درمان کبد چرب

برای درمان کبد چرب چی بخوریم؟

کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن است که برخی مواقع دچار مشکلاتی همچون جمع شدن چربی در آن مواجه می‌شود. چرب شدن کبد یکی از بیماری‌های شایع میان افرادی که دچار افزایش وزن هستند و یا دیابت دارند به شمار می‌آید. کسانی که از این بیماری رنج می‌برند برای درمان کبد چرب لازم است به سراغ یک رژیم غذایی مناسب بروند. به طور کلی پزشکان طب سنتی در رابطه با درمان این بیماری مصرف مواد غذایی به خصوصی را پیشنهاد داده و افراد را از مصرف برخی مواد منع کرده‌اند. شما می‌توانید در این باره با بهترین دکتر طب سنتی در تهران نیز مشورت کنید.

کبد چرب چیست؟

کبد چرب یا همان استئاتوز کبد (Fatty Liver) در صورتی افراد را درگیر خود می‌کند که قطرات چربی در سلول‌های هپاتوسیت موجود در کبد، جمع شوند. این بیماری به دلایل متعددی به وجود می‌آید و اغلب با افزایش سن و نمایان شدن چین و چروک بر روی پوست خود را نشان خواهد داد و این مسئله عادی به شمار می‌آید.

برخی مواقع نیز کبد چرب در جوانی و به دلایلی چون مصرف الکل و یا عدم داشتن یک رژیم غذایی مناسب بروز می‌کند و بدون هیچ علائمی افراد را درگیر خود می‌کند. به طور کلی در صورتی میزان چربی کبد به 30 درصد نرسد، علائم کبد چرب بروز نمی‌کند و تنها با انجام آزمایش قابل تشخیص خواهد بود. از آنجایی که این بیماری می‌تواند خطرات زیادی برای افراد داشته باشد لازم است در صورت پی بردن به آن سریعا درمان شود.

کبد چرب چیست؟

دلایل اصلی ابتلا به کبد چرب

اگر می‌خواهید با دانستن علت کبد چرب برای درمان آن اقدام کنید، بهتر است احتمالات زیر را برای ابتلا به آن در نظر بگیرد. عللی همچون:

اضافه وزن و کبد چرب

شاید برایتان جالب باشد بدانید طبق آماری که پزشکان این حوزه بیان می‌کنند، حدود 30 تا 90 درصد افرادی که دچار اضافه وزن هستند به کبد چرب از نوع غیر الکلی مبتلا بوده و اغلب آنها از این موضوع مطلع نیستند. در این مواقع عدم داشتن تحرک می‌تواند سوخت و ساز بدن را کاهش داده و این مشکل را تشدید کند.

مقاومت در برابر انسولین

در صورتی که کبد، ماهیچه‌ها و سلول‌های چربی نسبت به انسولین واکنش مناسبی نداشته باشند و نتوانند گلوکز موجود در خون را تجزیه کنند مقاومت به انسولین شکل گرفته و در نهایت فرد با کبد چرب رو به رو می‌شود.

کبد چرب با دلیل دیابت نوع 2

دیابت به طور مستقیم بر روی درگیری با کبد چرب تاثیر نمی‌گذارد؛ اما از آنجایی که دیابت نوع 2 و مقاومت در برابر انسولین با یکدیگر رابطه مستقیم دارند، اغلب افرادی که دچار کبد چرب هستند، با مقاومت در برابر انسولین نیز درگیر خواهند شد.

رژیم غذایی ناسالم

یکی از مسائلی که موجب افزایش میزان ابتلا به کبد چرب می‌شود، مصرف بیش از اندازه مواد غذایی چرب و قندی است. مصرف این مواد به مرور زمان شما را در دام کبد چرب خواهند انداخت.

دلایل اصلی ابتلا به کبد چرب

درمان کبد چرب در خانه

برای درمان کبد چرب در مردان و زنان راهکارها و روش‌های متعددی وجود دارد‌؛ اما اصلی‌ترین راهکارهایی که می‌توانند به شما در درمان این بیماری کمک کنند، به عبارت زیر هستند.

