درمان خانگی سوختگی

بهترین راه های درمان سوختگی در خانه (با روغن و آب جوش)

برای درمان خانگی سوختگی، لازم است چه کار هایی انجام دهیم و چگونه سوختگی با آب جوش یا روغن داغ را برطرف کنیم؟ اکثر افراد در طول زندگی خود، حتما یکبار دچار سوختگی شده‌اند که عارضه‌ای ناخوشایند و رنج آور است و بیشتر اوقات در آشپزخانه و زمان آشپزی اتفاق می‌افتد. اکثر سوختگی‌هایی که اتفاق می‌افتد، سطحی است و می‌توان با کمک ترفند هایی درون خانه، سوختگی را درمان کرد بدون اینکه نیاز باشد به بیمارستان مراجعه کنید.

توجه داشته باشید سوختگی های عمیق و شدید باید حتما توسط بهترین دکتر پوست در تهران انجام شوند و بعضا استفاده از روش های خانگی  درمان سوختگی، ممکن است عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. بیشتر خانم های خانه دار دچار سوختگی با روغن داغ یا آب جوش می‌شوند که چنانچه سطحی باشند، روش های درمان سوختگی در منزل، به راحتی در ظرف یک تا دوهفته کامل رفع می‌شوند.

درمان سوختگی در منزل

برای درمان خانگی سوختگی با آب جوش، لازم است ابتدا بدانید که نوع سوختگی چه درجه‌ای دارد؛ فهمیدن این موضوع به شما در درمان راحت‌تر کمک می‌کند. به طور کلی، 3 سطح از سوختگی وجود دارد که بیشتر سوختگی های درجه یک و دو در خانه قابل درمان بوده و چنانچه درجه 3 یا حتی 4 باشد، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

سوختگی درجه یک: در این نوع سوختگی که نیازی به مراجعه به پزشک و بیمارستان ندارد، لایه بیرونی پوست قرمز می‌شود و با درد و تورم خیلی کمی همراه است. برای درمان خانگی سوختگی درجه یک، معمولا از پماد های ضد سوختگی استفاده می‌شود. درد شدید تا چند ساعت اول، التهاب و قرمزی پوست، خشکی پوست و.. از علائم سوختگی درجه یک می‌باشند.

درمان سوختگی در منزل

سوختگی درجه دو: در این نوع سوختگی که شدت بیشتری نسبت به نوع درجه یک دارد، لایه بیرونی پوست دچار سوختگی شده و حتی بخشی از درم هم آسیب می‌بیند. ایجاد تاول و قرمزی، از نشانه های سوختگی درجه دو است. لازم به ذکر است زمانی که فرد به سوختگی درجه یک و دو دچار می‌شود، به راحتی با دارو های گیاهی و ماسک های طب سنتی، قابل حل است. درد شدید تا چند روز، قرمزی و تاول، رطوبت بالای پوست و.. از علائم سوختگی درجه سه می‌باشند.

سوختگی درجه سه: اما نوع سوم که دیگر انجام روش های درمانی سوختگی در خانه کارساز نیست و باید حتما به پزشک مراجعه کرد. در این وضعیت اکثر لایه های پوستی آسیب می‌بینند و درد شدیدی به فرد تحمیل می‌شود.

درمان خانگی برای سوختگی با روغن داغ

سوال اینجاست برای درمان سوختگی درجه یک و دو در منزل، چه روش هایی وجود دارد؟ بنا به عقیده و تحقیقات متخصصان آسیب شناسی پوست، چنانچه روش های ارائه شده به درستی انجام شوند، به راحتی می‌توان سوختگی این دو سطح را درمان کرد؛ در غیر این صورت، ناحیه آسیب دیده تا مدت زیادی با درد همراه خواهد بود و حتی جای زخم بر روی پوست باقی خواهد ماند. روش های درمانی خانگی برای درمان سوختگی درجه یک و دو، توسط پزشکان متخصص ارائه شده که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

1. محل سوختگی را سرد نگه دارید.

زمانی که پوست دست یا هر قسمتی از بدنتان دچار سوختگی شد، ناحیه آسیب دیده را کمپرس یخ کنید تا سرد و خنک نگه داشته شود و به کاهش درد کمک کند. لازم به ذکر است این کار باید چند بار تکرار شود تا اثر خود را بگذارد.

2. از پمادهای سوختگی یا دارو های گیاهی استفاده کنید.

نکته دیگری که همه‌ی ما درباره درمان خانگی سوختگی می‌دانیم، استفاده از پماد های موضعی سوختگی است که به ترمیم بافت آسیب دیده، کمک بسیار زیادی می‌کنند. از طرفی، مصرف دارو های گیاهی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، از دیگر روش های درمانی است.

درمان سوختگی با پماد

3. از آفتاب دور باشید.

برای درمان تاول سوختگی با روغن داغ باید از آفتاب دور باشید. بدیهی است که تابش مستقیم نور خورشید، اثر منفی بر روی ناحیه سوخته شده خواهد داشت و تا حد امکان از قرار دادن آن در معرض آفتاب خودداری کنید.

4. مسکن و آنتی بیوتیک مصرف کنید.

برای درمان سوختگی با روغن داغ در منزل می توانید برخی از مسکن های شناخته شده که نیازی به نسخه یا تجویز پزشک ندارند را مصرف کنید.

5. از باند استریل و نچسب استفاده کنید.

تمیز ماندن محل سوختگی می تواند سوزش و درد سوختگی را تا حد زیادی کاهش دهد؛ از این رو بهتر است از باند های نچسب و استریل شده برای بستن جای سوختگی و جلوگیری از ترکیدن تاول استفاده کنید.

بهترین دارو های گیاهی درمان سوختگی در خانه

بهترین درمان خانگی سوختگی با روغن زیتون: از مهم ترین دارو های گیاهی طب سنتی که در درمان سوختگی معجزه می‌کند، روغن زیتون است که سرشار از ویتامین E بوده و مقادیر زیادی از انواع آنتی اکسیدان ها را در خود جای داده است. روغن زیتون به ترمیم سریع ناحیه آسیب دیده و ضد عفونی جای زخم کمک زیادی خواهد کرد. برای استفاده ابتدا آن را با آلوئه‌ورا، عسل،زردچوبه، آبلیمو و… مخلوط کنید و به جای زخم بمالید.

درمان سوختگی با روغن کنجد: برای تشکیل لایه های جدید پوستی و جلوگیری از خشکی پوست، روغن کنجد بینظیر است که سرشار از ویتامین F بوده که از سلول های پوستی محافظت کرده و باعث ترمیم و ایجاد بافت های جدید می‌شود.

درمان سوختگی با روغن کنجد

درمان سوختگی با عسل: از دیگر دارو های گیاهی درمان خانگی سوختگی، عسل است؛ این ماده از گذشته تاکنون خاصیت ضد عفونی داشته و از بروز عفونت پوستی جلوگیری می‌کند. از طرفی، به درمان تاول های پوستی کمک می‌کند.

درمان سوختگی با آرد: برای درمان سوختگی ناشی از آب جوش در خانه، استفاده از آرد گزینه مناسبی است که هم از فرایند تاول زدن جلوگیری کرده و هم منجر به کاهش درد می‌شود.

درمان سوختگی با آلوئه‌ورا: شاید برایتان جالب باشد بدانید برای درمان خانگی سوختگی می‌توانید به سراغ گیاه آلوئه‌ورا بروید. در صورتی که با سوختگی درجه یک یا دو رو به رو شدید، مقداری از ژل خالص این گیاه را بر روی جای سوختگی بگذارید و مدتی صبر کنید تا این گیاه با خاصیت مهارکنندگی باکتری، ضد التهابی و افزایش گردش خون، بتواند به بهبود زخم کمک کند. این کار را به صورت روزانه و تا زمانی که زخم بهبود پیدا کند انجام دهید.

درمان سوختگی با آب جوش در منزل

سوختگی با آب جوش، از بدترین اتفاقاتی است که معمولا در رستوران‌ها و آشپزخانه های بزرگ، گریبان افراد را می‌گیرد. ریختن آب جوش در تهیه غذا، دم کردن چای، باز کردن در قابلمه و پاشیدن قطره های آبی که در حال جوشیدن است، درجه بالای آبگرمکن و… از دلایلی هستند که ممکن است باعث سوختگی با اب جوش در افراد شوند. در ادامه به اقداماتی که باید در این وضعیت انجام دهید، اشاره خواهد شد:

  • به سرعت لباس را از بدن جدا کنید تا به پوست آسیب کمتری برسد.
  • توصیه می‌شود طلا و زیورآلات را جدا کنید تا به ناحیه آسیب دیده نچسبند.
  • برای راحتی درمان سوختگی آب جوش، به سرعت پوست را به مدت 20 دقیقه زیر آب سرد قرار دهید.
  • یکی از روش‌هایی که در این نوع سوختگی معرفی می‌شود استفاده از آرد است. برای درمان سوختگی با آب جوش با آرد لازم است به محض سوختگی و احساس سوزش، سریعا ناحیه مورد نظر را با آرد بپوشانید.
  • از سوی دیگر روغن کنجد برای سوختگی با آب جوش نیز به دلیل داشتن اسید پالمیتیک، اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسید استئاریک همچون معجزه عمل می‌کند.

اقدامات خانگی در زمان سوختگی با آب جوش

بهترین پماد سوختگی خانگی

هر یک از انواع سوختگی باید با استفاده از پماد خانگی به خصوصی درمان شود و قبل از آنکه بتوان روش درمانی به خصوصی را معرفی کرد، نخست باید به علت سوختگی پی برد.

  • برای کاهش درد سوختگی کودکان لازم است به او استامینوفن داده و تلاش کنید با استفاده از پارچه خنک و یا کمپرس سرد، محل سوختگی را خنک نگه دارید.
  • برای درمان سوختگی با روغن داغ، باید به سراغ روغن زیتون و ترکیب آن با عسل، آلوئه ورا و آب لیمو بروید و یا از روغن کنجد، استفاده کنید.
  • اگر نقاطی از بدن با آب جوش سوخته، بهتر است از ژل آلوئه ورا برای تسکین و درمانمورد استفاده قرار دهید؛ چراکه این ژل بهترین پماد سوختگی خانگی به شمار می‌آید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

چنانچه به سوختگی درجه سه دچار شدید و علائم آن را مشاهده کردید، خیلی سریع به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا آسیب بیشتری وارد نشود. برای جلوگیری از عفونت های پوستی و درمان خانگی سوختگی شدید، چنانچه علائم زیر را مشاهده کردید، خیلی سریع خود را به پزشک برسانید.

  • ضعف و تب بالا
  • تغییر رنگ شدید پوست (قرمزی یا سفیدی)
  • سوختگی بیش از 6 متر عمیق باشد
  • قسمت های سیاه روی پوست مشاهده شود
  • سوختگی در ناحیه دست، صورت، باسن و… شدید باشد.

چه زمانی برای سوختگی به پزشک مراجعه کنیم؟

جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی روش های درمان خانگی سوختگی با روغن داغ یا آب جوش اشاره شد. برای کسب اطلاعات بیشتر، نظرات و سوالات خود را در بخش کامنت های انتهای مقاله با کارشناسان دکتر گویا مطرح کنید تا کمتر از 24 ساعت، پاسخگوی شما عزیزان باشند.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
منبع
healthlinepaziresh24
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا