درد عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

راه های درمان درد عصبی

درد عصبی یکی از مشکلاتی است که امروزه بسیاری از افراد را درگیر خود کرده؛ اما علت آن برای اغلب بیماران ناشناخته است. این دردها در نقاط مختلف بدن، به صورت یهویی ایجاد شده و می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند. این مشکل که اغلب از بیماری‌های عصبی نشات می‌گیرند، باید به سرعت پیگیری شده و از بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران و یا یک روانشناس در این باره کمک گرفته شود. در ادامه می‌خواهیم اطلاعات بیشتری در این حوزه مطرح کرده و به شما در شناخت بیشتر این نوع درد کمک کنیم.

درد عصبی چیست؟

در جواب این سوال که دردهای نوروپاتیک چیست، باید گفت به طور کل دردها به دو دسته عصبی یا نوروپاتیک (nerve pain)  و غیر عصبی یا غیر نوروپاتیک تقسیم می‌شوند. دردهای غیر عصبی در صورتی به وجود می‌آیند که بدن با بیماری و آسیب رو به رو شده و سیگنال‌های درد به مغز ارسال شوند. این دردها دلیل به خصوصی دارند و علت آنها مشخص است؛ اما دردهای عصبی به این گونه نیستند.

در دردهای استخوانی عصبی، سیگنال‌های درد بدون علت خاصی به سمت مغز حرکت می‌کنند. این دردها مزمن و غیر ارادی بوده و در صورت عدم درمان، هر روز بدتر خواهند شد. در این مواقع مغز بدون هیچ آسیب و یا بیماری، درد نقاط مختلف بدن را دریافت می‌کند و به طور یهویی نیز درمان نخواهد شد. بدن درد عصبی اغلب از علائم به خصوصی برخوردار است که آن را برای متخصص، قابل تشخیص می‌کند.

درد عصبی چیست؟

علائم دردهای عصبی

حال که دانستید دردهای نورولوژیک چیست، باید گفت به طور کلی دردهای عصبی در همه افراد به یک صورت ظاهر نمی‌شوند و علائم این مشکل در هر کس متفاوت خواهد بود؛ اما این علائم اغلب عبارتند از:

  • درد صورت
  • درد یهویی و ناگهانی
  • درد غیر عادی و بسیار شدید
  • بی خوابی و نداشتن خواب خوب
  • سوزش و احساس تیزی در اندام‌ها
  • درد عصبی، علت تیر کشیدن نقاط مختلف بدن
  •  بی حس شدن و سوزن سوزن شدن نقاطی از بدن
  • بروز مشکلات عاطفی و عدم توانایی در ابراز احساسات
  • درد ناگهانی اندام‌ها در نتیجه برخورد سطحی با شیئی نرم و اشیا غیر دردناک

دلایل دردهای عصبی

علل متعددی ممکن است درد عصبی را به دنبال داشته باشند، اما به طور کل اصلی‌ترین عوامل و علت سوزش و درد عصبی به عبارت زیر است.

تاثیر عفونت بر درد عصبی

در اغلب مواقع علت استخوان درد عصبی، عفونت نیست؛ اما این امکان وجود دارد که شما در صورت بروز عفونت سیفلیس، HIV و نورالژی پس از تبخال عارضه زونا با درد نقاط مختلف بدن مواجه شوید.

درد عصبی به علت بیماری

طبق تحقیقات محققان آلمانی، برخی از بیماری‌ها به ویژه دیابت مزمن می‌توانند موجب به وجود آمدن بی‌حسی، سوزش در اندام‌ها و یا دردهای عصبی شوند. در این تحقیقات بیان شده به احتمال 30 درصد دردهای عصبی در کنار این عوامل، نشان دهنده دیابت هستند. مصرف بیش از حد مشروبات الکلی نیز می‌توانند افراد را به بیماری‌های متعدد و در نهایت دردهای ناگهانی دچار کنند.

