جلوگیری و درمان خشکی پوست در زمستان

بهترین پماد برای خشکی پوست دست و صورت در فصل سرما

فصل زمستان نیز همچون دیگر فصول سال از چالش‌های خاص خود برخوردار است که یکی از این چالش‌ها، خشکی پوست در زمستان است. شاید شما نیز همچون بسیاری از افراد در فصل زمستان، خشکی پوست را تجربه کرده و از میزان آزاردهنده بودن این مشکل مطلع باشید. خشک شدن پوست در فصل سرما می‌تواند موجب خارش و قرمزی پوست شده و در نهایت به پوسته پوسته شدن پوست دست منجر شود. خوشبختانه باید گفت امروزه بهترین متخصص پوست در تهران روش‌هایی را برای مقابله، جلوگیری و درمان خشکی پوست در فصل زمستان بیان کرده‌اند که در ادامه به طور کامل به آنها خواهیم پرداخت.

آنچه در این مقاله میخوانید

علائم خشکی پوست در زمستان

به طور کلی علائم و شدت بروز آنها در بدن افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد، اما به طور کلی نشانه‌های این مشکل می‌تواند به عبارت زیر باشد که اغلب در افراد دارای پوست خشک نیز با شدت بیشتری بروز خواهد کرد.

  • خارش
  • سرخی پوست
  • بافت خشن و زبر
  • پوست تحریک شده
  • ایجاد ترک در پوست
  • پوسته پوسته شدن
  • سوزش یا حتی بریدگی

علائم خشکی پوست در زمستان

علت خشکی پوست در فصل سرما

همانطور که در مقاله «خشکی پوست در زمستان نی نی سایت» اشاره شده، همزمان با سرد شدن هوا، میزان رطوبت در هوا به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرده و همین مسئله موجب افزایش نیاز بدن به آب شده و زمانی که این نیاز برطرف نمی‌شود، بدن با کمبود آب مواجه خواهد شد. علاوه بر آن، موارد زیر نیز می‌توانند دلیل خشکی پوست در زمستان باشند.

خشکی پوست به دلیل پوشیدن لباس های زمستانی ضخیم

در بسیاری مواقع خشکی پوست در فصل زمستان به دلیل پوشیدن لباس‌های زبر و ضخیم و تماس مستقیم این لباس‌ها با پوست بدن رخ می‌دهد. این دسته از لباس‌ها تمام رطوبت بدن را به خود جذب کرده و در نهایت موجب تحریک و خشکی پوست خواهند شد.

خشکی پوست به دلیل پوشیدن لباس های زمستانی ضخیم

تاثیر تغییرات ناگهانی دما بر بافت پوست

درگیری با عوامل ژنتیکی و ابتلا به بسیاری از بیماری‌های از جمله دیابت و کمبود ویتامین در بدن همچون ویتامین‌های گروه B و A می‌تواند در فصول مختلف سال و به ویژه در فصل زمستان شما را با خشکی پوست درگیر کنند.

ابتلا به انواع بیماری‌ و خشک شدن پوست در زمستان

پوست انسان در برابر هرگونه تغییرات شدید دمایی حساس بوده و با بروز هر گونه شوک دمایی، ممکن است به سلول‌های بدن آسیب وارد شده و خشکی پوست بروز کند. به همین خاطر است که توصیه می‌شود همواره به جای شستشو دست‌ها و صورت با آب داغ، به سراغ آب ولرم رفته و از قرار گرفتن در موقعیتی که موجب شوک دمایی به پوست خواهد شد، خودداری کنید.

علت خشکی پوست در فصل سرما

درمان خشکی پوست در فصل سرما با 15 روش خانگی

با نزدیک زدن به فصول سرد سال بهتر است شما نیز روتین پوستی خود را تغییر داده و برای داشتن پوستی سالم، شاداب و لطیف، موارد زیر را مورد توجه قرار دهید. دقت داشته باشید مواردی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، می‌توانند به علاوه درمان، به شما در جلوگیری از خشکی پوست در فصل سرما نیز کمک کننده باشند.

1. استفاده از مرطوب کننده قوی تر بعد از شستشو

برای آنکه از سلامت پوست طی فصول سرد سال مطمئن شوید لازم است از مرطوب کننده‌های سنگین و دارای اسید چرب سالم استفاده کنید. بر خلاف توصیه ما به استفاده از مرطوب کننده‌های سبک برای مقابله با خشکی پوست در تابستان، در فصول سرد سال لازم است به سراغ مرطوب کننده‌های سنگین و حاوی چربی‌های مفید پوست بروید و از مرطوب کننده‌هایی استفاده کنید که حاوی شی باتر، هیالورونیک اسید، وازلین، روغن زیتون، روغن جوجوبا و اوره باشند.

2. برای درمان خشکی پوست دست در زمستان، دوش آب داغ ممنوع

برای خشکی پوست در زمستان چه کار کنیم؟ از تماس پوست با آب داغ خودداری کنید. استفاده از آب داغ برای شستشو پوست و شستن مداوم پوست همواره با کاهش چربی‌های طبیعی پوست همراه بوده و در نهایت به خشکی پوست خواهد انجامید. پس دقت داشته باشید به هر میزان که مدت زمان شستشو پوست و میزان استفاده از آب داغ را کاهش دهید، کمتر با خشکی پوست مواجه خواهید شد.

درمان خشکی پوست در فصل سرما با 15 روش خانگی

3. از پاک کننده های دارای گلیسیرین استفاده کنید

دقت داشته باشید، برخی از فیس واش‌ها و پاک کننده‌ها به دلیل آنکه می‌توانند چربی طبیعی پوست را از بین ببرند، موجب خشکی پوست خواهند شد؛ اما از آنجایی که نمی‌توان از بکارگیری این محصولات نیز خودداری کرد، توصیه می‌شود برای جلوگیری از خشکی پوست به سراغ فیس واش و پاک‌کننده‌های حاوی گلیسیرین بروید. گلیسیرین موجود در این محصولات از پوست شما در برابر خشکی و از دست دادن رطوبت محافظت خواهند کرد.

4. تغییر روتین مراقبت از پوست در فصل سرما

اگر پوست شما حساس بوده و یا احساس می‌کنید با تغییر فصل، حالت پوست شما نیز تغییر کرده و خشکی پوست در زمستان را تجربه می‌کنید، شاید بهتر باشد به سراغ تغییر روتین پوستی در سفر یا در خانه بروید. به طور کلی پوست طی فصول گرم سال حساس‌تر و آسیب‌پذیر شده و ممکن است به بسیاری از محصولات بهداشتی که در فصل گرما مورد استفاده قرار می‌گرفتند، واکنش نشان دهد. همچنین پیشنهاد می‌شود طی این فصل، یک روتین ساده را دنبال کرده و به استفاده از ضد آفتاب، پاک کننده، یک شوینده مناسب پوست، مرطوب کننده و در صورت نیاز آبرسان اکتفا کنید.

5. درمان پوست خشک در زمستان با دستگاه بخور

همانطور که گفته شد در زمستان میزان رطوبت بدن کاهش پیدا کرده و همین مسئله خشکی پوست را به دنبال خواهد داشت. از این رو برای تامین رطوبت پوست در بدن لازم است به سراغ روش‌هایی همچون نوشیدن آب فراوان و استفاده از دستگاه بخور بروید.

درمان پوست خشک در زمستان با دستگاه بخور

6. استفاده از محصولاتی با ترکیبات ملایم

به نقل از healthline، استفاده از محصولاتی که حاوی ترکیبات رتینوئیدها، سالیسیلیک اسید و حاویبنزوئیل پراکسید بوده و یا ضد چروک و ضد آکنه به شمار می‌آیند، به دلیل داشتن ترکیبات قوی و سنگین می‌توانند موجب خشکی پوست در زمستان شوند. به همین خاطر توصیه می‌شود در فصول سرد به سراغ محصولاتی بدون الکل و با ترکیباتی ملایم بروید.

7. لایه برداری پوست برای درمان سریع خشکی پوست در زمستان

برای آنکه از خشکی پوست در فصل سرما جلوگیری کرده و به لطافت و نرمی پوست کمک کنید، لازم است هفته‌ای یک بار پوست را لایه برداری کرده و سلول‌های مرده را از روی پوست پاک کنید. دقت داشته باشید به همان میزان که اسکراب و لایه برداری هفتگی پوست، از پوست شما محافظت خواهد کرد، استفاده بیش از اندازه از این روش هم، به پوست شما آسیب جبران ناپذیری وارد می‌کند.

8. ماسک برای خشکی پوست صورت در زمستان

همانطور که گفته شد، سرما در فصل زمستان رطوبت بدن را کاهش خواهد داد و شما باید برای تامین این رطوبت در بدن، علاوه بر نوشیدن آب به میزان کافی، به سراغ استفاده از آبرسان پوست بروید. دقت داشته باشید پیشنهاد ما استفاده از ماسک‌های حاوی اوره و گلیسیرین است که میزان تبخیر آب از پوست را کاهش خواهند داد و موجب نرمی و حفظ چربی طبیعی پوست خواهند شد.

ماسک صورت برای خشکی پوست در زمستان

9. نوشیدن آب برای درمان خشک شدن پوست در زمستان

بسیاری از افراد گمان می‌کنند از آنجایی که در فصل زمستان، میزان تعریق بدن کم شده و ما کمتر دچار تشنگی می‌شویم، نیاز بدن نیز به آب کمتر است؛ در حالی که اینگونه نیست. بدن در فصل زمستان رطوبت از دست داده و احتمال خشکی بدن افزایش پیدا خواهد کرد، از این رو بهتر است از خوردن میوه و نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در روز امتناع نکنید.

10. استفاده‌ روزمره از کرم ضد آفتاب

بسیاری از افراد گمان می‌کنند استفاده از ضد آفتاب تنها در فصل تابستان ضروری بوده و نیازی به استفاده از ضد آفتاب در زمستان وجود ندارد؛ در حالی که این تصور کاملا اشتباه است. شما باید در فصول سرد سال، برای عدم کاهش سرعت بازسازی سلول‌های پوست و مراقبت از پوست در برابر اشعه فرابنفش خورشید، استفاده از ضد آفتاب را در روتین روزانه خود قرار داده و حتما قبل از ورود به فضای باز، ضد آفتاب بزنید.

11. درمان خشکی لب در زمستان با بالم لب

به همان اندازه که درمان خشک شدن پوست در زمستان اهمیت دارد، نرمی و لطافت لب‌ها نیز مهم است. برای جلوگیری و یا درمان خشک شدن پوست در زمستان و ترک لب، لازم است به سراغ بالم لب حاوی ویتامین E رفته و از این روش برای نرمی لب‌ها استفاده کنید.

درمان خشکی لب در زمستان با بالم لب

12. استفاده از روغن های طبیعی

بسیاری از افراد طی فصول سرد سال، کاهش میزان چربی مفید پوست را تجربه می‌کنند که این مسئله به دلیل کاهش چربی‌های طبیعی پوست اتفاق می‌افتد. در این مواقع لازم است برای ترمیم پوست آسیب دیده و جلوگیری از خشکی مجدد پوست، از روغن‌های طبیعی کمک بگیرید. شما می‌توانید روزی 1 الی 2 بار در روز و بعد از مرطوب کننده، از این روغن‌ها استفاده کنید.

13. انتخاب پارچه های غیر تحریک کننده

در بسیاری مواقع، خشکی پوست در فصل سرما تنها یک دلیل دارد؛ پوشیدن لباس‌های زبر و خشن که با جایگزین کردن لباس‌های پشمی و نرم با این پوشاک، می‌توان خشکی پوست را درمان کرد. البته دقت داشته باشید نحوه شستشو لباس‌ها نیز در خشکی پوست بی‌تاثیر نیست؛ از این رو بهتر است برای شستن لباس‌های خود به سراغ شوینده‌های مناسب برای پوست‌های حساس بروید.

14. کاهش دفعات لایه برداری و اسکراب

لایه برداری و اسکراب پوست تنها یکبار در هفته مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما افزایش تعداد دفعات لایه برداری، موجب آسیب به سول‌های پوستی شده و ادامه دار بودن این مسئله پوست را با خشکی مواجه خواهد کرد.

کاهش دفعات لایه برداری و اسکراب برای حشکی پوست در زمستان

15. استفاده از دستکش برای درمان خشکی پوست در سرما

به دنبال یک سد محافظتی در برابر خشک شدن پوست دست در سرما هستید؟ از دستکش استفاده کنید. استفاده از دستکش از پوست شما در برابر خشکی و سوزش پوست در سرما محافظت کرده و از تبخیر بیش از اندازه آب بدن در تابستان جلوگیری خواهد کرد.

پماد برای خشکی پوست دست و صورت در زمستان

به نقل از مقاله «بهترین پماد برای خشکی پوست دست نی نی سایت»، خوشبختانه در حال حاضر چند کرم موثر برای درمان خشکی دست و صورت در سرما وجود دارد که برخی از بهترین کرم برای خشکی پوست دست در زمستان عبارتند از:

  • کرم دوی DEWY تاچا
  • کرم آبرسان مویسچر 72 ساعته اینتنس کلینیک
  • کرم مرطوب کننده صورت پوست های خشک و نرمال CB
  • کرم مرطوب کننده پوست خشک ویتامین E بادی شاپ
  • کرم مرطوب کننده چند منظوره امبریولیس
  • ژل کرم آبرسان Hydro Boost نوتروژینا

پیشگیری از خشکی پوست در زمستان

همواره گفته می‌شود پیشگیری بسیار راحت‌تر از درمان بوده و این مسئله در رابطه با جلوگیری از خشکی پوست در فصل سرما صدق می‌کند. شما می‌توانید برای مقابله با خارش و خشکی پوست در زمستان،  تنها چند نکته که در ادامه مطرح خواهیم کرد را مورد توجه قرار دهید.

  • کاهش میزان استفاده از صابون
  • استفاده منظم از دستگاه بخور
  • محدود کردن آرایش و کاهش استفاده از لوازم آرایشی
  • خرید محصولات بهداشتی حاوی اسیدهیالورونیک و مکمل های کلاژن
  • هیدراته نگه داشتن پوست با نوشیدن آب کافی و استفاده از آبرسان

پیشگیری از خشکی پوست در زمستان

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم به طور کامل به علت خشکی پوست در زمستان و درمان خشک شدن پوست در سرما بپردازیم. در صورتی که با وجود مطالعه مقاله همچنان سوالی در ذهن دارید، می‌توانید سوال خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان گذاشته و یا طی تماس با کارشناسان مجموعه دکتر گویا و دریافت مشاوره رایگان، پاسخ سوال خود را دریافت کنید.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
منبع
digikalalafarrerrmedicalnewstodayuchealth
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا