شستشوی بینی بعد از عمل

نحوه شستشوی بینی بعد از عمل رینوپلاستی + نکات مهم

شستشوی بینی بعد از عمل، از دغدغه های اکثر افرادی است که عمل رینوپلاستی را انجام داده و از نکات مهم و توصیه شده به حساب می‌آید. لازم به ذکر است دستیابی به نتیجه رضایت بخش تنها در گروی دستان ماهر بهترین جراح بینی در تهران نیست و انجام مراقبت های لازم بعد از جراحی، نقش بسزایی در فرم و حالت بینی و پیشگیری از عوارض جانبی به دنبال خواهد داشت. شست و شوی بینی بعد از عمل، یکی از اقدامات بسیار مهم مراقبتی است که مطمئننا در این راستا، سوالات بسیاری در ذهنتان وجود دارد. اگر به نظافت و شستشوی بینی خود بعد از عمل زیبایی اهمیت ندهید، به عفونت و بوی بد این عضو حساس مبتلا خواهید شد. در ادامه همراه دکتر گویا باشید تا بیشتر با نحوه شستشوی بینی بعد از عمل رینوپلاستی آشنا شوید.

اهمیت شستشوی بینی بعد از عمل

شستشوی بینی بعد از عمل، از توصیه های مهم مراقبتی بعد از جراحی است که از ایجاد عفونت در ناحیه عمل جلوگیری کرده و برای تخلیه لخته های خون، اقدامی بسیار مناسب است. جراحان رینوپلاستی، به بیماران توصیه می‌کنند حتما بعد از عمل، به شستشو و تمیزی مداوم بینی خود اهمیت دهند و در انجام این کار، کوتاهی نکنند. متاسفانه برخی از افراد به هر دلیلی، نسبت به این موضوع کم توجه بوده و با مشکلاتی از جمله تنگی تنفس یا گرفتگی بینی مواجه می‌شوند.  ضرورت دارد با نحوه شستشوی بینی بعد از کشیدن تامپون‌ آشنا باشید و هر روز حداقل به مدت یک ماه، این کار را 3 مرتبه تکرار کنید.

اهمیت شستشو بینی بعد از عمل

شستشوی بینی با سرم بعد از عمل

اگر عبارت ” سرم شستشوی بینی نی نی سایت ” را در نوار جستجوی گول سرچ کنید، با نتایج زیادی رو به رو خواهید شد. پس از گذشت هفته اول و چند روز پس از جراحی بینی، روش شستشو تغییر پیدا خواهد کرد و از سرم شستشو برای تمیزی ناحیه عمل شده استفاده خواهد شد. البته تا زمانی که آتل پلاستیکی یا سیلیکونی رو بینی باشد، نمی‌توان از سرم استفاده نمود؛ چرا که باعث مرطوب شدن آتل و ایجاد فضایی برای بروز عفونت خواهد شد. اما زمانی که آتل باز شود، می‌توان به راحتی و با توجه به فیلم شستشوی بینی بعد از عمل، این کار را انجام داد.

سرم شستشوی بینی سدیم کلرید، بهترین گزینه برای انجام این کار است که از بروز عفونت جلوگیری کرده و به کاهش تورم و باز شدن مسیر تنفسی شما کمک می‌کند. همچنین سرم نرمال 9 درصد، از دیگر سرم های موجود برای شستشو و تمیزی بینی بعد از عمل است. سرم های ذکر شده را هم می‌توانید از داروخانه تهیه کرده و هم در منزل با استفاده از آب جوش و مقداری نمک آن را تهیه کنید.

جراح متخصص بینی، به افراد بیمار توصیه می‌کند علاوه بر رعایت نحوه صحیح شستشوی بینی بعد از عمل با سرم، از مصرف دخانیات و مشروبات الکی بعد از عمل خودداری کنند؛ از طرفی، رژیم غذایی سالم و پرهیز از فعالیت های سنگین را برای کوتاهی دوره نقاهت پیشنهاد می‌کنند. دقت داشته باشید که طی شستشو نباید به بینی فشار وارد کنید، چراکه ممکن است جابجایی غضروف بینی بعد از عمل را در پی داشته باشد.

شست و شو بینی با سرم بعد از عمل

شستشو بینی بعد از عمل با سرنگ

برای استفاده از این روش، سرنگ را از محلول پر کرده و سر خود را خم کنید و دهانه آن را بر روی سوراخ بینی قرار دهید و به آرامی محلول درون سرنگ به داخل بینی بفرستید. بعد از این کار کمی صبر کنید تا محلول از سوراخ دیگر بینی خارج شود و سپس همین کار را با طرف دیگر بینی تکرار کنید.

شستشو بینی با آب نمک پس از عمل

جهت درست کردن یک محلول خانگی برای شستشوی بینی، لازم است به یک فنجان آب گرم، یک قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن محلول، تا زمان خنک شدن آن صبر کنید. حال محلول را درون دستگاه مخصوص شستشو بینی ریخته و سر خود را به یک طرف خم کرده و با استفاده از دستگاه، محلول را در سوراخ بینی بالایی ریخته و صبر کنید تا محلول از سوراخ دیگر بینی خارج شود. سپس اینکار را با سوراخ دیگر بینی نیز انجام دهید.

نحوه شستشوی بینی بعد از عمل چگونه است؟

در شستشوی بینی بعد از عمل، باید فرد در حالت ایستاده قرار گیرد تا سرم وارد حلق نشود؛ بهتر است برای شستشو، از سرنگ ضدعفونی شده استفاده شود. به همین منظور، سرم را ابتدا با سرنگ به داخل حفره‌های بینی ریخته و سپس، نواحی شسته شده را با یک دستمال خشک کنید. مطابق با فیلم شستشوی بینی با سرم بعد از عمل، در ادامه به بررسی تک تک مراحل می‌پردازیم.

1. به این منظور، محصولات مختلفی در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند که می‌توانید پس از مشورت با جراح، محلول موردنظر را خریداری نموده و برای تمیز کردن دماغ خود استفاده کنید. پیشنهاد ما، سرم شستشوی سدیم کلرید است.

2. در گام دوم از نحوه شست و شوی بینی بعد از جراحی، باید از وسیله‌ای استفاده شود که با کمک آن، سرم به داخل حفره های بینی ریخته می‌شود. نیازی به سوزن نیست و تنها برای پر کردن سرنگ از محلول شستشو کاربرد دارد.

3. در این مرحله، سرم شستشو را با کمک سرنگ به داخل حفره بینی وارد کرده و اجازه دهید محلول در بینی به خوبی گردش پیدا کند. این کار را تا زمان احساس باز شدن مجرا تنفسی ادامه دهید.

4. در گام آخر، بینی خود را با دستمالی تمیز خشک کنید و جای بخیه و حفره بینی خود را با کمک پماد های تجویز شده چرب کنید. این کار به از بین رفتن جای بخیه بینی بعد از عمل کمک خواهد کرد.

نکته: ممکن است در حین شستشوی بینی با سرم سدیم کلرید، بقایای بخیه جذبی و لخته های خونی را مشاهده کنید که جای نگرانی نیست و کاملا طبیعی است.

نحوه شستشوی بینی بعد از عمل چگونه است؟

شستشوی بینی بعد از کشیدن تامپون

شستشوی بینی بعد از عمل در هفته اول، نباید با خیش شدن تامپون و یا اسپلینت همراه باشد؛ از این رو شستشو بینی به طور کامل امکان پذیر نخواهد بود و لازم نیست طی این مدت نسبت به شستشو کامل بینی حساسیت به خرج دهید. بعد از گذشت روز سوم و چهارم که شستشو بینی با خارج شدن خون و یا خارش بینی بعد از عمل همراه می‌شود، می‌توانید با استفاده از پنبه و آب گرم، اطراف بینی را تمیز کرده و خون خشک شده در این نواحی را پاک کنید.

مدت زمان شستشوی بینی بعد از عمل

برای تمیزی حفره های بینی، مدت زمان مشخصی تعریف نشده و تنها کافیست که از مراحل شستشوی بینی با سرم بعد از عمل مطلع باشید. برای شستشو باید هر روز، این کار را چندین مرتبه (3 تا 5 بار) تکرار کنید تا فضای بینی کاملا تمیز شده و مجرای تنفسی به خوبی باز شود. تا چند هفته پس از عمل جراحی رینوپلاستی، انجام این کار ضرورت دارد و برای اطمینان خاطر بیشتر در این رابطه با پزشک مربوطه مشورت کنید.

باز هم تاکید می‌شود از دست برای خارج کردن لخته خون های خشک شده استفاده نکنید؛ برای راحتی، بینی خود را با سرم یا سایر محلول‌ها شستشو داده تا نرم و مرطوب شوند و از جای خود کنده شوند. استفاده از گوش پاکن مرطوب گزینه بسیار مناسبی است به شرطی که به بافت های حساس داخل بینی آسیبی وارد نشود.

طریقه صحیح شستشو بینی بعد از عمل

چه نکاتی باید هنگام شستشوی بینی بعد از عمل رعایت شود:

  • طی هفته اول بعد از عمل، بینی نیازی به شستشو ندارد و تنها کافی است از قطره‌های تجویزی استفاده کنید.
  • دقت داشته باشید که تمامی لوازمی را که برای شستشوی بینی بعد از عمل، استفاده می‌کنید، قبل از شستشو بینی تمیز کرده باشید.
  • نیازی نیست سرم وارد حلق شود و تنها کافی است، محلول وارد یکی از حفره‌های بینی شده و از سمت دیگر خارج شود. البته ورود محلول به حلق هیچ اشکالی ندارد.
  • در هنگام تمیز کردن خون و ترشحات اطراف بینی از دستمال نرم و نمناک استفاده نمایید، اما هیچ فشاری به بینی وارد نکنید.
  • به هیچ عنوان به بینی دست نزده، محکم فشار ندهید و یا فین نکنید.

طرز تهیه سرم شستشوی بینی در خانه

آیا می‌توان در منزل، سرم شستشوی بینی را تهیه کرد؟ در جواب باید گفت که حتما که قرار نیست محلول شستشوی بینی را از داروخانه‌ها خریداری کنید؛ شما به راحتی می‌توانید سرم سدیم کلرید را در منزل خود تهیه کنید.😍 برای ساخت، به ازای هر لیوان آب جوشیده شده، یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید و از این محلول برای شستشوی بینی خود بعد از جراحی زیبایی استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که آب جوشیده باشد؛ چرا که آب دارای باکتری و میکروب بوده و چنانچه جوشانده نشود، ممکن است عوارض جدی را به دنبال داشته باشد.

طرز تهیه سرم شستشوی بینی در خانه

از بین بردن بوی بد بینی با شست و شوی بینی بعد از جراحی

بسیاری از بیماران ممکن است تا مدتی بعد از جراحی، بوی بدی را در بینی احساس کنند که این مسئله ناشی از بخیه‌ها و باکتری‌هایی است که درون بینی وجود دارد. برای آنکه برای از بین بردن بوی بد بینی بعد از عمل اقدام کنید، لازم است به طور مرتب بینی را با استفاده از سرم شستشو و یا محلول سالین شسته و از وارد کردن انگشت و یا  گوش پاکن به درون بینی خودداری کنید.

شست و شوی بینی بعد از عمل در هفته های ابتدایی چگونه باید باشد؟

به خاطر داشته باشید شستشوی بینی بعد از عمل در هفته های ابتدایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ چرا که بافت های بینی در هفته های اول متورم بوده و احتمال تجمع خونابه‌ها و لخته های خونی زیاد است که امکان دارد مسیر تنفسی را مسدود کرده و خطر بروز عفونت را افزایش دهند. تنها اقدامی که لازم است انجام دهید، استفاده از محلول های شستشو و قطره های بینی تجویز شده از پزشک مربوطه است و تحت هیچ شرایطی، از فرو بردن دست یا شی دیگری به داخل حفره های بینی خودداری کنید.توصیه می‌شود در روز های ابتدایی بعد از عمل، بینی خود را با یک دستمال تمیز و آب گرم تمیز کنید.

شست و شوی بینی بعد از عمل در هفته های ابتدایی

شستشوی بینی بعد از عمل از کی شروع میشه؟

به طور کلی شما باید شستشوی بینی را یک هفته بعد از عمل بینی آغاز کرده و اینکار را با استفاده از سرم شستشو انجام دهید. تا زمانی که آتل بینی بر روی بینی قرار دارد امکان شستشوی بینی با سرم وجود ندارد؛ چراکه امکان خیس شدن آتل وجود داد. اما بعد از برداشتن آتل باید شستشوی بینی آغاز شود.

شستشوی بینی بعد از جراحی تا چند وقت باید انجام شود؟

از آنجایی که دوران نقاهت عمل بینی کمی طولانی است، بعد از جراحی لازم است تا دو ماه روند شستشوی بینی بعد از عمل با استفاده از سرم شستشو و یا روش‌های مطرح شده توسط پزشک را ادامه دهید. لازم به ذکر است عدم رعایت این توصیه ممکن است عوارضی همچون کیپ شدن، تنفس سخت و… را به دنبال داشته باشد.

جمع‌‎بندی

از عوامل مهم کوتاهی دوره نقاهت و دستیابی به نتیجه رضایت بخش، نحوه صحیح شستشوی بینی بعد از عمل است که نیازمند رعایت نکات ساده و حیاتی است. برای کسب اطلاعات بیشتر و مطرح کردن سوالات خود، مشاوران دکتر گویا آماده رفع پرسش های احتمالی شما عزیزان هستند.

4.5/5 - (2 امتیاز)
Source
ncbi.nlm.nihdr-mohebbi
Show More

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

16 Comments

  1. برای دوستانی که میگن شستشو بینی خیلی سخته و درد داره باید بگم چند روز اول فقط درد و خونریزی داره، بعدش هم دردش کمتره و هم براتون عادی میشه

  2. سلام. من ۱۰ روزه عمل بینی انجام دادم حس میکنم موقع شستشو بینی بخیه بینیم پاره شد. چیکار باید بکنم؟ الان ممکنه فرم بینی بد بشه؟

  3. سلام من ۲۱ روز از عملم میگذره ولی هنوز موقع شستشو یکم خون میاد بینیم. عادیه؟ نظر شما چیه

  4. سلام خسته نباشید. میشه بگید چطور شستشو بینی بعد از عمل رو انجام بدم که چسب خیس نشه. با سرنگ انجام میدم که تمام چسب خیس شد

  5. سلام من تازه گچ بینی رو برداشتم پوست بینیم شدیدااااا میسوزه چسب هم زدم ولی خیلی میسوزه چیکارش کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button