از سوی دیگر ابتلا به مولتیپل میلوما، مولتیپل اسکلروزیس و برخی دیگر از سرطان‌ها نیز ممکن است دلیل دردهای نوروپاتیک باشند. در صورتی که منشا این مشکل سرطان باشد، ممکن است شما در طی مراحل درمان و در هنگام شیمی درمانی نیز این نوع درد را تجربه کنید.

از دست دادن اعضای بدن

برخی مواقع ممکن است یکی از اعضا در بدن قطع شود، اما مغز به صورت اشتباهی از عضو قطع شده سیگنال درد دریافت کند. این مشکل به دلیل آن است که اعضای اطراف ناحیه قطع عضو سیگنال‌های درد اشتباه به سمت مغز می‌فرستند. دردهای عصبی ناشی از قطع عضو که به سندرم خیالی یا عضو فانتوم مشهور هستند، اغلب بعد از قطع اعضایی چون آلت تناسلی، انگشتان دست، انگشتان پا و گوش‌ها بروز می‌کنند.

دلایل دردهای عصبی

آسیب دیدگی و درد عصبی

زمانی که به ماهیچه‌ها و یا مفاصل، به ویژه در نقاطی چون لگن، ساق پا و کمر آسیب وارد شود، بافت عصبی مغز نیز با مشکل مواجه خواهد شد. برخی مواقع با آنکه آسیب وارد شده درمان می‌شود، اما دردهای نوروپاتیک تا سال‌ها ادامه پیدا می‌کنند.

سایر دلایل

عوامل دیگری همچون آرتریت ستون فقرات، سندرم تونل کارپال، کاهش ویتامین B در بدن، مشکلات عصبی در صورت و مشکلات تیروئیدی نیز درد عصبی را به دنبال خواهند داشت.

راه های تشخیص دردهای عصبی

برای تشخیص درد عصبی نیاز به معاینات فیزیکی و مراجعه به پزشک است. در صورتی که علت این دردها مشکلات مغزی باشد شما باید به یک اورولوژیست و یا متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. اما اگر این مشکل ظاهرا بی‌دلیل بوده و در آزمایشات چیزی مشخص نشده، بهتر است به سراغ یک روانشناس بروید؛ چراکه به احتمال زیاد پای مشکلات روانی در میان است.

روش های درمان درد عصبی

خوشبختانه باید گفته شود روش‌ها و راهکارهای متعددی برای درمان درد عصبی لگن و یا دیگر نقاط بدن وجود دارد که شما می‌توانید یا توجه به تشخیص پزشک و علت درد، آنها را بکار بگیرید. به طور کل بهترین راهکارها به عبارت زیر هستند.

داروی تجویزی

داروهای درمانی طبق نظر پزشک و با توجه تشخیص او تجویز خواهند شد. در صورتی که درد به دلیل مشکلات استخوانی و عضلانی باشد به احتمال زیاد پزشک استفاده از پماد و مسکن‌های موضعی را تجویز خواهد کرد؛ اما اگر پای مشکلات عصبی و افسردگی در میان باشد احتمالا داروهای ضد افسردگی و ضد تشنج تجویز می‌شوند. داروهای ضد افسردگی به دلیل مهار کردن جذب مجدد سروتونین می‌توانند در درمان دردهای عصبی موثر عمل کنند. داروهای ضد تشنج نیز می‌توانند جلوی ارسال سیگنال‌های نادرست به مغز را بگیرند.

فیزیوتراپی

در صورتی که به علت درد خود پی بردید و پزشک انجام فیزیوتراپی را توصیه کرده، لازم است برای جلوگیری از این نوع درد به یک فیزیوتراپ مراجعه نمایید.

مسدود شدن عصب ها

در این روش آمپول‌های بی حس کننده در ناحیه درد تزریق شده و موجب سر شدن محل تزریق می‌شود و در نهایت درد آرام خواهد شد. این روش کاملا موقتی است و نمی‌تواند درد را به مدت زیادی آرام نگه دارد؛ اما اگر درد شما در نواحی مختلف بدن همچون پا، دست و کمر بسیار شدید است، راهکار مناسبی به شمار می‌آید. پس در جواب این سوال که علت گردن درد عصبی چیست باید گفت، مسدود شدن عصب‌ها اغلب علت این مشکل هستند.

درمان درد عصبی

روان درمانی

در بسیاری مواقع منشا درد عصبی، مشکلات روانی است که در این صورت باید به بهترین روانشناس در تهران و بهترین درمانگر مراجعه کنید تا طی جلسات مشاوره به علت دردها پی برده و آنها را رفع کرد. این روش درمانی زمانی به کار می‌آید که دردهای شما بدون محرک و به صورت یهویی ایجاد شده باشند.

داروهای مسکن بدون نسخه

در درمان دردهای نوروپاتیک، مسکن قوی برای دردهای عصبی همچون ایبوپروفن و ناپروکسن، چندان موثر نیستند و بر افراد کمی تاثیر خواهند گذاشت؛ چراکه نمی‌توانند منشا درد را پیدا کرده و بر روی آن نقطه از بدن تاثیر بگذارند. از این رو بهتر است تنها در مواقع ضروری این روش را بکار بگیرید.

استفاده از دستگاه قابل کاشت

در صورتی که بیمار از تمام روش‌های موجود برای درمان دردهای پراکنده عصبی استفاده کرده و به نتیجه نرسیده است، می‌تواند آخرین راهکار یعنی استفاده از دستگاه قابل کاشت را بکار بگیرد. طی این روش جراح دستگاهی در ناحیه ستون فقرات قرار خواهد داد که می‌تواند درد را کنترل کرده و جلوی رسیدن سیگنال‌های نامنظم را به مغز بگیرد.

درمان ترکیبی

اگر می‌خواهید بهترین روش درمانی را به کار بگیرید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن بدن درد عصبی را ریشه‌کن کنید، لازم است از چند روش خانگی، روان درمانی، مصرف دارو و فیزیوتراپی به صورت همزمان استفاده کنید.

درمان خانگی درد عصبی

درمان خانگی دردهای عصبی زمانی ممکن خواهد بود که شما به پزشک مراجعه کرده و علت درد تشخیص داده شده باشد. در این مواقع می‌توانید با ماساژ، ورزش‌های به خصوص و تغییر سبک غذایی برای درمان خانگی پا درد عصبی اقدام کنید. همچنین امکان رفع درد دست، با درمان خانگی دست درد عصبی ممکن خواهد بود.

درمان خانگی درد عصبی

نحوه پیشگیری از دردهای عصبی

درد نوروپاتیک امری قابل پیش‌بینی نیست، از این رو نمی‌توان گفت چه زمان باید برای جلوگیری از این دردها اقدام کرد. تنها کاری که شما می‌توانید انجام دهید، آن است که در صورت ابتلا به بیماری‎‌های روانی و یا بیماری‌هایی چون دیابت سریعا به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید جلوی بروز این دردها را بگیرید. همچنین بهبود سبک غذایی، ورزش و کنترل فشار خون نیز در جلوگیری از درد نوروپاتیک موثر خواهد بود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر درد عصبی شما با درمان‌های خانگی رفع نشد، بیش از یک هفته به طول انجامید، به نقاطی همچون ساق پا، کمر و… سرایت کرد و یا موجب گرفتگی عضلات شد مراجعه به پزشک ضروری است؛ در غیر این صورت احتمال شدیدتر شدن درد وجود دارد. در صورتی که در این باره به مشاوره و مشورت نیاز دارید می‌توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید.

سخن نهایی

در این مقاله تلاش کردیم اطلاعات کاملی را درباره درد عصبی با شما به اشتراک بگذاریم. همانطور که گفته شد در صورتی که نسبت به این این نوع درد بی‌اهمیت باشید ممکن است مشکل وخیم‌تر شده و به سایر نقاط بدن برسد؛ از این رو باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. اگر متخصصی را در این حوزه نمی‌شناسید، می توانید لیست بهترین پزشکان را در سایت ما مشاهده کنید. وب سایت دکتر گویا، به شما بهترین پزشکان را معرفی می‌کند. همچنین در صورتی که سوالی ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید در قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
منبع
paziresh24drkarbalaeehealthdirect.gov.auwebmd
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا