آیا گریه کردن در دوران بارداری روی جنین تأثیر می گذارد؟

علت گریه مادر در دوران بارداری چیست؟

گریه کردن همواره به عنوان یک واکنش طبیعی در برابر احساسات مثبت و منفی به شمار می‌آید که می‌تواند تخلیه روانی را به دنبال داشته و موجب بهتر شدن حال روحی افراد شود، پس برای سلامتی مفید است؛ البته نه همیشه. برخی مواقع گریه نه تنها به شما بلکه به اطرافیان شما نیز صدمه وارد خواهد کرد. مادران باردار در طول دوران بارداری به دلیل تغییرات روحی زیادی که تجربه می‌کنند، میل بیشتری به گریه دارند؛ اما اغلب از تاثیر گریه مادر بر جنین بی‌خبر هستند. گریه کردن در دوران بارداری اثرات منفی زیادی بر روی جنین می‌گذارد و می‌تواند خطرآفرین باشد، اما چگونه؟ بهترین متخصص زنان در تهران به این سوال پاسخ می‌دهد.

گریه در بارداری چگونه روی جنین اثر می گذارد؟

اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که چرا گریه کردن مادر برای جنین بد است، باید گفت از آنجایی که طی دوران بارداری خلق و خوی مادر همواره در حال تغییر است، اغلب خانم‌های باردار میل بیشتری به گریه پیدا می‌کنند؛ اما باید به یاد داشته باشند، شاید گریه روش کوتاه مدت خوبی برای سرکوب احساسات منفی باشد، اما تاثیر گریه کردن در دوران بارداری روی جنین را نمی‌توان نادیده گرفت. به نقل از مقاله «تاثیر گریه مادر بر جنین نی نی سایت» به طور کلی استرس، ترس، ناراحتی، دعوا، بحث، افسردگی و یا هر دلیل دیگری که موجب گریه و ناراحتی مادر شود، ممکن است عوارض زیر را برای جنین در پی داشته باشد.

تغییر در حرکت، تاثیر گریه مادر بر جنین

بسیاری از مادران معتقدند زمانی که شروع به گریه می‌کنند، جنین با شدت بیشتری تکان خورده و به اطراف حرکت می‌کند. متخصصان این حرکات جنین را ناشی از تلاش جنین برای وفق دادن خود با شرایط و محیط می‌دانند. جنین ناراحتی مادر را حس کرده و تلاش می‌کند با فضا موجود ارتباط برقرار کند.

تغییرات حرکت، تاثیر گریه مادر بر جنین

تاثیر گریه مادر بر رشد مغز جنین

سه ماه نخست بارداری اصلی‌ترین زمان رشد جنین به خصوص از نظر رشد و تکامل سیستم عصبی است و هرگونه اختلال در این روند می‌تواند مانع رشد درست سیستم عصبی جنین شود. از آنجایی که اغلب احساساتی که مادر در بارداری تجربه می‌کند برای جنین قابل حس و درک خواهد بود، افسردگی، گریه و ناراحتی مداوم مادر نیز، توسط جنین حس شده و این مسئله سرعت رشد مغز جنین را کاهش می‌دهد.

تغییرات ضربان قلب

گریه کردن مادر در بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟ ضربان قلب جنین را بالا می‌برد. به نقل از PubMed، مطالعات و انجام سونوگرافی از جنین در زمان گریه کردن مادر نشان می‌دهد، زمانی که مادر شروع به گریه می‌کند، ضربان قلب جنین نیز افزایش پیدا می‌کند. البته افزایش ضربان قبل در این حالت موقتی بوده و به جنین آسیبی وارد نخواهد کرد، اما در صورتی که گریه مداوم باشد، منجر به عوارض جدی در جنین خواهد شد.

تغییرات هورمونی جنین

ناراحتی، گریه و وجود احساسات منفی در دوران بارداری مادر، نه تنها موجب تغییرات هورمونی در مادر، بلکه باعث تحولات هورمونی در جنین نیز خواهد شد و بر روی رشد و تکامل جنین تاثیر می‌گذارد.

رشد آهسته جنین، از اثرات گریه کردن مادر در بارداری

همانطور که گفته شد، حتی زمانی که جنین در شکم مادر است به خوبی می‌تواند احساسات مادر را درک کرده و فیلم واکنش جنین به گریه مادر مشخص می‌کند، جنین نیز علائمی از ناراحتی را از خود نشان می‌دهد. به طور کلی وجود احساسات منفی در دوران بارداری، می‌تواند رشد جنین را کاهش دهد و جلوی باهوش شدن جنین در بارداری را بگیرد.

رشد آهسته جنین، از اثرات گریه کردن مادر در بارداری

تولد زودرس و سقط جنین

شاید برایتان عجیب باشد بدانید، همواره داشتن اضطراب و نگرانی موجب کاهش جریان خون خواهد شد و از آنجایی که جریان خون با انتقال مواد مغذی و رساندن آن به جنین همراه خواهد بود؛ در این صورت ممکن است کمبود وزن جنین، پاره شدن کیسه آب جنین، مشکلات تنفسی و حتی تولد زودرس و متاسفانه سقط جنین بروز کند.

تاثیر طولانی مدت گریه مادر بر جنین

علاوه بر تاثیراتی که گفته شد و می‌توانند بر جنین در شکم مادر تحت تاثیر بگذارند، تاثیرات طولانی‌مدت گریه مادر بر جنین نیز نادیده گرفتنی نیست. برخی از این تاثیرات عبارتند از:

افزایش خطر ابتلا به اختلالات روانی

اضطراب در بدن مادر با افزایش ترشح هورمون کورتیزول در خون همراه خواهد بود. در حالت عادی جفت می‌تواند از جنین در برابر این هورمون مراقبت کند؛ اما اگر با گریه مادر در بارداری، میزان کورتیزول افزایش یابد، جفت توانایی مقابله نداشته و در نهایت افزایش کورتیزول می‌تواند بروز اختلالات روانی همچون اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی و اضطراب را به دنبال داشته باشد.

گریه مادر در دوران بارداری و مشکلات رفتاری بعد از تولد

با ناراحتی و گریه مادر در دوران حاملگی و افزایش کورتیزل در بدن، احتمال بروز مشکلات رفتاری در جنین بعد از تولد افزایش پیدا می‌کند. به طور کلی مشکلات رفتاری در جنین می‌تواند شامل، بیماری‌های ذهنی، بیش فعالی و یا اختلال کم توجهی باشد.

گریه در بارداری چگونه روی جنین اثر می گذارد؟

علت گریه مادر در بارداری

در حالت عادی خانم‌ها از روحیه بسیار حساس و لطیفی برخوردار هستند و حال اگر در موقعیت بارداری قرار بگیرند، این لطافت افزایش پیدا کرده و حتی مسائل کوچک نیز موجب ناراحتی و گریه مادر شود. اما به طور کلی چه مسائلی بر تاثیر گریه مادر بر جنین موثر هستند:

استرس، تاثیر گریه مادر بر جنین 

داشتن استرس و اضطراب طی دوران بارداری نه تنها در مادر، بلکه در پدران نیز شایع است. این استرس می‌تواند به دلیل نگرانی از سلامت خود و جنین، مشکلات خانوادگی، مسائل مالی و یا شغلی باشد.

احساسات مثبت

همیشه گریه مادر به دلیل احساسات منفی و یا استرس و ترس نیست؛ بلکه برخی مواقع، احساسات مثبت همچون شادی و خوشحالی می‌توانند گریه مادر در حاملگی را در پی داشته باشند که طبیعتا اثرات گریه کردن مادر در دوران بارداری با دلایل منفی را نیز به دنبال ندارد.

علت گریه مادر در بارداری

ترس، علت گریه کردن مادر در بارداری

یکی از اولین افکاری که بعد از پی بردن به بارداری، مادر را درگیر خود می‌کند، ترس از مادر شدن، مسئولیت‌های آن، سختی‌ها، شب بیداری‌ها، احتمال سقط جنین و یا عوارض جسمانی آن است. همه این مسائل می‌توانند در مادر موجب ترس شده و با استرس همراه باشند و در نهایت به تاثیر گریه مادر بر جنین در دوران بارداری ختم شوند.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی از اصلی‌ترین عوامل تغییر خلق و خو و گریه در مادران باردار است. میزان تغییرات هورمونی در هفته‌های 6 تا 10 و همچنین در اواخر بارداری به بیشترین حد خود رسیده و در نهایت موجب تاثیر بر روی مغز و زودرنجی و گریه خواهد شد.

گریه مادر در بارداری به دلیل خستگی

علائمی که طی دوران بارداری بروز می‌کند، همچون حالت تهوع، بزرگ شدن شکم و تغییرات هورمونی از مسائل جدی هستند که مانع داشتن خوابی راحت و با کیفیت در مادر شده و در نهایت موجب خستگی مداوم و کاهش انرژی در طول روز خواهند شد.

داشتن مشکل با همسر و گریه مادر

وجود یک فرزند در فضای خانه و حتی فکر به وجود آن می‌تواند تغییرات زیادی را در رفتار زوجین و فضای خانواده به وجود بیاورد و همین مسئله موجب جر و بحث و وجود یک چالش بزرگ در خانواده شود. این جر و بحث می‌تواند به دلیل تغییرات روحی مادر، کم انرژی شدن او، مشکلات مالی، ترس زوجین، باروری ناخواسته و مشکلات بر سر رسم و رسوم خرید سیسمونی باشد.

داشتن مشکل با همسر و گریه مادر در بارداری

چگونه از گریه کردن در دوران بارداری جلوگیری کنید؟

بسیاری از مادران می‌گویند از گریه و ناراحتی مادر و تاثیر آن بر جنین باخبر هستند، اما گویا بغضی در گلو است و بدون گریه تخلیه نشده و تمام روز، موجب کاهش انرژی می‌شود. با این اوصاف برای داشتن روحیه بهتر و جلوگیری از اثرات گریه مادر در دوران بارداری چکار باید کرد؟

خواب کافی داشته باشید

همانطور که در مقاله «دعوا و گریه در بارداری نی نی سایت» گفته شده، خواب در تنظیم خلق و خو نقش جدی ایفا می‌کند؛ از این رو داشتن خواب کافی و با کیفیت خلق شما را بهبود بخشیده و در نهایت احتمال گریه و ناراحتی در بارداری را کاهش می‌دهد.

به احساسات خود اهمیت دهید

خود را سرکوب نکنید و به خود حق بدهید که نگران سلامتی خود و جنین باشید. احساسات خود را درک کنید و خود را از بابت آنها سرزنش و یا قضاوت نکنید.

با مادران و یا زنان باردار ديگر حرف بزنید

گریه مادر در دوران بارداری با برقراری ارتباط با دیگر مادران باردار قابل جلوگیری است. شما می‌توانید برای کاهش ترس و ناراحتی در دوران بارداری، با مادرانی که به تازگی زایمان کرده‌اند و یا باردار هستند صحبت کرده و حمایت عاطفی دریافت کنید.

چگونه از گریه کردن در دوران بارداری جلوگیری کنید؟

رژیم غذایی سالم داشته باشید

مطالعات نشان داده است، مصرف مواد غذایی ناسالم و مضر برای بدن می‌تواند در کج خلقی و یا افزایش استرس موثر باشد؛ از این رو توصیه می‌شود از رژیم غذایی که بهترین دکتر تغذیه در تهران برای جلوگیری از تاثیر گریه مادر بر جنین در دوران بارداری در نظر گرفته، پیروی کنید.

ورزش کنید

ورزش می‌تواند میزان کورتیزول را کاهش داده و در کم شدن استرس و ترس بروز کرده در دوران بارداری موثر باشد. پس ورزش سبک را در بارداری کنار نگذارید و با مشورت پزشک نرمش‌های بی‌خطر را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

با افراد مورد اعتماد صحبت کنید

حرف زدن و صحبت کردن با فردی قابل اعتماد از نگرانی و ترس شما خواهد کاست. شما می‌توانید برای داشتن حالی بهتر در دوران بارداری، با بهترین روانشناس در تهران در ارتباط باشید.

از مصرف کافئین و الکل خودداری کنید

کافئین بر افزایش ضربان قلب و نوسانات خلقی موثر بوده و از این رو مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌تواند در افزایش استرس موثر بوده و بر جنین تاثیرات منفی زیادی داشته باشد.

گریه در بارداری و جنسیت جنین

همانطور که در مقاله «تاثیر گریه و ناراحتی مادر بر روی جنین نی نی سایت» بیان شده، شاید بسیاری از افراد اعتقاد داشته باشند، افسردگی و گریه در بارداری نشان دهنده جنسیت جنین است؛ اما از نظر علمی این حرف درست نبوده و در هیچ یک از تحقیقات انجام شده، این مسئله اثبات نشده است.

عکس جنین وقتی مادر گریه میکند

چه زمانی گریه در دوران بارداری مشکلی جدی به شمار می آید؟

همانطور که گفته شد، گریه یک نوع ابراز احساسات مفید است که به هیچ عنوان جلوگیری از بروز آن توصیه نمی‌شود، اما لازم است با فکر به تاثیر گریه مادر بر جنین، از گریه بیش از اندازه و مداوم خودداری کرد. از دیدگاه کارشناسان مجموعه دکتر گویا، زمانی تاثیرات گریه مادر بر جنین می‌تواند جدی باشد که علائم مادر شبیه به افسردگی شده، گریه تبدیل به یک عادت شود و مداومت داشته باشد.

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با تاثیر گریه مادر بر جنین صحبت کرده و به روش‌های جلوگیری از گریه در بارداری اشاره کنیم. در صورتی که سوالی در این زمینه دارید توصیه می‌کنیم با کارشناسان ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخودار شوید و یا سوال خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما در اولین فرصت به آن پاسخ دهند.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
Source
digikalabeytootehealthlineparenting.firstcry
Show More

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button