🔹عدم مصرف شیرینی‌جات

🔹استفاده از داروهای گیاهی

🔹مصرف سبزیجات به میزان فراوان

🔹کنار گذاشتن الکل، سیگار و مواد مخدر

🔹کاهش میزان مصرف چربی و کربوهیدرات

🔹خودداری از نوشیدن نوشیدنی‌‌های قندی

🔹عدم مصرف مواد غذایی دارای چربی اشباع

🔹ورزش کردن و کنترل اضطراب عصبی و استرس

🔹خوردن میوه، اما به میزان محدود (حداکثر 3 واحد)

🔹مصرف برنج قهوه‌ه‍ای و غلات کامل به دلیل داشتن فیبر

🔹استفاده از روغن زیتون و کانولا برای پخت و پز مواد غذایی

🔹مصرف مکمل غذایی روغن ماهی به صورت روزانه (یک گرم)

🔹خوردن مواد غذایی دارای پروتئین و بدون چربی همچون مرغ، گوشت و یا غذاهای دریایی

🔹مصرف گردو، بذر کتان، آجیل، روغن زیتون، شاهدانه و ماهی‌های ساردین و سالمون به دلیل داشتن امگا 3

کبد چرب را سه سوته درمان کنید

برای جلوگیری و یا درمان کبد چرب با چند روش ساده، بهترین و موثرترین راه تغییر در سبک زندگی و اصلاح برنامه غذایی است. افرادی که به کبد چرب الکلی مبتلا هستند، با کنار گذاشتن الکل، بیماری را درمان خواهند کرد؛ اما افرادی که با کبد چرب غیر الکلی دست و پنچه نرم می‌کنند، برای درمان این بیماری باید سبک غذایی خود را اصلاح کرده و در این راه می‌توانند از بهترین دکتر تغذیه در تهران برای دریافت یک برنامه غذایی روزانه، هفتگی و یا ماهیانه کمک بگیرند.

درمان کبد چرب در خانه

چگونه کبد را پاکسازی کنیم؟

از آنجایی که وظیفه کبد در بدن پاکسازی ریه و خون از مواد مضر و الکل است، در صورت چرب شدن کبد، این کار در بدن به خوبی انجام نشده و کبد چرب، موجب ابتلا به بیماری‌های دیگر نیز بشود. شما می‌توانید به پاکسازی کبد، عملکرد آن را بهبود بخشیده و از ابتلا به برخی از دیگر بیماری‌ها جلوگیری کنید. برای درمان کبد چرب لازم است از مواد غذایی زیر استفاده کنید، اما در مصرف آنها زیاده‌روی نکنید.

پاکسازی کبد با نوشیدن آب فراوان

اصلی‌ترین و موثرترین راه برای پاکسازی کبد مصرف آب به میزان فراوان است. برای درمان کبد چرب در زنان یا مردان، لازم است حداقل 7 تا 8 لیوان در طول روز مصرف کنید.

سیب

نواع سیب، به ویژه سیب سبز با داشتن فیبر می‌تواند میزان کلسترل را در خون کاهش داده و به دفع سموم از بدن کمک کند و کبد را پاکسازی کند.

بروکلی برای درمان خانگی کبد چرب

بروکلی حاوی مواد شیمیایی زیادی است که می‌تواند مواد مضری که عملکرد کبد را کاهش می‌دهند را دفع کرده کلسترول را کاهش داده، فشارخون را پایین آورده و در نهایت خون را پاکسازی کند.

بروکلی برای درمان خانگی کبد چرب

سیر

کبد با داشتن خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی خود، می‌تواند کبد را به طور کامل پاکسازی کرده و عملکرد آن را بهبود ببخشد.

از بین بردن چربی کبد با لیمو

طبق مطالعات انجام شده برای آنکه بتوانید از کبد چرب جلوگیری کرده و یا آن را درمان نمایید لازم است لیمو مصرف کنید. لیمو با داشتن آنتی اکسیدان و ویتامین c، سموم بدن را به ویژه از کبد دفع خواهد کرد. مصرف روزانه دو مرتبه لیمو به داشتن کبدی سالم‌تر کمک خواهد کرد.

زردچوبه

زردچوبه در کاهش التهاب و پاکسازی کبد نقش زیادی داشته و در تنظیم متابولیسم بدن و جلوگیری از سرطان موثر خواهد بود.

قاصدک برای پاکسازی کبد

اگر کبد چرب شما از نوع غیر الکلی است، پیشنهاد می‌شود مصرف دمنوش قاصدک را فراموش نکنید. برای درمان فوری کبد چرب یهتر است 1 عدد قاصدک را در یک لیوان آب گرم ریخته و بنوشید.

سرکه سیب

علاوه بر میوه سیب، سرکه آن نیز برای ترمیم و درمان کبد چرب به طور کامل موثر خواهد بود. اگر می‌خواهید علاوه بر درمان این بیماری، ریه و خون را نیز پاکسازی کرده و کاهش وزن را تجربه کنید، به طور روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را با آب مخلوط کرده و مصرف نمایید. دقت داشته باشید که این ماده بسیار قوی است و نباید در خوردن آن زیاده‌روی شود.

درمان کبد چرب در خانه با انگور

پزشکان طب سنتی همواره معتقدند انواع انگور، به خصوص هسته انگور در پاکسازی و دفع سموم از بدن تاثیر زیادی داشته و سلامت کبد را تضمین خواهد کرد.

آووکادو

به احتمال زیاد در رابطه با تاثیر آووکادو برای محافظت از کبد شنیده‌اید. این میوه می‌تواند کبد را در برابر گالاکتوزامین ایمن کرده و برای سلامت و زیبایی پوست و بدن نیز بسیار موثر باشد.

چگونه کبد را پاکسازی کنیم؟

برنامه غذایی برای درمان خانگی کبد چرب

کبد چرب را سه سوته درمان کنید. برای آنکه بتوانید این هدف را محقق کنید لازم است از یک برنامه غذایی معین پیروی نمایید که بهتر است این برنامه، رژیم مدیترانه‌ای باشد. طبق این برنامه، لازم است بشقاب خود را به 4 قسمت تقسیم کنید که یک چهارم به میوه، یک چهارم به نشاسته، یک چهارم به سبزیجات و یک چهارم به پروتئین تعلق بگیرد.

  • همچنین در این برنامه باید قوانین به خصوصی را نیز رعایت کنید که به شما در محقق کردن هدفتان کمک خواهند کرد.
  • سعی کنید از وزن خود 7 تا 10 درصد کم کنید.
  • در مصرف مرغ و انواع لبنیات به ویژه پنیر، مراعات داشته باشید.
  • بهتر است به سراغ غذاهای کم کالری بروید.
  • از خوردن غلات تصفیه و گوشت‌های فرآوری شده پرهیز کنید.
  • سعی کنید میزان مصرف روغن زیتون، غذاهای گیاهی و غلات سبوس دار را در برنامه روزانه خود افزایش دهید.

برای درمان کبد چرب چی نخوریم؟

به طور کل برای درمان این بیماری لازم است از مصرف موادی که موجب افزایش وزن می‌شوند و یا سطح قند خون را در بدن بالا می‌برند خودداری شود. موادی چون:

❌کره و روغن‌های جامد

❌الکل و مشروبات الکلی

❌غذاهای حاوی نمک فراوان

❌نوشیدنی‌های شیرین و نوشابه

❌نوشیدنی‌های کم کالری و رژیمی

❌بستنی، دسر و یا کیک‌های شیرین

❌ مواد سوخاری و غذاهای سرخ شده

❌سوسیس، گوشت‌های چرب و یا بیکن

برای درمان کبد چرب چی نخوریم؟

بهترین نوشیدنی برای کبد چرب

برای درمان کبد چرب در خانه می‌توانید از چند روش عادی و چند ماده ساده استفاده کنید. مواد زیر از موثرترین نوشیدنی‌ها برای درمان کبد چرب گرید 2 و 3 به شمار می‌آیند.

☕چای بابونه: بابونه آنزیم‌های مفید و ارزش غذایی بالایی دارد، به همین دلیل برای مقابله با این بیماری به شما بسیار کمک خواهد کرد. برای دریافت نتیجه مناسب از بابونه، بهتر است به صورت منظم و روزانه 2 مرتبه چای بابونه مصرف نمایید.

☕قهوه: اگر چرب شدن کبد شما به دلیل مصرف بیش از اندازه الکل است، بهتر است مصرف حداکثر 3 شات قهوه را در برنامه روزانه خود قرار دهید و کبد خود را پاکسازی کنید.

☕چای سبز: خوشبختانه کبد چرب جزو بیماری‌هایی به شمار می‌آید که با داروهای گیاهی و دمنوش‌ها قابل درمان خواهد بود. برای درمان کبد چرب با طب سنتی، پاکسازی ریه و خون، روزی سه مرتبه چای سبز مصرف کنید. این چای تاثیر بیشتری در درمان چرب شدن کبد غیر الکلی دارد.

☕آب نیشکر: مصرف آب نیشکر نیز یکی از روش‌های پیشنهاد شده در طب سنتی برای درمان این بیماری به شمار می‌آید.

آب مرکبات: مصرف ویتامین D برای زنان و آنتی اکسیدان در درمان این بیماری تاثیر زیادی خواهند داشت؛ از این رو به سراغ مصرف آب میوه‌های دارای این آنتی اکسیدان و ویتامین c بروید. پس در جواب این سوال که ناشتا برای کبد چرب چی بخوریم، آب مرکبات پیشنهاد می‌شود.

درمان کبد چرب با طب سوزنی

درمان کبد چرب با استفاده از طب سوزنی، روشی کم دردسر و قطعی به حساب می‌آید و بر روی مریدین کبد انجام می‌شود. طی این روش از نقاط اقلیمی مریدین و یا 5 نقطه Shu کمک گرفته می‌شود. افراد زیادی برای درمان این مشکل از طب سوزنی استفاده می‌کنند؛ اما با این حال افراد چندان زیادی نیستند که با این روش آشنایی کامل دارند. به طور کلی در اغلب مواقع درمان کبد چرب با طب سوزنی در 12 تا 24 جلسه و در جلسات نیم ساعته انجام می‌شود.

درمان کبد چرب با طب سوزنی

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که کبد چرب با استفاده از روش‌های خانگی و معرفی شده در طب سنتی درمان نشد، یهتر است به یک پزشک گوارش و کبد مراجعه کرده و برای درمان این بیماری از داروهای تجویزی کمک بگیرید. اگر می‌خواهید در این باره از یک متخصص مشورت بگیرید می‌توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید.

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم اطلاعات مفصلی را در رابطه با درمان کبد چرب با شما به اشتراک بگذاریم. در صورتی که قصد دارید از یک برنامه هفتگی و ماهیانه دقیق برای درمان این بیماری کمک بگیرید، لازم است به سراغ یک پزشک طب سنتی و یا دکتر تغذیه بروید و اگر متخصصی را در این حوزه‌ها سراغ ندارید، مجموعه دکتر گویا، لیستی از بهترین متخصصان را در حوزه‌های مختلف تهیه کرده‌اند که شما می‌توانید با توجه نیاز خود به پزشک مورد نظر مراجعه کنید. همچنین در صورتی که سوالی ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
Source
ghafaridietdarmankadehopkinsmedicinemy.clevelandclinic
Show More

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

7 Comments

  1. سلام
    میشه بگید داروهای درمان کبد چرب چه عوارضی داره؟ من چیزای خوبی راجبشون نشنیدم

  2. من دارو مصرف کردم خوب شدم ولی باز ک قطع کردم جوشای صورتم ک برای کبد چربه برگشت

  3. من نمی تونم از یه رژیم غذایی خاص پیروی کنم خیلی برام سخته
    برای درمان کبد چرب در خانه چیکار کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button