تاثیر مصرف شیشه بر سلامت دندان

عوارض استفاده از شیشه بر دهان و دندان

مت یا شیشه با نام علمی مت آمفتامین، در دسته مواد اعتیاد آور و محرک‌های خیابانی قرار می‌گیرد که جز شادی و تغییر حال برای مدت زمانی کوتاه، فایده بخصوص دیگری ندارد و مصرف آن، یک تهدید جدی برای سلامت بدن و حتی دهان و دندان بشمار می‌آید. مصرف شیشه می‌تواند اثرات مخربی بر روی اجزای مختلف بدن داشته باشد، اما تاثیر مصرف شیشه بر دندان بیشتر است. از آنجایی به طور متوسط حدود 96 درصد افراد دچار اعتیاد به مواد مخدر شیشه، با پوسیدگی دندان رو به رو هستند، در ادامه به طور کامل در رابطه با علت این مسئله از دیدگاه متخصصان بهترین کلینیک ترک اعتیاد در تهران صحبت خواهیم کرد.

تاثیر مصرف شیشه بر دندان

مت آمفتامین به عنوان یک ماده مخدر با اعتیاد شدید و عوارض فراوان در نظر گرفته می‌شود. تاثیر مصرف شیشه بر دندان بسیار بوده و به طور کلی هر چقدر مدت زمان استفاده از این ماده افزایش پیدا کند و سن مصرف کننده بیشتر باشد، عوارض آن نیز شدیدتر خواهد شد و در نهایت امکان سوراخ شدن دندان وجود دارد. به طور کلی طبق آماری که انجمن دندان پزشکی امریکا بر روی بیش از 570 مصرف کننده انجام داده، حدود 96 درصد بیماران، در حداقل یک دندان دچار پوسیدگی شده و حدود 6 درصد آنها کمتر از 10 دندان در دهان دارند.

طبق این تحقیقات، از میان افراد دارای علائم مصرف شیشه، تنها 23 درصدشان، همه دندان‌هایشان را داشتند که البته پوسیدگی در میان دندان‌هاشان دیده می‌شود و حدود 40 درصدشان نسبت به پوسیدگی دندان‌های خود حس خجالت زدگی داشتند. لازم به ذکر است بر خلاف تصور عموم، پادزهر مصرف شیشه برای دندان وجود ندارد و با انجام اقدامات بخصوصی همچون رعایت رژیم غذایی مناسب، تنها می‌توان سرعت پوسیدگی دندان‌ها را کاهش داد.

تاثیر مصرف شیشه بر دندان

دهان شیشه ای چیست؟

اغلب معتادان بعد از گذشت مدتی از مصرف مواد، با علائمی همچون پوسیدگی دندان در تمامی دندان‌ها مواجهه می‌شوند. این عوارض اغلب با سرعت زیادی بروز کرده و کاملا قابل رویت هستند. از آنجایی که پوسیدگی و سیاهی دندان یکی از عوارض ناشی از مصرف مواد مخدر است، اغلب بیماران درگیر با اعتیاد، آنها را تجربه می‌کنند؛ اما مصرف مواد غذایی ناسالم و توجه به لیست مواد غذایی مفید برای ترک اعتیاد نیز در شدت این عوارض بی تاثیر نیست.

البته باید گفت جنس دندان‌ها و میزان مصرف شیشه نیز در تعیین شدت تاثیر مصرف شیشه بر پوسیدگی دندان موثر است؛ به گونه‌ای که طبق تحقیقات انجام شده در این حوزه اغلب افراد بعد از گذشت مدتی از اعتیاد خود، تعداد کمی از دندان‌هایشان سالم باقی مانده، اما درصد بسیار کمی از معتادان نیز حتی با وجود مصرف مواد مخدر شیشه، همچنان تاثیر شیشه بر دندان را ندیده و دندان‌های سالمی دارند.

عوارض مصرف شیشه بر دندان

در جواب این سوال که آیا متادون دندان را خراب میکند باید گفت بله؛ تاثیر مصرف متامفتامین بر دندان امری غیر قابل انکار بوده و این مسئله می‌تواند به دلایل زیر باشد.

دندان قروچه و مصرف شیشه: استفاده از این ماده نه تنها می‌تواند آسیب‌های جسمانی متعددی را به دنبال داشته باشد، بلکه از لحاظ روحی نیز مشکلاتی را به دنبال دارد. به همین خاطر است که بیماران مبتلا به اعتیاد، اغلب عادت به دندان قروچه کردن دارند و یا دندان‌ها را روی هم می‌سایند که همین مسئله می‌تواند اثرات مصرف شیشه بر دندان را افزایش دهد.

عوارض مصرف شیشه بر دندان

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: از آنجایی که اغلب بیماران تا 12 ساعت بعد از مصرف شیشه، در گیرایی به سر می‌برند و بعد از آن نیز اغلب دچار خماری هستند، توجه چندانی نسبت به رسیدگی به دهان و دندان خود نشان نمی‌دهند.

افزودنی های دارویی: شیشه یک ترکیب اسیدی است که با وجود داشتن مواد افزودنی فراوان همچون سوخت فانوس، مواد شوینده، اسید باتری، ضد یخ، اسید هیدروکلریک، مواد تشکیل دهنده صابون و داروهای ضد سرماخوردگی، می‌تواند نابودی و تخریب دندان‌ها را به دنبال داشته باشد.

خشکی دهان: بزاق موجود در دهان با عنوان محافظان دندان شناخته می‌شوند که هرگونه مشکل در تولید و کاهش آنها، آسیب به دندان را در پی خواهد داشت. از آنجایی که شیشه در دسته محرک‌ها قرار می‌گیرد، به طرز چشمگیری موجب کاهش بزاق دهان شده و خشکی دهان را به دنبال دارد. شما می‌تواند برای رفع خشکی دهان بعد از مصرف شیشه، به یکی از متخصصان معرفی شده در مجموعه دکتر گویا مراجعه کنید. از سوی دیگر، در جواب این سوال که کدام مواد مخدر باعث خشکی دهان میشود، باید گفت به طور کلی همه مواد مخدر قرار گرفته در دسته محرک‌ها، موجب خشکی دهان خواهند شد.

خشکی دهان بعد از مصرف شیشه

رژیم غذایی نامناسب: بیماران مبتلا به اعتیاد اغلب در زمان ترک شیشه، میل زیادی نسبت به مصرف نوشابه‌های شیرین و مواد غذایی شیرین پیدا می‌کنند و با تاثیر مواد مخدر شیشه بر سلامت دندان‌ها مواجه می‌شوند و در نتیجه به جای مواد غذایی مفید برای دندان، به سراغ خوراکی های مضر برای دندان می‌روند.

جلوگیری از پوسیدگی دندان بعد از مصرف شیشه

پیشگیری از پوسیدگی دندان بعد از مصرف شیشه به عنوان راهکاری موثر شناخته می‌شود؛ اما تنها در صورتی که اعتیاد به شیشه چندان جدی نبوده و فرد اعتیاد شدید به شیشه نداشته باشد. به طور کلی جلوگیری از خرابی دندان بعد از استفاده از شیشه چندان آسان نیست و شما تنها با انجام اقداماتی همچون 2 بار مسواک زدن در روز، استفاده از دهانشویه و نخ دندان می‌توانید تاثیر این ماده را بر دندان خود کاهش دهید.

البته با کمال تاسف باید گفت، شدت مواجهه با تاثیر مصرف شیشه بر دندان به قدری زیاد است که بسیاری از بیماران با وجود رعایت نکات مراقبتی، دندان‌های خود را از دست داده و حتی در صورت مراجعه به دندانپزشک، مجبور به کشیدن دندان‌های خود هستند. به طور کلی اصلی‌ترین پیشنهاد ما برای پیشگیری از سیاه شدن دندان بعد از مصرف شیشه، تلاش برای ترک این ماده مخدر است. تفاوتی نمی‌کند مصرف شیشه ماهی یکبار باشد یا چند بار، مهم آن است که ادامه‌دار نبوده و تجربه آن به یک عادت تبدیل نشود.

جلوگیری از پوسیدگی دندان بعد از مصرف شیشه

حرف آخر

هدف از نگارش این مقاله ارائه اطلاعات کاملی در رابطه با تاثیر مصرف شیشه بر دندان بود. اگر با وجود مطالعه کامل مقاله، همچنان سوالی در این حوزه دارید می‌توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان برخوردار شوید و یا سوال خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما در اولین فرصت به آن پاسخ دهند.

به این محتوا چه امتیازی میدی؟
منبع
day-ravandrrashnmouthhealthylink.springer
نمایش بیشتر

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی دکتر گویا

تیم تولید محتوای دکتر گویا، متشکل از برجسته‌ترین نویسندگان و متخصصان در حوزه‌های مختلف پزشکی در تلاش است؛ داده‌های پزشکی تخصصی و عمومی جامعی با منابع معتبر، در خصوص انواع داروها، بیماری‌ها و نحوه درمان آنها در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری با شما عزیزان به اشتراک بگذارد.

‫10 دیدگاه ها

    1. سلام دوست عزیز، جنس دندان های شما با میزان مصرفتان در شدت تاثیر ماده مخدر و پوسیدگی دندان‌ها کاملا موثرند؛ اکثر معتادانی که شیشه مصرف می‌کنند، بعد از گذشت مدت کوتاهی از اعتیاد تعداد اندکی از دندان هایشان سالم می‌ماند در حالی که به تعداد خیلی کمی از افراد مصرف کننده با وجود مصرف مواد مخدر شیشه، همچنان تاثیر شیشه بر دندان های خود را ندیده و دندان های سالمی دارند.

  1. من قبلنا شیشه مصرف میکردم که یه ماهه تو زندون ترک کردم اما همش الان فک میکنم تحت تعقیبم یا شنودم میکنن. ممکنه تو دندونام چیزی گذاشته باشن؟

  2. باسلام من فقط اینو بگم که با زور هیشکی ترک نمیکنه، بخدا که ترک نمیکنه. فقط زمانی این کار شدنیه که خود فرد معتاد تصمیم بگیره و خودش بخواد. متاسفانه فقط این کمپ دارا میان از ناآگاهی مردم سو استفاده میکنن و به دنبال همچی هستند جز ترک دادن فرد معتاد

  3. بنظرم شیشه یا کلا مصرف هر نوع ماده مخدری حتی سیگار، پدر دندونای آدمو درمیاره‌…

  4. من الان سه ساله دارم میزنم.وتاثیرش روی دندونام کاملا محسوسه انگارکه جنس دندون شبیه گچ یااهک میشه اروم اروم خردمیشه خلاصه رودندون تاثیربدی داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا