نوشیدن چای در دوران بارداری بی خطر است؟
میزان مجاز مصرف چای در بارداری
نوشیدن چای در دوران بارداری یکی از لذتبخشترین اقدامات برای خانمها است که اغلب خانمها برای کاهش خستگی و یا کم شدن علائم ناخوشایند دوران بارداری، از آن استفاده میکنند و به دلیل طبیعی بودن، مصرف آن را بی خطر میدانند؛ اما نمیدانند نوشیدن چای به مقدار زیاد نیز در دسته محدودیتهای مصرفی در دوران بارداری قرار میگیرد. درست است که این نوشیدنی از فواید زیادی برخوردار است که میتواند در دوران بارداری مفید باشد، اما مصرف بیش از اندازه آن هم برای مادر و هم جنین مضر خواهد بود؛ اما به طور کلی میزان مجاز مصرف چای در بارداری چقدر است؟ بهترین متخصص زنان در تهران به این سوال پاسخ خواهد داد.
آیا نوشیدن چای در دوران بارداری مجاز است؟
به طور کامل نمیتوان مصرف چای را ممنوع کرد، اما از آنجایی که این نوشیدنی از مقدار قابل توجهی کافئین برخوردار بوده و ورود کافئین به بدن میتواند موجب تحریک سیستم عصبی و افزایش ضربان قلب شود، لازم است مصرف آن با محدودیت همراه باشد. به طور کلی هر فنجان چای سیاه، معادل 237 میلی لیتر بوده و از 47 تا 53 میلی گرم کافئین برخوردار است.
در حالت عادی این مقدار کافئین برای بدن مضر نبوده و مصرف 1 تا 3 – 4 فنجان چای در طول روز مشکلی ایجاد نمیکند؛ اما تنها در صورتی که شما از مواد کافئین دار دیگر در طول روز استفاده نکنید. به عنوان مثال اگر در کنار چای از شکلات استفاده میکنید، لازم است کافئین موجود در آن را محاسبه کرده و حواستان باشد میزان کافئین مصرفی روزانه شما به بیش از 200 تا 300 میلی گرم نرسد.
خوردن چه مقدار چای سیاه در دوران بارداری مجاز است؟
به طور کلی، میزان مصرف چای سیاه در بارداری باید به قدری باشد که کافئین مصرفی به بیش از 200 تا 300 میلی گرم نرسد. به طور متوسط شما میتوانید در طول روز نهایتا 3 تا 4 فنجان چای نوش جان کنید.
میزان کافئین موجود در یک فنجان چای چقدر است؟
در حالت عادی یک فنجان چای سیاه (237 میلی لیتر) از 47 تا 53 میلی گرم کافئین برخوردار است که با افزایش غلظت این نوشیدنی، میزان کافئین نیز افرایش پیدا خواهد کرد. البته این تنها میزان دریافت کافئین از نوشیدن چای سیاه در دوران بارداری است و انواع مختلف چای، هر یک از کافئین متعددی برخوردار هستند؛ همچون:
- چای اولانگ: 38 تا 58 میلی گرم
- چای سبز: 29 تا 49 میلی گرم
- ماچا: 60 تا 80 میلیگرم
- چای سفید: 25 تا 50 میلی گرم
چای سبز در سه ماهه اول بارداری
از دیدگاه مقاله «خوردن چای در بارداری نی نی سایت»، سه ماه اول بارداری از مهمترین زمانهای بارداری است که اقدامات شما در این دوران تاثیر زیادی بر سلامت جنین خواهد داشت. همانطور که گفته شد، کافئین از جمله مواردی است که میتواند سلامت جنین را تهدید کند و از قضا در چای سبز نیز وجود دارد. چای سبز نسبت به چای سیاه از کافئین کمتری برخوردار است؛ اما به دلیل داشتن مواد دیگر، مصرف بیش از 2 فنجان چای سبز در روز توصیه نمیشود.
در صورتی که مصرف چای سبز در اوایل بارداری افزایش پیدا کند احتمال سقط جنین، تاخیر در رشد و عدم تکامل کامل جنین وجود دارد. البته در صورتی که شما حتی ویار چای در بارداری را تجربه کرده و به میزان کافی چای بنوشید، از مزایا فوقالعادهای همچون تنظیم قند خون، بهبود سلامت دندان، پوست و تنظیم فشار خون برخوردار خواهید شد.
