علت داغ شدن کف پا در بارداری

روش های درمان خانگی داغی کف پا در بارداری

داغ شدن کف پا در بارداری، یکی از عارضه های شایع دوران حاملگی است که معمولا زنان باردار با آن مواجه می‌شوند. بارداری، دوره‌ای است که با تغییرات زیادی در بدن مادر باردار همراه است. اگر عبارت ” داغ شدن کف پا در بارداری نی نی سایت” را در گوگل سرچ کنید، متوجه خواهید شد که این مشکل، یکی از علائم بارداری بوده و اکثر خانم‌ها آن را تجربه می‌کنند. شاید در نگاه اول، داغی کف پا زن باردار خیلی سخت بنظر نیاید اما در صورت ابتلا به آن، این مشکل می‌تواند نشان دهنده یکی بیماری یا نشانه‌ای از ایجاد اختلال در فعالیت های روزانه باشد. اینکه علت داغی کف پا در بارداری چیست و راهکار های درمان آن کدامند را دکتر گویا در ادامه به شکل مفصل توضیح خواهد داد.

داغ شدن کف پا در دوران بارداری

داغی و سوزن سوزن شدن کف پا در بارداری، یکی از اتفاقات رایجی است که در بیشتر خانم های باردار رخ داده و امری کاملا طبیعی است؛ افزایش وزن بدن، تورم در پاها و تغییرات هورمونی، از مواردی هستند باعث ایجاد این مشکل شده و حتی می‌تواند باعث بی قراری در بدن مادر باردار شود. جالبه بدانید گرگرفتگی و احساس گرمای زیادی در بارداری خصوصا کف دست و پا، حتی می‌تواند پس از تولد نوزاد هم ادامه داشته باشد. اما سوال اینجاست چرا کف دست و پا در بارداری داغ می‌شود؟

داغ شدن کف پا در دوران بارداری

علت داغ شدن کف پا در بارداری

علت داغی کف پا در اوایل بارداری که برخی از مادران باردار از این اتفاق در عذاب هستند، به چندین عامل بستگی دارد. داغی کف دست و پا و گرگرفتگی در دوران بارداری، به دلیل مجموعه‌ای از تنظیمات بدن است که برای ایجاد زندگی یک فرد صورت می‌گیرند. معمولا داغ شدن کف پا در سه ماهه اول بارداری، به دلیل تغییرات شدید هورمونی است؛ در ماه های بعدی بدن با این تغییرات تا حدودی سازگاری پیدا کرده و عوامل دیگری منجر به سوزش کف پا در بارداری خواهند شد. بعنوان مثال در سه ماه سوم بارداری به دلیل افزایش حجم جنین، دمای بدن زن باردار افزایش یافته و نشان دهنده فعالیت بیشتر سیستم قلبی-عروقی است. در ادامه به مهمترین دلایل داغی کف دست و پا در بارداری اشاره خواهیم کرد:

داغی کف پا در بارداری با تغییرات شدید هورمونی

تغییرات شدید در سطح ترشح هورمون‌ها، یکی از بارزترین تغییرات فیزیولوژیک بدن در بارداری است. استروژن و پروژسترون، دو هورمون جنسی مهم زنانه هستند که در بدن بانوان تولید می‌شوند. استروژن در تولید مثل و رشد جنسی نقش بسزایی داشته و هورمون پروژسترون، در به تعادل رساندن قاعدگی و مهیا کردن شرایط بدن برای بارداری بسیار موثر است. یکی از دلایل داغ شدن کف پا در بارداری، تغییرات ناگهانی ترشح این دو هورمون جنسی در بدن خانم حامله است که برای رشد و نمو جنین و انجام فرایند زایمان صورت می‌گیرند. در طول بارداری ترشح این دو هورمون به طرز قابل توجهی افزایش می‌یابد و پس از زایمان، میزان ترشح به شدت کاهش می‌یابد. اگر ترشح هورمون استروژن در بارداری کم باشد، باعث می‌شود دمای بدن مادر باردار بیش از دمای پایه (37 درجه) باشد و همین عامل، علت داغ شدن کف پای مادران باردار را توجیه می‌کند. همچنین جالبه بدانید احساس گرمای زیاد و گرگرفتگی کف دست و پا در بارداری، یکی از عوارض شایع یائسگی است که در اثر تغییرات شدید هورمونی پدید آمده است.

افزایش وزن، باعث داغی کف دست و پا در بارداری می‌شود

از دیگر دلایل داغ شدن کف دست و پا در بارداری نی نی سایت، افزایش وزن و چاقی خان باردار است. بدیهی است که افزایش وزن در این دوره امری کاملا طبیعی است و دلایلی همچون افزاش وزن بدن جنین، تحرک کم و تجمع آب و مایعات در بدن در افزایش وزن مادر باردار تاثیر گذارند. در سه ماه سوم بارداری با رشد مراحل پایانی جنین، بالا رفتن سن به اوج خود می‌رسد و همین عامل، موجب اتساع و گشاد شدن رگ های پایین تنه بدن می‌شود؛ در نتیجه خون رسانی به پاها بیشتر شده و با تجمع خون، داغی کف پا در خانم باردار احساس می‌شود.

افزایش وزن، باعث داغی کف دست و پا در بارداری می‌شود

داغ شدن کف دست و پا با افزایش حجم خون مادر باردار

دیگر عاملی که در داغ شدن کف پا در بارداری اثرگذار است، بالا رفتن حجم خون بانوی باردار است. همانطور که گفته شد، در اثر تغییرات متابولیسمی بدن در بارداری، گردش خون هم افزایش خواهد یافت و سیستم گردش خون با شدت بیشتری فعالیت می‌کند. جالبه بدانید حجم خون در یک خانم قبل از بارداری، 100 میلی لیتر در دقیقه بوده اما پس از بارداری خصوصا در ماه های آخر، این مقدار به 350 میلی لیتر در دقیقه می‌رسد. با افزایش و تجمع حجم خون در نواحی که به پوست نزدیکتر هستند، موجب سوزش کف دست و پا در بارداری خواهد شد. این افزایش حجم خون کاملا طبیعی بوده و برای رشد جنین ضروری است.

دیابت در بارداری

از آنجایی که تغییرات هورمونی، افزایش وزن بدن مادر باردار را به دنبال دارد، بدن با تغییر میزان هورمون انسولین، سعی دارد با شرایط جدید سازگار شود. وظیفه هورمون انسولین، تنظیم قندخون و تبدیل قند های پیچیده به گلوکز است. کاهش ترشح هورمون انسولین و یا متوقف شدن آن در حاملگی که اصطلاحا به پدیده “دیابت بارداری” معروف است، با عوارض شایعی همچون داغ شدن کف پا در بارداری همراه است. متخصص زنان و ماما به مادران باردار توصیه می‌کند که اگر در دوران حاملگی با سوزش و داغ شدن کف دست و پای خود مواجه هستند، حتما در اسرع وقت با انجام آزمایش قند خون، میزان قند بدن خود را ارزیابی کنند تا مشکل جدی ایجاد نشود. همچنین اگر از گفتگو های سوزش کف پا در بارداری نی نی سایت به نتیجه‌ای نرسیده‌اید، جهت دریافت مشاوره رایگان و مطرح کردن سوالات خود، با کارشناسان پشتیبان مجموعه دکتر گویا در ارتباط باشید.

کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی

کمبود کلسیم و ویتامین گروه های B، دیگر علت داغی کف پا در بارداری است؛ تغذیه مطلوب و سالم مادر در دوران بارداری، برای رشد و نمو جنین ضروری است. کمبود ویتامین های خانواده B موجب بی حسی و داغ شدن کف دست و پا در بارداری می‌شود. کلسیم، یکی از مهمترین مواد معدنی است که علاوه بر ویتامین‌ها، برای رشد و بزرگ شدن جنین لازم و ضروری است. ممکن است بدن برای تامین نیاز کلیسم خود از ذخایر کلسیم استخوان و دندان های مادر باردار استفاده کند. از این رو، در شرایط که سطح کلیسم دریافتی بدن همراه با سایر ویتامین‌ها در دوران بارداری در حد نرمالی نگه داشته شود، احتمال داغی کف پا در خانم باردار کاهش خواهد یافت.

شستن پا به دلیل داغی کف پا در بارداری

داغ شدن کف پا در بارداری با کم کاری تیروئید

تیروئید، غده کوچک و بسیار مهمی در بدن است که در تنظیم دمای بدن، عملکرد قلب و تنظیم فعالیت های متابولیسمی بدن نقش بسزایی دارد. گاهی اوقات ممکن است در روند فعالیت غده تیروئید، اختلال ایجاد شود و به دنبال آن، میزان ترشح هورمون تیروکسین هم به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. با کم کاری تیروئید (کاهش سوخت و ساز و تجمع مواد)، داغی و سوزش کف پا در بارداری احساس می‌شود. از این رو، بانوانی که در دوران حاملگی خود با مشکل کم کاری تیروئید خود مواجه هستند، بیشتر از قبل با احساس گرما در بارداری مواجه هستند.

آیا داغ شدن کف پا در بارداری و جنسیت جنین باهم ارتباطی دارند؟

با توجه به گفتگو های مادران باردار درباره داغ شدن کف پا در بارداری و جنسیت جنین نی نی سایت و همچنین باور های عامیانه‌ای که وجود دارد، علت داغی کف پای مادر باردار به دلیل جنسیت جنین و احتمالا نوزاد پسر است. همچنین برخی دیگر علت گرمای بدن را به جنسیت دختر نسبت می‌دهند؛ اما توجه داشته باشید از لحاظ علمی و نظر اکثر متخصصان زنان و زایمان، تعیین جنسیت جنین هیچ گونه نقشی در داغ شدن کف پا، دست یا بدن ندارد و ایجاد این عارضه تنها به دلیل تغییرات هورمونی و سایر مواردی است که در بالا به آنها اشاره کردیم.

تشخیص علت داغی کف پا در بارداری

اگر باردار هستید و با عارضه داغ شدن دست و پا در حاملگی رو به رو هستید، باید به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه کنید. پزشک در گام اول، پاها را از لحاظ فیزیکی مثلا از لحاظ زخم یا بثورات پوستی بررسی می‌کند و به مادران باردار این اطمینان را می‌‎دهد که ایجاد این مشکل کاملا طبیعی است. ارزیابی فیزیکی می‌تواند نشان دهنده مشکلات زیر باشد:

  • عفونت قارچی
  • بی حسی در کف پا
  • رنگ پریدگی یا قرمزی پوست
  • وجود ناهنجاری در قسمت کف پا

همچنین پزشک برای اطمینان بیشتر، با آزمایش خون از سطح هورمون تیروئید، عملکرد کلیه‌ها، بروز HIV، بروز انواع عفونت در بدن، کمبود میزان مواد معدنی و ویتامین‌ها اطلاع پیدا می‌کند. همچنین پزشک در کنار بررسی تمامی علائم داغ شدن کف پا در بارداری، کفش‌ها و نحوه راه رفتن شما هم بررسی می‌کند.

تشخیص علت داغی کف پا در بارداری

روش های درمان داغ شدن کف پا در بارداری

برای درمان فوری داغی کف پا در بارداری، لازم است ابتدا علت را تشخیص دهیم و سپس به دنبال بهترین راه درمان باشیم. تشخیص درست علت، گامی بزرگی در درمان عارضه ایجاد شده است. توجه داشته باشید داغ شدن دست و پای مادران باردار، امری طبیعی است و اکثر خانم های حامله به دلیل شرایط خاص این دوره با آن مواجه هستند. اما اگر با رعایت نکاتی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد عارضه برطرف نشد، لازم است در اسرع وقت به دکتر متخصص زنان مراجعه نمائید.

درمان خانگی داغی کف پا در بارداری

آیا درمان داغ شدن کف دست و پا در خانه امکانپذیر است؟ همانطور که گفته شد، عارضه گرگرفتگی و داغی دست و پا در بارداری، طبیعی است و در اکثر مواقع بعد از حاملگی خود به خود برطرف می‌شود مگر اینکه منشا بیماری خاصی باشد. با فرض بر اینکه مشکل ایجاد شده در بارداری طبیعی است، در ادامه به مهمترین روش های درمان خانگی داغ شدن کف پا در بارداری اشاره خواهیم کرد:

  • برای کاهش احساس گرما در بارداری، از لباس های گشاد و نخی با رنگ روشن استفاده کنید.
  • در ساعاتی از روز که هوا به شدت گرم بوده و تابش مستقیم نور خورشید وجود دارد، از خانه بیرون نروید.
  • توصیه می‌شود برای کاهش داغی کف پا در بارداری، حتما روزانه نیم ساعت پیاده روی کنید. برای انجام این کار حتما از کفش راحت با کفی مناسب استفاده کنید. همچنین برای جلوگیری از گرم شدن بدنتان حین ورزش، از یک مه پاش برای مرطوب کردن پوست خود استفاده کنید.
  • برای گردش خون بهتر در بدن، یک بالش در زیر پا های خود قرار دهید و دراز بکشید و اجازه دهید نیم ساعت بدن به این شکل بماند.
  • دمای خانه خود از دمای معمول پایین‌تر نگه دارید.
  • یکی دیگر از راه های درمان خانگی داغ شدن کف پا در بارداری، دوش گرفتن قبل از خواب است.
  • پا های خود را برای کم شدن شدت داغی و سوزش، در آبی قرار دهید که قبلا به آن نمک و الکل اضافه کرده‌اید.
  • رژیم غذایی خود را اصلاح کرده و مواد غذایی سالم را به آن اضافه کنید.
  • برای کاهش سوزش کف پا در بارداری، مصرف نمک را محدود کنید.
  • از مصرف قند، شکر و شکلات تا حد توان خودداری کنید.
  • روزانه 8 لیوان آب بنوشید و خوراکی هایی را بیشتر مصرف کنید که مثل بستنی خنک کننده دارند.
  • از مصرف مشروبات الکلی و سیگار کشیدن برای درمان داغی کف پا در خانه خودداری کنید.

درمان خانگی داغی کف پا در بارداری

برای درمان پزشکی داغی کف پا در بارداری، چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

باز هم تاکید می‌کنیم داغ شدن کف پا در دوران بارداری، عارضه‌ای طبیعی است اما اگر با نشانه های زیر همراه باشد، حتما در اسرع وقت باید به متخصص زنان مراجعه کنیم:

اگر سوزن سوزن شدن کف پا در حاملگی خیلی ناگهانی باشد، احتمالا نشان دهنده وجود سم در بدن است.

اگر همراه با داغ شدن دست یا پا، علائمی همچون ایجاد زخم ظاهر شود.

اگر روش های درمان خانگی موثر نیستند و همچنان کف پا داغ است.

و آخرین مورد، شدت گرفتن علائم ذکر شده است.

4.5/5 - (6 امتیاز)
منبع
paziresh24pinobabynews-medicalhealthline
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

‫13 دیدگاه ها

  1. روش هایی درمان خانگی ک گفتین برای رفع داغی کف پا خیلی کارساز بود بود برام خیلی جواب داد مچکر

  2. من اصلا نمیدونتم خوردن نمک باعث داغی کف پا میشه متاسفانه کلا غذارو با نمک میخورم

      1. من درباره داغی کف پا در بارداری با بهترین دکتر زنان در تهران که تو سایت معرفی شده صحبت کردم گفت علائم تو بدن هر کس متفاوته و اگه مصرف نمک رو بیارم پایین و داغی متوقف شه مشکلی نیست

        1. منم اینکارو کردم و تقریبا مصرف نمک رو به یک سوم رسوندم. تا حدودی جواب داد واقعا

  3. سلام من ۲۳ سالمه. آزمایش دادم و باردار نیستم ولی بیشتر موقع ها پاهام داغه. علتش چی میتونه باشه؟

  4. سلام دکتر خسته نباشی
    من وقتی شیرینیجات میخورم بعد یه ساعت کف پاک داغ میشه شدید. میشه علتشو بگید

  5. حالا من برعکسم کلا از ماه اول تا الان که ماه ششم هستم کف پاک همش سرده. میشه بگید علتش چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا