نگه داشتن عطسه خطرناک است؟

مضرات جلوگیری از عطسه

نگه داشتن عطسه چه مضراتی دارد؟ آیا جلوگیری از عطسه کردن خطرناک است؟ شاید شما نیز یکی از افرادی باشید که با این سوال درگیر هستید. در جواب باید گفت عطسه یکی از واکنش‌های طبیعی بدن به تحریکاتی است که در داخل بدن، ناشی از آلرژی و در خارج از بدن، ناشی از گرد و غبار و عوامل تحریک کننده بروز می‌کند؛ از این رو جلوگیری از آن می‌تواند عوارضی را به دنبال داشته و البته در برخی مواقع خطرناک باشد. در ادامه قصد داریم از دیدگاه بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران به مضرات و عوارض جلوگیری از عطسه بپردازیم.

چرا نگه داشتن عطسه خطرناک است؟

همانطور که در مقاله «نگه داشتن عطسه نی نی سایت» گفته شده، عطسه کردن عوارض زیاد و در برخی مواقع جبران ناپذیری دارد؛ اما چرا؟ شاید با یک مثال این مسئله برایتان قابل درک‌تر شود. به طور کلی عطسه می‌تواند انرژی زیادی را از بدن خارج کند و هر عطسه حداکثر با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت از بدن خارج می‌شود؛ البته سرعت عطسه در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد.

با این حال تصور کنید شما جلوی یک انرژی را که با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت از بدن خارج می‌شود را بگیرید و این انرژی با همین سرعت و فشار به اندام‌های داخلی سر و بدن باز گردد؛ چه می‌شود؟ این مسئله ممکن است شما را با خطرات متعددی از جمله موارد زیر رو به رو کند.

عوارض جلوگیری از عطسه

شاید با مطالعه مطالب بالا، درک فواید عطسه برای مغز و اینکه که چرا پیشگیری از عطسه خطرناک است برایتان آسان‌تر بوده باشد؛ اما حال می‌خواهیم بدانیم اگر با وجود اطلاع از این عوارض، جلوی عطسه را بگیریم چه اتفاقی برایمان می‌افتد؟ اگر عطسه نکنیم چه میشود؟

پارگی پرده گوش به دلیل نگه داشتن عطسه

پاره شدن پرده گوش از اصلی‌ترین و شایع‌ترین عوارض نگه داشتن عطسه است که موجب پاره شدن رگ‌ها خواهد شد. این مسئله زمانی بروز خواهد کرد که شما راه خارج شدن هوا از دهان را با جلوگیری از عطسه ببندید و قسمتی از این هوای جمع شده در دستگاه تنفسی، وارد گوش شما شود و در نهایت فشار وارده، موجب پاره شدن پرده گوش خواهد شد.

جلوگیری از عطسه و تغییر ضربان قلب

تاکنون تحقیقات چندانی در رابطه با آسیب‌های قلبی بر اثر جلوگیری از عطسه انجام نشده است؛ اما همین مطالعات محدود در این حوزه نشان می‌دهد، جلوگیری از عطسه کردن می‌تواند تغییراتی در ضربان قلب ایجاد کرده و در طولانی مدت عوارضی را به دنبال داشته باشد.

عفونت گوش میانی به واسطه نگه داشتن عطسه

در اغلب مواقع، عطسه به علت تحریک مویرگ‌های موجود در بینی و وجود عوامل تحریک کننده اتفاق می‌افتد و این مسئله با هدف خارج شدن هر ماده‌ای که نباید وارد بینی شود صورت می‌گیرد. حال این عوامل تحریک کننده که می‌توانند باکتری‌ها باشند در صورت عطسه نکردن و خارج نشدن از بینی ممکن است وارد بدن شده و موجب عفونت گوش کودکان و نوزادان شوند. این نوع عفونت اغلب برای بیماران بسیار دردناک و پررنج است و به مداوا با آنتی بیوتیک نیاز دارد.

آسیب زدن به رگ های سر

از خطرناک‌ترین عوارض نگه داشتن عطسه می‌توان به پاره شدن رگ های سر اشاره کرد. رنگ‌های موجود در سر و صورت از آسیب‌پذیر ترین رگ‌های بدن هستند که فشار ناشی از عدم خروج هوای جمع شده در دستگاه تنفسی موجب پاره شدن آنها خواهد شد. دقت داشته باشید این رگ‌ها می‌توانند شامل رگ‌های چشم، گوش و بینی بوده و حتی موجب خونریزی خفیف یا شدید شوند؛ به خصوص افرادی که سرعت عطسه بالاتری دارند.

شکستن دنده ها و نگه داشتن عطسه

شاید برایتان عجیب به نظر برسد، این مسئله حقیقت دارد. جلوگیری از عطسه ممکن است در مواقع نادر موجب شکستن استخوان‌ها شود. این مسئله نیز به دلیل برگشت هوا با فشار شدید به بدن بوده و بروز آن در افراد جوان چندان شایع نیست و تنها افراد سالمند ممکن است با این مشکل مواجه شوند.

صدمه دیدن دیافراگم در نتیجه جلوگیری از عطسه

دیافراگم به قسمت عضلانی قفس سینه و ناحیه بالای شکم گفته می‌شود که بسیار کم پیش می‌آید دچار آسیب شود؛ اما عواملی همچون جاوگیری از عطسه کردن می‌تواند به آن آسیب وارد کند. این مسئله چندان شایع نیست اما مطالعات نشان داده، نگه داشتن عطسه می‌تواند درد قفسه سینه و آسیب به دیافراگم را به دنبال داشته باشد که در این صورت مراجعه سریع شما به بیمارستان ضروری است.

پیشگیری از عطسه و پارگی به آنوریسم

عجیب است اما پاره شدن آنوریسم نیز می‌تواند یکی از مضرات جلوگیری از عطسه کردن باشد. آنوریسم به برآمدگی غیر طبیعی گفته می‌شود که در دیواره سرخک ایجاد شده و پاره شدن آن در نهایت به خونریزی در جمجمه انجامیده که این اتفاق بسیار خطرناک است.

آیا نگه داشتن عطسه می تواند منجر به مرگ شود؟

به نقل از healthline، خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر مرگ بر اثر نگه داشتن عطسه دریافت نشده است؛ از آنجایی که این اتفاق می‌تواند عوارض خطرناکی همچون پاره شدن آنوریسم، پارگی ریه، صدمه دیدن دیافراگم و اتفاقاتی از این دست را به دنبال داشته باشد، می‌توان تضمین کرد جلوگیری از عطسه منجر به مرگ نخواهد شد. پس توصیه می‌شود تحت هر شرایطی جلوی عطسه را نگرفته و تلاش نکنید با دهان بسته عطسه کنید.

جلوگیری از عطسه بعد از عمل بینی

از آنجایی که نمی‌توان از عطسه بعد از جراحی بینی جلوگیری کرده و یا جلوی آن را گرفت، توصیه می‌شود بعد از عمل بینی از خوردن و یا بوییدن موادی که ممکن است موجب بروز آلرژی و حساسیت در شما شوند خودداری کرده و نکاتی را در هنگام عطسه کردن بعد از عمل بینی مورد توجه قرار دهید.

در هفته ابتدایی جراحی تا جایی که می‌توانید تلاش کنید از عطسه کردن جلوگیری نمایید؛ اما از هفته دوم به بعد، لازم است برای جلوگیری از تغییر شکل بینی در هنگام عطسه کردن، دهان را باز بگذارید تا مقدار زیادی از هوا از طریق دهان خارج شود. همچنین شما با فشار دادن زبان به ناحیه کام و خم کردن سر به سمت عقب می‌توانید فشار وارد از طریق عطسه کردن را کنترل کنید. دقت داشته باشید بستن دهان و خم کردن سر به سمت پایین، فشار وارده به بینی را بیشتر خواهد کرد.

آیا عطسه زیاد خطرناک است؟

در اغلب مواقع پاسخ این سوال منفی است و عطسه زیاد، نمی‌تواند خطر آفرین باشد. عطسه کردن در مواقع نادر ممکن است خبر از یک اتفاق ناگوار در بدن باشد؛ اما به طور کلی در اغلب مواقع این مسئله نشان دهنده پاسخ بدن به یک محرک است.

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل درباره مضرات نگه داشتن عطسه صحبت کرده و به این سوال پاسخ دهیم که آیا جلوگیری از عطسه کردن خطرناک است یا خیر. در صورتی که سوالی در این حوزه ذهن شما را به خود درگیر کرده می‌توانید سوال خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان گذاشته و یا با کارشناسان ما در مجموعه دکتر گویا تماس بگیرید و ضمن بیان سوال خود، از مشاوره رایگان نیز برخوردار شوید.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
منبع
mosbatesabztebtolidentandallergyhealth
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا