کودک از چه سنی می‌تواند گوشت بخورد؟

از چند ماهگی به کودک گوشت بدهم؟

یکی از منابع اصلی آهن برای بدن، فرآوره‌های گوشتی و سبزیجات هستند که مصرف آنها برای تمامی افراد ضروری است، اما خوردن فرآورده‌های گوشتی برای نوزادان و کودکان با کمی محدودیت همراه است و در صورتی که کودک به سن مناسب برای مصرف این مواد غذایی نرسیده باشد، مصرف این ماده غذایی برای او نه تنها مفید نبوده، بلکه ممکن است آلرژی و یا عوارضی را برای او به همراه داشته باشد. اما سوالی که در این حوزه مطرح می‌شود، آن است، آیا دادن گوشت به نوزاد مجاز است؟

کودک از چند سالگی می‌تواند گوشت بخورد؟ آیا دادن گوشت و یا عصاره گوشت برای نوزاد ۶ ماهه مضر است؟ ما در مجموعه دکتر گویا در ادامه به طور کامل به این سوالات پاسخ می‌دهیم؟

آیا دادن گوشت به نوزاد اشکالی دارد؟

خیر؟ خوردن گوشت توسط نوزادان با سن بیش از 6 ماه مشکلی ندارد و از زمانی که کودک شروع به خوردن غذاهای جامد کند، می‌تواند مصرف گوشت را نیز آغاز کند. البته در خوردن این مواد غذایی توسط کودکان نباید زیاده روی کرده و برای شروع، مقدار گوشت مصرفی باید بسیار کم باشد. مصرف این خوراکی همچون دادن پرتقال به کودک، بعد از یکسال نبوده و خوردن گوشت به ویژه گوشت مرغ، بعد از 6 ماهگی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

از سوی دیگر، نحوه آماده سازی گوشت برای کودک باید با بزرگسالان متفاوت باشد، از این رو بهتر است قبل از آماده سازی غذای کودک، در رابطه با شیوه درست کردن گوشت برای کودک را بدانید.

آیا دادن گوشت به نوزاد اشکالی دارد؟

کودک از چه سنی می تواند گوشت بخورد؟

در جواب این سوال پرسرچ که “از چند ماهگی به نوزاد گوشت بدهیم نی نی سایت” باید گفت، پاسخ به این سوال کاملا نسبی بوده و نمی‌توان سن مناسبی را برای دادن گوشت مرغ به نوزادان معرفی کرد، اما به طور کلی هر زمان که نوزاد شما آماده خوردن غذاهای جامد بود، می‌توان آن زمان را سن شروع گوشت برای کودکان دانست. از آنجایی که اغلب نوزادان بعد از رسیدن به 6 ماهگی خوردن پوره سیب زمینی و غذاهای جامد را شروع می‌کنند، این سن را می‌توان برای دادن گوشت به کودک مناسب دانست.

شما می‌توانید بعد از 6 ماهگی، به مرور گوشت را به همراه حبوبات و غلات وارد برنامه غذایی نوزاد کرده و با توجه به بهترین زمان دادن گوشت به نوزاد، در افزایش قدرت و توانایی کودک برای در دست گرفتن مواد غذایی به او کمک کنید.

مزایای خوردن گوشت برای کودکان

از آنجایی که مصرف گوشت برای کودکان مزایای زیادی داشته و و این خوراکی، دارای مواد مغذی زیادی است، به هیچ عنوان عدم قرار دادن آن در برنامه غذایی کودک پیشنهاد نمی‌شود. گوشت به دلیل داشتن مواد مغذی زیر، می‌تواند به تقویت و رشد بهتر کودک کمک کند.

روی: اگر می‌خواهید کودک شما رشد جسمانی متعادلی داشته و به خوبی قد بکشد، لازم است تاثیر قرار دادن گوشت را در بشقاب غذایی کودک را به دلیل داشتن روی فراوان، دست کم نگیرید.

آهن: یکی از مواد مغذی و ضروری برای رشد مغز کودک، آهن است. زمانی که نوزاد در شکم مادر است، آهن مورد نیاز را از بدن مادر دریافت کرده و تا 6 ماه بعد از تولد خود، این آهن دریافت کرده را ذخیره خواهد کرد. به همین خاطر است که همواره پیشنهاد می‌شود با رسیدن به 6 ماهگی کودک، مواد غذایی جامد حاوی آهن را برنامه غذایی او جای دهید.

پروتئین: رشد جسمانی کودک در گرو مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین به میزان کافی است. گوشت یکی از اصلی‌ترین منابع پروتئین است که نیاز بدن کودک را تامین خواهد کرد. درست است که خوراکی‌های دیگر همچون حبوبات، غلات و شیر از پروتئین کمی برخوردار هستند، اما جای گوشت را برای فرزندتان نمی‌گیرند.

مزایای خوردن گوشت برای کودکان

طرز تهیه غذاهای گوشتی برای کودکان و نوزادان

از آنجایی که درست کردن غذا کودک برای بسیاری از مادران تبدیل به یک دغدغه ذهنی شده، در ادامه قصد داریم چند غذای لذیذ بر پایه گوشت را که طرز تهیه آسانی دارند به شما معرفی کنیم.

کوفته گوشت: شما می‌توانید با استفاده از گوشت چرخ کرده، لوبیا و یا سیب زمینی، کوفته‌هایی در ابعاد کوچک درست کرده و به کودک بدهید. شما می‌توانید با گذر زمان، به این کوفته‌ها مواد دیگری همچون پنیر رنده شده، جو دو سر، تخم مرغ و سبزی اضافه کنید.

کوفته و پاستا: با روش قبل کوفته درست کرده و در آب گوجه بپزید و در نهایت کوفته‌ها را با پاستای پخته شده ترکیب نمایید.

نان گوشت: گوشت چرخ کرده را همراه با یک عدد تخم مرغ، آرد سبوس دار و پوره سیب زمینی مخلوط کرده و بعد با کمک گرفتن از قالب مافین، آن را پخته و به کودک بدهید.

تاکوی له شده: تاکو یک غذای مکزیکی است که برای درست کردن آن لازم است گوشت چرخ کرده را با پنیر، گوجه فرنگی، ذرت و لوبیا سیاه را ترکیب کرده و پس از پخت برای کودک سرو کنید.

خوراک گوشت: برای درست کردن این خوراک، نخست گوشت را به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و بعد از نیمه پز شدن، به آن سیب زمینی و هویج خرد شده و نخود فرنگی اضافه کرده و پس از پخت کامل، به کودک بدهید. همانطور که در سرچ عنوان “سوپ با گوشت چرخ کرده برای نوزاد نی نی سایت” نیز نشان می‌دهد، شما می‌توانید با این مواد سوپ درست کرده و به کودک بدهید.

جدول مقدار گوشت لازم برای کودکان در سنین مختلف

شما می‌توانید در جدول زیر به طور تقریبی، میزان مصرف گوشت قرمز برای کودکان را مشاهده کنید.

۶ تا ۸ ماهگیمقدار بسیار کم و به شکل پوره
۸ تا ۱۲ ماهگیکمتر از 50 گرم
۱ تا ۲ سالگی۵۰ تا ۱۷۰ گرم در روز
۲ تا ۳ سالگی۸۵ گرم در روز
۳ تا ۵ سالگی۲۸ تا ۱۱۵ گرم در روز

مقدار گوشت لازم برای کودکان در سنین مختلف

آماده کردن گوشت برای کودک ۶ ماهه

از آنجایی که اغلب کودکان از 6 ماهگی شروع به تنهایی غذا خوردن می‌کنند و علاقه دارند با استفاده از قاشق مواد غذایی را از درون بشقاب برداشته و در دهان بگذارند، خوردن مواد غذایی پوره شده برایشان راحت‌تر خواهد بود. از سوی دیگر هضم مواد غذایی پوره شده برای معده در این سن آسان‌تر است.

برای درست کردن پوره گوشت برای نوزادان 6 ماهه، لازم است کمی گوشت چرخ کرده را به طور کامل پخته و آن با پوره لوبیا و یا سیب زمینی پخته شده ترکیب کرده به نوزاد بدهید. دقت داشته باشد پوره آماده شده باید بسیار نرم باشد تا کودک به راحتی بتواند آن را قورت دهد و حتی در صورت نیاز، قبل از خوردن غذا، کمی آن را با قاشق له کنید.

سرو کردن گوشت برای کودک ۹ ماهه

کودک با رسیدن به 9 ماهگی برای خوردن گوشت گاو و مرغ ریش ریش و یا رنده شده آماده است. شما می‌توانید گوشت را به صورت ریز خرد و رنده کرده و آن را به تنهایی به کودک داده و یا به صورت پوره در آورده و در اختیار کودک قرار دهید. دقت داشته باشید نوزاد شما همچنان آماده خوردن تکه‌های گوشت بزرگ نیست؛ پس توصیه می‌شود در هنگام صرف غذا در کنار او باشید و از گذاشتن تکه‌های بزرگ گوشت در دهان او خودداری کنید.

آماده کردن گوشت برای کودک ۹ ماهه

آماده کردن گوشت برای کودک بالای ۱۲ ماه

از آنجایی که کودکان با رسیدن به 1 سالگی، بخشی از دندان‌های خود را داشته و می‌توانند برای خوردن غذا از دندان‌هایشان کمک بگیرند. پس تکه‌های گوشتی به او بدهید که بتواند کمی آنها را بجود. بعد از رسیدن به 12 ماهگی، زمان دادن گوشت بلدرچین به نوزاد است و شما می‌توانید در کنار گوشت مرغ و گاو، به او گوشت بلدرچین نیز بدهید.

آلرژی به گوشت در کودکان

یکی از مشکلات شایع که در صورت خوردن گوشت توسط کودکان بروز می‌کند، حساسیت و آلرژی است. بسیاری از کودکان نسبت به گوشت مرغ یا گاو حساسیت داشته و در صورت خوردن، از خود علائمی بروز می‌دهند. اغلب نوزادانی که نسبت به شیر حساسیت دارند، در برابر گوشت دچار آلرژی می‌شوند و علائم آلرژی به گوشت در کودکان که شامل موارد زیر است را از خود نشان می‌دهند.

  • خارش بدن
  • عطسه کردن
  • مشکل در تنفس
  • خس خس سینه
  • تورم پوست، لب یا زبان
  • حالت تهوع، اسهال و استفراغ
  • سفتی گلو و مشکل در بلع غذا

دقت داشته باشید در صورت بروز هر یکی از این علائم لازم است سریعا بهترین دکتر اطفال در تهران را مطلع کنید.

آلرژی به گوشت در کودکان

آیا گوشت برای نوزادان خطر خفگی دارد؟

بله؛ به طور کلی احتمال خفگی در صورت قرار دادن مقدار زیادی گوشت در دهان، به ویژه در کودکان زیر 4 سال وجود دارد. در صورتی که فکر می‌کنید احتمال جای دادن مقدار زیادی گوشت در دهان و یا بلع ناگهانی غذا توسط کودک وجود دارد، بهتر است به زمان مناسب گوشت دادن به نوزاد توجه کرده و او را در هنگام غذا خوردن تنها نگذارید؛ اما در صورت رسیدن به سن تنهایی غذا خوردن کودک، او را در خوردن غذا همراهی کنید.

بهتر است در طول غذا خوردن به کودک یاد آوری کنید که خوب غذا را جویده و قبل از خرد کردن کامل، آن را قورت ندهد. دقت داشته باشید این مسئله در رابطه با تمامی غذاها صدق می‌کند، اما گوشت به دلیل نرمی بیشتر، احتمال خفگی را افزایش می‌دهد.

گوشت های ممنوع برای نوزادان

برخی از گوشت‌ها به دلیل احتمال بروز حساسیت، طبخ نامناسب و یا داشتن مواد غذایی مضر برای نوزادان، در دسته گوشت‌های ممنوع برای نوزادان به شمار می‌آیند. گوشت‌هایی همچون:

  • ماهی‌های خام
  • همبرگر، سوسیس و کالباس به دلیل داشتن نیترات و نمک
  • گوشت‌های حاوی افزودنی‌های لبنی
  • گوشت‌های خام و یا نیمه پخته

دقت داشته باشید مواد غذایی مصرفی توسط نوزاد، و به ویژه گوشت‌ها قبل از خوردن باید به طور کامل پخته شوند.

گوشت های ممنوع برای نوزادان

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با سن دادن گوشت به نوزاد و کودک صحبت کردن و نحوه درست کردن غذا بر پایه گوشت را برای کودکان توضیح دهیم. در صورتی که سوالی در این حوزه دارید می‌توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کرده و سوال خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
blog.filimoorganicdambabycenterwhattoexpectncbi.nlm.nih
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

‫5 دیدگاه ها

  1. سلام وقت بخیر. یکبار به بچم گوشت دادم بخوره ولی چند دقیقه بعد بدنش شروع به خارش کرد. ممکنه این خارش از علائم حساسیت به گوشت باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا