد، مصرف آنتی بیوتیک‌ها تا مدت نسبتا طولانی ادامه خواهد داشت. البته اگر عفونت استاف عامل بروز این علائم در بدن باشد، درمان آنتی بیوتیکی چندان موثر واقع نشده و ممکن است عفونت وارد اندام‌های داخلی و یا خون شود. برای درمان این عفونت باید به سراغ داروهای به خصوص و یا روش‌های درمانی دیگر رفت.

همچنین در صورتی که عفونت از نوع MRSA باشد و موجب بروز آبسه شود، ممکن است پزشک توصیه کند به جای استفاده از دارو و یا آنتی بیوتیک، آبسه به طور کامل تخلیه شود. در مواقع نادر نیز پزشک برای درمان عفونت تاتو ابرو و یا دیگر نواحی بدن، جراحی را توصیه خواهد کرد.

روش های درمان عفونت تتو در خانه

اگر علائم عفونت تتو را بر روی پوست خود مشاهده کردید و شرایط مراجعه به پزشک را ندارید، می‌توانید به سراغ روش های درمان خانگی عفونت تاتو همچون موارد زیر بروید.

✔️استفاده از آلوئه ورا: به طور قطع تاکنون در رابطه با تاثیر آلوئه ورا بر روی پوست شنیده‌اید. شما می‌توانید برای کاهش سوزش ناشی از تاتو و بهبود سریع‌تر زخم، کمی از ژل آلوئه ورا را بر روی زخم بریزید و تاثیر آن را ببینید.

✔️پماد برای عفونت تاتو ابرو: یکی از موثرترین راهکارهایی که برای درمان عفونت تتو در خانه مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده از پمادهای موضعی آنتی سپیتک است. این پماد‌ها در درمان سریع زخم حاصل از تاتو کمک کرده و بدون نسخه از داروخانه‌ها قابل خریداری هستند. پماد تتراسایکلین برای عفونت تاتو یکی از موثرترین داروها در این حوزه به شمار می‌آید.

✔️وازلین: شاید وازلین نتواند به اندازه پمادهای موضعی آنتی سپیتک، در رفع عفونت تاتو موثر باشد، اما از آنجایی که التهابات پوستی را کاهش می‌دهد، پیشنهاد می‌شود به صورت روزانه از آن بر روی محل زخم استفاده کرده و با یک باند، محل تتو را بپوشانید.

✔️آنتی بیوتیک‌ها: مصرف آنتی بیوتیک‌ها اغلب برای درمان عفونت موثر واقع خواهند شد، از این رو پزشکان انواع مختلفی از آنتی بیوتیک‌ها را برای رفع این مشکل تجویز می‌کنند. به طور کلی موثرترین آنتی بیوتیک برای عفونت تاتو لب، آکوتان، تتراسایکلین، مینوسیکلین، داکسی سایکلین است. شما می‌توانید از این آنتی بیوتیک برای عفونت تاتو ابرو نیز استفاده کنید؛ البته در صورتی که پزشک آن را توصیه کرده باشد.

روش های درمان خانگی عفونت تتو

✔️دوری از گرد و غبار: یکی از اصلی‌ترین نکاتی که باید بعد از انجام تاتو به آن دقت داشته باشید، عدم قرارگیری در معرض گرد و غبار است. این مسئله نه تنها از عفونت زخم جلوگیری می‌کند بلکه به کوتاه شدن دوران نقاهت نیز کمک خواهد کرد.

برای زود خوب شدن زخم تاتو چه کار کنیم؟

برای آنکه زخم تاتو در مدت زمان کوتاهی بهبود پیدا کند و این زخم منجر به بیماری عفونی نشود، یک نکته اصلی و اساسی را باید بکار بگیرید و آن هم رعایت مراقبت‌های قبل و بعد از تاتو است. در صورتی که این مراقبت‌ها به خوبی رعایت شوند احتمال بروز عفونت بسیار کم خواهد بود. برخی از اصلی‌ترین نکات در این باره عبارتند از:

✔️تا 3-5 ساعت بعد از انجام تتو، بانداژ روی آن را برندارید.

✔️به ناحیه مورد نظر زمان بدهید تا خشک شود و به هیچ عنوان با دست این نواحی را لمس نکنید.

✔️برای انجام تتو به مراکز معتبر مراجعه کنید تا از تمیز بودن مواد و سوزن اطمینان داشته باشید.

✔️برای پاک کردن خونابه، رنگدانه و سرم، لازم است از یک دستمال تمیز استفاده کنید.

✔️در صورت نیاز به استفاده از پماد، وازلین را مورد استفاده قرار دهید و از مصرف کرم‌های مرطوب کننده خودداری کنید.

برای زود خوب شدن زخم تاتو چه کار کنیم؟

چه زمان باید به پزشک متخصص عفونی مراجعه کرد؟

در صورتی که هر یک از علائم عفونت تاتو را بعد از بکارگیری این روش مشاهده کردید و یا روند بهبود عوارض ناشی از تاتو تا چند روز بعد ادامه داشت، لازم است به پزشک مراجعه کنید. به طور کلی در صورت مشاهده علائمی چون ترشحات چرکی، تب، قرمزی، التهاب و درد در ناحیه مورد نظر، لازم است این نشانه‌ها را پیگیری کنید. همچنین اگر سوالی در این حوزه دارید می‌توانید با ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید.

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در رابطه با عفونت تاتو، علل و درمان آن با شما به اشتراک بگذاریم. همانطور که گفته شد این مشکل جایی برای تعلل ندارد و سریعا باید برای درمان آن به پزشک مراجعه شود. در صورتی که پزشکی را در این حوزه نمی‌شناسید می‌توانید لیست بهترین متخصصان را در وب سایت دکتر گویا مشاهده کنید. همچنین ما در مجموعه دکتر گویا آماده دریافت هر گونه انتقاد و پیشنهاد از سوی شما هستیم و تنها کافی است نظرات خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
Source
paziresh24healthlinescalpiranianmy.clevelandclinic
Show More

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

2 Comments

  1. سلام من چند ماه پیش یه تاتو کوچیک رو مچ دستم زدم رنگ مشکی هیچ مشکلی نداشت ولی بعد چند هفته رنگ قرمز ورم کرد وسفت شده برآمدگی داره علائمی از عفونت نداره نمی‌دونم چکارش کنم لطفاً راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button