فواید خوردن چای سیاه در بارداری
قبل از آنکه بخواهید به طور کامل چای را از برنامه غذایی روزانه خود حذف کنید لازم است از ارزش غذایی آن مطلع باشید. دقت داشته باشید اگر با ترس و اضطراب مصرف چای، دوران بارداری را بگذرانید ممکن است خطرات بیشتری جنین را تهدید کند؛ پس لازم نیست چای را حذف کنید. همانطور که میدانید خانمها خستگی زیادی را در طول روز تجربه میکنند و ممکن است با استرس زیادی درگیر باشند. خورن چای در بارداری به کاهش استرس و خستگی کمک کرده و موجب آرامش اعصاب میشود. همچنین:
- عطر چای خاصیت آرامبخشی داشته و اعصاب را آرام میکند.
- از آنتی اکسیدان فراوانی برخوردار است که موجب بهبود فرایند آنتی باکتریال بدن میشود و از درگیری با سرطان جلوگیری کرده و روند پیری را کند میکند.
- نوشیدن چای در بارداری خونرسانی به رگها را تنظیم خواهد کرد.
- خطر درگیری با دیابت نوع دو را کاهش میدهد.
- این چای طبخ گرم و خشکی داشته و از این رو برای افراد سرد مزاج انتخاب مناسبی است.
- پلی فنول موجود در آن، عملکرد کلیه و کبد را بهبود خواهد بخشید.
- نوشیدن چای به مقدار معین، سیستم ایمنی را تقویت میکند.
- در درمان سرطان نیز کم تاثیر نیست و از مواد مغذی همچون موارد زیر برخوردار است.
مواد مغذی موجود در یک فنجان چای (معادل 237 گرم)
- سدیم 1/7 میلی گرم
- فسفر 4/2 میلی گرم
- کافئین 4/47 میلی گرم
- پتاسیم 7/87 میلی گرم
- منیزیوم 1/7 میلی گرم
- کربوهیدرات 7/0 گرم
- فلوراید 884 میکروگرم
- فولات 9/11 میکروگرم
- تئوبرومین 7/4 میلی گرم
مضرات چای سیاه در دوران بارداری
به طور کلی هر چیزی، اعم از نوشیدن چای در دوران بارداری، نه تنها بر روی بدن خود، بلکه بر جنین نیز تاثیر مستقیم خواهد داشت. اگر شما چای را در حد اعتدال نوش جان کنید نه تنها برای خود و جنین مضر نخواهد بود، بلکه فرزند شما نیز از مواد مغذی و فواید چای برخوردار خواهد شد.
در صورتی که شما در نوشیدن این چای زیاده روی نکنید و مصرف چای نسبتا کم رنگ را به بیش از 3 فنجان در روز نرسانید، از مضرات این چای برخوردار نخواهید شد، اما در صورتی که از چای پررنگ و غلیظ مصرف کرده و میزان مصرف چای شما افزایش پیدا کند، افزایش ضربان قلب شما و جنین، اختلالات خواب و کم خونی را شاهد خواهید بود.
نوشیدن چای در دوران بارداری چه عوارضی دارد؟
در صورتی که طی دوران بارداری کافئین زیادی وارد بدن شما شود و چایهای بهخصوصی را مصرف کنید، بدن ممکن است عوارضی همچون موارد زیر از خود نشان دهد:
- بروز اختلالات خواب
- افزایش دفعات ادرار
- بالا رفتن فشار خون
- بروز کم خونی در مادر و جنین
- افزایش خطر سقط جنین یا ناهنجاریهای مادرزادی
به گفته healthline، مصرف چای رازیانه، گیلاس، آویشن، خار مریم، شیرین بیان، کوهوش آبی، کوهوش سیاه، بابونه (به مقدار زیاد)، زغال اخته و کندر (به مقدار زیاد) میتواند زایمان زودرس و یا سقط را به دنبال داشته باشد. همچنین مصرف چای خار مریم احتمال نقایص هنگام تولد را نیز افزایش خواهد داد.
ویار نوشیدن چای در دوران بارداری و جنسیت جنین
لازم است در جواب کاربرانی که عنوان «خوردن چای در بارداری و جنسیت جنین نی نی سایت» را در موتور جستجوگر گوگل سرچ کردهاند گفته شود، این مسئله تعیین کننده جنسیت جنین نبوده و تعیین جنسیت جنین با مصرف چای، مبنای علمی ندارد.
نحوه صحیح مصرف چای سیاه در بارداری
به طور کلی روش نوشیدن چای در دوران بارداری به طور دقیق تعریف نشده است و تنها توصیه شده از خوردن این نوشیدنی بعد از مصرف مواد غذایی حاوی آهن و ویتامین خودداری شود. همچنین پیشنهاد میشود چای نوشیدن در بارداری را به فرصت موجود در میان وعدههای غذایی موکول کرده و از نوشیدن چای قبل از خواب خودداری کنید؛ چراکه اینکار احتمال بروز اختلالات خواب را افزایش خواهد داد.
برای برطرف کردن سوال ذهنی بسیاری از کاربران باید گفت، خوردن خرما با چای در بارداری توصیه میشود؛ اما در صورتی که شما از چای کم رنگ و رقیق استفاده کنید.
هیدراته کردن بدن بعد از خوردن چای در دوران بارداری
همانطور که میدانید چایهای طبیعی و اصیل ایرانی از مزه گس و تلخ برخوردار بوده و از این طریق موجب غلظت و به احتمال بسیار کم، لخته خون میشوند. برای جلوگیری از این مشکلات و هیدراته شدن بدن بعد از نوشیدن چای در بارداری، توصیه میشود چای رقیق مصرف کرده و میزان مصرف آب را در طول روز افزایش دهید.
آیا میتوان در بارداری از چای بدون کافئین استفاده کرد؟
اغلب بهترین دکتر تغذیه در تهران توصیه میکند مادرانی که عادت به مصرف بیش از اندازه چای دارند، به جای استفاده از چایهای کافئین دار و حتی خوردن چای شیرین در بارداری، نوشیدن چای نعناع در بارداری و یا نوشیدن چای ترش در بارداری، به سراغ چایهای بدون کافئین بروند. درست است که این چایها از کافئین، عطر و طعمی همچون چایهای معمولی برخوردار نیستند، اما جایگزین خوبی هستند و از سلامت بدن شما و کودکتان محافظت میکنند.
راهکار دیگری که در این حوزه میتوانیم به شما معرفی کنیم، خیساندن برگ چای به مدت زیاد در آب و ترکیب چای غلیظ با مقدار زیادی آب است. همچنین شما میتوانید یک چای کیسهای را حدود 30 دقیقه در آب جوش خیسانده و بعد از سه دقیقه آن را در یک فنجان آب جوش قرار داده و از چای کم رنگ به دست آمده نوش جان کنید. در این بین مراقب باشید چای داغ ننوشید و از عوارض خوردن چای داغ در بارداری برخودار نشوید.
نظر مجموعه دکتر گویا در مورد خوردن چای در دوران بارداری
از دیدگاه کارشناسان دکتر گویا، استرس و ترس شما از چای خوردن و خطرات آن در بارداری، بیش از نوشیدن چای برای جنین آسیبزا خواهد بود؛ پس اگر به خوردن چای عادت دارید، به هیچ عنوان مصرف این نوشیدنی را متوقف نکرده و تا حد ممکن تلاش کنید از روشهای جایگزین استفاده کرده و تلاش کنید مصرف آن را کاهش دهید. دقت داشته باشید این مسئله تنها در رابطه با چای سیاه صادق بوده و شما به عنوان یک خانم باردار لازم است در رابطه با مصرف هرگونه چای و دمنوش متفرقه با پزشک خود مشورت کنید.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل در رابطه با تاثیر نوشیدن چای در بارداری صحبت کرده و مضر یا بی خطر بودن چای در دوران بارداری را با یکدیگر بررسی کنیم. در صورتی که سوالی در این زمینه دارید میتوانید در قسمت دیدگاهها با ما در میان گذاشته و یا طی مشاوره رایگان از کارشناسان ما، مشاوره رایگان دریافت کنید.
سلام
میشه بپرسم چرا چای رازیانه یا گیلاس باعث سقط جنین میشه؟
سلام دوست عزیز
منع مصرف این دسته از چایها اغلب به دلیل خاصیت اونها در تحریک رحم و تغییرات هورمونی است.