روزی چند عدد می توان تخم مرغ خورد؟

عوارض خوردن بیش از اندازه تخم مرغ در روز

تخم مرغ یکی از مقوی‌ترین و مهم‌ترین مواد غذایی برای حفظ سلامت و انرژی مورد نیاز بدن در طول روز است که عدم مصرف آن می‌تواند پیامدهای ناخوشایندی را به دنبال داشته باشد؛ اما باید دقت داشته باشید، در مصرف تخم مرغ زیاده روی نکنید، چرا که خوردن چند عدد تخم مرغ در طول روز می‌تواند به همان اندازه زیان بار بوده و پیامدهای ناگواری داشته باشد. حال اصلی‌ترین سوالی که در این حوزه برای افراد پیش می‌آید آن است که روزی چند عدد می‌توان تخم مرغ خورد و مصرف تخم مرغ در روز به میزان زیاد چه عوارضی را به دنبال دارد؟ در ادامه بهترین متخصص تغذیه در تهران به این سوالات پاسخ خواهد داد.

خوردن چند تخم مرغ در روز بی خطر است؟

به نقل از ncbi.nlm.nih.gov، درست است که تخم مرغ یکی از مواد غذایی مقوی و دارای پروتئین فراوان است، اما مطالعات نشان می‌دهند مصرف تخم مرغ در طول روز به میزان زیاد، عوارض جبران ناپذیر را به دنبال خواهد داشت. به طور کلی متخصصان پیشنهاد می‌کنند مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ را در برنامه غذایی خود قرار دهید، اما به هیچ عنوان میزان مصرف تخم مرغ در روز را افزایش ندهید.

بسیاری از افراد به ویژه کودکان، ممکن است به دلیل نیاز به پروتئین و مواد مقوی موجود در تخم مرغ لازم باشد به پیشنهاد پزشک حتی روزی دو عدد تخم مرغ مصرف کنند؛ اما این مسئله برای تمامی افراد صدق نمی‌کند. مطالعات نشان می‌دهند مصرف بیش از اندازه تخم مرغ می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را چه در کودکان و چه در بزرگسالان افزایش دهد.

البته عواملی همچون سابقه خانوادگی و نحوه پخت تخم مرغ نیز در تاثیرات و عوارض ناشی از آن موثر هستند. دقت داشته باشید بهترین روش پخت تخم مرغ، آبپز کردن آن بشمار می‌آید و در صورتی که نگران بالا رفتن کلسترول خون به واسطه مصرف تخم مرغ هستید، می‌توانید به جای یک تخم مرغ کامل، دو عدد سفیده تخم مرغ مصرف کنید.

خوردن چند تخم مرغ در روز بی خطر است

با خوردن چند عدد تخم مرغ در روز چه اتفاقی برای بدن می افتد؟

شاید برایتان عجیب به نظر برسد، اما تحقیقات در این زمینه نشان می‌دهند تاثیرات تخم مرغ بر افراد مختلف می‌تواند متفاوت بوده و نتایج متعددی را بر روی سلامتی افراد به دنبال داشته باشد. به طور کلی مصرف تخم مرغ در روز تنها به میزان یک عدد می‌تواند میزان کلسترول خوب خون را افزایش داده و در برخی از افراد نیز موجب افزایش کلسترول بد خون شود.

همچنین این تحقیقات نشان می‌دهند، خوردن یک یا دو عدد تخم مرغ در طول روز برای بسیاری از افراد مفید است و می‌تواند مانع ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن شود؛ اما اغلب خوردن ۳ تا ۴ عدد تخم مرغ در روز می‌تواند مشکل ساز شده و عوارض جدی را به دنبال داشته باشد.

عوارض زیاده روی در مصرف تخم مرغ

همانطور که در مقاله «مصرف هر روز تخم مرغ آب پز نی نی سایت» اشاره شده، تخم مرغ نیز همچون دیگر مواد غذایی در صورتی که به اندازه کافی مصرف شود می‌تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها همچون دیابت و یا بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کند؛ در حالی که مصرف بیش از اندازه این مواد غذایی خود می‌تواند عاملی برای ابتلا به بیماری‌های قلبی و یا دیابت باشد. دقت داشته باشید هدف از نگارش این مقاله کاهش مصرف و تخم مرغ نیست؛ چراکه در صورت کاهش بیش از اندازه مصرف این ماده غذایی، امکان بروز بیماری‌های قلبی و عروقی تا ۱۷ درصد افزایش پیدا می‌کند.

دقت داشته باشید در صورتی که این ماده غذایی را به مقدار زیاد و یا بسیار کم مصرف کنید، عوارضی را تجربه خواهید کرد و تنها در صورت خوردن به اندازه تخم مرغ، از مزایای آن برخوردار خواهید شد. همچنین خوردن این ماده غذایی به صورت آبپز و در کنار سبزیجات و حبوبات می‌تواند فواید خوردن تخم مرغ هر روز را به حداکثر برساند.

عوارض زیاده روی در مصرف تخم مرغ

آیا مصرف تخم مرغ موجب افزایش کلسترول می ‌شود؟

شاید برایتان جالب باشد در گذشته مصرف تخم مرغ در روز را از عوامل افزایش کلسترول در بدن می‌دانستند؛ اما امروزه اثبات شده مصرف مواد غذایی همچون تخم مرغ تاثیر چندانی بر افزایش کلسترول بدن ندارد. مطالعات در این زمینه نشان می‌دهد به طور کلی عواملی همچون مصرف چربی اشباع و یا ابتلا به بیماری‌های ارثی موجب درگیری با افزایش کلسترول بد خون می‌شود.

درست است که امروزه بسیاری از پزشکان معتقدند تخم مرغ می‌تواند افزایش کلسترول خوب خون یا همان HDL را به دنبال داشته باشد و تاثیری در افزایش LDL یا همان کلسترول بد خون ندارد؛ اما نمی‌توان به طور قطع گفت با افزایش مصرف این ماده غذایی، احتمال درگیری با بیماری‌های قلبی و یا مزمن نیز افزایش پیدا می‌کند.

میزان مصرف تخم مرغ برای افراد چاق و بیمار

همانطور که گفته شد مصرف تخم مرغ در روز تنها یک عدد و مصرف ۷ عدد تخم مرغ در طول هفته برای کودکان و افراد سالم مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما مصرف بیش از اندازه تخم مرغ در افراد سالمند، بیمار و یا چاق می‌تواند ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و افزایش کلسترول را به دنبال داشته باشد.

طبق مطالعاتی که در آمریکا بر روی ۱۰۰ هزار سالمند انجام شده، سالمندان و یا بیمارانی که در هفته بیش از ۵ تا ۶ عدد تخم مرغ مصرف می‌کنند تا ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی یا دیابت قرار می‌گیرند؛ همچنین احتمال افزایش کلستول بد یا LDL نیز در آنها شدیداً بالا می‌رود. پس میزان مصرف این ماده غذایی در افراد چاق، سالمند و بیمار باید کمتر از ۴ تا ۵ عدد در هفته باشد.

میزان مصرف تخم مرغ برای افراد چاق و بیمار

چند تخم مرغ در روز برای بدنسازی

درست است که تخم مرغ کالری زیادی ندارد، اما از آنجایی که منبع بسیار قوی برای پروتئین بوده و از مواد معدنی و ویتامین‌های فراوانی برخوردار است، برای بدنسازان ماده غذایی بسیار مفیدی به شمار می‌آید و صبحانه رژیمی بدنسازی بسیار خوبی است؛ به همین خاطر توصیه می‌شود بدنسازان در هفته حداقل ۶ تا ۸ عدد تخم مرغ بخورند و اگر درگیر ورزش‌های حرفه‌ای هستند، مصرف هر روز تخم مرغ آب پز باید افزایش پیدا کند.

چند تخم مرغ در روز برای بدنسازی

بهترین زمان خوردن تخم مرغ

از آنجایی که تخم مرغ می‌تواند در طول روز شما را سیر نگه داشته و انرژی مورد نیاز شما را تامین کند، بهتر است در وعده صبحانه نوش جان شود. برای آنکه بتوانید یک صبحانه سالم و مقوی داشته باشید تنها کافی است یک عدد تخم مرغ را در کنار مقدار کمی اسفناج و گوجه بخورید. البته خوردن تخم مرغ در شب مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما مصرف آن در روز از فواید بیشتری برخوردار است.

سخن نهایی

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با میزان مصرف تخم مرغ در روز صحبت کرده و به این سوال پاسخ دهیم که روزانه چند عدد سفیده تخم مرغ بخوریم. در صورتی که با وجود مطالعه کامل مقاله همچنان سوالی ذهن شما را به خود درگیر کرده، می‌توانید در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان گذاشته و یا سوال خود را طی مشاوره رایگان از کارشناسان مجموعه دکتر گویا بپرسید.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
Source
medicalnewstodayhealth.harvardrayamagkermany
Show More

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button